Коментари - Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии | Днес.dir.bg

Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии

Премиерът е възложил на финансовия министър да се направят точни разчети кога най-рано могат да се изплатят забавените субсидии на зърнопроизводителите - първи транш през втората половина на март, и втори - през април. Фермерите обаче организират национален протест.

Обратно в новината

Коментари - Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии | Днес.dir.bg

Коментари

Да си продадат мерцедесите!Имат такива за по половин милион!

Който не може да управлява да се маха.Има други,които могат.

Ей,стига сте ревали като вдовици некадърници, гербаджийски!

"Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо" - стига с тоя инфантилизъм, управляващи.За вашите далавери пари - има, а за зърнопроизводителите - няма.Какво правиме?

А я кажете честно, че вече парите са тук и изхарчени. С какво ще засеят производителите не се знае. Тя тая работа не е като оная - софрата, Миро и компания.

Що бъркаш пиките с карите бе брато? Кво общо има сеитбата със субсидиите?! То ако толкова зависеха от тези субсидии ... нямаше сега всички да си имат ПОНЕ по един фотоволтаичен парк и ПОНЕ по един хотел ... както е в действителност?!?! Та в тоя ред на мисли - какво им се субсидира? Инвестициите им в енергетиката и във ВЕИ (доказано ниско-рентабилни но много печеливши .. за тях) или в строежа на хотели с басейни, джакузита и сауни?! Явно тоя сектор генерира излишъци, които се пренасочват към ВЕИ и хотели но не и към понижаване на себестойност на продукцията, за което явно няма нужда от субсидиране или дотиране!!!

Предлагам на министъра, субсидии да получават само фермерите обработващи до 1000 дка. Останалите да не реват. Вижте само какви коли карат. И друго, държавата да осъществи много строг контрол върху зърнопроизводителите, защото всеки по грамотен знае за манипулираната отчетност при добивите и реализацията. Далаверите с горивата ряпа да ядат.

САМО РЕКЕТм 1. ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ - РЕКЕТ - КОЯ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ГО ИМА. 2. СУБСИДИИТЕ -РЕКЕТ-АМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СЪЩО ПЛАЩТАТ ЛИХВИ. 3.ТАКСА ДОСТЪП -ДРАНЕ - 39% А ЗАКОНА ГО ПРИЕ ГЕРБ НЕ Е ОТ ХАНКО БРАТ - ДА МАЛКИЯ ГОЛЯМ ЛЪЖЛЬО СТАНА ЗАМ.МИНИСТЪР. 4. ДЮНИ -ТУКА ИМА ЗА ГЕРБ НЯМА 5.ЦЕНАТА НА ГАЗА -20% СМЕТКИТЕ +40% .............................................ИМА ОЩЕ МНОГО.......................НО ЩЕ ОСТАНЕТЕ В ИСТОРИЯТА КАТО------------------------------------------------НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ

ХОРА НЕ СЕ МУШЕТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- ТОВА Е УГОДНО ЗА ГОЛЕМИТЕ. КОИТО ИСКА ДА РАБОТИ ЗЕМЯТА- НЕКА ПРОБА- ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ЗАЕМ 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАЕМ ЗА ТЕХНИКА 5 РЪКА И ДА ЗАВИЖДА ТОГАВА. ДА ТОРИ И КУПИ ГОРИВОТО И ТОГАВА ДА ЗАВИЖДА- ПИША ЗА ДРЕБНИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ. ТОВА Е ЗАВОД ПОД НЕБЕТО. СПОМНЯМ СИ КАК ГРАДУШКАТА ОЧУКА РЕКОЛТАТА И СТОЯХМЕ ПРЕД НИВАТА БЕЗМЪЛНИ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ - НО ТОВА ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ ОТ КЛАВИАТУРАТА НА КОМПЮТЪРА- АМИ СУШАТА МИНАЛАТА ГОДИНА- НО ТОВА СА НЕЩА КОИТО МОГАТ ДА ГИ ВИДЯТ ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ ЗЕМЯТА. НЕ ЗАСТАВАЙТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- ТУК В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОНИ - И НЕЩО КОЕТО СЕ ДАВА ПО ЕВРОПА А ПРИ НАС НА ПОЛОВИНАТА ДА СЕ ИЗПЛАТИ. А ТУК СЕ ПИШЕ ЧЕ САМО ГОЛЕМИТЕ РИБИ ЩЕ НАЛАПАТ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ - НО ДРЕБНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ С НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТОВА ПЮЕНЕ- ТОЙ СЕ МЪЧИ ДА ИСКАРА ПРЕХРАНАТА И ДА ЗАСЕЕ НОВАТА РЕКОЛТА.

