Германска автомобилна компания откри завод в Божурище

Завод за производство на уреди за управление на климатични инсталации за автомобили на германската компания “Бер-Хелла Термоконтрол“ заработи в Божурище.

Обратно в новината

Коментари - Германска автомобилна компания откри завод в Божурище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като за начало. А олигофрените тука да го духат. Злобата made in BG няма край. За това сме на дереджето на което ни се поалга. Засега тъпунгери, няма услояия и изгледи да дойде производител който да парви по милиони возила на година.

Ами нека тогава нещата да се наричат с истинските им имена: цехче за компоненти на компонентите... А не гръмки заглавия "Германска автомобилостроителна фирма....завод" и т.н

Планира се, освен производствена дейност, тук да бъде един от световните развойни центрове на компанията

Баце, сега и на теа ше им дръпнеме токо, ше ги окрадеме, ше им побългариме системките и свет ше им се извие:))Тиа не знаат с кво се забаркаа....

тука да има световен център на идиотите. Вече го има! И ти днес тъпчо си дневален.

че да оправят климатичната инсталация на "форд", защото никаква я няма.

това заглавие направо уби всичко детско в мен! "Германска автомобилна компания", ама за копчета за автоклиматици. Със 100 човека персонал- това си е направо цехче от среден калибър. Обаче го величаем все едно откриваме новия флагман на българската индустрия. Смешници!

Не знаеш, ама лаеш! Личи, че си "обикновен софийски дришльо"! Мой приятел беше 6 месеца в Германия, доказа че е добър в развоя (то от над 10 години това прави в София, за западни фирми). Сменя ги, защото управниците им са българи, които в крайна сметка са там по шуробаджаначество, ама се големеят и осират всичко. Та този човек твърди и показва доказателства, че фирмата е реална, дейностите са реални, въобще - това е истината. А, че няколко наши педерунгела се ежат и раздуват балона - това си наш просташки синдром! Проиводството на прототипи е там, ана същинското в Китай.

Щом Роската е там няма начин да не дръпнем напред!!!!!!!!!!!!!!!!

Тази година завод за бутончета, следващата година завод за закопчалки на предпазни колани, по-следващата - завод за пепелниците в купето (без запалките, много е сложно за БГ - те ще се правят в Полша). И ние сме в автомобилния бизнес, да го е.а!!! Дръжте се General Motors, булгаааар идва!

Малоумни олигофрени! "Завод" ха ха, това дори и цех не е! 120 служители ще сглобяват копчета за климатици.... В Ловеч монтират гуми и мигачи на китайските Грейт Уол - обаче е "автомобилен завод"... Пародия, като цялата ни държава. В същото време в Румъния построиха десетки ИСТИНСКИ заводи, които ПРОИЗВЕЖДАТ автомобили от А до Я. Нямам предвид само ДАЧИЯ.

Господииииииииииии!!! Когато прочетах заглавиетов началото си помислих че немците ще пройзвеждат автомобили в България...И СЕ ЗАРАДВАХ!!! Казах си че най-после имаме някаква файда от Гейсъюза, и че българската промишленост ще почне да се възражда!!! А то се оказало че ще пройзвеждаме някъв мизерен чарк дето на германците им излиза по евтино да пройзвеждат тука отколкото в някоя страна от третия свят! ЕБАСИ ЖАЛКАРИЯТА!!! И ТИЯ МАЛОУМНИ ПЕДОКРАТИ И ЛИБЕРАСТИ СЕ ХВАЛЯТ ВСЕ ЕДНО СА ХВАНАЛИ ДЕДО ГОСПОД ЗА ШЛИФЕРА!!!! ХВАЛЕТЕ СЕ КОГАТОБЪЛГАРИЯ СТАНЕ ПЪРВА ПО ПРОЙЗВОДСТВО НА ЕЛЕКТРОКАРИ И МОТОКАРИ В СВЕТА!!! ИЛИ КОГАТО ИМАМЕ ПОТОЧНА ЛИНИЯ ЗА КОМПАКДИСКОВЕ КАТО ТАЯ ДЕТО НАШИТЕ

КАТО ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ КОИТО ПРОЙЗВЕЖДАХА ВЛЕКАЧИ,САМОХОДНИ ОРЪДИЯ,МТЛБ ТА И БЪЛГАРСКИ БМП ТА !! НОСЕЩИ ПРИХОДИ ОТ ПО 3 ДО 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА ГОДИНА....ИЛИ КАТО КОРАБОСТОРИТЕЛНИЦИТЕ КОИТО ПУСКАХА КОРАБИ ОТ ВСЯКАКЪВ ТИП!!! И ТОГАВА КОГАТО ЗАДМИНЕТЕ ТОВА КОЕТО Е СЪЗДАДЕНО ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА СЕ ХВАЛЕТЕ СКАПАНИ ЕВРОКОНЧИТИ ЛАПЧИ НА ВУРСТОВЕ!!!

