Евакуират всички жители на Хитрино

Всички жители на село Хитрино ще бъдат евакуирани, съобщи началникът на Националната противопожарна служба Николай Николов, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Евакуират всички жители на Хитрино | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по цял свят това беше главната новина, ибемти и терористи като са видели какво сами си правме са ни зачеркнали, с нищо не могат да ни уплашат

Една цистерна избухна в село с малко население и се видя пълната некомпетентност и неграмотност на правителството и службите, пълната липса на адекватна реакция и готовност за справяне със ситуацията. Какво ли ще е ако стане война. Хора, дайте да ги махаме тия лапачи. И небето ни дава знаци, толкова пъти и с толкова загинали хора по време на бедствия. Откакто е Борисов на власт сумати народ измря, това никога не е било.

20 рублЕЙ за този убийствен КОМентар !!

Време е да изметем непотребната гербаджийска утайка и Господ това иска явно.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АЛЕПО И ХИТРИНО ? Хитрино е пометено за минута, а за Алепо още се води бой ? Загинали...Евакуирани...В Мирно време....?????

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АЛЕПО И ХИТРИНО ? Хитрино е пометено за минута, а за Алепо още се води бой ? Бай Хой е пред телевизора и говори , говори, говори ? Нещастна територия населена с добри хорица . Бай Хой дари ли кръв ? А харема дари ли кръв ?

"доста голяма надморска височина"... Голяма,, голяма, колко да е голяма, някакви нещастни 273 метра.

Феликс Едмундович Дзержински или Феликс Джержински (на полски: Feliks Dzierżyński; на руски: Феликс Эдмундович Дзержинский) е съветски комунист, революционер и държавник от полски произход.

В България Българи и Турци винаги са живели в разбирателство и са си помагали. Да не забравим трагедията на река Лим, там мюсюлмани се притекоха да спасят български деца.

Жителите на Прийеполье в Сърбия - БЪЛГАРСКИ ТУРЦИ!!! Ама че си неук!

Първо чети после коментирай. Писах мюсюлмани а не турци.

В България няма турци. Не бъркай мюсюлманите с турци. Просвети се.

си го този протокол.

Тука си пишете глупости и си хабите собствените нерви и нервите на другите, ама на 7 човека им се разрешиха всички проблеми... Утре може да сме ние.

защо никой не подложи на размисъл теза за саботаж!?

Метрото в София взе още много жертви в село Хитрино.Всички пари в държавата се насочват към строежа на метрото,а за поддръжка на инфраструктура ,включително поддръжка на релсови пътища -пари нула.

ти явно си някой неграмотен турчин от Хитрино - БДЖ си има собствен бюджет, ЖП структурата е отделна компания, Товарни Превози е отделна компания, вагоните на БДЖ са отделна компания която се занимава само с вагони, а частните превозвачи си имат частни локомотиви и по договор ползват ЖП мрежата, като никой не ги контролира с колко управляват и кога, по релсите КАТ-аджии няма, имаш си график и си караш по него ако избързаш ти си носиш отговорност и т.н.

ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ И НЕЩАСТНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ДА СЕ ДОВЕРИШ НА КРИМИНАЛНА ВЛАСТ, Е РАВНОСИЛНО НА СМЪРТ.

Голяма трагедия, но защо не се говвореше, че има частни превозвачи в БДЖ. Каква цензура, жал ми е за " медиите ".

Питайте Бойко БЪЛГАРОУБИЕЦА дали някога в жалкото си съществувание е знаел къде се намира това село?!

Че кой знае всички села в България? Ти ли? Село Габрово знаеш ли къде е? А Габер? А Камено? А Ново Село?

С цялото ми уважение към журналистическата гилдия ако си бяха направили сметката вместо от сутринта ежеминутно да всяват смут и напрежение в българското общество което не малко е стресирано през прехода на така наречена демокрация да престанат и харчат пари които могат да дарят вместо да харчат.

За първи път виждам жп линия да минава насред село. Как живеят тези хора там, на шум, на изгорели газове?

Ееее ти се изцепи.....Ами почти през центъра на Русе минават товарни влакове....А примерно в една от столиците на големите демокрации,Лондон товарни влакове минават през гъсто населени места... включително и с опасни товари.Така че стига писа глупости.

Капиталът не се интересува от живота на хората! Резултатът от тази трагедия ще бъде следния: битият бит, останалото го знаете! Нито виновни ще има, нито хората ще бъдат овъзмездени!