срещу друг .Просто по форумите има и едни същества, които са си продали душата на дявола и са длъжни да контрират всякакво недоволство от тази власт.Но,хора ли са те?

За какво им плащат субсидии, след като брашното на едро е 1лв в момента. Това, че цената на хляба се държи изкуствено ниска, означава само едно - фалити на още хлебозаводи и хора на борсата. На зърнопроизводителите да им се плаща на отчетена и продадена продукция на борсата В БЪЛГАРИЯ С ФАКТУРА. За изнесеното и продадено на пазарни международни цени зърно, да се връщат субсидиите.

Продайте си мерцедесите и тогава: -торете -сейте

Европейските субсидии за зърнопроизводители са заминали...за разплащане на магистралите.Там Асфалт Паша е завлякал доста хора,не се плаща за труд,материали,горива,не се плащат добавки за майчинство-сега чакат парите от в/м/инетките за да платят сметките от априлския пленум,сдухана работа,после защо има междуфирмена задлъжнялост.

паре нема, действай !!!

А как да се извинят на кравите хорицата,дали ще мине номера..

ИДАТ ИЗБОРИ ПАРИ ТРЕБАТ......

ПАРИТЕ СА В СМЕТКА ЗА ЛИХВИ.......

ами като сте толкова тапи та ме избрахте, сега ще сарбате попарата.

Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии? Нямало некви 1 МИЛИАРД?? И бил виновен Велчевия??? Абе, дебил, най-вероятно е виновен Хан Аспарух! Че изобщо има някаква държава и нагли кретени 1300-то поколение! И - след някой друг месец парите щели били да дойдат? Баси, ми то 1 милиард и българска икономика... Както е казал народа - сЕди, глЕй, мача!

МОЖЕ ДА ГИ ПОКАНИТЕ И СЛЕД 6 МЕСЕЦА .Найденов е ЛЪЖЕЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ

Както и всички в ГЕРБ!

дкми

Хах, значи вече не е виновен Станишев или Костов, а Велчев? Чурдно ми е - за кое ли ще е виновен Аспарух?

оха пак ще се расходим до софия сега отивам да мия трактора и се стягам за протести при тая стабилна икономическа даржава да няма пари за нас лажат ни нещо

Ал

Търпеливо овчо стадо блее, блее, но не смее!

да правси крайно време е стадото да се вдигне и да разкаже играта на мародерите наричани зърно производители

със популизъм и Пи Ар акции, доверие не може да имаме към това правителство.къде е финансовата стъбилност г-н Дянков?нямате пари в момента да платите субсидиите които европа ви е превела.никога не съм се чувствал така обезверен при това правителство.1.отрязаха ни акциза за горивата.2.намалиха и окончателно спряха националните доплащания.3. никаква политика относно субсидирането на отрасъла-памукопроизводство.4.вдигане на осигурителни прагове,данъци и куп други безмислици за събиране на пари от такси.Докога ще търпим това колеги?

Уважаеми фермери много крадохте от народа!Давате рента 20-30 лева на декар,а взимате помощи от ЕС и изкарвате печалба на декар от 120 до 200 лева на декар!Правите хората на луди,че сте на нулата!Господ раздава правосъдие,чрез правителството!!!!

Изпапаха парите.Фискалния резер към 31.12.2012 е 6,1 милиарда лева.880 милиона евро платиха по заема на 10.01.2013.И в резерва останаха само тръни.А и ЕС в края на 2012 приведе парите.

Тези пари не са ли целево преведени от ЕС. Какъв бюджет, какви пет лева.

деер

Е, как няма пари? Нали сме на далавера с 700 млн? Имаме страхотен зимен сезон, руснаците празнуваха по черноморието зимните си празници,икономиката е на 6 и пак закъснение......... Парите трябва да се дават на време или да се разстрелва всеки не подал оставка министър! Иначе , какво става на практика?! - Ами всеки си планира работата все едно няма да ги получи и всъщност почват ментарджийските номера -прецакан е работникът, държавата и коректният земеделец или животновъд. Накрая след 6-12,18 месеца парите пристигат и парите са си чиста печалба, без целта на субсидията да е постигната! После , защо изоставаме като ги настигаме американците само на коли? С пътищата е същата работа!... И от нерви и мислене как да се направиш на тарикат и да не те хванат , българинът държи първо място по инсулти в Европа , въпреки че киселото мляко.......

