Коментари - 300 000 души въобще не търсят работа | Днес.dir.bg

300 000 души въобще не търсят работа

300 000 са българите, които повече от една година са без постоянна работа и не търсят такава. Заплатата не е основния фактор.

Обратно в новината

Коментари - 300 000 души въобще не търсят работа | Днес.dir.bg

Коментари

Да, ама загубените патреотчета, дето "са останали тук да се борят" (а не щото са мизерници) не го съобразяват това и за тях, всеки, който е отишъл навън да работи, вместо тук да си клати уя или него да го клати "българският бизнес", за тях е безродник и прочее глупости от репертоара на българския "борещ се да се оправим" дегенерат.

Така е, нарочно стоя без работата и заплатата не е основният фактор да не си търся! Правя го напук на Домусчиев и другите крибаджии! Ха сега!

Не разбирам защо наричате тези българи "демотивирани" ? Това са хора , които първо не са умрели от глад/ако мама и тате имат няколко хотелчета и папкат оттам/, второ знаят цената на труда си и чакат някой "пишман бизнесмен" да бръкне по-дълбоко и да им я предложи.Ако лежат по цял ден по СПА-центрове и други клубове защо пък да са демотивирани ? Нещо грешите изначално.Трябват ви отчаяни и гладни като псета хора , за да работят за жълти стотинки,но сори.Няма такива.Тези 300 000 души са достойни граждани на ЕС и ще работят за европейски заплати."Бизнесмените", които им дават МРЗ/минималната работна заплата/ като нямат хора, да запретват ръкави и да почват лично да бъхтят в откраднатите от тях държавни предприятия.Никой не им пречи.Защо изобщо се оплакват ?

И как го разбра това г-н Калфин? Ходенето по смехотворни интервюта и кандидатстването по фалшиви обяви брои ли се? Да не говорим, ако човек е над 35.

Калфа,имам едно лозе ,ела да ми го прекопаеш.Давам минималната работна заплата, но ще бачкаш без договор. ОК ?

И останалите трябва да спрат, за да не се задавят от лапане уя и бившата му.

И престанете с циганите. Не само циганите, а български граждани поне пишете. Най-различни случаи. Едни с връзки се пенсионират по болест, ходят на запад да гледат внучетата си, а не са цигани. На циганите това не им одобрявам, че не можеш да им хванеш лъжите, но вече и всички май тръгнаха по тяхното-лъжата, а и не са за обвиняване. Ако се хвалиш я виж са те ограбили, ако се оплакваш, те изкарват мързелив. Няма работни места, няма чужди(Германия, Франция, Англия...) . Добре е от тези държави, ама защо да идват, като и там са добре. Дават на бг граждани по 1 евро и дори както казва един циганин временно през зимата завърнал се, понякога и там не дават. Циганите са пъти по-добре от някои българи, за миене на чинии и др. работи на запад акъл не се изисква, а тук непрекъснато ни надуват главите да се учи. Безсмислено е висшето. И с втори клас може да си много по-добре, с три ябълки бизнес и виж си живееш като бей, а тези с бг дипломи, вятър работа, излишни пари, губене на време

"300 000 са българите, които повече от една година са без постоянна работа и не търсят такава. " Не са ли толкова трудоспособните цигани (неосвидетелствани)?

Господин Калфин,както на много други пазари,така и и на този пазар важат строги икономически закони.Тук няма място за упреци,недоволство или лично неудовлетворение.Други хора му викат "търсене и предлагане".Социалната държава я няма.Ще си спомниш кои я унищожиха , надявам се.След като полагането на труд не е някакъв акт на патриотизъм,както искат някои да го изкарат, значи явно куца нещо.Работникът не работи безвъзмездно.Тези , които откраднаха предприятията в БГ икономиката смятаха ,че ги очаква "безкраен празник"/не по Хемингуей/ ,но сега става ясно ,че няма да им докарат под строй работници , които ще се бъхтят за по 300-350 лв без трудови договори ,без осигуровки и при работен ден по 12-16 часа.Тези филми свършиха.Защо да работят хората ? За да може да си купят някои по-нови лимузини ,самолети и яхти ли ? За разлика от бизнесмените на Запад , които имат национално отговорно поведение , нашите нямат и затова няма кой да им работи.Вдигат заплатите на равнище като на държава-членка от ЕС или фалират.А ,сетих се има и още едно решение.Връщат на държавата , това , което са откраднали.

Работа ли е то, не ми го хвали...Сега разбирам, че на работодателите им трябват работници и то евтини. Само, че вече няма балами. Хората вече не са закъсали за пари както преди -повечето де. Сори, ама няма да работя, имам си спестявания - и то солидни. Да работи Калфин. Имам земя и да дойде да му връча мотиката, да не ми се прави на интелигенция.

Г-н Калфин много ви уважавам ,като политик и смятам ,че човек трябва да работи това ,което му харесва ,а не само да е на работа и да плаща данъци в държавата ,с които някои си живеят добре.Аз искам да бъда народен представител или съветник в президентството,а не лекар както съм по професия ..

Май не си лекар, съдейки по правописа и начина ти на изказване!

Който не може сам да си намери (работа) - търси! 100 биткойна в хардуерния портфейл и.. ще си търся работа друг път.

Всеки иска, като тебе, да подмива гз на Гоце

Бтлгария са цигани и пенсионери. Парите, които идват в България са от милионите българи в чужбина. За какъв бизнес говорим? Има някоя и друа чуждестранна фирма в София, малко недоразвит туризъм и това е. Този галфон наясно ли е изобщо с процесите и с реалното състояние на страната?

