ИД поиска $200 млн. откуп за двама японски заложници

Групировката "Ислямска държава" поиска откуп от 200 милиона долара за двама японски заложници. Токио обяви, че е възможно да плати.

Обратно в новината

Коментари - ИД поиска $200 млн. откуп за двама японски заложници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Немога да разбера едно нещо защо изтривате коментарите ни?? Уж живеем в демократична държава където всеки може свободно да изказва мнението си , а вие триете наред тук!!! Ето затова никога няма да се оправи нашата държава. А относно по темата ... Явно е че се разиграва един огромен спектакъл пред цял Свят. Не знам защо мислят хората за толкова глупави и така наречените "подводници" Сащ немогат да се справят с проблема, който те сами забъркаха а може би финансират.. Очаквам и този коментар да бъде изтрит. Все пак живеем в "ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА". ДА АМА НЕ!!

Абе... Какво им става на тях!? На терорист - никаква милост! Терористът не се оправя с молитва и апелиране за човечност(няма такива в повечето случаи). Никакви откупи няма да помогнат. С терористи не се преговаря. Терористите да не би ще станат по-човечни, след като тяхната практика е такава - терор и убийства на невинни хора, в районите където са ги окупирали. Заложници взимали и искат откуп?! Тия са нагли и ако се плати този откуп, горко на цивилизованите народи. Сигурно е че доста от тях са си наемници, други може да са фанатизирани мюслита(въпреки че НЕ СА ИСТИНСКИ МЮСЮЛМАНИ И НЕ РАЗБИРАТ ЗНАЧЕНИЕТО НА ИСЛЯМА). Гнус ми става като прочета всичко в тая статия и се присетя и за предишни. Извратени хора!!

плащането ще провокира нови отвличания. не бива да се плаща

Район, за чий чеп ходите там,та да стават такива усложнения и евентуално да ви хвръкнат главите?! Правете се по друг начин на търсачи на силни усещания и герои.

опозиция, не се стискайте. Нали Асд е диктатор.

Абе тези да те са барнали императора и жена му бе? 200 милки? Ама верно ще направят голема грешка ако бръкнат на японците в г,,,за. Тези разбират само от бой. Затова им дреме от НАТО и ЕС. Щото само резоюции приемат. Я какво стана с Иран. Ама знаят, че там няма да има приказки а ще ги подкарат с оръдията направо. Още преди границата.

Хайдееее! Включихме и Япония във войната с Мюсулманска Държава. Подготвя се световна коалиция. Какво ли ще става?

нека си пробват касмета но надали

Имам усещането че типично по азиатски японците с усмихват (тоест готови да платят) а зад кулисите планират да разфасоват тези хулигани с ножеве от бамбук и да ги хапнат с ориз :)

Ислямска държава няма много общо с исляма според мен. Те твърдят че изповядват тази религия, но се говори че за тях се бият хора от всякакви народности и религии. Според мен ислямска държава привлича мъже които са отхвърлени или отблъснати по някакъв начин от нашите общества.

Ще си спасят хората и ще им съдерат после гащите. те са миролюбив народ, но са най свирепите и безпардонни защитници на мира. Това е , еееегати късмета с тези японци, защото японците почнат ли войната с терористите....просто ще ги направят на прах за месеци. Те не са мекушави и мрън- мрън като европейците. не знам дали знаете, но исляма е забранен в Япония и те не дават гражданство на мюсюлмани

не дават гражданство на мюсюлмани...Не че там някой се сили да ходи............

Точно това щях и аз да напиша. Няколко човека ще си разделят 200-та милиона и ще се покрият, но на ИД жална и майка оттук нататък.

Японците са си расисти по принцип, но за исляма специално много добре правят. Исляма трябва да бъде радикално заличен и унищожен.

