Вярващи понесоха иконата на Богородица от Бачковския манастир с надежда за чудо (снимки)

Мнозина се опитват да докоснат лика на Божията майка. Всеки търси изцеление, надежда

Обратно в новината

Коментари - Вярващи понесоха иконата на Богородица от Бачковския манастир с надежда за чудо (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудото е, че не ги глобяват като са масово без масси на това тяхно сборище. Явно суеверниците стоят над закона.

Не искам да повярвам че има хора мислещи и пишещти такива коментари!

не ще икони ... иска пари. Ама сте прости..

Оригиналът на иконата е от XXI (???) век. Що пишете глупости?

Колко наивен трябва да бъде един човек,за да повярва,че предмет направен от друг човек,ще го лекува и ще му носи чудеса!

Вярно е , че иконите не се вписват изцяло към христовите думи , но за да стане видимо невидимото се е възприело иконите да са "причинноследствената" връзка между божественото лечение и хората , търсещи такова . Иконите са се превърнали на осветени предмети на вярата . Естествено , лечебната енергия идва не от тях , а от невидимия свят в името на образа ! Не се съмнявайте , че Христос е божий син ! Той е пратен от висшите същества от Плеадите и Сириус - представителите на двата големи клона на нашите създатели . Нещата , които е говорил не всичко приемайте директно . Спомнете си наличието и на други божии синове , за които пише в Библията в старо време . Те са 5 плътност .Е , те не носят предназначението за духовно израстване на хората , както е при Христос !

Само дебили и миндили останаха в таа кочина ...

Те и индианците така са се мяткали пред тотемите. Нариче се идолопоклонничество. Част от човешката психика е, не ги съдете...

Иконопочитанието в християнството представлява отдаването на почит към икона като свещено изображение. То е догмат във вселенската църква, установен на VII вселенски събор в Никея през 787 г. Честването и поклонението пред икона, според учението установено от събора, не представлява служение, нито отдаване на почит към материалите на иконата – дървото, грунда, боите, – а към изобразения на самата икона. Това е и основната разлика между иконопочитанието и идолопоклонничеството, при което се обожествява и се служи на самия бездушен, сътворен от човека предмет. Според християнската традиция иконите разкриват реалността, която изобразяват, тоест една икона разкрива даден аспект на някой светец или събитие, които са реално съществували, докато кумирите (идолите) са плод на човешкото въображение. Всеки си има мнение по въпроса, но това е мнението на православната църква.

Пак ли ве? А миналогодишното и по по по миналогодишните влачения какво беше чудото?

Оооо, чудо ще има! Като гледам как "вярващите" са се "сгъчкали" един в друг.И такава гледка беше около всички църкви + "страхотната" новина, че за Велик ден Българите открили новата дестинация Египет = чудото ще е силна четвърта вълна от Ковид! Може би единственната държава в Европа която ще има 1 вълна повече то всички останала държави!!! Хич не ми се коментира факта, че за "вярващите" Българи единствената разлика между Коледа и Великден е, че на едното ядат прасе на другото агне! Вярата е сведена до плюскане, обикаляна на храмове и бацкане на икони! Иначе толкова вярващи, че ако ги питаш Божиите заповеди 7 или 10 са, ще ти каже - аа, ти се базикаш - 5 са!

тъй си е! а втората Божа заповед е: не си прави кумир и никакво изображение на онова що е на небето горе, долу на земята, и що е във водата под земята!

Ако иконите са кумир за Вас, няма какво да споря... Или вярваш или не, ако си от вторите не кори безпричинно истинските вярващи. Христос Воскресе!

тъпи, аз само ти цитирам втората Божия заповед! ако не си съгласен, обърни се към Бога и му обясни къде точно греши!

Като знам колко тона опаковки, опикано, осрано, бити, натаковани, заклани... и т.н. "български ценности " обикновено остават след подобни "българщини"... Паркирал Бемвето на поляната, по потник, татуирал Ботев и Левски.... натряска се, реве МИИИИИЛАААААА РООООДИНООООООО.....