С малко англисйки днес в нета може да направиш чудеса. Как за 500-1000лв да робуваш по 8-10 часа на ден на някой и да чакаш пенсия от 300 лв??? По-старото поколение в БГ като си замине незнам кой ще бачка за стотинки. Тогава да видим как ще се нагоди бизнесът.

Не търсят работа, защото работят на черно и така са немерили да смучат от някъде ! Всички безработни трябва да се проверяват всеки месец, ако получават социални пари ! Трябва да им се поставят условия и ако не ги спазват, веднага да им бъдат спрени парите !

Хубава мисъл, ама циганска... ;)

и колко пари дават на месец и колко време? Просто работят на черно за мижави пари, за да не плащат осигуровки за сметка на заплатата си!

да кажем, че някой е болен. Но защо е болен, никой не може или не смее да каже.

Не казва нищо! Дай да поговорим за причините. Но това май не ни се удава, а и нещо не ни е удобно.

Всички мутро-бизнесмени в България са за трепане.

Реално цифрата е много по-голяма. Става въпрос за 1 мил и 500 хил. Но поне минимум 300 000 от тях не си търсят работа в България защото са решили да започват първа работа в чужбина. Това е новата тенденция сред младите българи. Кариера, работа да се започва в чужбина. Не в България. И не искат в България заради лошите и мизерни условия на труд в България. И заради ниското заплащане в България. Тук в Гърция в един ресторант постоянно идват млади българи 20+ годишни. Нямат опит но гръцките работодатели ги наемат и им дават шанс да се докажат. (за разлика от българските). И като ги питам моите сънародници какво са работили в България, ми казват - НИЩО. Първа работа започват тук в чужбина. В България нямат и един работен ден. Та това е истината, не си търсят сегашните млади работа в България заради ниските заплати и лошите условия на труд. А в главите им е как да си намерят работа в чужбина. Която ще е първа в живота им. Едно 15 от 20 млади българи които се пробваха тук на работа казаха че не са работили в България.

Една българска циганка, камериерка в Кипър веднъж ми каза " аз не работя за по-малко от 1200Е". България е приета в ЕС в качеството на колония, нямам друго обяснение.

Народа НЕ иска да работи в мизерия,защото условията на труд в бг са мизерни.

А работа има ли? Не гледайте София, там е добре, излезте извън София, защото тия 300 000 са млади хора от провинцията от различни градове. Там перспектива няма, работа няма, и да има работа не те назначават на нея ако нямаш връзки или ако нямаш стаж и ще ти е първа работа, няма и добри доходи, всичко се върти около минималната работна заплата. Ако имаше къде да работят тия хора нямаше да ходят на сезонна работа в чужбина и с парите от чужбина да се издържат в България, или да разчитат на родител за издръжката. Който пък родител във всяко второ семейство е в чужбина. Общините и областите в провинцията ни западат. И постоянно са на минуси и загуби заради кражди и корупция. Постоянно го декларират. Как тогава за обикновения човек да има препитание в градовете извън столицата? Жив-умрял си в провинцията както писа някой.

+1. Съжалявам, че съм се родил в България. А не в някоя западна или скандинавска държава.

иди бе, никой не те е вързал тук. Какво си завършил?

Браво Калфин Не се сърдете на човека а на тези идиоти които гласуваха за него

Абе Калфин, абе евреино, не ръси глупости. Като отидат да работят и не им плащат парите, какво да правят. Един, два пъти са се опарили и повече не искат. Евреино, проблема е в мутрокапиталистическата система в бантустана, наричан България.

Като има БАЛАМИ да ги хранят,да не са луди да работят.....

На тоя трябва да му се даде пенсия от 120 лв - толкова струва "работата" му

Кой беше този дето иска да ни напомни за себе си? За него си спомнят само тези негови другари на които разреши да получават от нашите данъци и пенсии и заплати.

Минимум 1200 лв с пълни редовни осигуровки и достъп до здравеопазване при тези условия в страната

аз,и 2 149 хиляди Българи въобще не намираме смисъл в работата си.блъскаме като луди,а едва изхранваме семействата си.получаваме смешни заплати,а пенсия-едва ли.ако,ще работим,за да храним олигарси и нечии любовници,по добре да си стоим вкъщи,господин калфин

Баш си търсят работа хората, ами не им се прадлага. Предлага им се само робство.

Смотаняк долен,докара обикновените българи до просешка тояга,а други с пенсия и заплата.Но виновен е бат Бойко,че ти разреши да осъществиш това безумно за България решение.

Тоя нещастник като какъв точно се изявява, обществен съдник, статистик или умрел политик?

Сложете го тоя ОВЕН на конвейр само за 1 час и тоя същия какъв нежен ще гушне букета много бързо.Загрижил се за българите.Откъде ги преброи 300 000?Докато беше министър друго говореше.За пред медийте.Аман от ЛАЙНАРИ.

Сега е момента съюза на българските работодатели да иска намаление на минималната заплата, че да ги стимулира:). Братята роми не стават ли? Ами поканете от бежанците тогава! Повечето от тях ще си изпотрошат краката да тичат при тези заплати.

300 000 мангала са на държавна хранилка

За какво да търсят работа ! За да се наредят сред работещите бедни!

Нерабошещите сега да нямат право на пенсия после. За целта веднага да се отмени ПМС 116/22.06.2017 г.,с което се изплаща пенсия за старост, а не за трудов стаж-съгласно това постановление в момента се изплаща пенсия в размер 120,98лв. 300000 Х121=?

