Заплатите ще се плащат само по банков път?

Плащанията в брой се ограничават до 5000 лева, а заплатите ще се изплащат само по банков път по сметка в избрана от служителя банка, реши правителството.

Обратно в новината

Коментари - Заплатите ще се плащат само по банков път? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредния педерастки начин за ограбване на фирмите и работещите!

Хора, не издържам повече с тези идиоти управляващите Как можаха да гласуват за тия толкова много хора

Браво идеално е закончето. Сега само трябва да уточнят коя е ПРАВИЛНАТА банка в която работниците трябва да получават заплатитев си / и съответно да плащат безумните и такси/.

Браво, Борисов, виждам че що има мафия ти си първи да им съдействаш! Сега явно наред е банковата мафия! От къде на къде държавата ще ме задължава да плащам такси на банките, които ги вдигнаха неосновано и то в пъти? Първо да озапти банките, че техните такси са нечувани! Принципно съм съгласен с това решение, но съм твърдо против да се приема докато банките са се разпасали така! Ако се приеме сега, то цели само едно държавен рекет към хората в полза на банките! Само за сведение - Скоро се говореше, че в САЩ кредитните карти са достигнали рекордна лихва от 11.24%. В България кредитните крати НИКОГА не са имали лихва по-ниска от 18%! Сега тя е около 20%!!!

Да смучат чуждите банки, да трупат лой!!

Помислете върху това - правиш вноска по осигуровка 0,99 лв.плащаш т-са от 2 до 6 лв. в ТБ. Защо? Знаете отговора! Защо НАП, ЩЕ КАЗВА, АМИ ДА ЗАЩОТО кр. ще гушка! Защо в НАП няма каси?

Изключение само за селяните, че на село не знаят какво е това банкомат! Е това направо ме хвърли в тъч. Ами на селяните заплатите и в пари не им плащайте, къде-къде по-полезно е за тях да получат колове за домати и сапове за мотики.

Работещият трябва да има право да избира начина по който да получава възнаграждението си - в брой, по банкова сметка, карта, чек и каквито още има. Всяко ограничаване на свободата на разплащането компроментира финансовата система и води до отлив на финансови потоци от нея. Ако все пак приемем аргументите на другата страна трябва да въведем едно правило - всички задължителни транзакции да са безплатни за извършващите ги. Т.е. по логиката , че тази "услуга" всъщност е натрапена. Ако някой ще плаща това да е държавата - ние данъкоплатците от подобни "услуги" нямаме нужда !

Съгласен съм при условие. Банките да не ми взимат комисионни при всички безкасови плащания, да ми начисляват лихви без да ме питат искам ли да си блокирам парите или не, да не плащам комисионни при каквито и да е било преводи в България и Европа, да плащам в полицията например с кредитна карта, а не с 2 лв плюс 18 лв за паспорт например, в Търговския регистър и на всякъде където има банково гише с киек събиращ 2 лв на "бележка". И всичко това без комисионни за банката, която оперира със парите от заплатата ми. На запад този вид карта е известна под името"банкоматна карта". Така другарю Б. Борисов е в Европа, ако твоята "половинка" не ти е обяснила. Стига с този "прах" в очите на хората. Друга щуротия на всички от Костов насам е 10% данък при източникът за преводи в офшорни фирми. Всички го "предлагат", но вси още не е "гласуван". Познайте защо? Защото ще се прекарат "те" самите. Как тогава ще им превеждат комисионните?

Познай през банката на коя Цветелинка ще минават заплатите?

цялата работа е заради банките-такси комисионни и прочее който плаща на ръка пак ще го прави -толкова е просто. по картата ще превежда 200 лв. другото кеш

Защо не забранят тегленето на много пари в брой, за да не може работодателя да ми плаща заплатата в брой?

Това е поредния рекет, който държавата ще узакони. Някой питали ме аз дали искам . От къде на къде те ще казват как да ми се плаща . Нека тяхните пари минават през банките , егати наглите копелета. Как още не са се сетили да взимат данък за голям хуй.

