За египетските пирамиди ползвали метал от Черноморието?

Мореплаватели с тръстикова лодка ще доказват това твърдение на Херодот

Обратно в новината

Коментари - За египетските пирамиди ползвали метал от Черноморието? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големите "египетски пирамиди" са над 20. Всички те са строени с невъзможни и днес технологии за рязане на камъка и пренасянето му - плазмено горене, ултразвуково пробиване, фрезоване на цяла стена на пирамида с мобилна фраза. Точността на инструментите е с ЕДИН ПОРЯДЪК по-висока от днешните....т.е. 10 ПЪТИ по точнни. Днес камък се реже с диамантени накрайници до 2,5 см ширина. По-малки не могат да вършат работа. При тонове вода за охлаждане. "Египетските" пирамиди са с рязане на камъка от инструмент от 3 мм. Без принудително охлаждане с вода. Следи безброй по камъните. Египтяните са строили малките пирамиди от кирпич от кал и необработени малки камъни. За тази "технология" не е нужно да се ходи до Варна. Самите големи пирамиди са ТЕХНОГЕННИ СЪОРЪЖЕНИЯ. Но е време да се заяви ясно, че Египет е създаден от ТОТ ....тракийския Вестител на Божият Син Ерми. Целият древен свят се крепи на Херметизма като представа за Света и мястото на човека в този свят. Единственно българите имаме царски род Ерми, засвидетелстван в "Именника" и надписите на КАНАС МУРГАГОН. В днешна южна Украйна непрекъснато излизат от земята скитски артефакти от пр.н.е. с изображения на Богинята Майка(Богородица) и Вестителя Ерми. Златни. От коя мина е златото? В Беларуските музеи има артефакти на българска ГЛАГОЛИЦА. Както златния артефакт на Слънчев часовник и календар с глаголически символи. Използван столетия ....по останките от изстриване на метала в единият край от държане при употреба. При неизползване е висял на гърдите като религиозен символ. Голяма златна плоча. Да ходят българските историци да търсят българското наследство в Беларус, Украйна и особенно Русия а не да пушат марихуана с индианците от Перу.

Според турските данъчни регистри, данъкът на Самоков е бил под формата на кораби за империята. Същите са били с кован железен кил и са пренасяни до морето в разглобен вид от волски кервани. В крайбрежието на сегашното Мандренско езеро близо до някогашното древно селище Деултум – с. Дебелт са сглобявани.

"тръстиковият съд е много стабилен и дори преобръщането му е почти невъзможно. Причината е, че има странични дъски, наречени швертове, които го стабилизират и предпазват от обръщане" А този учЕн дали е виждал вълните в Титикака и съответно в Черно и след това Средиземно море?

Ми щом е от Кавказ, направо да взимат Ноевия ковчег от Арарат и да карат тва джилезу у Египет.

А Христо Смолянов ще се присъедини ли към това дело? Неговите открития за Знанията на Варненската цивилизация, приложени в пропорциите на египетските пирамиди изцяло доказват връзката Египет-Варна

"Майсторите са индианци от Боливия, живеещи край езерото Титикака." Значи древните египтяни са имали връзка с Титикака, а! А тръстиката и тя ли е оттам! Nice! Чудех се аз защо има пирамиди в Мексико, а то какво било.

Мхм. Бавно, но сигурно се превръщаме във втората Македония.