Теодора Точкова е новият главен съдебен инспектор

Парламентът избра Теодора Точкова за главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Изборът се проточи повече от 2 години.

Обратно в новината

Коментари - Теодора Точкова е новият главен съдебен инспектор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

са сложили точка на инспектората!

Браво, най-накрая Ана Караиванова падна от власт. Време беше.

Чочкова, точкова, запетайкова, мъже няма ли бе!

Не е достатъчно да се следи само за сроковете, трябва да се следи дали се спазват законите или съдиите си продават съдебни решения. Ако инспектората, не може да наказва съдии, които не спазват законите и ако не може да връща за ново разглеждане дела в които съдиите са отсъдили неправомерно, то този инспекторат няма за какво да съществува, той е напълно излишен.

Дайте да дадем! Да отменим многоинстанционното производство и да го поверим на главния инспектор!

инспекторатът няма как да отменя съдебни актове и да връща дела за ново разглеждане. Неговите функции са съвсем различни. Иначе приветствам избора!

ако това мило единодушие беше по някой закон или друг правен акт бих казала - нищо лошо че ГЕРБ/БСП/ДПС и др. са на едно мнение, а РБ просто не споделят тяхната философия. Но тук става дума за избор на важна съдебна персона-!!!!, която се оказва еднакво удобна на ГЕРБ/БСП/ДПС, но не е предпочитана от РБ, който ИМЕННО чрез Мин. на правосъдието Е НАТОВАРЕН да проведе съдебната реформа на правитерството. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ.

Замислих се и установих, че Министерството на правосъдието е оглавено от един некомпетентен човек. Може би, чрез поставяне на компетентни юристи от кариерата на важни съдебни постове се цели да се компенсира това.

ко праят мишките, като я нема котката?самоубихме ли се или ни самоубиха ???