За първи път от 30 г. българска делегация не участва в честването на 24 май в Москва

На Червения площад ще се проведе гала концерт под наслов "Вяра. Надежда. Любов"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А руснаците трябва да дойдат в България за празнийка - при това с наведени глави.

Някoй

Аз не разбрах от статията: българска делегация няма да участва в честването на 24 май в Москва ЗАЩОТО НЕ Е ПОКАНЕНА, или ЗАЩОТО Е ОТКАЗАЛА ДА ХОДИ на честването?

Празникът на Българската писменост се празнува в България. Руснаците ако се държат смирено и благодарно към народа, който им е дал книги и религия, може и да бъдат поканени.

През 16-ти век, когато се заражда "Панславистката идея", едно от желанията на създаващите я е - "Славянските държави" да се откажат от "Кирилицата" и да започнат да пишат на "латиница".

Когато същото българско правитество призовава за диалог и поддържа разговорите с РСМ, независимо от агресивната им и крайно несправедлива позиция спрямо България, а да отказва да участва в светъл празник, като днешния на ниво представители на посолството е неразбираемо. Комуникация и разговори са разковничето. И как призовават и не спират тези на най-високо ниво с РСМ, а отказват с Русия. Какво общо имат писменост и култура, чествани от десетилетия с политически позиции. Това е определено погрешна позиция

Мисълта ти Симеоне!

И като гледам, руснаците си отмениха празника заради това, че нашите помияри не приели поканата и не отишли на честванията. А тука едни други помияри плюят по руснаците, че празнуват наш общ празник, на който преди години пееха на БЪЛГАРСКИ "Върви, народе възродени..." Срамна работа! Българска.... Така и тези нашенски майцепродавци, влизащи в политиката ни не разбраха, че им плащат и ги използват като леки жени. Или по-скоро, като презервативи - използвани и изхвърлени на боклука.

Недоклатени педали, сър!

Не е много ясна!

След 5 години ще пишем на латиница, ще се казваме източна македония и държавния ни език ще е развален английски. Да са ни сладки бананите...

Моят е особено сладък, искаш ли пак да го лапнеш?

Не искам путинофили не искам западнофили България гледайте

Ми,че то руснаците, от панти века си мислят и твърдят, че азбуката е тяхна, руска. На който чужденец да покажете нашата азбука, те я оприличават на руска. Опитваш се да обясниш, че всъщност е българска, те те гледат ококорено и с недоверие.......

Да здравствует 24 май - день славянской писменности! Работайте, братухи!

Уважавай Българския празник. На днешния ден политически лозунги не трябва да има!

Гледам,чета и се чудя.Такива защитници на писмеността,а произведенията им бъкат от грешки,и небивалици!!!Да,имаме ,,право''да се ,,гордеем'',че сме потомци на двамата братя!!!!!

Киро и Мето са си гръци, бе!

Що сме в списъка на неприярелските страни, а?!? Ми нашите политици постоянно се осират до ушите

Русия се уака братле :)

Не мисля, че е Русия, ние се уакахме, за пореден път

Ти по принцип не мислиш.

забавно племе е туй българите- разхайтена шайка малодушна и завистлива по някакво стечение на историята имала разумен цар в даден период който взел добри стратегически решения и днрс на празника от надути по надути дали азбука на светъ Русия ръка са им целува Путин да се моли на празненство в София да дойде.... ааабе скодоумци са масовката и като ги прихване една неадекватна гордост понякога кат се надценят самички и повярват че демокрацията за тях измислена и азбуката кирилица лично тяхна ама лично тяхна разбииш ли как щеше Путин да говори днес ако Симеон велики не беше приел и Кирил и Методий и неговите братя им заръчал пишете ни азбука ма къде е Симеон велики къде са днешните бастуни вде конфликти търсят де не им е работа Русия ше бият с Америка зад гърбъ ае глуповати хора бол

Борис Михаил приема учениците, а не Симеон. Само това е достатъчно коментарът ти да не струва и 5 копейки. Като ще бъдеш руски роб, поне седни да прочетеш малко преди да се излагаш.

А ти какъв роб си, я дай да те видим? Американски?

Кирил вече е бил мъртъв, а Методий не е идвал в България. А кои са братята на Кирил и Методий - ще ни открехнеш ли?

На този тържествен ден, основно значение има как го празнува народът създал азбуката и словото - българският! Другите трябва да се съобразяват с това

чети малко кой е създал азбуката и чети с къв произход са братята Кирил Методий и как са случили нещата и се благодари че тоя народец е имал такъв прозорлив цар/владетел та да поръча азбука да я приеме по скоро осъзнавайки че това ще обедини това диво племе населяващо земите ни и ще си имаме писменост вместо да се гърчеем

Даа, поръчал я е от фуудпанда...

А Украйнската азбука откъде е дошла?

Нека за непросветените да изясним пътя на кирилицата. България -> Украйна (Киевска Рус) -> Московско княжество. Други тъпи въпроси?

