17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това ли плащам данъци? За да могат една шепа продажници да си правят екскурзии с правителствения самолет? Да ви го накам на благодатния огън и на позьорския цирк!

Чакай ся... тоя огън не го ли палеше Македон Велики? Нещо се бъркам - нали според тях Исус е роден във село Витлеемово в Македония, а го били бъркали със Витлеем? Много съм объркан.

Запознатите със Стария Завет, знаят колко жестока, принципна и лишена от миолст е религията по това време в Израел.. Четете повелите на Бог в Левит и цялото петокнижие. Божият Син изповядва само последоватеност и любов към самия Него и между самите нас. Отменя жертвоприношението за опрощение на грехове, защото той самия е жертвата, чрез която на нас ни се прощава в Негово име. Да възлюбиш своя Бог и ближния си , както обичаш себе си. Това е най-важното в християнството. Божият Син дава обещание , че винаги ще бъде с учениците си и последователите им. Едно от знаменията е Благодатният огън, изпращан винаги, но липсващ преди да дойде края на света. Сиянието над плочата където е помазано с миро тялото на Спасителя е факт, миризмата на алое и камфор, даафинов лист и шафрант е постоянна. Там поклонницте чакат на опашка за да допрат ръка до святото място. Или да осветят любими вещи. Да не забравяме ,че Бог даде Своя единороден син за да изкупи греховете на вярващите в Него.

Какво ще рече "македонски епископ" при условие че няма македонска църква ?!?!?!

поне 10 педера стчета ще си направят екскурзия на гърба на данъкоплатеца

религии са създадени за да разделят хората.Мюсюлмани от останалите ,даже християните са разделенина две и т.н..Целта е ПОСЛУШАНИЕ!!!!!!!!!!

Не са ли разделени на три - Православна, католици , протестанти ?

и расточатся врази Его. Монопол на вярата никой няма право да налага. Материята е инертна, а не е пъргава като мисълта или духа, така, че трябва да измине време, за да разберем, ако искаме - кой е крив и кой - прав, за да се разпръснат враговете ни. Може би не напразно по-долу бе спомената и "Моята молитва" на Ботев и цитата от "Шестоднев". Пожелавам здраве и радост на всички, весели празници!

Кога последно помогна на човек който не познаваш? Кога безкористно си подал на човек който не познаваш? Кога последно даде подслон на човек без дом. Да та таковам и тебе в християнина кирлив. Само на думи и повтаряне като папагали. Ходи си яж агнешкото. Стига дрънка неща които не разбираш.

благодаря!

Свръхестествено- не съществува или това е Реалността,която всъщност е свръхестествена! Йес!Даа...Да!

Свръхестествено- не съществува или това е Реалността,която всъщност е свръхестествена! Йес!Даа...Да!

По въпроса с Бога и църквата нещата ги е казал Ботев в "Моята молитва". Всичко останало са глупости, парадност и ода за примирението и послушанието, обслужваща царете, диктаторите и експлоататорите. Иначе, като празник и традиция защо не става!

И тука сте ми едни християни. ... ум да ти зайде. Питах тука един набожен уж на колко хора е помогнал... той ми каза че не им е правил лошо да им помага... ми той и Исус така да беше казал... пишман набожни. Само цитират библията. Нищо християнско нямат в тях. Не трябвало да помагат на бежанци. Трябвало да боядисват и плюскат яйца и агешко. Да ва таковам ухристияните фалшиви.

как да не помагаме на бежанци бе, имаме ООН на което наливаме милиарди да се грижи за тях, я се скрий, безбожник такъв. Граждани да станат на друга държава е емиграция и си има ред как да става.

Може ли да попитам колко точно струва тази екскурзийка? И не можеше ли с тези пари да се нахранят бедните, сираците, бездомните? Аз вярвам в Бог, но не и в светостта на попове с ролекси, охрани и самолети. Исус е изгонил търговците от храма и е проповядвал смирение, а днешните "свети хора" са превърнали вярата в бизнес. Радвай се народе на светия огън от Йерусалим! Фарисеите победиха!

Защо Бойко го няма на снимката?Протестирам!!!

Добре е че македонските духовници са до българските!

А "македонският" епископ, за чий е в самолета? За баласт и уравновесяване ли? Ааааа, сетих се - имали сте едно место свободно, и сте го настанили! Друг е въпроса, кой ще му плаща билета, кръв ще пикаете, ама аз няма да съм!!!!

Македонският епископ е на автостоп/аеростоп/, но ще прочетем хвалебствия в македонската националистическа преса, как е донесъл благодатния огън на бугарите и тогава ще се прибере в Югозападна България, която сега се нарича Северна Македония. Вари ги , печи ги, всички са слуги на великосръбския шовинизъм и Коминтерна.

