Днес е Св. Трифон, наречен от народа Зарезан

Българската православната църква почита днес паметта на Свети мъченик Трифон, наречен от народа Зарезан, защото се отбелязва когато започва резитбата на лозята.

Обратно в новината

Коментари - Днес е Св. Трифон, наречен от народа Зарезан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

виде са, ша требе да държим от 1 до 14ти. дано издържи и женорята... Зраве и успех и на Радковците. да бегат нейде де не те карат да пиеш толкоз за нищо.

Абре туй не беше ли на 14ти??

Да живей този празник. Пиянството на един народ да живей! Продължавай народе да пишеш глупости по форумите, легни почини си малко, изтрезней и пак започвай да пишеш за комунисти и фашисти! До тогава светът те изпреварва с години и с мислене, родолюбие и прагматизъм!

По добре пиян на Трифон Зарезан, отколкото болен от спин на Сан Валентин.

Струва ми се, че по- подходящата дата за Трифон Зарезан е 14.02, защото тогава духа Южния вятър, а през следващите седмици Земята се накланя и Слънцето повече огрява нашите ширини.

Добре уписахте историята на трифон който умира в рисмката империя ама недейте прави реклама на долните алкохолици лозари и винари... и 3 месечните бебета знаят че неправилната употреба ма алкохол ни превръшта в мърши вмирисани уроди долнопробни нищожества. Неправилната употреба на алкохол води до оплешивяване и не само на главата но на други срамни части от трупа , до нравствени и морални деградиций , злоупотреби с лица предмети и комшии. До изчезване на мозачната емулсия и други перверзий. И недейте дразни народа с пълнени кукошки с ориз в таз жестока криза и катастрофа когато сме пренудени да вегетираме с некачествени салами изгнили банани и фалшиф алкохол, продавани ни по мизерни пазари от безъби фмирисани викащи пазаржийки, които ни прави неаддекватни и студени в леглото а защо не и извън него. За сажаление аз нямам пари да обработвувам лозе нива и прочие но сяка сутрин се прекръствам на гладен курем 3 пътя и преготвям по 3 пръчки намерени по третоарите в софиа и понеже няма кой друг аз се исшибвам с тях 6 пътя за здраве и берикет един вид като сутришна ведрина или с други думи казоно гимнастики за здраве. После кат изгрее слънцето по изгрев поливам тялото си с червено или бяло вино и се поръсвам с пепел за да окрепване на кожата един вид дебелокожие и козметично здраве и окрепване на нервната и дет се вика имунната система... препоръчвам на всички бългъри на които им е фтръснало от политици европи америки меркел путин и убама да се поръсят с пепел което помага за справяне с далбоки депресий и тревожни ожасни страдания... аз затуй съм вечно спокоина млада и умна без алкохол.

по правописа, на вас алкохол не ви трябва. Мозъчните връзки са нарушени по рождение

Не можах да те изчета до края но сигурно си глупава и грозна. Пия колкото си искам,ако не пиех за 20 г. работа в радиоактивна среда до сега щях да бъда мърша. Пия си мой алкохол:))запазена марка. А Трифон ще го почета на 14.02....зарязвам лозите,поливам с вино и сядаме на масата.

Чалната си в главата по рождение!

Правописът е ужасен, но това се вписва в общото впечатление. Приемам го като сърказъм.Благодаря ти "умна и красива".Смях се със сълзи 10 мин.

ъъ.. ко речи ва Спиндермане?? Ен ит рабзрах поста макло ас..

Браво, много подробен и аналитичен коментар който ни доказва че красотата ходи ръка за ръка с умноста. Много верни неща казахте особенно за благотворното влияние от изшибването с пръчки и пипелта. Аз преди всяка от мойте 34 765 операции винаги шибах с пръчки пациентите което ускоряваше мераболизъма им, повишаваше кървоснабдяването и им деийствуваше като опойка. Освен това след операция ги намазвах с пресна пепел което ги предпазва от вредни влияния на околната среда и прави кожата им по-огнеупорна. и всичко това базплатно а сегашните млади "херурзи" пребират за едно минимално пресаждане на ляв или десен бел дроб 4534 лева или 2345 долари и 76 центове.

Казват ,че смехът е здраве. Само като се сетя ,за по-горе написаното, представям си го най- нагледно и се скъсвам от смях. Браво!

