Арабската лига сформира единни регионални въоръжени сили

Арабските страни се договориха за сформирането на единни регионални въоръжени сили за борба със заплахите в сферата на сигурността.

Обратно в новината

Коментари - Арабската лига сформира единни регионални въоръжени сили | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марионетната лига нищо няма да постигне,освен разпад на измислената Саудитска Арабия.Ако нападнат Иран,както му се иска на Израел,цените на петрола ще хвръкнат на горе-НЕКОНТРОЛИРУЕМО!!!А може след това светът да не е същият.

колкото повече воини по света толкова по добре за американската икономика.като се почувстват заплашени и сагюзниците като саудитска арабия ще порачат още и още американски оражия.

До Пурко. Темата е за арабската лига нахлула незаконно в независима страна. Не намесвайте навсякъде Путин и Русия. Ставате като вица за краставицата.

кой ли ги снабдява с оръжия бунтовниците в Йемен ?? старата руска любов на входа на Червено море ?? дали не е като войната на Етиопия с Еритрея където руските кораби едва успяха да си спасят войниците преди тридесетина години ??

Кво търсят 150 руски бойни кораба в чуждото за Русия Черно море, срещу 5 НАТО-вски в свое море!

търсят 5-те натовски.

Дир-а извинявайте но защо не коментирате изказването на Саудитска Арабия за отношението на Русия към Сирия ??

Кога да очакваме въздушни удари и срещу България от новия мироопазващ и демократичноналагащ орган?

Бъди рахат! 150 руски бойни кораба в Черно море, срещу 5 НАТО-вски, са готови да ни освободят! Само дет не се знае от какво! Не са го измислили още?

как от какво - НАТО,..уф дай боже!

VIPER

Всеки месец - нов конфликт в Африка и Близкия изток.... Ако така продължава половината планета ще пламне

Путин не спи! Той е против еднополярен свят! Той е за свят с два полюса! На единия полюс империалистическа Русия (140 милиона идиоти), на другия целият останал свят (7.5 милиарда нормални жители на планетата)!

голям си тъпак, от къде ги изкара 7млрд. на единия полюс са само англосаксонците и ЕС които да се съберат около 1млрд.

Щерев ,що си си сменил ника?Или си Пъстрата пача?Да те светна -това е за създаването на обединена арабска армия,последната май беше под ръководството на Махди...Прави си сметка нататък!

Цялата работа идва от тотално некъдърната и недалновидна политика на щатите. Не само след но и преди 11.09. Голяма ирония е че Обама е носител на нобелова награда за мир.

Некадърна, ама в цял свят Цар е долара! Руската е къдърна, но с рублата само се забърсват!

Там взаимоотношенията между отделните държава, са доста условни и често променливи. За това не винаги можем да ги разберем. Изтока е тънко дело-беше казал някога, един политик. Но ако зад хутите стои Иран, едно е ясно-там ще стане втори Ливан. А какво става в Ливан, всички добре знаем.

Путинопитеците ги млатят навсякъде! Даже и в Йемен! Обучавани са в Москау, ама нещо "гибридната" война в Йемен не вървой! Ще има як пердах и траур в Москау!

Хем си прост, хем си на дрога.

ти пък откъде знаеш какво става в Ливан ?? или Иво Инджев ти е разказвал ?/ аман от специалисти по всичко от старата руска сибирска школа !!

под американско командване и опериращи с американско въоръжение :) е ще плащат с петролец

Военната болница в Сана потвърди, че е приела труповете и 18 ранени войници?!?!?!? Хем ранени,хем са трупове?!?!? Нещо не е точно така,нали...

Саудитците могат да се окажат до шия затънали в кръвопролитна война. Чудя се дали Хизбула са споделили опита си с Шиитите от Йемен? Ако е така Суадитите ги чака трудна изтощителна война.

USA ционистката лига сформира Арабската лига, която сфирмира свои въоръжени сили! Цирк Буш !

С.Арабия, Катар и Израел нямат конституции...... Но там няма никакви диктатори, нали? Американски цинизъм на 110%

Ми то и Русия няма конституция! Но има Путин! И кво! Всъщност има, краткия вариант за простолюдието е "Путин сказал"!

,,ал-каида,, и сунитската Арабска лига сформираt единни регионални въоръжени сили??? ,,маде ин юса,,!!!

Йемен нямат никакъв нефт ! там са само чукари и пустиня . проблема тук е кой ще надделее шиити или сунити . Иран взеха Ирак в по-голямата му част .С. Арабия не иска да допусне шийтска държава на Арабският полуостров. Идил и Кюрдите държат другите части . Идил се финансираше отначало от С. Арабия и Турция , сега се самофинансира от петрола.Това са фактите . От намалената цена на петрола губи САЩ(шистовият нефт е скъп , Норвегия и др, скъпоструващ добив на нафт) Саудия удари най ве4е тях . Ние би трябвало да пе4елим от това но за съжаление сме заробени от Русия енергетически и цените при нас са нереално високи!

