Иде ранна есен - от вторник цяла седмица дъжд

Седмицата започва с хубаво време, но от вторник-сряда ще напомни за приближаващата есен.

Обратно в новината

Коментари - Иде ранна есен - от вторник цяла седмица дъжд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesho

Е видя се края на жегите. Да не ги търсим след някой месец. http://iconomicabg.blogspot.com

Като заваля дъжд, та... цяла година!

Оказва се че българина освен от политика, футбол, икономика и какво ли още не, е експерт и по метеорология...Но само не разбирам какво по нормално има от това през есента да завали дъжд, та подлежи на толкова мъдри коментари...!

А градушки ще има ли?

Супер!

Лятото започва късно, но за сметка на това свършва рано. Добре че има няколко жегави седмици за да ореват медиите със затоплистки простотии. Чудя се, защо левите не могат да виреят без затоплистката лъжа? Какво ще стане, ако тя бъде развенчана официално? Всъщност дори президента на САЩ спечели заради един ураган, който беше приписан на "затоплянето". През средновековието и по-рано е било честа практика бедствията в природата да се използват за политически цели, но вече не сме ли поумнели достатъчно , бе да му се не види?

Изобщо не сме поумнели, въртят ни както си поискат!

Глобално затопляне има и климата се променя и това не означава непременно, че навсякаде с няколко градуса ще се вдигне температура, на места даже може да падне темпеартурата.

Пак започнаха преобладаванията, придружени с изненади на места, а в планинските региони ще духа отгоре надолу, даже изненадващо, но дъждовната вода ще се стича пак...надолу! Просто да не повярва човек! Единственото хубаво в цялата работа е, че ще ви се полеят безплатно /засега/ градините и есенните цветя, но впоследствие ще настъпи буря от заплашителни мисма за загубите по преноса на водата и пак ще си платите, къде ще мърдате. После иде градушка в градовете и селушка в селата, порой от бюлетини ще ни затрупа и няма изриване. И не щеш ли, така в игри и закачки неусетно ще дойде кой?....Дядо Коледа-а-а, но на свещи, защото е къде-къде по-романтично през 21-ви век, пък и тези пусти загуби по преносната мрежа-а....!

Тази ранна есен е от април.

Само не разбрах какъв е кода! И сега не знам колко да се притеснявам...А това не е добре за едно зомби! Зомбито трябва да работи и да трепери от страх постоянно...Който го е страх - не мисли!

Кафяв на гащите.

от Бургас съм и с такава радост констатирах изнасянето на туристите на колони от юг по родните места, че ми стана едно драго, хубаво .... айде кой от къде е...... то не се дишаше вече, аман от туристи, гъзета, чуждоезични неориентирани типажи, най-сете започва хубавата Бургаска есен - дълга и слънчева, но не прекалено гореща, а морето спокойно и топло още поне месец

Брато, не се коси! Все по-малко "навлеци" посещават твоя край. След година, две ще плачете за нас ама ние вече знаем - Турция, Гърция! Да знаеш там как ни се радват и ни обгрижват! А вие забравете за поговорката "ден година храни".

Брато, прав си, и аз отдавна не си давам парите по Черноморието - пренаселено, скъпо и безмислено. Но забрави поговорката "ден година храни", тя далеч не касае всички

С есента ще си останете- ако не са тия навлеци зимата ще умрете от глад! То в Бургас вече промишленост няма, направихте се на велики и ще си останете с едния туризъм да мизерствате от лято на лято - по 2-3 месеца, докато и последните глупци спрат да ходят и Ви пълнят кесийките, ай останете със здраве и .....чакайте руснаците пак догодина!Ние сме в Гърция вече, на абонаментно начало!

не знам, защо си мислиш, че всички в Бургас се радваме на руснаците, нали се сещаш, че покрай техните финансови възможности цените в Бургас са доста солени, а Нефтохим-а им ни отрежда първо място в страната по заболеваемост от рак, така че руснаците хранят строителите и брокерите, както и големите вериги магазини, бургазлии се храним далеч не само от тях

Връщат се към столицата :(

Най-после !!! Най-после край на селянията в центъра и на кибиците , висящи цял ден по столовете в крайпътните павилиони, край на невръстните алкохолици в парковете, ревящи по цяла нощ, край на дрогираните наркомани по пейките, край на лудницата, шума, крясъците, писъците, олигофренията и врангалъка!!! Тишина, мир и спокойствие!!! Лятото е най- шибания сезон, цялата селска селяния плъзва по центъра, цигани, безделници, пройдохи,хаймани, несретници, паскелета,прошляци, киндили, клошари...Смет най- разнообразна !!! От есента и зимата по- хубави сезони няма !!! Това е хубавото време !! Пишете , че времето се оправя, не че се разваля !!!