Тъй като работя към един от едрите фермери - искам да кажа , че през последните 2 години няма бизнес , който да изкарва такива коли. Ако има представители на Мерцедес - да кажат за 2011 г - само в Добричко се поръчаха на 40 чисто нови G - класа. Тази година си купуват Поршета , БМВ - Х6 , но основно е G - то. Трябва всички да разберат , че и без субсидии - пак им остават достатъчно пари. По скоро другите отрасли - растеневъдство , животновъдство имат нужда от пари....

деер

Мен не ме интересува,колко печелят, дали работниците ще си купят поне опел от магазина!

Държавата не спазва законите на БългарияТова се нарича беззаконие.Защо Запада ни счита за Правова държава тогаваспоред мен едиствено,за да не ни даде основание да искаме убежище.Другото-Демокрация,Комунизъм,права на малцинствата е само прах в очите на хората.Който може да се спасява поединично в чужбина братя.

Извинете Фермерчета но ПАРЕТА ТРЯБВАТ ЗА ГЛАСЧЕТА НА ИЗБОРИТЕ.....вие сега мили мой не сте на дневен ред.....ще се чака., нямате, пък и не смеете друго да направите, та затова....хак да вие.

И Ти извинявай министре !Тази година министър ,догодина друггг........!!!!

От трън та на глог...

ББ и Дянков май свършиха парите и сега какво ще правим? А този Мирослав Найденов е най-мазния и най-лъжливия от министрите на ГЕРБ - не може да му се вярва на нито една дума!

Всички вие, които говорите против фермерите ми се струва, че явно не сте наясно колко работа се иска за този занаят. Всички европейски държави изплатиха по-рано субсидиите тази година, заради слабата реколта на царевица и големите суши със специално разрешение на ЕС, само България и ГЕРБ осъзнаха, че нямат 1 млр лева 3 дни преди обещания срок... Знаете ли как се прави бюджет и как се фалира, когато нямаш пари, които са обещани с подписан меморандум...но вие продължавайте да си пишете глупости и да злословите, пък скоро ще се оправим...

Защо не си ги искахте от Кабил или някой от предишните министри.Защо не работихте земята 20 години когато пустееше.Нещо много се разработихте.

вервайте ми!

По регламент на ЕС директните плащания се за кампания 2012 следва да се платят в периода 01.12.2012 до 01.06.2013 г. Не виждам за какво ще протестират фермерите - това са пари от ЕК и България спазва всички регламенти като ги плати през март и април. Дори се плащат два месеца преди крайния срок. Друг е въпроса, че 80% от около 850 млн . лв. директни плащания отиват в 5% от бенефициентите. Тук е ключа от палатката за предстоящите протести. Някои субекти (200-300 едри фермери) ще налапат близо 700 млн. лв. а останалите над 60 хил. дребни фермери общо 150 млн. лв.

те фермерите си взеха субсидиите осте в началото на демокрацята като изкрадаха бг.сега вместо да са в затвора искат осте наглите кучета

да ги мачка ме тия на Бунтове трябва да тръгваме всички не само зърнопроизводителите.

Извинете?!?!? В съседната новина, тоя измекяр налага нови ограничения за животновъдите, сякаш, си е оправил бакиите със зърнопроизводителите... Лелее, кога ли ще ви изринем от МС....

Извинявайте че се осигурявам на 4 часа, щот не искам да храня разни некадърни чиновничета дето взимат бонуси за бездействие....Извинявайте че депозита ми не е в Българска банка, откакто хер Флиг взе да краде от спестяванията на хората....извинявайте че няма да гласувам за ГЕРБ.....абе извинявайте че ви псувам всеки ден вашта м.......

Стойте пред компютрите и чакайте.Чакате някой друг да ви даде парите! 2014 ще е годината на зем. фалити!

айде стига глупости това за фалитите регламента е категоричен че субсидията е дължима до юни ще тъкмо за великден ще вземите новите джипове на промоция

Кога това правителство ще бъде коректно към бизнеса в страна?

Когато стане опозиция!