Защо изобщо българска делегация е участвала предишни години? Не ние, а руснаците трябва да ни идват на крака и да целуват ръка затова, че сме им дали писменост, религия и сме ги цивилизовали.

Нашите дипломати отказали поканата и не присъствали

Руснаците да са ни благодарни, че сме ги ограмотили.

Българите трябва да имаме голяма гордост, че сме дали език, писменност и култура на славяните и руснаците, които трябва да се поклонят пред нас.

НЕ СМЕ ДАВАЛИ НЕЩО ! ДАДОХМЕ НА КИЕВСКОТО КНЯЖЕСТВО ! МОСКАЛА КАКТО ОБИЧАЙНО, ГИ АНЕКСИРА, АСИМИРИЛА, ПРЕТОПИ И СИ ПРИСВОИ ВСИЧКО ПОЛУЧЕНО ОТ ТЯХ - ЗА "РОДНО" !

Руснаците са някакви диви варяги, които знаят само да се бият, Така е до днес.

Азбуката е българска, писмеността е българска и културата е българска. Славянските племена са ги възприели от нас, но не са създадени от тях.

Русия щом не ни уважава си е нейна работа, АЗБУКАТА Е БЪЛГАРСКА И ПИСМЕНОСТТА СЪЩО.

Но нищо, тези лакеи ще ги поканят на пуйка за 4ти юли във Фашингтон.

Ами нормално, какво да ги канят тези американски служители от българското посолство.

Български са служителите.А какво ще кажеш за времето, когато бяхме руска задунайска губерния и управляваше КГБ, пак си търсиш това време ама вече го няма.

Това бяха златните 45г за България и българският народ. Имахме космонавти и произвеждахме компютри

1944г.-1989г. бяха години на съветска окупация на България и комунистически концлагери.

Русия е ограмотена от България.Славянски е термин, с който се размива истинския корен-българския.

Няма славянска азбука, а БЪЛГАСКА. Няма църковнославянски език, а има ЦЪРКОВЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПИСМЕННОСТ И КУЛТУРА. Славяните са я възприели от нас, но корена и е български, а не славянски.

Московските фашисти да спратда използват Българската азбука , която според кремълското Жуже е северомакедонска. Руските фашисти непрекъснато заявяват , че Българската Азбука била измислена от Ленин и допълнена от Сталин, а пък Жужакът се изцепи , че била македонска

Така наречената "кирилица" няма нищо общо с Русия, още по-малко с Кирил и Методи. Време е след повече от 1000 години да се заяви ясно и категорично. Между другото, от кога българкста азбука се нарича "кирилица". Някой знае ли? Щот аз знам, Руснаците са искали да я наричат българкста азбука руската азбука, само че са се светнали, че има доста написано вече на българската азбука още преди 1000 години и затова са започнали кампания азбулата да се нарича "кирилица". Значи латините имат латинска азбука, гърците имат гръцка, еврейте има еврейска, грузинците имат грузинска, китайците имат китайска, само българите имат "кирилица". Айде стига вече, а. Мама ви руска...писна ми от вас.

2022-05-24 13:11:30 сссс (нерегистриран) И защо няма руска делегация в България? ----- ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО ТУК И ТЯХНОТО ПРИСЪСТВИЕ БИ БИЛО ХИБРИДНА ОПЕРАЦИЯ ! НЕ ИСКАМЕ НИКАКЪВ КОНТАКТ С ТЯХ, КАКТО И ТЕ С НАС ! КОГА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА ! МОСКАЛИЯ - ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !

Поредната простотия на управниците ни тъпи и прости. Но ще ги пратим на майната им на следващите избори. Продажници.

Българската делегация само губи от това.

Една от причините да живеем зле и като скотове е, че през 2-3 десетилетия си пренаписваме историята и я променяме според моментната поритическа мода. Такъв ни е манталитета и от него си патим. Извъртаме се като фурнаджийски лопати. Щом 30 години наши делегации са ходили в Москва, какво пречи и днес да отидат? Поводът да са ходили е на много векове и не се е променил. Днес е променено единствено това да се правим на много послушни и изпълнителни роби на Щатите, от там и това фръцване да показваме нъцки на Москва. Първи се отказахме от руския газ срещу рубли, обаче щом Италия и Германия ще купуват с рубли - вече и ние се наредихме на опашката. Ей това сме и бъдете сигурни, че никой навън не харесва и уважава въртиопашки като нас. Днес сме с едни, утре с други. Това се нарича кур.венско поведение.

Най-точния коментар :)

Преди 7 години се случи, че бях в Москва на 24 май. Празнуваха с военни маршове. Свещена простота! А иначе, путинолюбците могат да си организират гей-парад за рождения ден на своя идол. Те са най-подходящи за гей-паради. Такава преданост към чуждата държава и готовност за саможертва в нейно име не може да се обясни с нищо друго, освен с нещо сексуално. Май Путин, Лавров, Шойгу и други знайни и незнайни военнопрестъпници ги привличат сексуално и затова се държат така.