Йемен нямат никакъв нефт ! там са само чукари и пустиня, но те са по-ценни от нафтата за тъпити Щати! Копат ги и ги продават на Русия за милиони долари! Му-ха-ха-ха-ха!

Е, поне се опитват да покажат нещо като минат през иглените уши на цензората - Републиканската гвардия е съюзник на хутите. Т.е. - 100% сунитско формирование е съюзник с движение на шиитите. Който има ум, ще се сети, че това е възможно само в една ситуация - исканията на едните и другите са социални и политически и нямат нищо обще с установявавнето на "шиитска религиозна власт", както тръбят Саудитска Арабия и подкрепящите я държави.

Саудитска арабия не декларираха ли преди 2-3 дни, че струпването на войски по границата с Йемен било само с отбранителна цел. Те сигурно и бомбандировките на гражданско летище в съседна държава са с отбранителна цел . . . ?!

сащ саветват военните си да не правят селфита с приятеите си от ислямска даржава и унищтожават всякакви документи които ги сварзват.

Затова пък "арабските им приятели" напират с видеоселфита по талавизиите!?

е плевнята да осъди арабската лига и да подкрепи бунтовниците .

Сформира се ново военно крило на световния ционист-терорист НАТО.Иран,Индия и Китай ще изчегарят тия арабски петролни терористи.

гледай тебе да те не изчегарят изотзадзе...

Поне няма да е доброволно и както в твоя случай с негър,арабин и евреин.

Саудитска Арабия е изправена пред тежък избор. Въздушните удари имат изключително медиен ефект, никакъв резултат не може да бъде постигнат чрез тях. Без провеждане на наземна операция срещу хусите, саудитите рискуват да загубят севера, запада и юга на Йемен. Рискувайки да се намесят по суша саудитите ще затънат в дълга война, изискваща много ресурси като при това ще оголят други важни за Кралството направления - на север от ситуацията може да се възползва ИДИЛ/разбирай САЩ/, а на изток Иран. Наземната операция е единствената възможност да постигне резултат на терен, но провеждането ѝ в планински условия, при абсолютно враждебно население, което при това е тотално въоръжено е висш пилотаж на военното изкуство, който едва ли владеят невоювалите досега нито веднъж саудитски генерали, офицери и войници. А нищо да не предприеме Саудитска Арабия също не може - хусите неизбежно ще преминат в настъпление към южните провинции на Саудитска Арабия, където ги очакват техните съплеменници. Между другото западът се опита да вкара РФ в същата клопка в бивша Украйна. Но Путин е от стара коза яре и не се хвана в капана! Интересно ще е да видим дали саудитите ще проявят мъдрост или кралството ще се разпадне съгласно плановете на Вашингтон за "Големият близък изток"....

Исках просто да кажа ,че толкова рядко виждам ,обосновани и точни коментари ,че вече са като мираж в пустинята ... Поздрави Единственото което се надявам е скоро хегемонията да спре и се промени този скапан модел на манипулации и Паразитиране от една гнила страна

Това с терена и населението го гледахме два пъти и от едните, и от другите, но малко по назапад и нищо не излезе. И едните и другите подвиха опашка и си заминаха. Имам предвид авганистан.

УСАта се напъна доста и... свали цената на петроля! Ма вместо да уморят Пути, зе че се спомина Кралят на петроля!? Трудно се приема да произвеждаш повече и продаваш на безценица под диктат!!

Путя сам си провали и продължава да си проваля държавата.Саудитците имат трилиони долари в резерв.А също и модерни технологии за добив на петрол.А ваш путя от шелфа на Северния ледовит океан със кирки и лопати ли ще го добива?

Вл.. Вл.. Путин Уин! Ми сигурно с новата сонда " Ху.."?

ама ние пак сме си на коля!?

Арабското НАТО вече е готово!! Ура!!

саодитската монархия,англииска монархия,холандска монархия ,19 век ,,аре стигате бе напред през комунизъм към демокрадция/анархия/

Сформираните регионални сили от Арабската лига според международното право са толкова легитимни, колкото тези на ИДИЛ, да речем. Всички нанесени щети от тях могат да се оценят като обикновен тероризъм.

Всички прогресивни арабски сили обединени около саодитската монархия следват неотстъпно сторжера на световната демокрация в борбата със силите на мракобесието. Със своите хуманитарни бомбандировки те помагат на прогресивните сили в тази страна да върнат отново демокрацията мира и просперитета.