личи си че имаш особено отношение към гей хората, всяка втора дума насочваш в тази посока.

комуняги. Говорят само глупости и го знаят, но нали сме облъчвани вече 70 години. Щели ток, вода да бъдат наши - ами от Германия ли да ги транспортират. Пък крайният продук щял да бъде техен. Ами като нямаме производство на коли, що ще правим с крайния продукт - земи си го закачи отпред при твойте атрибути.Червено говедо.

я обясни сега каква част от продукта ще е българска бе муньо?! ИМА ЛИ 0,001 ПРОЦЕНТ А?!

глупости говориш. Щяли да ни експлоатират, това не били инвестиции. Да видим как ще работим и тогава искай големи заплати. На теб ти е лесно, кой знае кой и колко ти плаща, но питаш ли безработните. Повечето са малограмотни. Има ли квалифициран персонал.Първо трябва да се обучи и тогава искай.Но това ти е стратегията - да си тръгнат западняците, а ние да викаме - батюшка Путин - спасявай.

А, тази измислица с производителността на труда отдавна я отрекоха, ама няма кой да чете и да мисли. ти ако си мотивиран да работиш за стотинки, други, по-умни, не са! А за квалификацията,- може би ти си най-квалифицирания, кой знае...

Тези инвестиции не са структороопределящи, а ползват само евтини ресурси, земя, труд, енергия. Сделките за допускането на подобни фирми се правят на тъмно от престъпни субекти като този бизнеспарковец на снимката, без никакви анализи за ползи за Държавата, а само за личния интерес. Следователно са неизгодни.

МИ добре. Което си е добре си е добре. Повече такива новини хич не са ни излишни.

....работят 120 служители... само служители ли? А поне един работник няма ли?

В България като се асфалтира 1 км улица и се режат ленти, Бербатов като направи гол и пак в новините...Все едно Руни в Англия всеки път като бележи да е топ новина...Мащабите са различни. Във Варна кметът асфалтира 2 улици - центърът е на дупка още - и всички по кафетата се кефят, че 2 улици са асфалтирани. Където живея тея 2 улици ще ги направят за една събота и неделя...Че и тези инвестиции. Друго като няма, това е топ новина. СОри, ама какво са 120 работни места. Хората космодруми строят ние ще окабеляваме и сглобяваме...Колко пъти ходиха до Катар и какво? Едно голямо нищо. Все за агнетата ми говорят - дето и тях ги няма. Тея управляващите не могат да разберат, че проблема са всъщност те, да се махат и хората сами ще се оправят.

този завод го откраднаха от пловдивчани по политически причини!!!

Предстои откриване на завод за пирони за градински пейки. Тия два завода-гиганти ще вкарат българската индустрия в челните световни класации.

Руснаците оттеглиха офертата за завода за пирони. Било твърде сложна процедура. А и сме били подкрепяли санкциите с/у Русия.

Хубава инвестиция- няма що, като всички останали "западни" - ние да им произвеждаме компонентите, с нископлатена, но квалифицирана работна ръка и наши ресурси- ток, вода и т.н., а крайния продукт да си е за тях, и разбира се, голямата печалба от добавената стойност. бре, много хитри се пишат, ама бойко нали си вярва...

по добре да произвеждаме за запада от колкото за изтока или русия имам много познати които работят в западни фирми и взимат добри пари но не познавам такива които да работят в руски и да взимат добри пари

Ами поинтересувай се в Южен поток България какви заплати вземат, сравни ги с тези в западните фирми и тогава говори.

Роската много разбира от климатични инсталации, от малък си е такъв.

Не ни трябват такива инвестиции! Трябват ни руски компании и да си развием военно-промишления комплекс и тежкото машиностроене и металургията. Еврогейове.

"завод" с 120 работни места :-), а същевременно 3000 работни места се закриват във военния завод край Сопот. "Хубава" тиквена и ухилено-олигофренска политика.

Малко вътрешна информация : Заводът трябваше да се открие преди година (защо закъсня никой не знае). През целия тоя период разработчиците ги "рутираха" на командировъчни между Германия и София (демек евтина работна ръка по германски проекти на цената на командировъчни). Сега май обещаните заплати пак изостават и не се дават навреме :) Та хубава работа ама българо - немска с български изпълнители

Да-а-а-а...и все пак ми е интересно в този завод (след като вече е открит официално) какви ще бъдат заплатите - немски или български. И тези 120 работника какви ще бъдат - европейци или обикновени бели роби? Другарят Борисов дали ще отговори?