+++

И ти там да броиш кой излязъл.

Като ти чета брътвежа, доста сдухан тип си! Усмихни се, поеми въздух, протегни ръцете едно хубаво назад .. еех, чуден е живота! Това какви и колко хора ще има по градинките, е извън твоята юрисдикция и сфера на влияние. Всички тези симпатяги, които си описал, за зло или добро ще стават все повече (сигурно се сещаш в Берлин и Париж за какво става въпрос :)). Свиркай си и да не ти пука!

Васеее, ти, приятел, ми се струва, че си точно един от тия срещу които се гневиш. Иначе не би бил толкова многословен... Да ти кажа, другите, които не харесваш, много често отразяват точно нещо подобно в теб. По-добре вземи си "оправи" душата и мирогледа, защото така както говориш, нищо чудно да вземеш да избиеш някой от яд.

Е, ами хорицата в Мизия какво ще правят? Горките .Хайде -държавата -помогнете им.А и зима иде .Държватааа къде си ???

Държавата сме ние.

ние сме ама друг път - пълна утопия

Ако има истинска демокрация - да , но всъщност има ли ? Зад такива фрази се крие извинението и ненаказуемостта на управляващата класа , която определя всички правила в държавата.

Дали времето е хубаво или лошо, оставете на хората да преценят. Вие трябва да кажете дали ще е студено, топло, слънчево, дъждовно и прочие обективни категории, а оценката им оставете на нас. Например в контекста на горещия август, едни слънчеви начални дни на септември аз не бих определил като хубаво време, напротив - чакам дъжда, защото ми писна от жегата.

Просто климата се промени и промените станаха бързо - за няма и един човешки живот. Вече нямаме 4 сезона, а два - сух и дъждовен.

и кога запчва сухия сезон и кога свършва?

От септември до април е сух сезон - прави ли ви впечатление, че сняг вали все по-малко всяка зима? Да, по-студено е, но сушата си е суша, независимо от температурите. От април до септември все по-поройни дъждове - последните 15 години наводненията бележат невиждан ръст по цялата планета. Глобалното затопляне значи едно - все по-крайно време - и в двете крайности - суша и наводнения.

Не си прав за имената на сезоните - не са сух и дъждовен а прашен и кален :) .

И какво му е на климата? Тази година имаше класическа пролет. Щяло да вали дъжд през първата седмица на септември и това било проблем. Ами ако беше 35 градуса, по-типично ли щеше да е? Нямало сняг през зимата. На 8 март в ски зоната над Банско имаше метър и половина. Разни синоптици през февруари обясняваха, как ще има криза за вода. Имаше криза ОТ вода. Ама не защото времето е виновно, а затова че цяла кохорта от мърльовци не си вършат работата. И ако нещо се е променило, точно там трябва да го търсим. Че никой не си върши работата. Ама за това е виновна омразната ти Партия. Защото преди има-няма половин век научи куцо, кьораво и сакато, че му се полага да яде по три пъти на ден.

Анатема, че споменаваш с лошо Партията! ;))))))))))))))

Най-прекрасната година до момента - няма прах, няма мръсотия, всичко е още зелено. Да вали и това е :)

То щото имаше лято, сега ранна есен, после късна зима и догодина пак без лято.

какво е "ИДЕ" ????? Селяци!!!!

гледай иде ли един българин по гола жица да ти го налястовичи във морния андрешковски мунчо сляп

Еха,супер!!! Как го мразя $#баното лято, добре че свърши!! Аман от жеги....

Къде ги видя жегите?Жегите са в Дубай, не тук.

Айде пак на потопа! Ной-2 да прави новата гемия!

Цяло лято дъжд, че една седмица няма да изтърпим!

Странен случай, нещо не е наред с версиите.

То лято нямаше, те за есен вече ми говорят. Гадните комунисти са виновни!!!

Катя

Не само комунистите. Виновни са още Боко Тиквата, Бареков, Доган, Пеевски, Осама, Обама...

Вервай ми!

ИДЕ РАННА ТОПЛОФИКАЦИЯ С ОГРОМНИ СМЕТКИ :D

Ееее, най-после малко да се разхлади! Направихте ми деня! Чакай да си отворя една студена биричка!

Идва гнусен дъжд, той ми се радва?!

да реве ли? Пускай бързо "Няма нищо по-хубаво от лошото време" на Методи Андонов с чай в ръка (може и с ром) и заспивай :)