А пари няма и няма и няма и да има поради много причини ноо какво става с обществените поръчки. Изготвя се и се одобрява проект със съответната количествено стойностна сметка за 100 лв от тях примерно 80 лв. са от ЕС и 20 от бюджета. Обявява се процедура за избор на изпълнител с основен или единствен критерии за оценка - най ниско предложена цена. Явяват се 10 фирми от които 9 предлагат цена малко под 100 лв. а нашата 50 лв. и разбира се тя печели. Но парите от ЕС са 40 лв. и съответно 10 лв. от Държавата. в процеса на изпълнение на проекта "възникват" непредвидени обстоятелства и се прави анекс за още 30 или 40 лв. но вече парите са само от бюджета. Така те вместо 20 те вече са 40 или 50 лв. Всичко това обаче става само с определени фирми.

Изкупувам трактори втора употреба! тази година ще ги има много а 2014 ще откривам Тракторна къща!

2014г започва свободно купуване на земя в от чужденци в България.Необходим е фалита на много от Вас земеделци!

деер

Необходимо е да се уедри земеделието и да натрупат пари . После се събират в тесен кръг и им се обяснява, че или си взимат парите 2 метра под земята или продават. Сценария може и да има икономически характер в началото, но купувачите са известни и нямат пречки в циганизирана България - каквото кажат това ще стане!

Вдигайте се на протести!Стига сте се оплаквали по форуми..Елате в Гърция да видите как бързо си решават проблемите Като стачкуватЗнаят че няма вече да ги изберат и сега ще ви размотават..

Винаги е по лесно да контролираш 60 арендатори отколкото 60 000 малки ферми. Пък и малките няма да тръгнат да дават рушвет на партиите.

А пробвайте да не си платите данъците в съответния срок, като се извините на министър Дянков. Какво ли ще се случи?

Парите са приведени от ЕС още след като са приключили и отчетени проверките на РА. Какво става? Един дребен фермер си казва примерно " Министърът каза че до края на януари ще бъдат приведени всички средства. За подготовка на пролетната кампания и зимно торене ми трябват 100 лева аз имам 50, ще тегля заем за 50, който ще върна до средата на февруари като ще заложа комбайна или трактора." Да обаче държавата го ИЗЛЪГВА,, фермера не може да погаси заема и банката му взема комбайна и /или трактора. Без тях той не може да обработва земята и да плаща рента. И хоп земята отива в ръцете на един от няколкото крупни арендатори, които пък от своя страна вземат от банката и техниката на безценица. Нормално за България нали.

Един истински финансов министър, постига балансиран бюджет като балансира приходи и разходи. Увеличава едните, намалява другите и т.н. Не с елементарни счетоводни трикове по прехвърляне на едни пари от едно място на друго, след това обратно. Или тихомълком прехвърляйки едни задължения от миналата година за тази, само и само да ти излязат сметките, че да те похвалят на някой икономически форум и да дадеш някое друго интервю. Мурафети на чиновник в СБ. И то не особено високопоставен. Това, което Дянков налага през последните почти 4 години не е финансова дисциплина, а финансова гестаповщина. Във всяка една фирма, в която са влизали от НАП, го знаят болезнено добре. Както и за "инструкцията" да няма ревизионен акт под 20% от оборота за ревизирания период. Без значение има или няма основание. А откакто за шеф на ВАС беше назначено приятелчето на Бойко и Цветан, стана още по-лесно да се дере от живо месо. Днес са земеделците, утре ще са други и т.н. и т.н. Само и само на Дянков да му излязат цифричките, а шефа му да има парички да си строи каквото там си реши. Обърнаха държавата на елементарна игра на "Монополи". Само дето пешките са живи хора, а парите са истински.

Що така бе Миро,май пак се оакахте в ГРОБ.......................

Лъжат, парите са целеви и не могат да се дават за друго! Лъжат!

Предполагам, че първо трябва да се изплатят от републиканския бюджет, след което се възстановяват от Европа. Така че не могат да ги дадат за друго, но могат да ги задържат, разтакават и запълват временно дупки до последния момент.

От две години на фермерите не се изплащат субсидии от републиканския бюджет, а само европари!

Именно!

quote:"Предполагам, че първо трябва да се изплатят от републиканския бюджет, след което се възстановяват от Европа. Така че не могат да ги дадат за друго, но могат да ги задържат, разтакават и запълват временно дупки до последния момент." Исках да кажа, че съм съгласен с това.

Нерде европари, нерде велчев дълг ...