Напълно подкрепям! Да се прави разлика между пенсия и социална помощ!

Трудно е човек да реши откъде да почне разбивката на този словесен бълвоч. Палачите на България множо обичат да демагогвстват, с което да отклонят вниманието от собствената си вина за националната катастрофа. Всички политици управлявали в последните, вече близо, 30 години имат някаква вина за това. -- "300 000 са българите, които повече от една година са без постоянна работа и не търсят такава. Заплатата не е основния фактор." Разбира се, че не е основният фактор. Трябва и на 300 лв. да сме доволни, може би. Когато вземаш ниска заплата, ти си работещ беден, който пак е на издръжката на близки и роднини, т.е. дефакто ти се чувстваш отново БЕЗРАБОТЕН. -- "Сред тези в подобно положение 17% си признават, че при възможност работят на черно, а 10% посочват, че имат доходи от сезонна работа в чужбина." Търсят работа на черно, защото там са по-добре, отколкото на "нормална" работа, или защото само това могат да си намерят. -- "Над половината от анкетираните са изявили готовност да започнат работа срещу адекватно заплащане, като в повечето случаи говорим за възнаграждение в рамките на 1000 лв. месечно, показва проучването." Разбира се, че под 1000 лв. не е адекватно заплащане, но това е поредната лъжа, защото някои хора са готови да работят и за по-малко и пак няма работа. -- "Смущаващо е, че 80% от запитаните търсят работа с помощта на близките си: " Не е смущаващо, че търсят с помощта на близките си, а е смущаваща шуробаджанащината, която принуждава хората да правят това. Смущаващ е и начинът, по който работят бюрата по труда. На дипломиран строителен инженер, с години работа и опит по специалността, му предлагат да копае дупките около дръвчетата или да пръска тревичката, срещу... 5 лв. на ден. И още много такива случаи. Тоест там са едни лелки, които си пазят работното местенце и гонят хората, за да не се разписват много-много, което е безкрайно унизително и без друго.

Това е една голяма въпросителна пред институциите, хората не се обръщат към институциите, каза бившият вицепремиер." Като дипломиран висшист аз лично НЕ СИ намерих работа по специалността, заради регистрацията в бюрото по труда, която беше прекратена от лелките в последствие, точно когато излезна някаква програма. А иначе се прави за един ден, но кой да ти каже... Обиждат хората, държат се с тях като с боклуци, знам случай, в който са казвали нещо от сорта: "Ами, няма смисъл от регистрацията Ви, те всичките места ги дават на свои хора" и тем подобни глупости. Институциите работят във вреда на хората и това е повече от ясно. Никой нормален човек не се обръща към институция, защото знае, че това е огромна беля. Между впрочем така се прикрива РЕАЛНАТА безработица, която е в пъти над обявената. Просто се прави на базата на регистрираните в бюрата по труда, а там не се регистрира почти никой. А който се регистрира, после се чудят как да го изгонят. Как се търси работа - с близки, с приятели, със CV-та, чрез бюрото по труда...не бих казал. Там всички позиции са неквалифицирани и за обидно ниско заплащане.

"Калфин отбеляза, че тези над 50-годишна възраст масово не се записват на курсове за преквалификация, не правят нищо и чакат един ден да получат социална пенсия. Голяма час от хората отказват да пътуват на 50 км до работа при гарантиран платен транспорт." Хора, които са над 50 годишна възраст и имат квалификация и трудов опит не бива да се записват на курсове, които са пълен и се правят за да се усвоят едни пари и да кажем, че нещо сме направили. Те имат някакво достойнство, нямат толкова свободно време, а и тези курсове не им гарантират нищо. И всичко това, само защото мутрата работодател е казал, че са дърти. А младите пък нямат опит. Идеалният кандидат е на 20 години, с три висши образование, пет езика и ако може да работи за без пари, ама такива няма. Горе-долу това са обявите за работа по сайтовете. Работодателите много добре знаят, че такива супермени не съществуват, но идеята е да обезкуражат хората, така че те да си мислят, че е едва ли не невъзможно да си намериш работа и ако някой ти подаде ръка (за мизерни пари) то ти трябва да си му благодарен доживот за великодушния жест да те експлоатира. -- "Най много са демотивирани българите между 18 и 29 г. Те са близо 27%. Най малко са демотивираните между 60 и 64 г. - 10%." Няма страшно - за тях има евроейски програми през бюрата по труда, където ще вземем едни пари за шест месеца и пак ще им бием шута да са безработни. Но това е шанс, тъй като и един на сто да остава после на работа, пак е нещо, ппи положение, че иначе не биха го наели на никаква работа, защото никой работодател няма да вложи и една стотинка в обучението на персонала си, а чака кадри на готово.

Дано адвокат прочете това и даде мнение... Преди около 2 месеца имаше проучване от ЕС (за всички държави от ЕС) кога ще дойде ден Х (условно наречен така) за всяка вържава в която ще се спре изплащането на пенсия. Просто работещите към момента, няма да смогнат да осигурят пенсии на текущите пенсионери. За БГ това са родените след 1971г. Колкото и да внасят сега, те НЯМА да получат пенсия. Знаете всички причините: най-застарялата и топяща се нация, нежелаещо да се образова и труди ромско население, което ще бъде мнозинство след около 20 години, крадливи политици на принципа след нас и потоп и други.... Та аджеба, как мога официално да спра да се осигурявам (роден съм 1972) и да не подлежа на наказание според текущия закон, също така как мога да заведа дело срещу държавата, в която тя да докаже, че като дойде време за пенсия - аз ще си я получавам по живо по здраво. Предварително мерси и на всички лека вечер.