Земният път на комунистите е изпълнен с лакомия и лъжи

Небесното царство очаква комунистите да ги сложи в казана с катран

Заради техните дела баща ми умря в самата зора на демокрацията.

Радой Ралин е един съвременен Конфуций на социализма

Защото радостта не познава мъката, а дава криле. И как да не се радват търсещите го, като са разбрали за кого небето е украсено със слънцето и звездите, за кого ли земята е обрасла с растения, дървета и цветя и е увенчана с планини, за кого морето и реките, всичките води са пълни с риба, за кого е приготвен раят, самото (небесно) царство. Като разберат, че не за друг, а за тях, как няма да се радват и веселят, прославяйки го. Ето защо те трябва да помислят и за това, по какъв начин самите те са сътворени, какво им е отредено, за какво са призвани. Ако и другите премислят това, как няма да са доволни и да се радват. Тук ще напомня накратко всичките шест слова, защото е добре да ги разгледаме, като поговорим отново за доброто творение.

Значи още изначало църквата си е присвоила природните богатства и е поставила над всичко това БОГ и за завършек е измислила Рая.

Блаженни са вярващите,защото на всички им трябват. Р.Ралин

Какво е по-красиво, какво е по-сладко за боголюбците, които истински жадуват вечния живот? Нима не е това да не отстъпват от бога в мисълта си и да помнят добрите му дела? Така и ти, господарю мой, княже славни, Симеоне христолюбче, не спираш да търсиш заповедите и творенията му, за да се украсяваш и славиш чрез тях. Защо така става и с нас: когато преданият роб види своя господар, че е извършил нещо добро, то не би искал само той, знаейки това, да се радва и хвали, но ако е възможно, и светът да научи за него. И ако тези, които се насищат с пиене и ядене, поруменяват, засияват и се развеселяват, то колко повече този, който се храни с мисли, като съзерцава божиите дела и се украсява с тях, би искал и други да ги видят и да се приобщят към тях. На такива, както казва писанието, „ще израстват пера като орли, ще тичат и няма да се изморят“. Защото радостта не познава мъката, а дава криле. И как да не се радват търсещите го, като са разбрали за кого небето е украсено със слънцето и звездите, за кого ли земята е обрасла с растения, дървета и цветя и е увенчана с планини, за кого морето и реките, всичките води са пълни с риба, за кого е приготвен раят, самото (небесно) царство. Като разберат, че не за друг, а за тях, как няма да се радват и веселят, прославяйки го. Ето защо те трябва да помислят и за това, по какъв начин самите те са сътворени, какво им е отредено, за какво са призвани. Ако и другите премислят това, как няма да са доволни и да се радват. Тук ще напомня накратко всичките шест слова, защото е добре да ги разгледаме, като поговорим отново за доброто творение.

напиши и коментара си йоване

Добре е че македонските духовници са до българските!

Има субсидия за религия ако събереш 10 000 последователи

Министерството на образованието и науката е решило децата да се учат на 16 ценности. Божите заповеди, обаче, са само 10. Кой ще измисли останалите 10? Религиозните празници са подходящ случай да се учат децата, че нещата от природата и обществото се обясняват вярно от науката, а не от разните религии. А по медиите тези дни - нито дума за това, че освен религии има и атеизъм, има и наука. В съвременния свят всички постижения на човечеството /а напоследък те са изключително много / са благодарение на науката, а не на религиите. Някога религиите са обединявали, но сега само разделят, противопоставят, заблуждават и отвличат вниманието на хората от истинските проблеми и цели.

Именно за това защото има наука и ти вярваш в нея след 50години ще затрием човечеството! Плюя на тази наука дето направи хората зомбита в интернет

Да не би интернета, който ползваш, да са го измислили поповете!?

Имай страх от Бога - е по скоро народен вариант не е имало - Внимавай!

Та казвате без този Благодатен огън от Йеросалим нашите предци не са били достатйчно вярващи? Хайде, и без този огън можем- достатъчно ни пекат на шиш нашите политици.

През 9 век, след като българите приели Християнството, отива нашата делегация на църковен събор и Кавхан Петър пита : - На кого е подчинена Бъларската църква, на Констинопол или на Рим? - отговорите не задоволили българския пратеник. След 20 години Цар Симеон направил самостоятелна, национална църква и рзпространил евангелето на славнски език като дал пример на другите народи да го следват. Руснаците преписали книгите на Симеон и сега говорят български!

Църквата представя отношението към БОГ като 'страхопочитание' и 'страх'.Това не е чистата и свята Любов към БОГ.