ДА БЪДЕ ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА НА БУЛМАРКЕТ ВЕДНАГА .

ЧАСТНИЯТ ВЛАК НА БУЛМАРКЕТ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА Е ЗАСТРАХОВАН . НО ,ИНТЕРЕСНО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА. БОРИСОВ КАЗВА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ДАВА ПАРИ.ЗАЩО ? БУЛМАРКЕТ ТРЯБВА ДА ВЪЗСТАНОВИ СЕЛОТО И ДА КОМПЕНСИРА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ИНЦИДЕНТА. НО, ЯВНО БУЛМАРКЕТ НЕ Е ЗАСТРАХОВАЛ ЧАСТНИЯТ ВЛАК.

ЧАСТНИЯТ ВЛАК НА БУЛМАРКЕТ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА Е ЗАСТРАХОВАН . НО ,ИНТЕРЕСНО НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА ТОВА. БОРИСОВ КАЗВА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ДАВА ПАРИ.ЗАЩО ? БУЛМАРКЕТ ТРЯБВА ДА ВЪЗСТАНОВИ СЕЛОТО И ДА КОМПЕНСИРА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ИНЦИДЕНТА.

Трагедията е голяма. Но ми прави впечатление, че българите от това село нещо не могат да говорят на родния език. То бива турчеене...

Ти добре ли си бе? БЪЛГАРИНОООО? Не ти ли направи впечатление, че това са чисти българи по вид - еничарски и ислямизирани българи. Защо си кривиш кривата душа? Хората говорят перфектен български, което показва, че работят и са част от икономическия живот на страната. И какво, ако са мюсюлмани - по-малко ли ще те боли за случилата се трагедия на тези невинни хора? Аз страдам за тях. Страдам за целият български народ.

Как пък никой от селото не потвърди че в 6ч. сутринта са дошли екипите на пожарната както твърди властта. Напротив свидетелствата са, че са дошли с поне час, час и половина закъснение. Още с получаването на сигнала се е знаело, че трябва да се отделят отделно сили за потушаване пожарите по къщите и обществените сгради, но явно пожарната не е в състояние да реагира на два фронта адекватно надпреварвайки се с времето, а се видя, че не разполага и с конкретни планове за минимизиране на загубите на човешки животи.

На неграмотни фесове от Хитрово не вярвам, хора които не говорят правилно български едва ли познават часовника АДЕКВАТНО. А и какво значи 'дошла' , как бай Хасан от единият край на селото е разбрал, че пожарната и полицията не са пред Общината в Хитрово - понеже не се обиждай, ама на първо място държавен приоритет са материални ценности като документи, пари и т.н. намиращи се в Общини и банки и чак тогава леля Хасанка и чичо МюМюн и кирпиченият им кенеф, наречен къща.. И след като ударната вълна е изпочупила този кенеф каква полза някой да гаси нещо, нито ще стане използваем, нито може да се ремонтира някога във времето. За това се отцепва района и се ограничават щетите до момента, ама какво да обяснявам на такива смотаняци като теб.

Забравели сте преди заглавието да пишете- Бобко КАЗА , НАРЕДИ ЗАПОВЯДА ,ПРОРОКУВА и т.н

Руска свиньо!

Цялата ченгеджийска история доста понамирисва. В нормална държава влакът трябва да е застрахован и застрахователят да поеме всички щети включително настаняването на хората и огромните обезщетения по отстраняването на щетите. Да не би някой /длъжностно лице/ да е пуснал влака без застраховка защото застрахователят е никъде, а разни "държавници" обещават поемане на разходите от държавата т.е. жълти стотинки и голи обещания.

коментара от 16,18 ч. Няма как противопожарната служба с дежурните си екипите, да се яви моментално на мястото на произшествието. Би било добре, но засега и едва ли някога ще е възможно. Разбирам напълно потърпевшите, искрено им съчувствам, безкрайно съжалявам за случилото се, но никакъв случай не се съмнявам в професионализма на огнеборците. Категорично съм против вината за размера на бедствието да се стовари върху тях. Търсете я другаде.

и аз подкрепям мнението ви. мърлячите се крият зад законите, които са неморални. поредната еврейска свинщина на цензураторите на живота. какво стана с бутнатите от багер дюни??? някой знае ли?

Ето затова не ни трябва АЕЦ ито под управление на чужда държава , не че и наште не са мърльовци.