но когато един йоще пита на бесло- народе? а друг след него днес почива от липса на отговор на въпрос - боже, къде е достойнството на сащото нищо...? ............ вярващия попита народа, а атеиста отиде да пита началника... какво ли? сещай се робско у кратуната си племе сам, с жертва и свян. поне за свян, от някой, кой те е обичал и уважавал дори. може ли така? като у фашистки лагер. некои леба с конче делят, други прасета по света серат. как може така? у средата на стадото юнаците с тоягите, а пред несгодите зъбати, излишните деца и плащали ви дърти, ако и заблудени. Помнете срама и завещанието - калпава демокрация се лекува с още повече демокрация! и с всички нас заедно, раята на шепа безкрайно алчни нашенци. е,ако не чуете, "началника" вече има отговор. отдавна е отговорил на Содом и Гомор.

Църковният календар трябва се синхронизира със: слънцето луната * природата А не с нарежданията на болни глави и решенията на сбъркани институции! Омръзна ми от дебилщини! Дори овцете са по-умни от тези!

Стига се слагали на католиците!!! ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЗНАЕ КОГА Е ТРИФОН ЗАРЕЗАН-14.02!!!!-ТОГАВА Е!! ЗА КАТОЛИЦИТЕ НА 14.02. Е СВЕТИ ВАЛЕВНТИН, А ЗА БЪЛГАРИТЕ-ТРИФОН ЗАРЕЗАН, ТОГАВА СЕ РЕЖАТ ЛОЗИТЕ!! ДНЕС НИКОЙ НЯМА ДА ГИ ЗАРЯЗВА, ОЩИ ПОВЕЧЕ НА ТОЗИ СНЯГ!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ ПОКАТОЛИЧВАТЕ!! СРАМОТА ЗА ЦЪРКВАТА И ПАТРИРХА!! ДА ГО МАХНЕМЕ ТОГАВА-НАЛИ ИМА ПАПА!!!!

Ти си на кило ракия , бе мумчорляк, от рано си запразнил ..)))))))

надпреварвате се по всички медии да се излагате тотално, кЪкЪв трифонов ден е е днес бе?

На 14 отново ще го обявът за зарезан

Днес е просто 01.02.,Трифон Зарезан е на 14.02.,аман от промени на всичко!

или няма бог или ако има е отлетял нанякъде или БПЦ служи не на бога, не на народа и не на природата!

Ама защо драскаш бе неграмотна тикво? Пише, ама кой да чете, че зарязването е ритуално! И прочети за Григорианския и Юлианския календар или си намери някоя аграрна или футболна тема! Аман от тъпанари бе!

Ти не си и тиква, защото тиквата е приятно и полезно растение! Ти си от тъпанарите и неграмотниците и вредителите! Религията е създадена за да осигури синхронизирането на хората с природата и оцеляването на хората! А не за да се гаври и с хората и с природата! И да участва активно в унищожаването им!

...си го зная,че е на 14 февруари...вече половин век! ....Ако журналята са сменили календара...нека го публикуват в "Д.В."

знаеш го защото е нормално да е там! но тогава агентите на злото нямаха толкова власт у нас!

Arkadiy Andreev

Ммм, да то и за това били виновни комунистите.А че не можеш оправиш жена си ,пак ли те са виновни?Ейй,страхотни сте бе,аман от опозиция на опозицията.

Не беше ли на 14 февруари Трифон Зарезан?Кога най после в България църквата и правителство ще оправят тези календари.Нови стари календари,всичко по два пъти,не че е лошо,но си по добре, като има ред.

Ами изглежда и едните и другите са или неграмотни или получават пари от некъде за да ни правят на луди, да но гонят и да ни морят! Интересно от къде и колко?

Дори БПЦ ни предаде!!! Какъв Трифон Зарезан? Идете да зарязвате лозята днес! Стига подигравки с природата! Не се ли виждате какви мутанти сте станали от това! А?

Дайте руйно, Соростийско вносно пиво ! И, банички с кафе, хайвер, шампанско ! В памет на 50 хиляди избити "Фашисти", Всяко дете на мильоцийнер и портестутка , На площат "Подуяна коня", да се заеблява ! Вуна Шарли- Вампирович

"Точно преди да отсекат главата му, той се помолил да го стигне смъртта по-бързо, склонил глава и починал." Кой знае колко оки вино е изкъркал за да почине. А то се знае че след такъв запой ще склони глава. Може това да му е било последното желание и да са му дали да пие, кой знае!

Хайде наздраве на всичкп празнуващи! Да започнем от ранот!

А наздраве празнуващи :)

Не е днес.

Правят място на онзи Вальо. Те не знаят, че за нас св.Вальо е всеки ден.

по традиция Трифон Зарезан се чества на 14 ти февруари

Съседът Трифон започва днес ,та чак до 14-ти.

И ДВАМАТА СТЕ ПРАВИ ... ЗДРАВЕ, ЖИВОТ И ЧЕРВЕНИ БУЗКИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРЧЕТА

Ей, модератора, ти мене уважаваш ли ме уе???