Агитките на Левски и цска са най големите патриоти хаха

Банда идиоти в социална дистанция заради Ковид. Иначе с надежда неко си там да им помогне. Идиоти.

Не забравяйте да се намажете с козя тор за плодородие и да близнете бяло куче под опашката против безплодие.... Див , варваски народ, уж покръстен, но кръстът бе ви е в душите, а в дебелото черво. Половината обичаи - варварски.

Какви чудеса бе хора, мъкнеш дървена картина и се надяваш някой да те “оправи”. Опомнете се, глупци неразумни, чудото сте вие, вие сте Бог и само вие може да се оправите. Затягайте ръкави и почвайте!

Друго си е да лежиш зад г.за на правоверния и да се молиш на алах по 15 пъти на ден.

- Религията е ирационална заблуда и преклонение пред прояви, които не позволяват да се узнае основната реалност "на битието". - Религията отрича всякакво, достойнство в човешкото същество и така я прави по-привлекателна и по-угодна за статуквото.

иначе казано, религията е опиум за народа.

хубаво е, че оригинала на иконата е от 21 век! това гарантира възможностите и!

Не се научиха тези люде, че Господ е един и никакви икони и други залъгалки, трябва да са ни приоритет пред Него!!!

Циркаджилъци. Това племе няма нищо общо с християнството.

Отново антихристиянски внушения. Истински вярващите не искат и не чакат никакви чудеса и личби. Род лукав и прелюбодеен иска личба, но личба няма да му се даде, освен личбата на пророк Иона. И като ги остави, отмина. Матей 16:4. Личби за да повярват са искали юдеите и езичниците. Езическите философи са искали доказателства.

С размятане на икони наляво-надясно и с надежди няма да стане тая работа. Разюздано-аморална територийка сме, където всеки прави каквото му скимне. Я вижте как Ердоган затвори проспериращо-развита Турция за 2 седмици и изкорми из корен коронавируса. Сега е разрешил на доста държави да посещават необезпокоявано Турция, но ние сме отрязани, не сме сред тях. Това отношение на Турция го заслужихме! Ердоган бе винаги толкова благосклонно-добронамерен към нас, въпреки че ние най-подмолно и коварно, перманентно, безспирно, до самозабрава, до пощуряване и полуда, винаги сме му забивали остро-наточен, духовен нож, и то не само под кръста, под пояса и в слабините, но и в плътта на неговата благоденстващо-цъфтяща Турция, която може да ни служи само като нагледен пример как се строи светло и щастливо бъдеще под неговия милно-умилен, поощряващо-мотивиращ, благ поглед с толкова много чистота, нега и доброта, извиращи и пръскащи се като из мощен фонтан от неговите черни като маслини, честни очи, обримчени от буйно-гъсти, смугло-тъмни вежди, съединили се под умното му, открито чело в една-единствена плътна линия на добротата, хуманизма и толерантността - вежди-гайтани, достойни да се конкурират само и единствено с неговите обрасли като пищни венерини хълмове мустаки, под които мъдро и достойно, развълнувано мърдат, все едно във вихъра на един божествено-трансцедентален Кючек, неговите еротично-месести, сочни устни, разпръскващи като благодатен пролетен дъжд из целия свят благите му, интелигентни, напътстващи, изстрадали слова, плод на неуморно-ежесекундната дейност на многонагънато-щракащите му огромни, пълни с фино-сива емулция мозъчни полукълба, навяващи неподправено-ярка алюзия с двете полукълба на нашата Майка-Земя, сътворена от Великия, Добронамерения, Mилостивия, Човеколюбивия Аллах!!! Поклон!!! Поклон!!! Полон!!!

Стига си разпалвал омраза на религиозна основа под статия за голям христянски празник!

Открийте Бога вътре в себе си и тогава го търсете по църкви и икони.

Религията е "Опиум за масите"

Има една приказка - помогни си сам за да ти помогне Бог. Надявам се всички тези хора да не чакат само "чудото"

Kalin

хубава традиция но и без наша помощ това чудо няма как да се случи