това си е местна селения, нищо чуждо... освен демокрацията, не е виновно.

боклуци, къде ще евакуирате хората бе? в афганистан ли? тежко ви!

Спомням си случая с влака София-Кардам край с.Реселец, до Червен Бряг. Беше, мисля, пролетта 2011. На снимката (пазя я и досега) се виждат двата обгорели и силно деформирани, провиснали почти до релсите, вагона. Обясненията за случая бяха свързани с повреда на ел.инсталацията като причина за пожара, а също и вероятно разляна ракия от счупена дамаджана. Такива ми ти работи...

Спечелят ли комунистите избори и нещстастията започват.

при червените е ужасно, спечелят ли е кофти, кофти е и след управлението им, ама вината за случая едва ли е на червените.

ти, идиот, засрами се, имай уважение към нещастието на хората!

Божието наказание на народа ни се казва Бойко Методиев Борисов!Той е Премиера , той не е взел адекватни мерки за движение на тия опасни цистерни , но от правосъдието на Цацаров ще се измъкне !Виж от Божието .....надали!

Отвратен съм от част от жителите на Хитрино. Вместо да обвиняват и търсят сметка от тоя който ги е взривил, те обвиняват спасителите си. Особено тоя на когото съпругата му е с 90% изгаряния, съмнявям се, че той и по дребния му приятел са пияни а не пожарникарите, и по вероятно те да са псували пожарникарите отколкото обратното. Вместо да е по болниците където е пострадалата му съпруга и да даде кръв той се вре пред журналистите и обвинява спасителите си. Положението е било такова, че преди взрива до всяка къща да е имало пожарна, пак почти нищо не могат да направят. Подобно оръжие има казва се термобарична бомба и по поразяващ ефект е след ядрения взрив.

Защо си отвратен,мислиш ,че не може да е вярно ли това което казват.Напротив заслужават уважение за това че имат смелостта да им го кажат в очите на тези бюрократи,а за пожарникарите знам от лични впечатления,че повечето от тях с алкохола убиват стреса

Защо се чудиш на циганина? Те по принцип печелят пари от собствената си плът... Тоя шопар би "дарил" кръв само ако му платят. Колкото и грозно да звучи на тоя му се отвори парашута. Пожелавам успех на спасителите и дано няма пострадали сред тях. Съчувствам и на всички хорица които ще се чудят къде да се сврат тази вечер...

Тези хора дето се спасиха от ад, държавата ше ги до убие по-мъчително с 325 лв. Засрамете се бе!

Екзистенциално-темпоралният да им помогне, нали са негов електорат? Пък той и партията му са богати. Всеки собственик на имот е длъжен да мисли за него и да го застрахова. Държавата помага, колкото може.

Сороския културен център, държавата трябва да помага при бедствия,и дурги работа трябва да прави,а не ги прави под вашето вещо ръководство.

Булмаркет-принадлежи на Вектра консулт ЕООД,която е 100%собственост на Burundi Services Limited .Кипърска офшорка и се управлява от някакъв Георгиу- Биволъ.Композицията била на Булмаркет -от 23 пълни цистерни -20 с полиапропилен,3 с пропан бутан и 3 празни цистерни.При влизане на завой на гарата ,4 цистерни дерайлирали ,1 се взривила..Дерайлирането на влакове е често явление,но не и с такива жестоки последици.3.9.2016 год-край софийското село Храбърско:29.10 2016 год край Сопот-пътнически влак:23.1.2016 год край Дупница -9 вагона преобърнати и т.н.

,,... Проблемът не е в релсите - там няма дерайлиране, няма нищо. Нещо, може би, се е взривило при самото движение и след това се вижда как втората стрелка е изместена с около 1 метър със сила - просто е натиснато много здраво от удар...,,??? ,,талибански удар,,...???

най-вероятно има опушена намеса с болтовете

325 лв. нямам думи!!!

и 20 минуса да дадете няма да им стигнат за ковчезите! Ремонтът на 100 метра асфалт струва 1 млн. лв. Вестник "СЕГА"

А где го Доган - да вземе малко и той да помогне.Е,е бивали така!Нали сме комшии

местан-бомбаджията и доган-сапиорът...??? защо не!!! пожарникар си имаме!!! за ,,президент-летец,,!!! новият ,,премиер,,??? от ,,танковите,,!!!