Нека предположим, че в цветуща България има 2,5 милиона работещи. Различните банки имат различни тарифи, като таксата за превод в страната варира от 0.60 до 1.40 лв, но да допуснем, че тя е средно 1.00 лв. Това означава, че всеки месец работодателите ще плащтат на банките допълнително 2500000 лв, което на годишна база е някакви си 30 000 000 лв. Ако допуснем, че половината от работещите вземат и аванс, това са още 1,25 млн. преводни такси/месечно (15 милиона годишно); Ако допуснем, че банките вземат месечна такса за обслужване на сметка на физ.лица, средно по 2 лв, това аозначава, че работещите ще плащат всеки месец по още 5 милиона на банките, като сумата за една година ще бъде 60 милиона. И накрая РЕКАПИТУЛАЦИЯТА: 30 млн. + 15 млн. + 60 млн. = 95 милиона всяка година за банковия сектор. Добра сума! (Е, сега трябва да уточня, че много хора вече имат и поддържат сметки в банките, затова увеличението на банковите приходи ще бъде по-малко, но все пак ще е значително). Банкери, ай, честито! И да почерпите!

Браво! Това е целта на този закон. И си представете малка семейна фирмичка от 4-5 роднини... На всеки - банкова сметка и всички плащания - по банка. Големи циркаджий, ей!!!

Работя на 3 км. и на 4 км.живея от най-близката банка от която ще получавам заплатата си. Работното ми време е от 8.30 до 18 ч. Кой ще поеме разхода за пътя до банката, кой ще уреди времето необходимо ми за изеглянето на заплатата ми?

Работодател ( нерегистриран ) 08.09.2010 17:43 - Абе пич, какво ме интересува колко тормозиш своиете служители и счетоводителка. Живеем в 21 век, има си софтуер, който ще извърши тези междубанкови операции за минути, без да измъчваш счетоводителката.

Кифло , софтуеър има САМО когато парите излизат от моята сметка и се извършва тъй нареченото "масово плащане", но за целта сметките на служителите ми трябва да са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в същата банка. Няма нито една банка, която да предлага софтуеър за масово плащане от моята сметка към 300 сметки в различни банки - ПРОВЕРИ ПРЕДИ ДА ДУДНЕШ ГЛУПОСТИ!!!!

Грешите, че сметките при масово плащане трябва да са в една банка ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Като банков служител занимаващ се точно с масови плащания мога отговорно да ви кажа, че във файла с масови плащания може да има сметки във всяка банка.

интересно, на Запад фирмите с 100 000 служители как ли плашат заплати? Може би заводите на Волксваген в Германия карат служителите си да имат сметки само в 1 банка? Не бъди смешен, а провери как е истината. ако не - купи си един добър payroll софтуер. Стига да знаеш каквое това!!!

Разбира се, че идеята за плащане на заплатите само по банков път обслужва единствено банките и ще повиши разходите и на бизнеса, и на работещите. Отделно от това, банките в България доказаха, че умеят да се възползват от задължителните транзакции и комисионните за тях са изключително високи - всеки, който има нови документи за самоличност го знае добре. Аз предлагам, ако правителството въведе подобна глупост със закон, всеки българин да заведе индивидуално дело срещу държавата за нарушаване на свободата на избора му и налагането на скрит данък в полза на банките.

Въпросът ми е съвсем сериозен - ако това стане ,може ли наистина да смятаме , че левът е 100% платежно средство в България, или остава само нещо като някакво улично платежно средство? .... Май нещо подобно съм виждал в Куба, а и у нас преди 25 години - левове, бонове по първо направление, бонове по второ направление и т.н. .. Май Сашка Васева отново ще се окаже финасово актуална - левовете - в какво боаче този път? :))

другари и другарки работодатели и работници не трябва да роптаете и да се вазмущавате от решението на правителството защото ние сами си го избрахме аз предлагам всички ние колективно както беше до 1989 да си открием сметки в си банк да бъде и да пребъде

Междуфирмените плащания да са само по банков път. При теглене на пари от банка повече от 5000 лева от фирма - да се регистрира тегленето в НАП. Като нямат пари на ръка - ще плащат както трябва.

Ти верно си много тъп. КАк мислиш, че се плащат парите , които са разликата между официалните заплати и реалните. Да не мислиш, че някой ги тегли от банките? Това просто са обротите, които не се чукат на касов апарат.

в момента временно съм в ЮСА и миправи впечатление едно малко, но много интересно нещо - НЯМА И ЦЕНТ БАНКОВА КОМИСИОННА за направени покупки с картата. единствено те таковат ако теглиш от банкомат на друга банка. миналия месец в БГ за 80,00 лв превод ми взеха 4,00 банкова такса - ЦКБ. абе.....

Смешно направо тъпизам.

Като имаш 300 работници, съкрати ги на края на октомври, или ай, на 15 ноември и цяла зима няма да пишеш платежни. Така могат да постъпят всички в строителството.