не означава това, което си мислиш

Добре е че македонските духовници са до българските!

Предателите винаги се намират, дори през 9 планини и океани.

Абе само хвърляте пари на вятъра...

Богомилите дойдоха да събудят Духа.Те показаха,че чистотата е по-важна от религията.Чистотата е виждаща,а религията е сляпа. БОГ изпрати Истината на света,а светът я нарече 'ерес'. Богомилството е подготвяло свещеното човечество.Поздравът на Богомилите: СЛОВОТО НА БОГА ПАЗИМ!''О,Велика Мистерия,която огряваш всички светове, Да бъде твоята Сияйност, Да дойде твоята Безкрайност върху нас, Както отвътре,така и отвън Дай ни Хляба свръхестествен И не ни въвеждай в Сътворение, Защото в Тебе е Царството на Свободата и Покоя, Защото няма Слава подобна на Твоята Слава' (Част от молитвата на Христос на Арамейски език) 'И ХРИСТОС Е БОГОМИЛ(НА БОГА МИЛ) И ЗА БОГОМИЛСКОТО МУ УЧЕНИЕ ГО РАЗПЪНАХА' Боян Магът-Княз Вениамин,син на Цар Симеон велики,основал Богомилското учение казва:'Великата 'ерес'(Богомилството) е едно велико слизане на истината във света,но светът не обича Божията истина и затова е в застой. Великата 'ерес' беше присъствието на Вечността на Земята и цялото Небе знаеше това! *( под ерес се разбира Богомилството обявено за удобство като 'ерес' от официалната църква) Чистото сърце има Божията Подкрепа. Чистите сърца са духовна 'държава' Богомилството е чистата Любов към Бога и е общочовешко.Затова е засегнало много други народи. Богомилското човечество-това е част от Божия дух на Земята. Да посегнеш на чистата духовност е посягане на самия БОГ. Българският Народ прояви липса на духовност с прогонването на Богомилите,показа жестокостта си и беше наказан с Турското робство,което е една малка част от това,което може да се случи,ако Българинът не приеме БОГ. Поп Богомил,дясна Ръка на Боян Мага казва:'Животът не е в църквата,Животът е в Любовта!Ние признаваме само Любовта като чисто свещено Писание.Духовността не е Религия.,а истинския път към Любовта е БОГ.Религията е умствена,Любовта е духовна.Богомилството,тази велика духовност е искала да покаже истинския път към БОГА.Но старата умственост не пожела Бога.Умствеността е психика.Духовността превръща смъртта в Живот,а психиката превръща живота в смърт и застой.Богомилството показа Величието на Любовта и Духовността пред психиката-умствеността,което е падението''На Голгота умира всичко преходно,остава само БОГ!Антипа(Ученик на Йоан Богослов) казва:''Ние не се молим за онзи хляб,който мухлясва,а за същностния хляб,който ни храни вечно и това е Любовта!''

Духовността освобождава човека от Религията. Духовност означава приближаване към Бога. За неразумните има съдба,а за разумните има промисъл.

На колко бежанеца без покрив над главата помогна "християнче"?

Бежанците са имали домове,а политиците са ги разрушили.Ако са толкова'набожни' е редно ТЕ да поправят своите грехове,а не да пробутват греховете си на останалите,господинчо!

на колко си помогнал ,че да имаш правото да питаш другите ?

Добре де, празник като празник, ама не мога само да разбера какви са тези пренасяния на някакви огньове? Тези с расата клечки кибрит не са ли виждали? Дето се вика, ако няма какво да запалят, една свещ да доближат до косите на някой мирянин и ще пламне. Майтап беше това, ха...ха...ха... Не мога да ги гледам тези от снимките, правят се на пречиста вода ненапита, а да не казвам по манастирите какъв разврат е, каква вакханалия, какви оргии... Това го писаха на няколко части в най-сериозната преса, в-к "Шок", "Лична драма" и пр. По-добре да разчистят собствените си авгиеви обори, вместо да размятат раса и килимявки във въздуха и да се въргалят в самолети няколко часа. Дано в самолета да са облечени, че както им са забранени от канона плътските мющерии, ако се награбят - не ми се мисли. Ама поне никой няма да ги види, само да не ги снима някой дегизиран журналист. Ама то и журналист да няма, скрити камери колкото щеш. Той нали моя чичо Ставри като беше миналия месец в Германия си хванал едно джендърче, което му се е натрапило по тоалетната на гарата, набутали се в хотела, сложили райбера, загасили ламбите и се отдали на кипящи страсти, ама хич и не му минало през акъла, че зад огледалото на гардероба била монтирана скрита камера. Туй джендърче играло двойна игра - примамвало почтени, женени хетеросексиулни интелектиалци нарочно по хотелите, къде имало скрита камера, хвъргало им иширети, късали забранената ябълка и после ги изнудвало със записите. Ужас. Поискало от чичо ми Ставри 100 000 евро, за да не го наковлади със записа на леля ми. Ужас! Откъде да ги има той тези пари? Ама хайде да спирам, защото ми се гади само като си спомня как реагира леля ми, когато получи записа по скайпа.