Аз съм от Шумен. На 20 километра от Хитрино усетихме взривната вълна рано сутрин.

Без майтап, тук в София, когато гръмна газовата бутилка в китайския ресторант с/у руската църква на 1км. разстояние се усети взривната вълна, а ако гръмне цистерна на 20км. направо не знам...

По информация композицията е на безработен от кипър,ами сега.

путен гръмна влака с руски дрон. трепе хитреците преди инвазията .

Виновни никога няма... само жертви... поредните невинни, които плащат за нашето общо мълчание и примирение с корупция, измами, олигарси, политическа и всякаква мафия...

В България джихадистите са излишни, защото ние българите сами си правим своята Кербала и сами сме си джихадисти-мазохисти (БКП-терористи) . . .

Според ГРАО Хитрино има 801 жителя към 2015г. Къде ги видяха тия 1000

не могат да броят, явно по регистрираните за гласуване там взимат данните.

Ти не знаеш ли как се множат кафявите ? А и при преброяването да не мислиш, че всеки е обявил, че и родата от ямболско живее при тях - ще им искат адресна регистрация.

Никът ти говори за това какво си ти! Хората са в немилост, той за турски кметове говори! Боклук!

Борисов си я кара по терка за с. Бисер , ще Ви помогнем и хоп...325 лв. Къщи ще видят след две-три години , ако са живи все още от мъката!Тоя човек наистина е проклятие за нашия народ!и ЗАЩО КОГАТО СПЕЦИАЛИСТ ПОЖАРНИКАР Е ПРЕМИЕР В ДЪРЖАВАТА, ПОЖАРНИТЕ ОТИВАТ СЛЕД ЧАС И ПОЛОВИНА НА МЯСТО?Защо няма ред и дисциплина в тая Държава , а Борисов ?Защо тоя машинист е карал над разрешената скорост?С глоби по - големи от стойността на колата ли ще вкарате ред и дисциплина по пътищата?Истината е , че ни управлява един НЕКАДЪРЕН премиер и едно НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО!Но както пише във форума ТАКА Е В ЕРАТА НА МУТРАТА!

Композицията е частна а не държавна.Ако е имала застраховка щетите трябва да се платят от застрахователите.Тези 325 лв са за първо време а не обезщетение.И не мога да разбера защо непрекъснато се намесва името на премиера.

Какво не можеш да разбереш? ПЛАЩАТ МУ!!!

А кой трябва да постави ограничителни знаци по трасето за особено опасни товари?Министерството на транспорта!А кой трябва да контролира спазват ли се ограниченията и обезопасени ли са композициите?Министерството на транспорта!А кой отговаря за тоя възчерничик , несменяем министър ? Премиера Бойко Борисов !Не се правети на неразбиращи многознайници!

Истината е , че предимно комплексари и простаци плюят по Бойко Борисов

А лапачите от неговата копанка го хвалят !!!

каквито и да са причините за това голямо човешко нещастие трябва да докажем ,че можем заедно да живеем ,помагаме ,да бъдем просто човеци ,а не просташки и мутренски изроди с голямо тиквено его . отправям гореща молба към живеещите в този район да се мобилизираме и помогнем на хитренци,те са българи и наистина заслужават нашата човешка топлина ,която държавата не може да им даде,защото става дума просто за човещината на нацията ни !

Според новината, Хитрино се намира на "доста голяма надморска височина". Интересно - 330 метра е надм. височина на Хитрино. София е средно на 550м. Някой е казал нещо и после механично е преписано във всички медии без да се провери.

Много си прост . Да си чувал , че там е голо поле и зимата стават навявания от сняг и пътищата почти винаги са непроходими ? Върви излез ти и стой на открито с часове , та дори и в София . Ама , нали трябва да се правим на много умни в интернет пространството и да се заяждаме за всичко .

Тъпанар,това означава ли че е на голяма надморска височина

Може би ще ги евакуират в село Банкя.Когато криминалните на власт крадът от народа, мамят, лъжат и пак крадът си трайкат .Но сега призовават, да бъдем хора, да бъдем добри, да дарите кръв ,съжаляваме, ще оправим всичко, сега сте афектирани, ще отворим черната кутия, ще анализираме и други глупости. Като минат три четири дни , пак , започват , кражба, лъжа измама и пак кражба.

Вече евакуират ? А защо не изчакаха за след Нова година ?

Тези 325 лева ще им стигнат за 3 дена престой в хотел.