ама такава салата си направил, че направо да ти завиди човек. Да съчетаеш саудитската монархия с демокрация трябва да пушиш нещо много специално. Би ли споделил какво

Цигарки свити със сарказъм и две щипки тънка подигравка...без филтър...пуши.

Прав си. Само който не е стъпвал в Саудитска Арабия не знае що е демокрация и хуманитарни бомбандировки ! Бая хора без мозък са се навъдили май напоследък . . .

Неграмотността на американофилските тролове става всеобхватна :)

Пурко Кремъл не е инвестирал 17 млрд. в Украйна . Украйна поиска заем те се съгласиха . Преведоха им 3 и след преврата(майдана) спряха парите. Нали правиш разлика между заем и финансиране на безредици и уж революции. Иначе помисли си каво са тогава МВФ. А що се отнася по арабите. Не е само петрола,а това той да се продава в $. След 1970 го САЩ и Арабската лига имат споразумение за това. И по този начин $ се обезпечава .Със световните енергийни ресурси. Затова и който кривне от арабските страни го нападат. Венесуела не са кривнали от $ и не я нападат. Е Русия няма как да я нападнат. Иска им се много ама..

преди да пишеш непроверени неща вземи прочети нещо . Йемен нямат никакъв нефт ! там са само чукари и пустиня . проблема тук е кой ще надделее шиити или сунити . Иран взеха Ирак в по-голямата му част . Идил и Кюрдите държат другите части . Идил се финансираше отначало от С. Арабия и Турция . Това са фактите . От намалената цена на петрола губи САЩ(шистовият нефт е скъп , Норвегия и др, скъпоструващ добив на нафт) Саудия удари най ве4е тях . Ние би трябвало да пе4елим от това но за съжаление сме заробени от Русия енергетически и цените при нас са нереално високи!

Много интересен ник сте си избрали

Арабите са както Европа през 13ти век. Религиозни войни. Изобилието от петро долари не не може да заличи цивилизационното и социално изоставане от Европа с няколко века.

Малко по малко истината излиза на бял Свят: АЛАКЙДА И ИДИЛ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ САЩ-ФАЩ ЧРЕЗ СВОЯ 52-РИ ЩАТ САУДИТСКА АРАБИЯ, УПРАВЛЯВАН 60 ГОДИНИ ОТ САМОДЪРЖЕЦ-ШЕЙХ !!!! ОТРЯЗАНИТЕ ГЛАВИ, ЖИВИ ИЗГОРЕНИТЕ НЕВИННИ ХОРА, ВАРВАРСКОТО РУШЕНЕ НА ПАМЕТНИЦИ НА СВЕТОВНАТА КУЛТУРА СА ПЛАНИРАНИ И ИЗВЪРШЕНИ ОТ САЩ-ФАЩ ЧРЕЗ ТЕХНИТЕ МАШИ - КАМИЛАРСКАТА ФАМИЛИЯ НА ШЕЙХА НА САУДИТСКА АРАБИЯ !!! ФАШИСТКИТЕ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ ОРГАНИЗИРАТ И ИЗВЪРШВАТ ИЗСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ НЕВИННИ ХОРА, ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО И СРЕЩУ КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА.

Нравится! 1000 рублей для тебя!

От няколко дни атакуват, ама само шиитските бунтовници. не и ислямистите от Ал кайда, които също са завладели територии в Йемен. А шиитските бунтовници нямат дори една публична екзекуция на пленнин, за разлика от ислямистите.

Русофоб Сюнет Потури Вазелин Анадоллу

Щото пак Саудитска Арабия създава коалиция е хубаво да си спомним че точно тя създаде анти-Иракската коалиция, и пак тя извъртя номер на САЩ като не само ги принуди да се включат в тази коалиция, но и тя стана основната причина Шварцкопф да звъни посред нощите на президента си и да иска разрешение да последва саудитските войски тръгнали да освобождават Кувейт. Дори и пуделите понякога ги обхваща бяс... за ужас на стопаните им.

Кара Макака прави ЮСА-фашистки коалиции в Арабистан. ХО ХО Ушите му клепнаха като на екологосъобразен уличен пломбиран клепар...

проучвайки поредното американско нефтено находище, американските учени с изненада открили, че отгоре има някаква си арабска държава.

Ай стига бе с тая нафта! Не нам тия! Ако беше въпросот за нафтата, САЩ за 1 час щяха де гепят Венецуела! Ча чий хей им е да воюват на 20 000 километра на изток?