джихади вариант). Добре че бяха хамериканците та ни дадоха паричкид а си спретнем такава забележителна скаутска организацийка кат ИДИЛ!! Кат истински бойскаути правиме всико това на което ни научиха чичковците инструктури от ЦРУ и НСА:) Те ни дадоха оръжие,тренировки, пари малко първокласна дрога и хашиш доставен директно от хамериканската база в Джалалабад, Афганистан! И нещата тръгнаха толкова сладко и розаво:) Режеме главички, трепеме неверничета И ВСИЧКО ТОВА СТАНА ВЪЗМОЖНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАШИТЕ СКЪПИ ПРИАТЕЛЧЕТА ХАМЕРИКАНСКИТЕ НЕВЕРНИ ПРАСЕТА!!! ДЖИХАДИ ПУХ ТИ БЛАГОДАРИ ХАМЕРИКАНСКИ ПИГЛЕТ!!! СКОРО ЩЕ БЪДЕШ ТРАНЖИРАН НА ПАРЖОЛИ!!!! -НЕ! НЕ МЕЧ..ДЖИХАДИ ПУХ!!НЕ ИСКАМ!!! -НЯМА НЕ ИСКАМ ! НЯМА НЕ МОГА ХАМЕРИКАНСО ПРАСЕ!!! ЩЕ ТЕ ПРАВЯ НЯ СВИНСКИ ШИШЧЕТА!!! ЕТО И САБЯТА ДАМАСКИНЯ , ОТ ДАмАСК НАТОЧИХ!!! -НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...................!!! п.п И така тъжно и печално свършва историята на хамериканския пиглет..Заклан от Джихади Пух.....

Стига си лъгал бе отрепко. ИД се състои от бивши военни на Саддам. В сирийската опозиция , ислямистите са само 10 % и те се присламчиха най накрая. Марш в Магадан.

Кво лъжеш пак платена еврогейска подлого!! Кой ги обучи и въоражи бе нещастник!! Целия свят разбра че америка им даде парите,инструктурите и оръжието!!! Обучаваха ги в Йемен и Саудитска Арабия моджо малоумен!! Е порови се в нета, пише го в английските източници!

За разка от всички други, Япония ще плати, защото държи на живота, за тях е въпрос на чест...Такова мислене го няма никъде, ако беше която и да е държава, ще си гледа обезглавяване...

Споко, тези помяри винаги започват с огромна сума, а накрая се навиват за 20 хилки и няколко телета.

Дай пример когато са започвали с голяма сума и накрая се навили на 20 хиляди? Или си говорим без да мислим?

"Харуна Юкава е президент на частната военна компания "Пи Ем Си Джапан", опитал се да развива бизнес в Сирия" ?? Т.е вербува и изпраща наемници. Значи е страна в конфликта. Значи не е заложник, а си е военнопленник. Защо японците са го допуснали ? Много е тънка границата между джихад и наемничество.

Японците са най свирепите воини. Тези Калайджии от ИД ще си навлекат много неприятности!

поправка: Били са...

20.01.2015 09:47 Напротив!!! Японците ще платят парите! Това го пуснах преди 4 часа и не знам защо мишките във форума ми нацъкаха доста минуси!!! Просто такава е реалността японците плащат и това не е за сефте!!! Който иска да си направи справка!!!

""Възмутен съм в най-висока степен от това деяние. Енергично настоявам да не им бъде сторено никакво зло и да бъдат освободени незабавно", заяви японският премиер." Или привода е безобразен или японския премиер е кретен!

какво му е кретенското на изявлението на премиера ?? да им пише че ще ги навре на кучето в задника ли ?? сигурно и това ще стори, но след време.

"настоявам енергично" това все едно нашия Роско чехъла го е казал, а той определено е кретен!

Не омаловажавам живота на хората, но давайки такава колосална сума, Япония директно участва във финасирането на тези изроди.

Токио със сигурност може да плати и 200 млн. и 500 млн., но не е ли по-добре тези пари да се дадат за унищожаването на водещите групировката, защото като им ги дадат на тях все едно ги финансират !

Добре звучи за бизнес започнат преди 1-2 години. Сомалийските пирати, не праваеха такъв оборот, с офисите си в Лондон и Ню-Йорк, тея сигурно имат хора в конгреса и по-нагоре даже. Браво 200 млн. са си 200 млн. А между другото в какво ще ги вложат, може би в Дау Джонс, скоро се покачи?