Това за огъня е ясно - появява се и на католическия и на православния Великден, ако има някой друг календар в името на легендата ще се появи и на него. Ясно е, че този, вероятно с реални корени мит от борбата на еврейския народ срещу Рим и който надраства в световна борба срещу поробителите и експлоататорите, в един момент е станал удобен и е бил успешно използван от тия срещу които е бил насочен. Това продължава и сега особено с мюсюлманската религия, която бе превърната в заплаха за човечеството. Но явно винаги така се случва - светлите идеали биват омърсени и смачкани, докога никой не знае!

Как е възможно Антоний да скверни благодатния огън??? Та той е най - предан служител на Мамона! Чудя се дали въобще е дал трите обета гледайки го в близост до новозабогателите, светските събития и нощни клубове... Жалко и жалък пример, а после хората защо са изгубили вяра!

Ако правиш добро ще ти се върне добро, ако правш лошо ще ти се върне лошо, ако не правиш нищо ще ти се даде нищо!

Сторено добро без да се търси истината е преходно Истината разрушава окови и затова много се страхуват от нея.

Чета и мисля...... Колко сме осакатени от комунизма!

Е неосакатените антикомунисти сега са много ревностни християни, ама иначе нямат пречка да крадат, лъжат и в алчността си да унищожават държавата и природата.

kitty2@

Вървиш си слушаш как хора се поздравяват на Весели празници-Боже мили.Това за християните е правилно светли,но не весели.

Огън в самолет, тези са завършени дебили!

е той е специален за самолети изпратен от Исус Христос

Българите са оцелели защото вярват само на къркоренето на стомаха си!

Явно хората имат нужда да бъдат лъгани от църквата и от комунистите

Всичко е измисленно за да има някакъв ред, а кое е праведно и дявола не знае

Политическите и религиозните убеждения са халюцинации!

НЕ СА ХАЛЮЦИНАЦИИ ами са апартаменти мансарди задгранични командировки яхти почивки секретарки да не пропуснем за костюмчетата на другарките да кажем че са доста лъскави ма иначе събират помощи за хората по великден.

Стига с тая вехта лжа опръскана с кръвта от кръстоносците и почерняа от кладите

През 9 век, след като българите приели Християнството, отива наща делегация на църковен събор и Кавхан Петър пита : - На кого е подчинена Бъларската църква, на Констинопол или на Рим? - отговорите не задоволили българския пратеник. След 20 години Цар Симеон си направил самостоятелна, национална църква и рзпространил евангелето на славнски език и дал пример на другите народи да последват примера му.

Чак през 15 век немци, францзи и англичани последвали примера на Симеон

а руснаците преписали българските книги

за това руснаците приказат на български

Ако правиш добро ще ти се върне добро, ако правш лошо ще ти се върне лошо, ако не правиш нищо ще ти се даде нищо! Смърта е спасение!

Това е добро като за ново начало

Единственния смисъл в живота са децата - всичко друго е измамно!

Религията над всички религии е една. Ако правиш добро ще ти се върне добро, ако правш лошо ще ти се върне лошо! Няма нуда от показност, църкви и попове

теория да, но на практика е точно обратното

Фалкона какъв се пада на православните ?

е превозвача .с него превозваме и тикви и благодатен огън .но какво да обяснявам на едно убито стадо ...

Аз вярвам в природата и имитирам християнска религия защото никой не ми обясни за християнтството как помага на човека. Влизам в църква но не знам какво да правя, въпреки всичко вярвам че смърта е спасение

Полицията системно и целенасочено нарушава законите и осигурява логистика за престъпниците от три континента в продължение на десетилетия, а вие не разбрахте че аз не говоря английски.

Какво е направил Христос?

Исус Христос се е самообявил за новия месия Помогнал е на богатите да държат в подчинение бедняците и по лесно да ги експлоатират, също като омунизма

Цели пасажи от Библията са пренесени в Комунистическия манифест! Комунизмът е идея, т. е. религия и затова враждува с останалите такива идеологии.

Дал е най ценното - на съгрешилите дава утеха и надежда

да бе като умрат ще отидат в рая ако се покаят

Умрял е за греховете ти.