17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато изпълнителен орган е оставен да тълкува закони и наредби е страшно. Това в България е норма и никой не търси отговорност на законодателнатаа ни власт, действаща така от десетилетия. Дори размера на глобите е размит с от-до и някой е оставен да решава колко да наложи на база ... каквото реши или му "подскажат" Така ни изнудват, малтретират, унижават. А ние глупаво ръкопляскаме на лекари, на учители, а тези в Парламента, които ругаем си вземат заплатите и "допълнителните", а корумпираните служители на полиция си получават 20-те заплати при пенсиониране. И защо никой не отразява разкритията за служителите на КАТ - това е причината за смърт по пътищата ни!

Типично за БЪлгария. Държа да отбележа, че на Запад правилата може да се спазват строго, но те са ЯСНИ и РАЗБИРАЕМИ и на всеки му е ясно какво трябва или НЕ трябва да прави. В този случай, в новата заповед е трябвало да се отбележи, че се отменя предишната и свързаните с нея /предишната заповед/ случаи. Така жената ако е започнала 14 дневна карантина, то с новата заповед карантината се прекъсва. В другия случай се получава, че трябва да изкара цялата 14 дневна карантина дори ако е минала граничния контрол в 23:59ч. Т.е една минута преди спирането на една заповед и влизането в сила на друга заповед,

Всички сме съгласни с това, че нашият здравен министър всеки ден издава нови заповеди които отменят едни и налагат други ограничения, заповедите важат от ден до пладне и ако не четеш параграфите, буквите, точките и подточките в детайли рискуваш да станеш престъпник без да си разбрал как точно и от коя до коя дата. От друга страна обаче, хаосът е пълен из цяла Европа, а може би и в целия свят. Така че спрете да преекспонирате Ганьо, не винаги е виновен той. Сутринта коментираха по Нова ТВ за един самолет, в който се качили само ДВАМА пътници, и който излетял от Германия за Италия, стигнал до летището и пилотите чак тогава разбрали, че летището е било затворено! Самолетът прави обратен завой към Германия и връща пътниците оттам, откъдето са излетели. Хубавото в случая е, че им се извинили и им били върнали парите за билетите. Ама ако не е идиотизъм това цял самолет да лети насам-натам безцелно, да изхарчи кой знае колко тона керосин за няма нищо, не знам какво е!? И в случая дори Грета ще има право да се ядоса!

Тъкмо се зарадвах, че мпга да се върна за една седмица да се видя с мама, ама като гледам няма да стане....

Абе махайте ги всички тия заповеди бе!!! Да издадат една заповед, която отменя безусловно и категорично всички заповеди за карантина, и да се издаде една единствена заповед, в която да се напише черно на бяло единствените случаи за които ще се налага карантина. За такива случаи всеки да бъде уведомяван в писмен вид - ако няма такова уведомление не важи никаква карантина! Побъркахте хората ей!!!

Бюрокрация, бумащина, безумщина, буквоядщина, поддържаща заплатите на всички калинки, пчелички и фауна всякаква и въпиюща некадърност..

тулупите не искали да сте в карантина....ама сте тулупи, за това ще стоите в карантина, докато изпълните норматива...трябва яко да се време...те пък права си търсели...не разбрахте ли, че в Булгаристан права няма! тулупи!

Мила Мила, щом можете, цялото семейство, заминавайте и повече не се връщайте в тази дупка. По същата причина моето дете не се върна (за няколко дни говорим), а и други роднини също.

От столичното РЗИ казаха, че ще дадат разяснения .... след две седмици.

Като няма хора да мислят,така ще е.По добре да им сложат на администрациите по един изкуствен интелект,та да им дава справка за последната заповед,а не всеки да си тълкува както иска.

Комунизмът се завърна, в много по-уродлив вариант от този на Бай Тошо... Държавата пое пълен контрол върху бизнеса, "бизнесмени", свързани с властта (Пеевски, Домусчиев) имат огромно влияние във всички сфери и държат основни медии, свободата на придвижване е силно ограничена, а полицията и граничната полиция имат неограничени възможности да тормозят населението.