Нищо не разбираш, това, че няма да има пенсионери е УСПЕХ, тоест целта е постигната. Цитат от друга статия: "Новият управител на НОИ Ивайло Иванов, избран миналата седмица, също коментира, че реформата вече дава първите си успехи. "Целта на всички тези реформи е да стабилизират пенсионната система. Аз считам, че има вече първите признаци на даден успех, защото само за миналата 2016 г. близо 5300 души са излезли в пенсионна възраст по-малко, от което се е получила икономия, ако така можем да го наречем условно, около 100 млн. лв., така че това е добре, независимо че през миналата година прекалено много от силовите ведомства също излязоха и ползваха правото си на пенсия", коментира пред БНР Иванов."

и от към другата, скритата страна, за която нищо не казват или ако кажат нещо то е далеч от самата истина и реалност! Става въпрос за това, че при нужда (война или военно положение или други опасни за съществуването на държавата ни ситуации) под оръжие (като резервисти и запасняци) във въоръжените ни сили ще бъдат призовавани само годните да носят оръжие и отбили военна служба и имащи средно и по-високо образование българи! С други думи тези, които сега работят и осигуряват създаването на БВП (брутния вътрешен продукт) на държавата ще бъдат изпратени на фронта, а тези които сега мързелуват, не учат и не се мърдат и пръста за да допринесат макар и нещо минимално за създаването на БВП и живеят на гърба на другите отново са привелегировани не са застрашени от участие в бойни действия и животът им не подлежи на подлагане на смъртна опасност! Как ти се струва това, а?! Не е ли целенасочена политика за евентуално бъдещо унищожавана цвета на българската нация и затриването на българската народност и държава?!

а са близо два пъти по 300 хиляди тези, които не се захващат на постоянна работа и причината за това са крие в безумието на управляващите, в това число и на теб, с вдигането на пенсионната възраст и привеждането размера на пенсиите на тези които не са си ги заработили до нивото на заработената с труд средна за страната пенсия през 90-години! Кой е луд да работи и да внася осигуровки след като на практика държавата поощрява мързеливите и неграмотните! Хората ясно виждат факта че работил или не на края ще получиш пенсия наравно с тази на безработния и ще бъдеш социално и здравна осигурен наравно с мързеливия, неграмотен и живеещ цял живот от социални помощи циганин!!!

Пульо, хората за без пари ли искаш да работят. В Англия те скъсват от работа, ама поне плащат, тук и да си скъсаш задника не може да стигнеш до половината от средната европейска заплата. Затова как ще искат да работят хората. Цървули, България е на последно място във сички класации в Европа, не само в ЕС.

Не щат нито да чиракуват , нито да слугуват хората ! Искат за работата си да получават пари за нормален живот ! Капиталистите у нас има да учат много !

Който иска добре платена работа, сам с ия организира! Примери бол, Срос, Бил Гейтс, Илон Мъск, Зукърбърг, да си чувал да демонстрират пред Белия Дом и да искат от Президента заплати! Те плащат заплатата на Президента!

Чудна работа... само евреи изброяваш.... -;)

Не само капиталистите, но и дебилите имат да учат много. Не можеш с празна глава, недоразвит мозък, нулева квалификация и селски манталитет да искаш много пари.

kirchevo

Другарю Калфин, пий си пиенето с Гоце и с Пикаещият във фонтани и не се меси вече в държавните дела.

Г-н Калфин, материала ли обвинявате, че не искал да работи, този същия материал преди избори го ухажвате и му пълните главата с лъжи. Разберете, че хората за без пари не искат да работят. Чуждите фирми за това са тук, за да плащат малки заплати. Всеки един от нас който е пред компютъра си знае, че на запад със същите усилия и изпълнявайки същите си служебни ангажименти получава по мин. три пъти повече отколкото тук. И само не пълнете на хората главите с ниска производителност на труда.

А ти как ще докажеш, че производителността е висока? Колко е БВП на България и колко - на Холандия? А?

Не работят, пък всеки ден се хранят. Голям фокус, и Астор не го може.

е много проста,КРАДЕНЕ му се вика,краде та се къса тоя народ

Начи: 1. ток - 100 2. вода - 50 3. парно - 250 4. гориво - 400 5. ако се счупи колата не ми се мисли 6. за изплащане на нова и не санувам 7. храна - 400 8. цигари - 400 /тук ще бъда пребит с камъни/ 9. Дрехи не помня от кога 10. Театър, опера или кино не помня от кога 11. кръчма и не споменавам 12. Ами ако се разболея? 13. Ами ако искам да имам деца? 14. Ами ако трябва да изплащам жилище? И всичко това с две магистратури!?? Кантара удари много лошо дъно и аз лично напускам БГ на 1 февруари и късам паспорта с 200!!!

Драги, магистратурите не пускат паре! И 10 да имаш се тая! Илон Мъск няма и половин магистратура, ама можеш ли да го стигнеш? Акъл се иска и бачкане, а не титли, казва ти го един 72 годишен пенционе,р с 2 магистратури, един бакалавриат и 3 езика, но без големи претенции

"4. гориво - 400 8. цигари - 400" виждам проблема...

Ти освен да учиш, друго можеш ли да правиш.

И всичко това с две магистратури!??

Не са 300 000 а НАД ЕДИН МИЛИОН! Виж в Нета!