Но не забравяйте - в правилната банка!!!:):):)

В цивилизованите западни страни е така. Този ход не съм си и мечтал някой да го предприеме тук - много се радвам! Но ще заработи само ако правят масови проверки да не се плаща на ръка и ако има солидни присъди за работодателите. И нещо друго - ще ги видим как ще пишат в обявите за работа че дават 700, а после как по банков път са изплатени 300. Ето ти проверка и затвор. Само дано го направят!

Като си тръгнал да говориш за цивилизацията, що не кажеш че там не се плащат банкови такси за превеждане на залатата, че заплатата е в сметкатати на деня на превеждане и т.н. А тука банките тоа и чакат да влезе в закона в сила и да вдигнат таксите. Ако иска държавата всичко да излезе наяве трябва да принуди банките да махнат таксите по преводи на заплати пенсии социални плащания.

Тук си прав. Но би трябвало конкуренцията между банките да намали и постепенно да премахне таксите. Поне така се надявам, при положение че всеки сам ще си избира банката. А много по-лесно е да вдигнат минималната заплата до нормалните и размери и да оставят плоския данък. Да ги видим тогава Фантастико как ще "глобяват" служителите си за щяло и не щяло...

че те и сега пишат в обявите, че плащат 700 а после ти регистрират трудовия договор на 300, колко осъдени има? Аман от неутихващия ви ентусиазъм. Ако почнат да правят такива проверки просто всички ще почнат да пишат 300 лв в обявите, къде е проблема?

Точно това трябва да стане - да пишат в обявите 300 лева и да видим кой ще им се обади за работа :)

Е на вас кой ви каза, че при боравене с хартиени пари банките не взимат комисионна, дори те са по скъпи. Средно от 3 до 6 месеца се печатат нови и се изтеглят старите които са амортизирани. Гответе се за плащания и чрез GSM.

Поредното нарушение на правата на хората. Чисто лобистки закон. Кредитните институции са поставени за пореден път в облагодетелствано положение. Ако всеки можеше да открие банка щях да ги разбера, но сега не мога да ги оправдая.

Хубавите заплати няма да дойдат от това, че всички са внесли минимални заплати на работниците си в банките, а от развитие на икономиката, от производство, а икономика изобщо не съществува в България.

Изключителна тъпанарщина.Но какво да очакваш от това правителство? Естествено да надуят печалбите на банките, а народа - кучета го яли. Откъде накъде някой си американски лумпен ще се разпо- режда с трудовото ми възнаграждение и ще ме принуждава то да не ми е в джоба , а при всяко теглене да плащам комисионни на банката

Не са американски, наши са лумпените.

Голяма глупост.Парите в банката просто не искам и ден да ми стоят и няма да плащам и комисионни за поддържане на сметка и за движение на паричните ми средства.заплатата по ведомост може да е 500 лв. ще я преведат в банката ,а остатъка пак могат да го изплатят н ръка .Тъй че това е невъзможно да се хване истинската заплата.

ако в друга дарява някои задалжи народа да ходи по банките да си взима заплатата и да им плаща за това че си е изработил парите и да си ги вземе щяха да са го изритали този които го е предложил а тука всеки си траи навели главичката и си траят разберете никои няма да ви помогне ако неизлезете по уличите на софия и да протестирате *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В другите държави вече се практикува това и никой не протестира...

Това, че в другите държави хората хрантутят банките, не означава, че и ние тук трябва да го правим. Да не говорим, че там и таксите им са други. Само ние тук сме нагъзени.

Във всички цивилизовани държави е забранено да се плаща в брой. Ако нямаш банкова сметка, ти дават чек.

Нищо няма да се промени, работодателите ще плащат по банков път само сумите, на които осигуряват служителите си...

е аз като получавам по-малко от колкото ме осигуряват, какво сега ще искат да им връщам ли...?

и баи еди си някои от някое село трябва да отиде до града за да си земе заплатата баси смешната работа

Защо ли се прави? Коя ли банка ще спечели най-много? Не им ли стигнаха винетките и такси за новите документи? Що ли тази банка не вземе и фискалния резерв, парите на тотото и здравната каса да съхранява та дано запълни жажда за печалба?

Пич, тия ТЪПАНАРИ ГОРЕ незнаят колко си прав!

..Дамм... Сега всичко става ясно. Минималната работна заплата става 270лв. -преведена по банков път, а останалата част -кеш -на ръка.

Да може банките да обират народа все повече. А познайте чии са банките?????