Как какви, ами че български естествено на негърски заплати както във всички немски фирми в България.

Заводът трябваше да бъде в Пловдив! Малко преди старта на строителството му, го преместиха в София.

А в Северна България кога ще се открие някой завод? Що всичко го тикаме в 2-3 големи града и после да се чудим що малките градове обезлюдяват.

Не е необходимо, там вече са открити достатъчно заводи. Е, вярно - за производство на цигани, ама пак е нещо! Така че, все пак, нека благодарим на Партията-Майка!

Тази комапания се е объркала да инвестира тук. Но пък инвестицията е твърде скромна за една държава - 40 милиона, които са някак хилави на фона на дупките от милиарди, които дължим на нашите честни, свободни и адекватни политици.

Към Паисий от 19,30-освен производство е и център за развойна дейност.Център! Хората са дали пари за да могат нашите инжинери да седнат зад чертожната дъска наравно с германските.Какво повече искаме.Защо не виждаме хубавото?А тове е хубаво,хубаво с хоризонт.

Принципно си прав, но не е и баш така. Тук обикновено се изнася досадната елементарна работа дето западняците и нея не им се работи... освен че тук труда е за без пари. Западняците мразят да работят физическа работа също. В общи линии ако спре имигрантския поток те загиват, ние се оправяме. Затова няма интерес тук да бъдем нормална държава - експлоатация, ниски доходи и имиграция на по умните. Казвам ти това като човек работещ почти единствено със чужденци и на изток и назапад, много по лесно се работи с тези на изток, но не прекалено на изток. Че такива като от китай експлоатацията е норма на живот.

Ами направи една мощна българска корпорация и им покажи как се прави. Ще работим за теб недосадна работа, а ти ще плащаш като в Германия.

и като седнат "наште" инжИнери с немските као ще правят-ще им доливат бирата в чашите, щото и те са грамотни като тебе. Имахме развойни центрове, драги, но беше доста отдавна-за това време твоите идоли ги сринаха заедно с образованието и вече нищо НЯМА-не се пъни да лъжеш.

доста странна развойна дейност при положение че софт -те им кандидат -кадри не се подлагат на ни един тест .Подозирам че ще тестват елементи от продукцията им, и ще търсят грешки който после да ги коригират.

просто в България е най евтината работна ръка

И какво предлагаш - да не работим ?!

Да ви не з*а в хейтърите (в превод злобари). И на раждане и на погребение, нямате спирка.

Ще има много recalls ми се струва на тези блокове за управление на климатиците, честито.

МИСТЕР БИИН Е УНИКАЛЕН ТЪПАК

Тъй тъй, стройте заводи в София, след 10г. ще има само 5-6 град население, всичко останало ще е в София, мислете му шопи!

От София съм, ама си прав.

То и DB Schenker си е там

Тоз, с(ъс) Плевнята,Митьо Пищова ли е? И тквата - к'ви мил'ярди чака... Ей, т'ва тъпотията край няма....

Щом Митьо Пищова е там, значи няма страшно. Сутрин, обед, вечер, закуски ще има. Джакузи, макузи, всичко.

наистина тъпотията ти е безгранична !

СТРАХОТНА НОВИНА След окапването на руските и съветски технологии и заводи, които бяха абсолютно безполезни в условия на конкуренция все повече заводи на най-високо световно ниво се отваряъ в България. Браво!

Освен това става въпрос за поредната ПРОМИШЛЕНА ЗОНА - БОЖУРИЩЕ Която ще се пълни със заводи тепърва Само да има БЪЛГАРИ да имат желание за работа

И да имат желание да станат столичани. :-)

бря, световна технология дошла в Бугарско и коя е тя, бе, тъпчо? 120 роби с нередовни заплати ще бичат световната технология на бегеец-а. Къде това, ами в новата промишлена зона на бегеец-а, абе, стига смях, бре.

Ти пък к'ъв бегеец си?Охлюв...

В България се напълни с еврогейски капиталисти, та започна да вони! Бъдещето на България е в БРИКС а не в еврогейския съюз и нато

Сега пък еврогейските капиталисти са ти виновни, че не сме се обединили с Казахстан под Диктаторството на Путин :) Нали нямаше заводи! Ами радвай се бе

дрън дрън,защо все около софия.няма ли терени около други градове.тъпа итория.всичо все там.за това бягат хората от България повдига ми се.

но е по близко до германия - я виж колко е до ....китай

В пловдив се открива също завод за 2000 човека. ти подаде ли молба за работа? При 2000 назначения трябва да си дебил да не те вземат

Името ако обичате, Колега !

Това е страхотна новина. Ама няма как ние в другите градове да разберем за нея. Журналята бълват само шопски простотии.