Коментари - 300 000 души въобще не търсят работа | Днес.dir.bg

300 000 души въобще не търсят работа

300 000 са българите, които повече от една година са без постоянна работа и не търсят такава. Заплатата не е основния фактор.

Обратно в новината

Коментари - 300 000 души въобще не търсят работа | Днес.dir.bg

Коментари

Да, ама загубените патреотчета, дето "са останали тук да се борят" (а не щото са мизерници) не го съобразяват това и за тях, всеки, който е отишъл навън да работи, вместо тук да си клати уя или него да го клати "българският бизнес", за тях е безродник и прочее глупости от репертоара на българския "борещ се да се оправим" дегенерат.

Така е, нарочно стоя без работата и заплатата не е основният фактор да не си търся! Правя го напук на Домусчиев и другите крибаджии! Ха сега!

Не разбирам защо наричате тези българи "демотивирани" ? Това са хора , които първо не са умрели от глад/ако мама и тате имат няколко хотелчета и папкат оттам/, второ знаят цената на труда си и чакат някой "пишман бизнесмен" да бръкне по-дълбоко и да им я предложи.Ако лежат по цял ден по СПА-центрове и други клубове защо пък да са демотивирани ? Нещо грешите изначално.Трябват ви отчаяни и гладни като псета хора , за да работят за жълти стотинки,но сори.Няма такива.Тези 300 000 души са достойни граждани на ЕС и ще работят за европейски заплати."Бизнесмените", които им дават МРЗ/минималната работна заплата/ като нямат хора, да запретват ръкави и да почват лично да бъхтят в откраднатите от тях държавни предприятия.Никой не им пречи.Защо изобщо се оплакват ?

И как го разбра това г-н Калфин? Ходенето по смехотворни интервюта и кандидатстването по фалшиви обяви брои ли се? Да не говорим, ако човек е над 35.

Калфа,имам едно лозе ,ела да ми го прекопаеш.Давам минималната работна заплата, но ще бачкаш без договор. ОК ?

И останалите трябва да спрат, за да не се задавят от лапане уя и бившата му.

И престанете с циганите. Не само циганите, а български граждани поне пишете. Най-различни случаи. Едни с връзки се пенсионират по болест, ходят на запад да гледат внучетата си, а не са цигани. На циганите това не им одобрявам, че не можеш да им хванеш лъжите, но вече и всички май тръгнаха по тяхното-лъжата, а и не са за обвиняване. Ако се хвалиш я виж са те ограбили, ако се оплакваш, те изкарват мързелив. Няма работни места, няма чужди(Германия, Франция, Англия...) . Добре е от тези държави, ама защо да идват, като и там са добре. Дават на бг граждани по 1 евро и дори както казва един циганин временно през зимата завърнал се, понякога и там не дават. Циганите са пъти по-добре от някои българи, за миене на чинии и др. работи на запад акъл не се изисква, а тук непрекъснато ни надуват главите да се учи. Безсмислено е висшето. И с втори клас може да си много по-добре, с три ябълки бизнес и виж си живееш като бей, а тези с бг дипломи, вятър работа, излишни пари, губене на време

"300 000 са българите, които повече от една година са без постоянна работа и не търсят такава. " Не са ли толкова трудоспособните цигани (неосвидетелствани)?

Господин Калфин,както на много други пазари,така и и на този пазар важат строги икономически закони.Тук няма място за упреци,недоволство или лично неудовлетворение.Други хора му викат "търсене и предлагане".Социалната държава я няма.Ще си спомниш кои я унищожиха , надявам се.След като полагането на труд не е някакъв акт на патриотизъм,както искат някои да го изкарат, значи явно куца нещо.Работникът не работи безвъзмездно.Тези , които откраднаха предприятията в БГ икономиката смятаха ,че ги очаква "безкраен празник"/не по Хемингуей/ ,но сега става ясно ,че няма да им докарат под строй работници , които ще се бъхтят за по 300-350 лв без трудови договори ,без осигуровки и при работен ден по 12-16 часа.Тези филми свършиха.Защо да работят хората ? За да може да си купят някои по-нови лимузини ,самолети и яхти ли ? За разлика от бизнесмените на Запад , които имат национално отговорно поведение , нашите нямат и затова няма кой да им работи.Вдигат заплатите на равнище като на държава-членка от ЕС или фалират.А ,сетих се има и още едно решение.Връщат на държавата , това , което са откраднали.

Работа ли е то, не ми го хвали...Сега разбирам, че на работодателите им трябват работници и то евтини. Само, че вече няма балами. Хората вече не са закъсали за пари както преди -повечето де. Сори, ама няма да работя, имам си спестявания - и то солидни. Да работи Калфин. Имам земя и да дойде да му връча мотиката, да не ми се прави на интелигенция.

Г-н Калфин много ви уважавам ,като политик и смятам ,че човек трябва да работи това ,което му харесва ,а не само да е на работа и да плаща данъци в държавата ,с които някои си живеят добре.Аз искам да бъда народен представител или съветник в президентството,а не лекар както съм по професия ..

Май не си лекар, съдейки по правописа и начина ти на изказване!

Който не може сам да си намери (работа) - търси! 100 биткойна в хардуерния портфейл и.. ще си търся работа друг път.

Всеки иска, като тебе, да подмива гз на Гоце

Бтлгария са цигани и пенсионери. Парите, които идват в България са от милионите българи в чужбина. За какъв бизнес говорим? Има някоя и друа чуждестранна фирма в София, малко недоразвит туризъм и това е. Този галфон наясно ли е изобщо с процесите и с реалното състояние на страната?