ПО ИЗБРАНА ОТ РАБОТНКА СМЕТКА - ако имам 300 служителя и всеки си избере различна банка, комисионните за междубанкови преводи и заплатата на счетоводителката, дето треа да напише 300 платежни за различни банки (разбирай, ако сметките на всички служители са в моята банка си има софтуеър от самата банка са плащане на заплати, ма ако са в различни банки трябват платежни на ръка писани) кой ще ми ги плати на мен? Сетих се - ще намаля заплатите на всички служители с толкова, че да си покрия банковите разходи и заплатата на счетоводителката. И ето как всички вие станахте работници - спонсори на ГЕРБ-овите банки.

на Запад работника дава своята сметка на работодателя и той е длъжен да превежда заплатата по тази сметка. Ако има 300 банки - 300 превода. Ако не ти харесва, другарю - ходи на запад да си бИснесмен!!!

А, не, просто ще уволня 300 служителя и ще ги назнача на гражд. договор и по документи ще плащам официално пари веднъж годишно, а пък през това време хората ще седят като безработни на борсата и ще си теглят някой лев и от там. Айде, честито!!!

То на запад и Тикви премиери не стават, ма у нас е друго, смИхУране смешен

Хайде стига давал само примери как е на "запад". Чул си разни неща, никога не си ги виждал наживо, ма ляляш тук. Аман от теоретици.

Царо се опита да ни оправи за 800 дни,не сколаса, ама ГЕРБ ще ни дооправи. Да живей Бате Боко - Оправяча на Републиката! Хвала!

Взимаш си корпоративно (електронно) банкиране от банката и само й пускаш с електронен подпис - толкова пари на тази сметка. Всичко е по електронен път и не може да стане грешка. Всичко това се свързва със счетоводния софтуер. Всичко това го пращаш на твоята банка, с фирмените сметки и банката се оправя. Та нали затова е банка. Ако мислиш да ходиш до всеки банков клон и да пишеш платежни на ръка - толкова си и работодател...

АЗ КОРПОРАТИВНО БАНКИРАНЕ СИ ИМАМ. В БЪЛГАРИЯ НЯМА БАНКА, КОЯТО ПРЕДЛАГА УСЛУГАТА, ЗА КОЯТО ГОВОРИШ. ИМА Я САМО АКО СМЕТКИТЕ НА 300-ТЕ СЛУЖИТЕЛЯ СА В СЪЩАТА БАНКА, В КОЯТО Е И МОЯТА СМЕТКА.

Ами ето заради такива работодатели и заплатите са ниски, и производителноста е ниска и отношението към работниците е под нулата. Как може на запад един прост работник дет бърка цимент да си получава заплатата по банков път и всичко да е наред? И не става дума за един такъв работник в строителна фирма.

ми просто банките, технолигиите, софтуерите, иновациите са други умнико. Като храчиш, що първо не провериш каква точно е системата и има ли такова животно у нас. Нали за да въведеш нещо първо трябва да се придложи този продукт на пазара, а не по съветски почин да се почва първо с глобите и принудите преди да са разработени технолигиите за това. Същото се получава и с новите фискалните устройства, които всяка фирма до 30.09.2011 трябва да въведе задължително с мобилна връзка с НАП. Нещо да си прочел на страницата на НАП как ства това и че до 22 часа някой трябва да предава и прима SMS-и няма значение, важното е да се надуват мускули. Не почнахме правилен преход от 1990, сега вече е късно

Много ми се иска това наистина да се случи. Така най-после ще излезе наяве голямата лъжа за заплатите в частния сектор и ще лъснат парите от черните каси. Но си давам сметка, че надали ще стане реалност.

И какво пречи да плащам официалните заплати по банка и останалото на ръка? С официалните получени пари ще си плащам официлните сметки, дето са на мое име и са проследими, а с парите, дето получавам на ръка ще пазарувам там, където не издават поименни фактури (БИЛЛА, ФАНТАСТИКО и на още 10000 места) и пак не могат да ме пипнат за произход на парите.

И как ще стане това ако обичаш?

Една част в банката, другата в пликче. Сега е същото. А за ограничено мислещите, искам да спомена, че единственото ново нещо ще е набутването с таксите за теглене. Ама и там ще му се намери цаката. И ще си купя кола за 4900 вместо за 7900.... С декрети и ограничения нищо не става. Да помислят как да ме заинтересоват да спазвам тези ограничения - да ми дават процент от покупките, да ми осигурят прилична лихва по разплащателната сметка и т.н. Ама това си знам, че няма да стане

Ти не си "баба" Гицка. Ти си "ПРА-БАБА" Гицка. Дори още по-наивна.

Как може да искат заплатите да се плащат по банков път,когато зачестиха гражбите от банкомати? Банките се оправдават с липса на видеокамери.Като, че ли и те са част от престъпната група на мошеннисите.