Сега-Вече - Виждате ли Аргументите ЗА Разпределени/Distributed Глобално Бизнеси от/за у Нас, Колега ? - Вие (примерно) - Сте в Русе. Виждате Необходимостта от Подобрения по трафика с Джурджу. ... Мрежираме. ... Намираме Партньори и Доставчици. ... Вие - Сформирате екипа в Русе. И ! - просто Процедиране. - Колегата 'ДЕТРОЙТА' - Е Там. ... Вижда че Saleen има проблем с ТопМоделите в Планински условия. .. И ! - Правим Тестовете и Анализа у Нас. - други Колеги - СА да речем край винарна у Нас, и - из Аржентина. ... Доставяме прасковите/кайсиите които Аржентина хвърля у Нас, И ! - Износ на Наша отлежала. ...и т.н. И т.н. Два-три месеца И ! - Живна Навсякъде у Нас.

Преди време гледах филм за "Опел".Там разказват историята на компанията,започва с това-ако не беше минала железницата през града нямаше да има Опел.Загряваш ли?Викате асфалт не се яде,много хубаво си се яде,стига да можеш.И да знаеш!

Много правилен коментар жалко, че повечето хора няма да го разберат... :) ИБ

Ако още не си разбрал наритаха народа в един град за да ги набучат на ипотека. Ако си седят по родните места кой ще тегли кредити? Нищо лично. Само бизнес.

Що цъкате минуси? Нещо проблем с вноските? Не се става лесно Софиянец :-P

в завода работят 120 служители. НЕ БЕШЕ ЗЛЕ ДА КАЖЕТЕ КОЛКО ОТ ТЯХ СА БЪЛГАРИ!?

От де ти дойде на ума, че може да не са българи? Примерно - 1 мениджър чужденец. Другите що да не са българи? От де наистина ти дойде на ума?

Интересно е ако сме на прав път с инвестицийте и бизнеса след колко години горе доло ще сме средно европейска страна по доходи на населението. Региона в който се намираме фактор ли е за бавното развитие.

ЛЕСНО СЕ СМЯТА: Един завод на година - със 120 души в него. ако са два годишно - към 240-250 души. Делиш 6 млн. на 250 и получаваш след колко години горе-долу ще се оправим!

Паисий

отговор: след 24 000 години! )))

В ловеч в завода за коли работят 1500 човека. И търсят още хора. но вие не искате да работите в завод, искате в офис-че е по -лесно

Е! Не всички са като Бареков да отварят по милион работни места на един път.

Паисий а ти каква простотия си написал направо не е истина.... ИБ

и проблема с безработните българи вече не съществува

Гледай си путинията Че вие вървите 20 години след нас в икономиката и 200 год в манталитета си

Капка в морето от бедност

Мръсни американски подлоги.

Кога е открит завода и защо се тръби че е преди две години

Глей ся. ЗАВОД в класическия марксистко-ленински смисъл на думата преди 2 години сигурно е нямало. Което не пречи да има хора, които работят за въпросната фирма от 2 години. Сещаш ли се?

Браво !

какво е това да откриеш завод - не е ли бизнес. Но сигурно тези, които си нямат работа като мен и драскат - те по-добре знаят, ама много по-добре.

Кат Ви Гледам - бая Работа Сте свършили, Колега ! ...пък И-нанататъка - маймай Все-Същото Ви чака ...:-)))))))

Ямбол пишеш. Ако заводът е бил във фалит може турчина да го е затворил, но ако е работил, то е задължително еда се поддържа производството и работещите за договорено време. Стига лъжи.

и сега се оказва че завода е отворен преди две години ли ,ееее това е

Е, сега може да са пуснали нова машина, линии, производство. Иначе фирмата не е туко-що създадена.

кой ти го каза тва

Този президент нали е по бизнеса акъл има ли ккаво значи завод ,какво е фабрика и какво е цех

Абе сложноватичностно е с инж.Плевнелиев - ФРЕ, ВМЕИ ..После - строителство... После - някви пейкоспанета се спрягат из Берлин ... После - луууп ! - Линднер... После - биз.парк ... Пък и някви халкидикейско-синеморщинки има... - Да, да ! - Има да Ни попообясни инж.Плевнелиев .

Незнам дали е цех но халетата са по големи от сградата на централна гара,близо живея и го виждам.

в Ямбол турчин купи завода за автомобилни части и го превърна в склад сега 500 души са без работа

Ами този който е купил завода не е социални грижи. Който не работи -на борсата.

Името (било на завода било на туркчето) ако обичате, Колега !

Бях тръгнал да си купувам кола от тях ,а не да чакам китайските да поевтинеят ,но ще чакам ,Китай е център на света то е ясно ,само те правят смислени неща