Колко жалко , че е адски трудно човек да стане японски гражданин ... не раздават паспорти на кило като европейци и американци , а си пазат нацията и традициите.

То хубаво, ама нацията им измира. Ака продължават така след 80 години ще паднат до 40 милиона от сегашните 130

Японците държат на хората си, затова са толкова напреднали.

Мохамед, бог, и пр., но паричките на масата - това е цялата истина за алчните местни мутри!!!! Лъжат народите си като за последно..

АМЕРИКАНЦИ, АНГЛИЧАНИ , ФРАНЦУЗИ...., РУСНАЦИ..., А СЕГА И ЯПОНЦИ... ТЕЗИ ИЗРОДИ ИСКАТ ДА ИЗБИЯТ ВСИЧКИ, КОИТО НЕ СА КАТО ТЯХ. СТИГА ТОЛКОВА! ВРЕМЕ Е ЗА ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ - ИЗБИЙТЕ ГИ ДО КРАК!

Кой по точно да ги избие??? Ако утре кажат, че наши военни заминават на мисия всички ще скочите да плюете по Бойко, Плевнелиев и другите обичайни заподозрени!!!

тези гашници намериха с кои да се еб...,никога няма да вземат пари от тях , а и японците са доста отмаститени

Ако наистина платят, не им заблазявам на японските туристи - ще има още отвлечени за откупи по цял свят

Плащането ще е голям автогол, а главорезите ще бъдат добре стимулирани и за в бъдеще.

С ТЕЗИ ПАРИ КОЛКО ОЩЕ НЕВИННИ ЩЕ УБИЯТ?

Абе този ще развива военен бизнес в Сирия с кого си сътрудничи? С правителството на Сирия или с другите главорези? Щото ми се струва, че и в двата случая си е заслужил. Но понеже сме хуманни ще платим 100 милиона и ще го тикнем в японски затвор. Или има трети вариант - човеколюбив?

Просто печелят време - Ще изпратят малко японски нинджи и ще стане като филма на Тарантино

Ще пратят на баба ти бастуна. Всички японци са тлъсти костюмари и ходят с инхалатори и кърпички против грип.

Май не знаеш до къде и до кога е бил окупиран Китай?

Много лошо....

Тия май не знаят че ако дойдат самурайте нищо няма да остане от тях?! И без това им е тясно в Япония, хем и ще обърнат пустинята в рай!

а филма за "последният самурай" гледал ли си - след него вече не е същото

Как ще им плащате на тия пробити чалми? Единствено стимулирате действията им по този начин: 200 милиона братче...Дайте ги на мадър Ръша, или САЩ: за тия пари за остъклят поне едно 100 квадратни километра, едните ще са миротворци, а другите демократизароти- но важе е процеса остъкляване на талибани в случая

колко рубли ще поискат за някой руски хуманитарен експерт ?? сетих се - няма такъв по света.

Ооо чеченците искаха откупи. Тогава руснаците хващат някакви от тях и чрез най-маловажния им пращат откуп от главите на останалите. Очевидно свърши работа. Дори и в онзи завзет театър, където пуснаха първо газ, а посли и от тавана застреляха атентаторите, от газта измряха множество заложници. Но онези разбраха, че искане на откупи от руснаци не става. Периодично могат някой атентат да направят.

Чул за два случая по телевизията и голямата работа били руснаците! Чеченските бандюги 20 години и до ден днешен се занимават с бизнес отвличане за откупи :D Има хилади такива случаи... :D Единствено кога Путин взе да плаща на чеченци да се разправят с останалите чеченци - успя да вкара малко ред там :D Чечня се не се поумиротвори заради великата воля и сила на руската душа и ръка, а на доларчетата на ГАЗПРОМ с които Путин купи Кадирови :D

Тия да отправят исканията си към Мохамед. Японците са им резали главите, след като си правят сепуко, за да не ги боли. Реално всяко плащане, ще стимулира бъдещи опити за откупи.

Малко самураи и нинджи и от ИД няма да остане нищо ...

Много филми си гледал...