Путко, отново се изхвърляш. Има една книга на българският геолог Любен Христофоров, Съкровищата на дяволската планина. Има я и в интернет. Прочети я, за да разбереш, чии са били нефтените находища във Венецуела и кой ги национализира. Самия Христофоров е участвал в търсенето на нефт във Венецуела, като служител на американска фирма.

Ами да чий им е?! Я попитай черната мангуста от белия дом какво майка си търси в Украйна?! 5мрлд били "инвестирали" в "демократичните промени"!

Оди да раниш балканското чудовище ли беше, дзвер ли беше...ти го знаеш най добре!

започна разрушаването на поредната арабска държава. САЩ обърнаха с краката нагоре целия Близък изток със своята политика на намеса. От една страна уж е добре, ама от друга - става по-зле. задава се всъщност ГОЛЯМА ВОЙНА в световен мащаб!

Така е! Дойде времето, когато проруските лизачи и лизоблюдцы да бъдат изтребвани навсякъде по света! Хайл Путлер вече не вървой!

Паисий

Сигурен ли си че ще познаеш? Защото: гладна кокошка просо сънува! който се зарича, после се отрича!

е, че Путко като теб пише така. Това значи, че Путин и Русия действат правилно.

Само така удари им трябват на неверницте.

са неверниците. И едните и другите и третите са мюсюлмани! Та от християните, кои са неверници, православните, католиците или протестантите.

след като са се трепали едни други като за световно..? Като се започне с Хенри 8th и щерките му Мария и Елизабет , та и до днес северна Ирландия; Вартоломеевата нощ във Франция, И това че обединените европейски християнски сили изтласкват турците, ама до СЪРБИЯ и оставят Православните да гинат под ятагана още 2-3 века ?? Да не говорим за бого

Колкото повече им пари под гъ.. на саудитските уахабити, толкова по добре.

саудитските хазарски шейхове са най-голямата заплаха за арабския свят! те са дупе и гащи с чифутизираните сащ и подкрепят ислямистките терористи!

Шейховете са евреи. Не, че има значение и едните и другите са семити. Но това е верна стъпка към унищожаването на Саудитска Арабия която е марионетка на Исраел. Персия нема да се откаже от програмите си.

Иван Цанов

Персите са аристократите на света. Персия е, и е, велика държава. Саудитските гевреци са едно от "изчезналите" дванадесет израелски племена /фамилии/. Програмата е била след като са се "пръкнали" христяните, да има сила,която да им противостои. И така равините са стигнали до идеята - да манипулират един никому неизвестен евреин - Мохамед - да стане нещо като клонин на Господ Йисус Христос. Да, обаче арабското Моше нямало никакви какчества нито на Мойсей, нито на Христос, затова набързо му стъкмили един Устав, компилация от Стария и Новия Завет. Който е прочел тези три КНиги - Стария завед, Новия Завет и Корана, и е достатъчно умен, ще разбере, че тези книжки са писани в една и съща фабрика. И днес е постигната целта на старите Циони - РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Разделиха първо христяните на православни, католици и ква ли не друга измет - и всичкисе бият помежду си. . Серия Първа. Серия Втора: разделиха мюсулманите на суните, шийте, фалафели, сардели и кви ли не още - и ето че гледаме втора серия - мини световна война между мюсулмани в мюсулманския свят - от Западна Африка до Индия и Бангладеш. Скоро време ще вслючат и Китай. Трета серия коубоите ще претоплят и преработят Предговора - Мюсулмани срещу Христяни. И ще си мислят, четака щъм скапаните ешкеназита в америка щеи текат милияряди - както сега . Онзи ден Саудитците са поръчали на каубоите орижие за 15 милиарда долара... Но... Идва Трето действие - Перси шийти и Руснаци православни да го наврат на протестантите и сунитите. Е, тогава, ще дойде онова събитие, дето тройката кабинетни еврейски тарикати - ешкеназита Кисинджър, Бжежински и Сорос и подпъхват на глубавите бели каубои - ТСВ /Трета световна нойна/. Добре, че истинските евреи - сафаради в Израел озаптяват и балансират нещата. Ако не бяха те, до сега да сме изгорели....

Ми така е! Саудитските хазарски шейхове са най-голямата заплаха за арабските кадри, обучени в СССР, и понастоящем поддържани от Путин, който е с неопределена сексуална и политическа ориентация!

Путко, не става въпрос за арабите, а за Персия, ако не вдеваш.

Коя арабска лига? Тази на шиитите или другата на сунитите?

Значи, Янукович избяга и стана незаконен. Този капут в Йемен избяга също, но е ЗАКОНЕН. Хе-хе

Въпросът с това кой е, и кой не е бе отработен още в Хаити...