самият факт, че правото им на придвижване е ограничено със заповед в епидимиологична обстановка (що за приумица), при отменено извънредно положение е повече от достатъчен, за да бъдат обезщетени. още по-солено ще бъде обезщетението, ако прокуратурата се обърка и им образува наказателно производство.

ще си търсите правата на куково лято....

Глупак за министър, некомпетентно генералче с взор към своя пъп и корумпиран премиер с присъди в сила - има ли такава държава?

Полицейска държава!!! МВР трябва да се закрие изцяло. И без това никаква работа не върши.

Мой близък преди време го поставиха под карантира в момент, в който това не беше все още упоменато като наредба за дадената държава, само защото при пристигането си реши да попита за всеки случай, за да няма неприятности. Всички бяха толкова неориентирани, че взеха и му написаха документ за карантина без да имат право, с което му създадоха невероятно много трудности за връщането си обратно. Виждам, че простотиите и недомислиците продължават...

Тази жена е трябвало да си изтърпи карантината от 14 дни. Новата заповед е за всички случаи от тук нататък. Ами ако е имала вируса, щеше да зарази всички пътници в самолета. Странно ми е нейното поведение, при положение, че живее във Виена където законите и правилата се спазват много стриктно. И ако беше на територията на Австрия, със сигорност не би си и помислила да нарушава карантината. Но това е вече друга тема.....

не е точно така - карантината й е наложена в ситуация на извънредно положение, което към момента на опита й да се качи на самолета е отменено. не само заповедта на министъра е отменена, но и обстоятелствата при издаването й са променени..

Заповедта е неясна и объркваща. Факт е, че и РЗИ не дават веднага отговор, защото очевидно са объркани. Не може при това положение да вменява вина на някого за недобросъвестно поведение.

заповедта си е от ясна по ясна. за тъпите плювачи карантина. за комунисти и червени боклуци - карантина

МАХНЕТЕ го най-после това ДЪРТО и ТЪПО недоразумение от поста МИНЗДРАВ !!! ПИСНА ни от ТЪПОТИЙТЕ МУ !!!!

Подкрепящите правителството нямат смислени доводи в тяхна защита, затова като ги затапиш с факти за некомпетентността на управляващите, ония просто почват да обиждат на червени и руснаци и плашат с идването на комунистите ...

Тази поредна глупост ми напомни за случаят, когато трябваше да изкрарвам акт за раждане на детето ми, което е родено в чужбин: 1. България е подписала акт, който позволява официални документи да не бъдат превеждани и удостоверявани - в случаят акт за раждане - ако са издадени от друга държава подписала същият акт. Целта е спестяване на време и пари, разбира се или по-малко бюрокрация. 2. Това го пише с главни букви в страницата на посолството. 3. Под тази хвалба, че сме на едно с нормалните страни пише, че въпреки това ВСЯКО отделно министерство само решава дали да спазва или не този акт или кратко казано - правят каквото решат те. 4. Съпругата ми е от трета ЕС държава, където този акт важи и акта за раждане беше изваден за 2 дни ПО ПОЩАТА. 5. За българският обаче - изпращаш чуждият акт до чуждото Бъншно за заверка и апостил; после това цялото до заклет КЪМ ПОСОЛСТВОТО преводач за превод; после двамата родители отиват лично в посолството (което е под всякаква критика, но както и да е) да бъде заверен - ако искаш веднага заверка тоест ПЕЧАТ от една лелка за гишето е 2.5 по-скъпо, 6. По закон (имало такива) трябва да регистрираш детето до 6 месеца като български гражданин. Обаче посолството не може да гарантира, че чрез техните куриерски услуги ще се вместят в срока, което значи пътуване до България. 7. Ако не могат двамата родители да пътуват - пълномощни и заверки на същите... За единият акт за раждане изваден по пощата - 10 лева; за българският - сигурно над 1000 лева. Всяка заповед е предпоследна.

България продължава да е безправова държава със законов и административен произвол. Доколкото разбирам, напоследък всъчко е въпрос на тълкование от заинтересуваната институция. В същото време Европейският съюз яено е съгласен със случващото се. България е отписана от правовия свят, като нежелаеща да се пръсеедини към него.

Това въобще новина ли може да бъде с тези многобройни нефелни заповеди на здравния за които явно ви е изгодно да ''забравите'' че отговорност носи целич кабинет командван от боко...