диваците са нужни на пентагон, те сами си казаха, че смятат да ги громят ще 30 години. сеири до гроб, на този свят толкова му се полага на говедото

Аларма - руснак във форума!!!

европедофил и педократ в форума!!!

В Япония нито има ислям, нито Шарли. С какво са сгрешили джапаните ? Сетих се, не са мюсюлмани.

ДАЙ СИ ОСТАВКАТА!

Всъщост в Япония никой не пречи на ислямистите да си изповядват вярата. Имат стотина джамии и десетина хиляди ммюсюлмани. Просто там емиграцията не е като в Европа.

В Япония няма нито 1 джамия. На бас за 100 лева. Прати линк със снимка на японска джамия ако можеш :-))))

Наскоро ми попадна следната информация: Япония смята исляма за "низша" религия,тъй като той проповядва насилие! За японците това е религия, която с нищо не може да обогати душевността им! По тази причина в Япония: 1. забранено е да се проповядва ислям и няма нито джамии,нито медресета. 2.мюсюлманин не може да получи гражданство или да закупи имот в Япония 3.забранено е наемането на мюсюлмани на работа в японски компании......... 4.Коранът е забранен за разпространение в Япония, заедно с всякаква литература проповядваща исляма! Ще ми бъде интересно въпросът да бъде коментиран от българи живели или живеещи в Япония.

Трябва да се отворят вратите на всички желаещи европейски граждани да се включат в ИДИЛ, та да не става нужда да се търсятфанатици по Европата един по един. И след фалита на Русия да се поотупат така, че после да не им минава през ума, че могат да диктуват на Запада каквото и да е... или пък да посягат на граждани от цивилизованите страни...

Abu Talib

Този и подобни случаи може несъмнено да се отнесат към графата"Последствията на криминалната перестройка"

Какво пречи на тази международна коалиция да влезе със сухопътни войски и да ги изтреби до крак тези животни?!?!? Тази ИД може да бъде заличена за няколко дни в буквалния смисъл на думата! Но после няма да има друг конфликт,няма къде да си продават оръжията някой държави,като Русия и САЩ и техните икономики ще загубят много! Тези икономики в голяма степен се крепят на на хиляди убийства,войни,поквара.... Ако нямаше военни конфликти,нямаше да има и военна индустрия!!

1 хвърлена бомба = 1 милион долара. Ще меткаме бомби, докато не си намерим друго поле за изява, като ги хвърляме по сирийската инфраструктура, за да може по-лесно да падне Асад. След това отиваме към Иран.

Според мен не искат да дразнят страните на арабския нефт, които са главните действащи в кампанията па ниските цени на горивата и фалита на Русия. След фалита на Русия или коренната промяна на агресивната им политика, тогава ще дойде ред и на ИДИЛ. Жална им майка....

не парите за оръжие пречат, а това че ако международната коалиция ги затрие, на малоумните камилари ще им бъдат промити мозъците че това е религиозна воина. и товага ИД стават герои и ще се намерят доста мюслита, които ще тръгнат по техния път. за това трябва да се помогне на мюсулманските правителства в региона сами да изтрият от лицето на земята тоя тумор ИД.

Хе, хе, тия двеста милиона ,ако се обявят за награда колко ли идил'ци ще дадът фира...

Аз като гледам не претендирам че разбирам много.Но само Иран ги уплашиха досега, защо ли.

Японците са със страхитен колективен дух и държат страхотно един за друг. Ако не платят не бих се учудил вечер при джихадистите да започнат да идват изневиделица едни такива в черни дрехи със саморайски мечове и после да се търкалят много джихадистки глави...

Нинджите са силни на своя позната територия - в Япония. В пустинята е съвсем друго.

Много филми гледаш.

Балъци, отвлечете Банкянската Тиква и поискайте 10 милиарда. Поне е сигурно, че ги има

вари го,печи го лекето си е леке и лекьосва всичко до което се докосне

да земат да отвлекат тебе, хем ще ни отървеш от тъпотиите си, хем може малоумието ти да е заразно и всички от ИД да станат идиоти като тебе и да се самозатрият

Пускайте пехотата и да ги измитат тия това е, бахти само мангизи са им у главите на тия.