С малко англисйки днес в нета може да направиш чудеса. Как за 500-1000лв да робуваш по 8-10 часа на ден на някой и да чакаш пенсия от 300 лв??? По-старото поколение в БГ като си замине незнам кой ще бачка за стотинки. Тогава да видим как ще се нагоди бизнесът.

Не търсят работа, защото работят на черно и така са немерили да смучат от някъде ! Всички безработни трябва да се проверяват всеки месец, ако получават социални пари ! Трябва да им се поставят условия и ако не ги спазват, веднага да им бъдат спрени парите !

Хубава мисъл, ама циганска... ;)

и колко пари дават на месец и колко време? Просто работят на черно за мижави пари, за да не плащат осигуровки за сметка на заплатата си!

да кажем, че някой е болен. Но защо е болен, никой не може или не смее да каже.

Не казва нищо! Дай да поговорим за причините. Но това май не ни се удава, а и нещо не ни е удобно.

Всички мутро-бизнесмени в България са за трепане.

Реално цифрата е много по-голяма. Става въпрос за 1 мил и 500 хил. Но поне минимум 300 000 от тях не си търсят работа в България защото са решили да започват първа работа в чужбина. Това е новата тенденция сред младите българи. Кариера, работа да се започва в чужбина. Не в България. И не искат в България заради лошите и мизерни условия на труд в България. И заради ниското заплащане в България. Тук в Гърция в един ресторант постоянно идват млади българи 20+ годишни. Нямат опит но гръцките работодатели ги наемат и им дават шанс да се докажат. (за разлика от българските). И като ги питам моите сънародници какво са работили в България, ми казват - НИЩО. Първа работа започват тук в чужбина. В България нямат и един работен ден. Та това е истината, не си търсят сегашните млади работа в България заради ниските заплати и лошите условия на труд. А в главите им е как да си намерят работа в чужбина. Която ще е първа в живота им. Едно 15 от 20 млади българи които се пробваха тук на работа казаха че не са работили в България.

Една българска циганка, камериерка в Кипър веднъж ми каза " аз не работя за по-малко от 1200Е". България е приета в ЕС в качеството на колония, нямам друго обяснение.

Народа НЕ иска да работи в мизерия,защото условията на труд в бг са мизерни.

А работа има ли? Не гледайте София, там е добре, излезте извън София, защото тия 300 000 са млади хора от провинцията от различни градове. Там перспектива няма, работа няма, и да има работа не те назначават на нея ако нямаш връзки или ако нямаш стаж и ще ти е първа работа, няма и добри доходи, всичко се върти около минималната работна заплата. Ако имаше къде да работят тия хора нямаше да ходят на сезонна работа в чужбина и с парите от чужбина да се издържат в България, или да разчитат на родител за издръжката. Който пък родител във всяко второ семейство е в чужбина. Общините и областите в провинцията ни западат. И постоянно са на минуси и загуби заради кражди и корупция. Постоянно го декларират. Как тогава за обикновения човек да има препитание в градовете извън столицата? Жив-умрял си в провинцията както писа някой.

+1. Съжалявам, че съм се родил в България. А не в някоя западна или скандинавска държава.

иди бе, никой не те е вързал тук. Какво си завършил?

Браво Калфин Не се сърдете на човека а на тези идиоти които гласуваха за него

Абе Калфин, абе евреино, не ръси глупости. Като отидат да работят и не им плащат парите, какво да правят. Един, два пъти са се опарили и повече не искат. Евреино, проблема е в мутрокапиталистическата система в бантустана, наричан България.

Като има БАЛАМИ да ги хранят,да не са луди да работят.....

На тоя трябва да му се даде пенсия от 120 лв - толкова струва "работата" му

Кой беше този дето иска да ни напомни за себе си? За него си спомнят само тези негови другари на които разреши да получават от нашите данъци и пенсии и заплати.

Минимум 1200 лв с пълни редовни осигуровки и достъп до здравеопазване при тези условия в страната

аз,и 2 149 хиляди Българи въобще не намираме смисъл в работата си.блъскаме като луди,а едва изхранваме семействата си.получаваме смешни заплати,а пенсия-едва ли.ако,ще работим,за да храним олигарси и нечии любовници,по добре да си стоим вкъщи,господин калфин

Баш си търсят работа хората, ами не им се прадлага. Предлага им се само робство.

Смотаняк долен,докара обикновените българи до просешка тояга,а други с пенсия и заплата.Но виновен е бат Бойко,че ти разреши да осъществиш това безумно за България решение.

Тоя нещастник като какъв точно се изявява, обществен съдник, статистик или умрел политик?

Сложете го тоя ОВЕН на конвейр само за 1 час и тоя същия какъв нежен ще гушне букета много бързо.Загрижил се за българите.Откъде ги преброи 300 000?Докато беше министър друго говореше.За пред медийте.Аман от ЛАЙНАРИ.

Сега е момента съюза на българските работодатели да иска намаление на минималната заплата, че да ги стимулира:). Братята роми не стават ли? Ами поканете от бежанците тогава! Повечето от тях ще си изпотрошат краката да тичат при тези заплати.

300 000 мангала са на държавна хранилка

За какво да търсят работа ! За да се наредят сред работещите бедни!

Нерабошещите сега да нямат право на пенсия после. За целта веднага да се отмени ПМС 116/22.06.2017 г.,с което се изплаща пенсия за старост, а не за трудов стаж-съгласно това постановление в момента се изплаща пенсия в размер 120,98лв. 300000 Х121=?