Пак ще осъдят България заради тъпи ченгета !

А не е ли заради тъпите заповеди които както шайкаджийските закони са противоречиви и непрестанно променяни или отменяни????

2 абзаца се повтарят в статията, няма ли редактори?

Заповедта е леко двусмислена и недомислена. Можело да се прибра за 7 дни без карантина ако на летището покажа (примерно) английския паспорт вместо българския? После някой дали ще провери дали съм отлетял на седмия ден? И колко вируса съм посял междувременно?

щом си решил да сееш вируси, ще успееш

стават все по-смехотворни - поредни противоречиви заповеди на Кирето, "удареният" в очите Джонсън, наплют и починал таксиметров шофьор?! Страх ме хваща като си помисля какво още могат да измислят списващите и техните "началници"!

Ананиев пак е намачкал некакви камуняги. Сега ще има квич.

Марионетката Ананиев ,поне като чете заповедите да ги осмисля ,Всяка заповед на Борисов ,четена от Ананиев води до хаос .

мозъкът ви е на намчкал.. герппски тролове

С подобни простотии никой нормален човек няма да има желание да се върне в България или да дойде като турист.

само питане - тази овца леве че не се видяла с мъжа си и била блокирана в Австрия - Не разбрах тогава, как като пристигна на 20 май на 24 май вече бие камшика обратно? Нали "била блокирана ь а душата й се искаше да бъде в България ? Освен това в втора заповед е ясно казано - пребиваване в българия е 7 дни, тазо пача йрна обратно след 4. Дано да й набият канчето за да научи да чете

Абе ти грамотен ли си?! Хората, с престой ДО 7 дена (4 е по-малко от 7!) не подлежат на карантина.

Я, циганин се добрал до компютър. Абе я у лево, тъпанар.

на всички министри,които всъщност са големи кретени и не знаят какво подписват !

Калинки, сър!

По-скоро попови прасета

DIR, прочетете си статията преди да я публикувате. За убедителност ли повтаряте параграфи? Ударихте дъното.

Писател, а не читател :)

Вие по - добре покажете две заповеди на дедо Киро ,написани както трябва!!! Но..от малоумния министър на здравеопазването толкова, не че другите министри не са същата стока!!! Калинка до калинка ,начело с баш Тулупа !!!!

тъпа и безмислена заповед в стил герб,нека някой ако може да ми обясни защо ако си за 7 дена няма карнтина,а за повече дни си карантиниран,безумие

Не знам дали това е обяснението, но според мен има две причини. Първата е чисто практична. Ако си за по-малко от 7 дни, нямаш техническото време да си изчакаш карантината, преди да трябва да си заминеш. Втората е следствие на протичането на болестта. След заразяване минават няколко дни докато вирусът обхване организма. Заразен човек проявява симптоми едва след около седмица след заразяването, а става заразоносител малко преди това. Затова карантината е две седмици - времето, необходимо за разпространение на вируса из тялото и последващото излекуване. Следователно първата седмица след заразяването карантината не е толкова необходима. Предполагам, че някоя от тия причини е била мотива за тази заповед. Но не съм специалист, нито мога да чета мисли.

в България всички закони са така написани!

колективни и индивидуални искове. За обезщетение не с държавни пари.Правете и филми за отва, но кой ли ще ги гледа...

"Аз ще си търся правата, защото съм уверена, че съм била задържана неправомерно", категорична бе Мила Георгиева. Не се прави на ударена! Влезнала по старата заповед иска да излезе по новата. И за какво се прибра, като бързаш да се връщаш?

Значи аз като съм взел книжка п остария закон за движение по пътищата, ще си карам по него, а не по новия?

Едно време, когато отмениха смъртното наказание защо не доубиха осъдените?

Идиотизъм с елементи на кретенизъм. Заповедта отменена ама предписанието по нея в сила. И как така. И Д И О Т И Баце идиоти.

Мечти за всички и реалност Пълна некадърност както винаги...

цялото управление от 10г. е объркано.

Объркана ти е главата.

На детето и на майка му. В този светъл ден.... за вси славяни......родолюбиво дело...... обич, толерантност и уважение към личността на всеки.......вечно да се свети.......ще помним, няма да забравим!