Днес е ДЕНАТ НА БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ не на славянска бълвоч! Писна ми от руски кухи фрази - слвяни панславизъм и т.н. айде стойте си в Русия и копайте нефт!

Рахманинов ли? Как им позволява Путин да свирят Рахманинов?! Та той не е ли в списъка на американските шпиони? Роден в царска Русия, избягал оттам и починал в Бевърли Хилз, Калифорния! Значи - американски шпионин!

Чувстваме празника на славянската писменост,но на клавиатурата пишем на "фонетик". Погледнете и вижте дори как влизаме в "DIR.BG".

И защо няма руска делегация в България? Путинофилите са гнусни предатели, като гледам как увъртат и мажат за македонската азбука ми се повръща. Защитават анти българската политика на лудото джудже.

2022-05-24 12:33:40 Соро3 (нерегистриран) Сега сме под американо-турско робство и нямаме право да празнуваме с братята си по писменост!? ------- ЧЕ КАКТО НИЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМ СЕ "ПОКЛАНЯМЕ", ТАКА Е ХУЛАВО И ТЕ ДА НИ ОСТАВЯТ НАМИРА ! КОЙТО ОТ КЪДЕТО Е!

По-скоро Русия няма официална делегация в България, за да се поклони пред нас. Пекинезите на Путин слушкат и му се мазнят.

Каква руска делегация тук? Те нашите продажни политици искаха да гонят Митрофанова понеже им каза някои истини,а на тях не им хареса.

Сега сме под американо-турско робство и нямаме право да празнуваме с братята си по писменост!?

Пуделчето на Чичо Сам изпълнява стриктно това, което му кажат. С премиер Кирчо-американчето, който не знае какво е това род, Родина и православие, сме загубени!

Неблагодарни руски животни

въэрожденци каква ни е аэбуката? Мкаедонска може би?

Според Путлер е македонска.

Божидар Димитров /лека му пръст/ обясни подробно какво означава понятието "македонската земя". Ти явно си отсъствувал от този урок, ама нищо, пиши си. Под "македонска земя" се разбират земите на юг от Стара планина. Тук не се визира държавата Македония!

Русия защо чества 24ти Май, като нямат нищо общо с кирилицата? Това не е славянска азбука а българска. Ние им даваме четмо и писмо на тези аборигени.

Тези "аборигени" са космическа нация, водеща сила в ядрената енергетика и във военната индустрия! Ние къде сме водещи, селски? В производството на марули ли? Тъй ще да е! И точно по тази причина изпращат най-много шпиони у нас. Аман от олигофрени!

Ти си типичен представител на олигофрените, а за космическата им и военна индустрия може да се съди по фактите, а не по пропагандата. Изостанала нация, последната им спътник без американските технологии просто падна от орбитата и отиде в долината на рашистан. Ах какви военни технологии имат, изостанали диваци, които затъва още повече в лайната си. Руските боклуци ще измрат или от куршум или от рак. Дечицата им от рак ще гаснат.

копейкин каэал ли е нещо относно поэицията нс путкин эа славянската аэбука

jingiby

На тия ВлАдолф Путлер им каза, че азбуката им е от Македония. Да си празнуват със северномънкидонците...

Не участва защото навласт са инсталирани слуги на сащ а там не ползват кирилица и нашите ценности са им чужди

Не участва защото писмеността е един от висшите символи на цивилизация, а русия ( раZия ) не принадлежи към цивилизованите държави и общества.

Днес от посолството плащат двойно. Кеф

Посолството на Козяк плаща ежедневно да се обезличи българската история и бит.

Пращайте Кирето, Кокорчо и Културиста. От културата

Schilo

И що правят тази простотия?

а ти що праиш тез кавали на околовръстното :)))) ?

Schilo

Може ли да си толкова прост?

Ами да питаш, бе, за какво друго ...

Путинолюбците могат да си организират гей-парад за рождения ден на своя идол. Те са най-подходящи за гей-паради. Такава преданост към чуждата държава и готовност за саможертва в нейно име не може да се обясни с нищо друго, освен с нещо сексуално. Май Путин, Лавров, Шойгу и други знайни и незнайни военнопрестъпници ви привличат сексуално и затова се държите така.

Гей-парадите са запазена марка на евроджендйрските либерасти.

Някакъв-тип

Прочети по-внимателно.

Всички, които са се познали в думите ми, са ми сложили минуси. Явно съм им уцелил болката в сърцето.

В славянските чествания няма и не трябва да има политика. Има славяни които честват празника на братята Кирил и Методи и има педали, които не го честват, но ходят на гей парад и сега са в управлението на България.

Вие, путинолюбците, сте най-подходящи за гей-паради. Такава преданост към чуждата държава и готовност за саможертва в нейно име не може да се обясни с нищо друго, освен с нещо сексуално. Май Путин, Лавров, Шойгу и други знайни и незнайни военнопрестъпници ви привличат сексуално и затова се държите така.