Напълно подкрепям! Да се прави разлика между пенсия и социална помощ!

Трудно е човек да реши откъде да почне разбивката на този словесен бълвоч. Палачите на България множо обичат да демагогвстват, с което да отклонят вниманието от собствената си вина за националната катастрофа. Всички политици управлявали в последните, вече близо, 30 години имат някаква вина за това. -- "300 000 са българите, които повече от една година са без постоянна работа и не търсят такава. Заплатата не е основния фактор." Разбира се, че не е основният фактор. Трябва и на 300 лв. да сме доволни, може би. Когато вземаш ниска заплата, ти си работещ беден, който пак е на издръжката на близки и роднини, т.е. дефакто ти се чувстваш отново БЕЗРАБОТЕН. -- "Сред тези в подобно положение 17% си признават, че при възможност работят на черно, а 10% посочват, че имат доходи от сезонна работа в чужбина." Търсят работа на черно, защото там са по-добре, отколкото на "нормална" работа, или защото само това могат да си намерят. -- "Над половината от анкетираните са изявили готовност да започнат работа срещу адекватно заплащане, като в повечето случаи говорим за възнаграждение в рамките на 1000 лв. месечно, показва проучването." Разбира се, че под 1000 лв. не е адекватно заплащане, но това е поредната лъжа, защото някои хора са готови да работят и за по-малко и пак няма работа. -- "Смущаващо е, че 80% от запитаните търсят работа с помощта на близките си: " Не е смущаващо, че търсят с помощта на близките си, а е смущаваща шуробаджанащината, която принуждава хората да правят това. Смущаващ е и начинът, по който работят бюрата по труда. На дипломиран строителен инженер, с години работа и опит по специалността, му предлагат да копае дупките около дръвчетата или да пръска тревичката, срещу... 5 лв. на ден. И още много такива случаи. Тоест там са едни лелки, които си пазят работното местенце и гонят хората, за да не се разписват много-много, което е безкрайно унизително и без друго.

Това е една голяма въпросителна пред институциите, хората не се обръщат към институциите, каза бившият вицепремиер." Като дипломиран висшист аз лично НЕ СИ намерих работа по специалността, заради регистрацията в бюрото по труда, която беше прекратена от лелките в последствие, точно когато излезна някаква програма. А иначе се прави за един ден, но кой да ти каже... Обиждат хората, държат се с тях като с боклуци, знам случай, в който са казвали нещо от сорта: "Ами, няма смисъл от регистрацията Ви, те всичките места ги дават на свои хора" и тем подобни глупости. Институциите работят във вреда на хората и това е повече от ясно. Никой нормален човек не се обръща към институция, защото знае, че това е огромна беля. Между впрочем така се прикрива РЕАЛНАТА безработица, която е в пъти над обявената. Просто се прави на базата на регистрираните в бюрата по труда, а там не се регистрира почти никой. А който се регистрира, после се чудят как да го изгонят. Как се търси работа - с близки, с приятели, със CV-та, чрез бюрото по труда...не бих казал. Там всички позиции са неквалифицирани и за обидно ниско заплащане.

"Калфин отбеляза, че тези над 50-годишна възраст масово не се записват на курсове за преквалификация, не правят нищо и чакат един ден да получат социална пенсия. Голяма час от хората отказват да пътуват на 50 км до работа при гарантиран платен транспорт." Хора, които са над 50 годишна възраст и имат квалификация и трудов опит не бива да се записват на курсове, които са пълен и се правят за да се усвоят едни пари и да кажем, че нещо сме направили. Те имат някакво достойнство, нямат толкова свободно време, а и тези курсове не им гарантират нищо. И всичко това, само защото мутрата работодател е казал, че са дърти. А младите пък нямат опит. Идеалният кандидат е на 20 години, с три висши образование, пет езика и ако може да работи за без пари, ама такива няма. Горе-долу това са обявите за работа по сайтовете. Работодателите много добре знаят, че такива супермени не съществуват, но идеята е да обезкуражат хората, така че те да си мислят, че е едва ли не невъзможно да си намериш работа и ако някой ти подаде ръка (за мизерни пари) то ти трябва да си му благодарен доживот за великодушния жест да те експлоатира. -- "Най много са демотивирани българите между 18 и 29 г. Те са близо 27%. Най малко са демотивираните между 60 и 64 г. - 10%." Няма страшно - за тях има евроейски програми през бюрата по труда, където ще вземем едни пари за шест месеца и пак ще им бием шута да са безработни. Но това е шанс, тъй като и един на сто да остава после на работа, пак е нещо, ппи положение, че иначе не биха го наели на никаква работа, защото никой работодател няма да вложи и една стотинка в обучението на персонала си, а чака кадри на готово.

Дано адвокат прочете това и даде мнение... Преди около 2 месеца имаше проучване от ЕС (за всички държави от ЕС) кога ще дойде ден Х (условно наречен така) за всяка вържава в която ще се спре изплащането на пенсия. Просто работещите към момента, няма да смогнат да осигурят пенсии на текущите пенсионери. За БГ това са родените след 1971г. Колкото и да внасят сега, те НЯМА да получат пенсия. Знаете всички причините: най-застарялата и топяща се нация, нежелаещо да се образова и труди ромско население, което ще бъде мнозинство след около 20 години, крадливи политици на принципа след нас и потоп и други.... Та аджеба, как мога официално да спра да се осигурявам (роден съм 1972) и да не подлежа на наказание според текущия закон, също така как мога да заведа дело срещу държавата, в която тя да докаже, че като дойде време за пенсия - аз ще си я получавам по живо по здраво. Предварително мерси и на всички лека вечер.