Коментари - Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии | Днес.dir.bg

Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии

Премиерът е възложил на финансовия министър да се направят точни разчети кога най-рано могат да се изплатят забавените субсидии на зърнопроизводителите - първи транш през втората половина на март, и втори - през април. Фермерите обаче организират национален протест.

Обратно в новината

Коментари - Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии | Днес.dir.bg

Коментари

Да си продадат мерцедесите!Имат такива за по половин милион!

Който не може да управлява да се маха.Има други,които могат.

Ей,стига сте ревали като вдовици некадърници, гербаджийски!

"Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо" - стига с тоя инфантилизъм, управляващи.За вашите далавери пари - има, а за зърнопроизводителите - няма.Какво правиме?

А я кажете честно, че вече парите са тук и изхарчени. С какво ще засеят производителите не се знае. Тя тая работа не е като оная - софрата, Миро и компания.

Що бъркаш пиките с карите бе брато? Кво общо има сеитбата със субсидиите?! То ако толкова зависеха от тези субсидии ... нямаше сега всички да си имат ПОНЕ по един фотоволтаичен парк и ПОНЕ по един хотел ... както е в действителност?!?! Та в тоя ред на мисли - какво им се субсидира? Инвестициите им в енергетиката и във ВЕИ (доказано ниско-рентабилни но много печеливши .. за тях) или в строежа на хотели с басейни, джакузита и сауни?! Явно тоя сектор генерира излишъци, които се пренасочват към ВЕИ и хотели но не и към понижаване на себестойност на продукцията, за което явно няма нужда от субсидиране или дотиране!!!

Предлагам на министъра, субсидии да получават само фермерите обработващи до 1000 дка. Останалите да не реват. Вижте само какви коли карат. И друго, държавата да осъществи много строг контрол върху зърнопроизводителите, защото всеки по грамотен знае за манипулираната отчетност при добивите и реализацията. Далаверите с горивата ряпа да ядат.

САМО РЕКЕТм 1. ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕ - РЕКЕТ - КОЯ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА ГО ИМА. 2. СУБСИДИИТЕ -РЕКЕТ-АМИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ СЪЩО ПЛАЩТАТ ЛИХВИ. 3.ТАКСА ДОСТЪП -ДРАНЕ - 39% А ЗАКОНА ГО ПРИЕ ГЕРБ НЕ Е ОТ ХАНКО БРАТ - ДА МАЛКИЯ ГОЛЯМ ЛЪЖЛЬО СТАНА ЗАМ.МИНИСТЪР. 4. ДЮНИ -ТУКА ИМА ЗА ГЕРБ НЯМА 5.ЦЕНАТА НА ГАЗА -20% СМЕТКИТЕ +40% .............................................ИМА ОЩЕ МНОГО.......................НО ЩЕ ОСТАНЕТЕ В ИСТОРИЯТА КАТО------------------------------------------------НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ

ХОРА НЕ СЕ МУШЕТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- ТОВА Е УГОДНО ЗА ГОЛЕМИТЕ. КОИТО ИСКА ДА РАБОТИ ЗЕМЯТА- НЕКА ПРОБА- ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ЗАЕМ 50 ХИЛЯДИ ЛЕВА ЗАЕМ ЗА ТЕХНИКА 5 РЪКА И ДА ЗАВИЖДА ТОГАВА. ДА ТОРИ И КУПИ ГОРИВОТО И ТОГАВА ДА ЗАВИЖДА- ПИША ЗА ДРЕБНИТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ. ТОВА Е ЗАВОД ПОД НЕБЕТО. СПОМНЯМ СИ КАК ГРАДУШКАТА ОЧУКА РЕКОЛТАТА И СТОЯХМЕ ПРЕД НИВАТА БЕЗМЪЛНИ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ - НО ТОВА ВИЕ НЕ МОЖЕ ДА ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ ОТ КЛАВИАТУРАТА НА КОМПЮТЪРА- АМИ СУШАТА МИНАЛАТА ГОДИНА- НО ТОВА СА НЕЩА КОИТО МОГАТ ДА ГИ ВИДЯТ ХОРАТА КОИТО РАБОТЯТ ЗЕМЯТА. НЕ ЗАСТАВАЙТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- ТУК В ТАЗИ ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОНИ - И НЕЩО КОЕТО СЕ ДАВА ПО ЕВРОПА А ПРИ НАС НА ПОЛОВИНАТА ДА СЕ ИЗПЛАТИ. А ТУК СЕ ПИШЕ ЧЕ САМО ГОЛЕМИТЕ РИБИ ЩЕ НАЛАПАТ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ - НО ДРЕБНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ С НИЩО НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ТОВА ПЮЕНЕ- ТОЙ СЕ МЪЧИ ДА ИСКАРА ПРЕХРАНАТА И ДА ЗАСЕЕ НОВАТА РЕКОЛТА.

