Взрив в химическия комбинат „Свилоза“ в Свищов

Гръмнал е котел със сода каустик, причинени са значителни материални щети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахах сода каустик.....леле майко...Na2SO4 и Na2SO3

В края на краищата това е ФАЛШИВА НОВИНА! Няма такъв котел в който да се "вари" сода каустик. И няма как процеса да е свързан с високо налягане натриевата основа се получава чрез електролиза на солен разтвор. Какво точно е станало, би трябвало по -внимателно да се каже; вероятно се касае за парен котел, който е аварирал. Принципно за да "гръмне " парен котел има ред недопустими несъответствия -защита високо налягане, защита ниско ниво на водата, неконтролирано подаване на гориво. Най малкото има предпазителни клапани наричани от качегарите БАЛАНСНИ КЛАПАНИ. Единият почва да пари и да "стреля" при определено налягане, другият тип баланси отварят "гърмят" и изпускат парата до момента в който налягането влезе в параметри. И тук идва една подробност за всеки един съд под налягане се води книга,, за продухване, за тестване, изпитания и регистрови прегледи от оторизирана инспекция. Отделно часовете работа, отделно състоянието на водната част (натрупване котлен камък, области на прегрявания или "просълзяване" Какво точно се е случило, дреги репортири и редактори!

Абе какви са тия простотии бе  изтрийте невярното съдържание , каква сода каустик бе 

Аре още един бизнес на ДСбизнесмен даде фира

Г-н Дачев, бивш ДС агент и комунист, днешен изявен бизнесмен, получил на-големият химичен завод на Балканите, за колко? 1 лев??? Беше модерно да се приватизира за 1 лев. За наши хора само, разбира се. Източи всички ресурси на завода за няколко десетилетия, държа хората в отровите за мини.малба заплата, въртя се около Цветелинка, бате Боби, Цвъ... Слава на Бог, че няма жертви! Друго не мога да кажа, дано има разследване, но едва ли ще намерят и накажат истинските виновни. Честото, Свищов, още няколко стотин безработни в най-бързо изчезващия град в България.

браво,браво,браво.

Пулверизираната сода каустик ще се свърже с мазнотиите във въздуха, отделяни при изгарянето на дизел от транспорта основно, ще се образува сапун, който заедно с влагата, ще изчисти въздуха и даже ако вали, хората ще могат да си вземат душ безплатно...За всеки случай желаещите да имат подръка кофа с чиста вода, че ако спре по-рано да не останат насапунисани, дето се вика, една кофа да се изплакнат, може и бидон!

На голо дупе майтап... не е добре!

Няма опасност от замърсяване на въздуха - повече от колкото вече е замърсен от тая скапана свилоза.

Скапана ти е главата.Има далеч по-скапани предприятия в сравнение с тях "Свилоза" е цвете.

Целия град смърди от тая кочина свилоза. Ти да не си на хранилка там, че ги защитаваш?

Сери, сери, сери, 'ко щеш гъза си съдери !!!

Гн. Дачев ще се върне от Космоса, ще пръдне и ще оправи работата.

Красо Дачев даже не беше комсомолец. Беше скачач на висок скок в Академик. Завърши право, докато гонеше курвите в 1-ви блок на общежитията до зала Академик, и стана юрист консулт в БАН, за мое най-голямо учудване, защото правото не му беше най-силната страна. Още от тогава си беше тарикат момче. Освен това беше женен за леля си Христина Ангелакова -доста известна личност, която му осигури охолен живот. И понеже никога не е се е занимавал с производство, а е заемал синекурни длъжности заграбването на Свилоза не му е най-отръки. Въпреки всичко като всеки спортист, показва че може да се справя. Освен това Красо не е глупак.

Ужас, колко още беди ще ни застигнат! Господи, прости ни, грешни сме пред Тебе и слаби! Да бъде Твоята воля! Амин!