128 л/кв. метър дъжд, наводнени къщи, евакуирани хора

Язовир в поповското с. Априлово преля, евакуирани са около 30 души. Усложнена е обстановката във Велико Търново, Габрово и Русе. Още 10 дни ще има валежи.

Обратно в новината

Коментари - 128 л/кв. метър дъжд, наводнени къщи, евакуирани хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой стопанисва този язовир ? Защо не се потърси наказателна отговорност за безхаберното отношение към всички язовири , дадени на концесия? Министри и отговорни "другари" , на вас ви е все тая на жълтите павета , но бедният народ страда и никой не е наказан за това. Скапана държава с малоумно правителство...!

много жалко за бедните хорица. жалко, че едно такова наводнение не ще да отмие всички наши политици от лицето на земята... 2 метра под водата оод и айде всички при Началника...

Мамка му и прасе КОМУНЕТАТА НАЧЕЛО СЪС СЕР-ГЕЙ УДАВИХА БЪЛГАРИЯ-кво искат И ЯЗОВИРА ИЗКАРАХА ОТ КОРИТОТО МУ ДА ЗАЛЕЯТ СЕЛЯНИТЕ ДЕТО ГЛАСУВАХА ЗА МЕН НА ЕВРОИЗБОРИТЕ ЩЕ СЪДЯ СЕР-ГЕЙ ЗАРАД ТУЙ ИСКА МИ ЩЕ Е ЗА 20 000 ЕВРО-ЩЕ БЪДЕ ОЦЕНЕН В ЕВРА ТОЗ ГЕЙ-ОТИВАМ ДА АКАМ ПИШКАМ И ПОСЛЕ ДА ПИЯ УИЙСКИ ДА ПУША ПУРА И след това ще блъскам щанги до зори гол до кръста слушайки силиконовата САШКА КАЛЧЕВА:)))

Защо лъжете хората, бе. В Габрово днес не е паднала една капка дъжд. Зора беше преди два дена.

От ми писа минус, бе каунь. Да не те е оцвъкала днес някоя кола.

Само да не земете след някой и друг ден, да ни пълните кофите с някаква извънредна и небивала суша.

в4ера по обяд бях в търново водата си беше нормално както винаги ...беше на нивото на театъра какви глупости пишат тук

Имах намерение да се запиша в доброволните формирования , които помагат при подобни ситуации , но след като ми поискаха 11 (единадесет) документа се отказах. Няма какво да коментирам по нататък.

Като няма назначен министър-ленторезец на този хал ще сме!

От министъра на земеделието до последния чиновник в съответната интституция (язовири, каскади напояване или каквоато там се водят на хранилка) ще уволня, като преди това ги глобя за НЕСВЪРШЕНА или ЛОШО свършена работа!! КОЙ ще възмезди за нанесените щети пострадалите?? Министърът ли?? Или жалките администратори?? Пак ще излязат с парчето, че съответните имоти НЕ са застраховани, пък ако случайно са застраховани съответната застрахователна компания ще се въздържи от компенсиране на щетите с мотива, че това или е природно бедствие (непреодолимо произшествие) или е предизвикано от човешка небрежност (неупражнени адекватни действия за преодоляване на събитието)!

Гражданска защита да закупи и няколко подводници и поне един ледоразбивач за да може да оказва качествена специализирано помощ на наводнените села

гражданска защита за съжаление вече не съществува закрита е преди няколко години

Г-н Министъра на земеделието г-н Димитър Греков тази сутрин по някаква телевизия уверяваше българското население, че всички язовири са под контрол и народонаселението да не се безпокои.Ха сега да иде в с. Априлово Поповско да види контрола си над язовирите.

Правилно е казал другаря министър - под контрол са я... знае се кога, как и къде ще прилеят, кого, защо и как ще ударят. Щетите са планирани предварително от ПАРТИЯТА - вима ми се ГЕНОЦИД!

вика му се ГЕНОЦИД!!!!

всички управляващи имат вина! но костов съсипа "гражданска защита", а борисов я довърши и прати при любимите му пожарникари:) и сега се чудите защо няма кой да помогне на бедстващите... пожарникарите пожари ли да гасят или да вършат работата на бившата "гражданска защита", която си действаше мно' добре... не че не можеше и да бъде развита още по-добре с млади хора, които да бъдат редовно обучавани и с добри заплати, и т.н. обаче я разтуриха по времето на любимият ви бат' бойко разбойко:) ...то не е кат' да гасиш пожари и да отводняваш, то си трябва и друго! и изобщо трябва да са в действие хем пожарникарите, хем обучените от гражданска защита, а при голям зор да се викат и военните... а сега е една пародия! вместо да се радват хората на село, че вали дъжд, то те треперят да не ги удави, ама така е като я няма държавността... загиват хора от всичката тази немърливост и алчност!

Що не духаш супата, бе комундел. Кво ти е виновен Костов и Борисов. Сигурно в Сърбия пак те бяха виновни. Или си бил "шефче" в гражданска отбрана, дето ни пазихте от НАТО и сакън някой да не мине границата.

Нищо дъжд - които е ходил на юг го знае! Но ако продължи един месец по 100 на ден? Ше има къде да тренират военните водолази и други подводни войски, които ги нямаме. Гори вместо магистрали и офиси + далавери? Безумно големи изорани полета - няма синури?.. Зa старите язовири - не ми сe мисли! За язовирите в Искърското дефиле ... не ми се мисли! ЗА градовете около Дунава - също Ела потоп, че без тебе по-зле!