срещу друг .Просто по форумите има и едни същества, които са си продали душата на дявола и са длъжни да контрират всякакво недоволство от тази власт.Но,хора ли са те?

За какво им плащат субсидии, след като брашното на едро е 1лв в момента. Това, че цената на хляба се държи изкуствено ниска, означава само едно - фалити на още хлебозаводи и хора на борсата. На зърнопроизводителите да им се плаща на отчетена и продадена продукция на борсата В БЪЛГАРИЯ С ФАКТУРА. За изнесеното и продадено на пазарни международни цени зърно, да се връщат субсидиите.

Продайте си мерцедесите и тогава: -торете -сейте

Европейските субсидии за зърнопроизводители са заминали...за разплащане на магистралите.Там Асфалт Паша е завлякал доста хора,не се плаща за труд,материали,горива,не се плащат добавки за майчинство-сега чакат парите от в/м/инетките за да платят сметките от априлския пленум,сдухана работа,после защо има междуфирмена задлъжнялост.

паре нема, действай !!!

А как да се извинят на кравите хорицата,дали ще мине номера..

ИДАТ ИЗБОРИ ПАРИ ТРЕБАТ......

ПАРИТЕ СА В СМЕТКА ЗА ЛИХВИ.......

ами като сте толкова тапи та ме избрахте, сега ще сарбате попарата.

Найденов се извини на зърнопроизводителите за забавените субсидии? Нямало некви 1 МИЛИАРД?? И бил виновен Велчевия??? Абе, дебил, най-вероятно е виновен Хан Аспарух! Че изобщо има някаква държава и нагли кретени 1300-то поколение! И - след някой друг месец парите щели били да дойдат? Баси, ми то 1 милиард и българска икономика... Както е казал народа - сЕди, глЕй, мача!

МОЖЕ ДА ГИ ПОКАНИТЕ И СЛЕД 6 МЕСЕЦА .Найденов е ЛЪЖЕЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ

Както и всички в ГЕРБ!

дкми

Хах, значи вече не е виновен Станишев или Костов, а Велчев? Чурдно ми е - за кое ли ще е виновен Аспарух?

оха пак ще се расходим до софия сега отивам да мия трактора и се стягам за протести при тая стабилна икономическа даржава да няма пари за нас лажат ни нещо

Ал

Търпеливо овчо стадо блее, блее, но не смее!

да правси крайно време е стадото да се вдигне и да разкаже играта на мародерите наричани зърно производители

със популизъм и Пи Ар акции, доверие не може да имаме към това правителство.къде е финансовата стъбилност г-н Дянков?нямате пари в момента да платите субсидиите които европа ви е превела.никога не съм се чувствал така обезверен при това правителство.1.отрязаха ни акциза за горивата.2.намалиха и окончателно спряха националните доплащания.3. никаква политика относно субсидирането на отрасъла-памукопроизводство.4.вдигане на осигурителни прагове,данъци и куп други безмислици за събиране на пари от такси.Докога ще търпим това колеги?

Уважаеми фермери много крадохте от народа!Давате рента 20-30 лева на декар,а взимате помощи от ЕС и изкарвате печалба на декар от 120 до 200 лева на декар!Правите хората на луди,че сте на нулата!Господ раздава правосъдие,чрез правителството!!!!

Изпапаха парите.Фискалния резер към 31.12.2012 е 6,1 милиарда лева.880 милиона евро платиха по заема на 10.01.2013.И в резерва останаха само тръни.А и ЕС в края на 2012 приведе парите.

Тези пари не са ли целево преведени от ЕС. Какъв бюджет, какви пет лева.

деер

Е, как няма пари? Нали сме на далавера с 700 млн? Имаме страхотен зимен сезон, руснаците празнуваха по черноморието зимните си празници,икономиката е на 6 и пак закъснение......... Парите трябва да се дават на време или да се разстрелва всеки не подал оставка министър! Иначе , какво става на практика?! - Ами всеки си планира работата все едно няма да ги получи и всъщност почват ментарджийските номера -прецакан е работникът, държавата и коректният земеделец или животновъд. Накрая след 6-12,18 месеца парите пристигат и парите са си чиста печалба, без целта на субсидията да е постигната! После , защо изоставаме като ги настигаме американците само на коли? С пътищата е същата работа!... И от нерви и мислене как да се направиш на тарикат и да не те хванат , българинът държи първо място по инсулти в Европа , въпреки че киселото мляко.......