Нищо не разбираш, това, че няма да има пенсионери е УСПЕХ, тоест целта е постигната. Цитат от друга статия: "Новият управител на НОИ Ивайло Иванов, избран миналата седмица, също коментира, че реформата вече дава първите си успехи. "Целта на всички тези реформи е да стабилизират пенсионната система. Аз считам, че има вече първите признаци на даден успех, защото само за миналата 2016 г. близо 5300 души са излезли в пенсионна възраст по-малко, от което се е получила икономия, ако така можем да го наречем условно, около 100 млн. лв., така че това е добре, независимо че през миналата година прекалено много от силовите ведомства също излязоха и ползваха правото си на пенсия", коментира пред БНР Иванов."

и от към другата, скритата страна, за която нищо не казват или ако кажат нещо то е далеч от самата истина и реалност! Става въпрос за това, че при нужда (война или военно положение или други опасни за съществуването на държавата ни ситуации) под оръжие (като резервисти и запасняци) във въоръжените ни сили ще бъдат призовавани само годните да носят оръжие и отбили военна служба и имащи средно и по-високо образование българи! С други думи тези, които сега работят и осигуряват създаването на БВП (брутния вътрешен продукт) на държавата ще бъдат изпратени на фронта, а тези които сега мързелуват, не учат и не се мърдат и пръста за да допринесат макар и нещо минимално за създаването на БВП и живеят на гърба на другите отново са привелегировани не са застрашени от участие в бойни действия и животът им не подлежи на подлагане на смъртна опасност! Как ти се струва това, а?! Не е ли целенасочена политика за евентуално бъдещо унищожавана цвета на българската нация и затриването на българската народност и държава?!

а са близо два пъти по 300 хиляди тези, които не се захващат на постоянна работа и причината за това са крие в безумието на управляващите, в това число и на теб, с вдигането на пенсионната възраст и привеждането размера на пенсиите на тези които не са си ги заработили до нивото на заработената с труд средна за страната пенсия през 90-години! Кой е луд да работи и да внася осигуровки след като на практика държавата поощрява мързеливите и неграмотните! Хората ясно виждат факта че работил или не на края ще получиш пенсия наравно с тази на безработния и ще бъдеш социално и здравна осигурен наравно с мързеливия, неграмотен и живеещ цял живот от социални помощи циганин!!!

Пульо, хората за без пари ли искаш да работят. В Англия те скъсват от работа, ама поне плащат, тук и да си скъсаш задника не може да стигнеш до половината от средната европейска заплата. Затова как ще искат да работят хората. Цървули, България е на последно място във сички класации в Европа, не само в ЕС.

Не щат нито да чиракуват , нито да слугуват хората ! Искат за работата си да получават пари за нормален живот ! Капиталистите у нас има да учат много !

Който иска добре платена работа, сам с ия организира! Примери бол, Срос, Бил Гейтс, Илон Мъск, Зукърбърг, да си чувал да демонстрират пред Белия Дом и да искат от Президента заплати! Те плащат заплатата на Президента!

Чудна работа... само евреи изброяваш.... -;)

Не само капиталистите, но и дебилите имат да учат много. Не можеш с празна глава, недоразвит мозък, нулева квалификация и селски манталитет да искаш много пари.

kirchevo

Другарю Калфин, пий си пиенето с Гоце и с Пикаещият във фонтани и не се меси вече в държавните дела.

Г-н Калфин, материала ли обвинявате, че не искал да работи, този същия материал преди избори го ухажвате и му пълните главата с лъжи. Разберете, че хората за без пари не искат да работят. Чуждите фирми за това са тук, за да плащат малки заплати. Всеки един от нас който е пред компютъра си знае, че на запад със същите усилия и изпълнявайки същите си служебни ангажименти получава по мин. три пъти повече отколкото тук. И само не пълнете на хората главите с ниска производителност на труда.

А ти как ще докажеш, че производителността е висока? Колко е БВП на България и колко - на Холандия? А?

Не работят, пък всеки ден се хранят. Голям фокус, и Астор не го може.

е много проста,КРАДЕНЕ му се вика,краде та се къса тоя народ

Начи: 1. ток - 100 2. вода - 50 3. парно - 250 4. гориво - 400 5. ако се счупи колата не ми се мисли 6. за изплащане на нова и не санувам 7. храна - 400 8. цигари - 400 /тук ще бъда пребит с камъни/ 9. Дрехи не помня от кога 10. Театър, опера или кино не помня от кога 11. кръчма и не споменавам 12. Ами ако се разболея? 13. Ами ако искам да имам деца? 14. Ами ако трябва да изплащам жилище? И всичко това с две магистратури!?? Кантара удари много лошо дъно и аз лично напускам БГ на 1 февруари и късам паспорта с 200!!!

Драги, магистратурите не пускат паре! И 10 да имаш се тая! Илон Мъск няма и половин магистратура, ама можеш ли да го стигнеш? Акъл се иска и бачкане, а не титли, казва ти го един 72 годишен пенционе,р с 2 магистратури, един бакалавриат и 3 езика, но без големи претенции

"4. гориво - 400 8. цигари - 400" виждам проблема...

Ти освен да учиш, друго можеш ли да правиш.

И всичко това с две магистратури!??

Не са 300 000 а НАД ЕДИН МИЛИОН! Виж в Нета!