Чета тук във форума как се карат, дали армията трябвало или не да участва в спасителните и аварийните мероприятия! За тази цел съществува(ше) системата на Гражданската защита (отбрана) с нейните формирования. Част от тези формирования бяха военизирани в случай на бедствия и аварии и тяхната, и на невоенизираните (доброволните) формирования, се нарича(ше) СНАВР - Спасителни и Неотложни Аварийни и Възстановителни Работи, което е инженерна и медицинска наука и се изучаваше във вузовете! "Демократите" на Костов и Бакърджиев нарекоха тази наука "рецидив на комунизма" и забраниха изучаването й и прилагането й. Днес се оказа, че без специализираните формирования на ГЗ населението на бедстващите райони е безпомощно и вероятността за жертви е драстично повишена! Докога ще робуваме на "виденията" на болните антикомунистически мозъци и техните химери? Нима не се върнаха в живота онези добри практики, отречени в зората на уж "изгряващата демокрация" от псевдо демократите, отново?! Нима не почистихме Б-я за един почивен ден през Април, който преди се наричаше ленински съботник и беше оплют и премахнат от новите идеолози. Новите идеолози, претърпели своя провал, сега отново се мъчат да вкарат фуражките (военно обучение) в училищата и вузовете!

никои не ти пречи сам да си направиш ленински съботник. путинов съботник си направете

нищо не може да спре водата, каквито и усилия да се полагат. трябва да се изчака да отмине. няма виновни в такива ситуации.

да, но трябва хората да се евакуират, да се издигат предпазни стени, да се оповестяват опасностите, и пр. дейности дето се координират от специализирана служба. Не можем да чакаме водата да ни издави, щото била вода и щяла да отмине.

"градоносни ракети"?! Ха стига, бе! Ние искаме да избегнем градушката с ракетите, а те я носели! Май облаците бяха градоносни, а ракетите - противоградови, а? Ех, журналисти...

Вместо военните да си правят екшъни и да харчат държавна пара да заминават да помагат на бедстващите .

А ако се наложи да воюват, ще прилагат на практика уменията си за борба с бедствия и аварии, а не заучени тактики за война ли?!

Една от функциите на армията в много западни държави е да помага на населението точно в такива моменти. Имат специализирана техника и подготовка. Има време за всичко. Това също може да се разгледа като вид учение.

За една нация се съди по способността и да е единна, когато бъде нападната от природни бедствия, като наводнения, земетресения, пожари и други.

Поредният кабинет демонстрира престъпна небрежност. Нали щяхте да контролирате всички язовири, мизерници?! Ами ако някой в селото се беше удавил, пак ли климатът ще е причината, а не безобразниците, които само "наблюдават" язовирите?!

"По думите му, реколтата не е застрашена..." Добре че не ги слушаме думите му

ЦВЕТАНОВ Е ВИНОВЕН. И ЦРУ...

Застраховал съм си къщата и тази на село!! Да му мислят застрахователите!!

Ти хубаво си я застраховал, но копелдаците-застрахователи, ще ти докажат, че твоята застраховка не включва точно този тип дъждове ;)

Не ми бери грижата!! Всичко е ОК!!

Продължавайте с дърводобива, другари! Утре пороите ще са още по- големи, понеже няма да има дървета, които да ги спират. Хала да ви е водната маса, която минава през дворовете ви- вода ще има за всички, че и за животните ще остане!

Най-голям дърводобив, демек сеч, извършва дедо ви Цар! Нали Софиянски му подари половин Б-я, сега да му мислят мечките и муфлоните! Аз продължавам на руска газ, а вие от догодина карайте на газа от Набуко!

Гумичка,защо се започна с безконтролния дърводобив?Помниш ли преди 30 г. акумулиращите печки във всяка стая.......3 ст. дневна,1 ст, нощна,защо ми са дърва.Сега за сезон са ми нужни около 30 кубика....знам че е кофти но това си остава най-евтиното гориво за момента.Тръбата на Овъргаз минава до къщата ми но не се включвам поради разбираеми причини.

TИPAMИCУ

Еххх, и преди и сега, няма как да набуташ в якумулиращата ЕЛ печка дърва или въглища но ТЕЦ или ВЕЦ са си делнали твоите "стинки" преди години а сега леФчета!

Метеорологията е интересна наука, но по-важно е времето!

И времето плаче от тия управници!

Не,това е в чест на канонизирането!

Средната поливна норма за повечето земеделски култури е 50л./кв.м., които са необходими за да достигне водата до основната част от кореновата система. В горещите месеци са необходими 2-3 дори 4 поливки, за да има добър добив. У нас дъждовете не са достатъчни за овощарството и зеленчуците, а наводненията са от престъпно нехайство и корупция.

Предполагам нормата не предполага тези литри да се изипят примерно за час...

И Сърбия и България продадохме ЕС на Русия. За това сега имаме наказание. Сърбите са по-големи русофили от наще фикуси , там направо потопа ги удави буквално.

Наказват ни свише заради Кончита и другите й подобни!

А... ние си имаме Азиз! И купчина атакагейци-простаци!

Реката на снимката е почти пресъхнала! Какви 100 л на метър

Никой не може да ме убеди че времето не се манипулира.Няма как точно всеки ден в 1630, часа да се излива пороен дъжд.Вече си сверявам часовника по него.

Абе хората едно време са си мислили, че един бог с колесница сутрин излиза да се разхожда по небето и така осветява земята. А това че не можеш да си обясниш нещо, не значи, че има магия.

Обяснението е просто HAARP колко по бедна европа и с потоп и без газ толкова америка по добре.

Ти шегуваш ли се? Вали защото времето е такова, виж, че има затопляне. Едно време имаше 4 сезона, а сега сме като на екватора...

Ау-у, колко си умен, претрепа откривателя на часовника!

Да, дъжд вали, ама сняг няма :D Сменете си снимката, не е актуална :D

Всичко зависи от глобалното затопляне