Тъй като работя към един от едрите фермери - искам да кажа , че през последните 2 години няма бизнес , който да изкарва такива коли. Ако има представители на Мерцедес - да кажат за 2011 г - само в Добричко се поръчаха на 40 чисто нови G - класа. Тази година си купуват Поршета , БМВ - Х6 , но основно е G - то. Трябва всички да разберат , че и без субсидии - пак им остават достатъчно пари. По скоро другите отрасли - растеневъдство , животновъдство имат нужда от пари....

деер

Мен не ме интересува,колко печелят, дали работниците ще си купят поне опел от магазина!

Държавата не спазва законите на БългарияТова се нарича беззаконие.Защо Запада ни счита за Правова държава тогаваспоред мен едиствено,за да не ни даде основание да искаме убежище.Другото-Демокрация,Комунизъм,права на малцинствата е само прах в очите на хората.Който може да се спасява поединично в чужбина братя.

Извинете Фермерчета но ПАРЕТА ТРЯБВАТ ЗА ГЛАСЧЕТА НА ИЗБОРИТЕ.....вие сега мили мой не сте на дневен ред.....ще се чака., нямате, пък и не смеете друго да направите, та затова....хак да вие.

И Ти извинявай министре !Тази година министър ,догодина друггг........!!!!

От трън та на глог...

ББ и Дянков май свършиха парите и сега какво ще правим? А този Мирослав Найденов е най-мазния и най-лъжливия от министрите на ГЕРБ - не може да му се вярва на нито една дума!

Всички вие, които говорите против фермерите ми се струва, че явно не сте наясно колко работа се иска за този занаят. Всички европейски държави изплатиха по-рано субсидиите тази година, заради слабата реколта на царевица и големите суши със специално разрешение на ЕС, само България и ГЕРБ осъзнаха, че нямат 1 млр лева 3 дни преди обещания срок... Знаете ли как се прави бюджет и как се фалира, когато нямаш пари, които са обещани с подписан меморандум...но вие продължавайте да си пишете глупости и да злословите, пък скоро ще се оправим...

Защо не си ги искахте от Кабил или някой от предишните министри.Защо не работихте земята 20 години когато пустееше.Нещо много се разработихте.

вервайте ми!

По регламент на ЕС директните плащания се за кампания 2012 следва да се платят в периода 01.12.2012 до 01.06.2013 г. Не виждам за какво ще протестират фермерите - това са пари от ЕК и България спазва всички регламенти като ги плати през март и април. Дори се плащат два месеца преди крайния срок. Друг е въпроса, че 80% от около 850 млн . лв. директни плащания отиват в 5% от бенефициентите. Тук е ключа от палатката за предстоящите протести. Някои субекти (200-300 едри фермери) ще налапат близо 700 млн. лв. а останалите над 60 хил. дребни фермери общо 150 млн. лв.

те фермерите си взеха субсидиите осте в началото на демокрацята като изкрадаха бг.сега вместо да са в затвора искат осте наглите кучета

да ги мачка ме тия на Бунтове трябва да тръгваме всички не само зърнопроизводителите.

Извинете?!?!? В съседната новина, тоя измекяр налага нови ограничения за животновъдите, сякаш, си е оправил бакиите със зърнопроизводителите... Лелее, кога ли ще ви изринем от МС....

Извинявайте че се осигурявам на 4 часа, щот не искам да храня разни некадърни чиновничета дето взимат бонуси за бездействие....Извинявайте че депозита ми не е в Българска банка, откакто хер Флиг взе да краде от спестяванията на хората....извинявайте че няма да гласувам за ГЕРБ.....абе извинявайте че ви псувам всеки ден вашта м.......

Стойте пред компютрите и чакайте.Чакате някой друг да ви даде парите! 2014 ще е годината на зем. фалити!

айде стига глупости това за фалитите регламента е категоричен че субсидията е дължима до юни ще тъкмо за великден ще вземите новите джипове на промоция

Кога това правителство ще бъде коректно към бизнеса в страна?

Когато стане опозиция!

А пари няма и няма и няма и да има поради много причини ноо какво става с обществените поръчки. Изготвя се и се одобрява проект със съответната количествено стойностна сметка за 100 лв от тях примерно 80 лв. са от ЕС и 20 от бюджета. Обявява се процедура за избор на изпълнител с основен или единствен критерии за оценка - най ниско предложена цена. Явяват се 10 фирми от които 9 предлагат цена малко под 100 лв. а нашата 50 лв. и разбира се тя печели. Но парите от ЕС са 40 лв. и съответно 10 лв. от Държавата. в процеса на изпълнение на проекта "възникват" непредвидени обстоятелства и се прави анекс за още 30 или 40 лв. но вече парите са само от бюджета. Така те вместо 20 те вече са 40 или 50 лв. Всичко това обаче става само с определени фирми.

Изкупувам трактори втора употреба! тази година ще ги има много а 2014 ще откривам Тракторна къща!

2014г започва свободно купуване на земя в от чужденци в България.Необходим е фалита на много от Вас земеделци!

деер

Необходимо е да се уедри земеделието и да натрупат пари . После се събират в тесен кръг и им се обяснява, че или си взимат парите 2 метра под земята или продават. Сценария може и да има икономически характер в началото, но купувачите са известни и нямат пречки в циганизирана България - каквото кажат това ще стане!

Вдигайте се на протести!Стига сте се оплаквали по форуми..Елате в Гърция да видите как бързо си решават проблемите Като стачкуватЗнаят че няма вече да ги изберат и сега ще ви размотават..

Винаги е по лесно да контролираш 60 арендатори отколкото 60 000 малки ферми. Пък и малките няма да тръгнат да дават рушвет на партиите.

А пробвайте да не си платите данъците в съответния срок, като се извините на министър Дянков. Какво ли ще се случи?

Парите са приведени от ЕС още след като са приключили и отчетени проверките на РА. Какво става? Един дребен фермер си казва примерно " Министърът каза че до края на януари ще бъдат приведени всички средства. За подготовка на пролетната кампания и зимно торене ми трябват 100 лева аз имам 50, ще тегля заем за 50, който ще върна до средата на февруари като ще заложа комбайна или трактора." Да обаче държавата го ИЗЛЪГВА,, фермера не може да погаси заема и банката му взема комбайна и /или трактора. Без тях той не може да обработва земята и да плаща рента. И хоп земята отива в ръцете на един от няколкото крупни арендатори, които пък от своя страна вземат от банката и техниката на безценица. Нормално за България нали.

Един истински финансов министър, постига балансиран бюджет като балансира приходи и разходи. Увеличава едните, намалява другите и т.н. Не с елементарни счетоводни трикове по прехвърляне на едни пари от едно място на друго, след това обратно. Или тихомълком прехвърляйки едни задължения от миналата година за тази, само и само да ти излязат сметките, че да те похвалят на някой икономически форум и да дадеш някое друго интервю. Мурафети на чиновник в СБ. И то не особено високопоставен. Това, което Дянков налага през последните почти 4 години не е финансова дисциплина, а финансова гестаповщина. Във всяка една фирма, в която са влизали от НАП, го знаят болезнено добре. Както и за "инструкцията" да няма ревизионен акт под 20% от оборота за ревизирания период. Без значение има или няма основание. А откакто за шеф на ВАС беше назначено приятелчето на Бойко и Цветан, стана още по-лесно да се дере от живо месо. Днес са земеделците, утре ще са други и т.н. и т.н. Само и само на Дянков да му излязат цифричките, а шефа му да има парички да си строи каквото там си реши. Обърнаха държавата на елементарна игра на "Монополи". Само дето пешките са живи хора, а парите са истински.

Що така бе Миро,май пак се оакахте в ГРОБ.......................

Лъжат, парите са целеви и не могат да се дават за друго! Лъжат!

Предполагам, че първо трябва да се изплатят от републиканския бюджет, след което се възстановяват от Европа. Така че не могат да ги дадат за друго, но могат да ги задържат, разтакават и запълват временно дупки до последния момент.

От две години на фермерите не се изплащат субсидии от републиканския бюджет, а само европари!

Именно!

quote:"Предполагам, че първо трябва да се изплатят от републиканския бюджет, след което се възстановяват от Европа. Така че не могат да ги дадат за друго, но могат да ги задържат, разтакават и запълват временно дупки до последния момент." Исках да кажа, че съм съгласен с това.

Нерде европари, нерде велчев дълг ...