Очаква ни топла, но дъждовна есен и мека зима

Есента ще е относително топла, но се очакват валежи около и над нормата.

Обратно в новината

Коментари - Очаква ни топла, но дъждовна есен и мека зима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глупости на търкалета! Зимата ще е много, ама много студена. Най-студената зима от 25 години насам. Ще видите по сметките!

Не че нещо, но преди да ни занимавате с дългосроните си прогнози, е добре да прочетете, какво е написал вашият колега синоптик Едуард Лоренц:)

Мдааааа... Три години подред ни обещаваха "сурова" зима и все не познаваха. Сега ни обещават "мека" зима. Още утре ще отида да си купя допълнително дърва.

Сигурно е едно нещо - в края на сезона Топлофикация отново ще ни лъже, че тази зима е била една от най-студените и сметките затова са по-високи.

Мамака му.

Веднъж индианците попитали шамана каква ще е зимата за да знаят колко дърва да съберат. Той, за да се застрахова, им казал, че зимата ще е студена и да съберат много дърва. Ама после се размислил, че ако е сгрешил, ще му падне авторитета и се обадил на метеоролозите да пита. А те му отговорили, че зимата ще е адски студена, защото индианците още от сега събират дърва усилено! Същата работа са и нашите метеоролози. Щом индианците събират дърва, значи ще е студено. :))

Като цяло... като на половина всяка година едни и същи глупости говорите... как точно сте завършили не знам като Ви чета прогнозите!

Нали знаете на какво разчитат синоптиците при дългосрочни прогнози ;) На късата памет на хората !

Това е ерест !!

Защо ми намирисва на стара статия? Тези дни ли го е казал това? Защото половината октомври се изниза и те чак сега го пишат като по-дъждовен? И щяла като цяло есента да е по-топла и, но дъждовна... Айде бе! За топла писахте още през август, но тогава беше с допълнението, че ще е и по-суха. Прогнозите ви са като след дъжд качулка!!! По тази логика очаквам класическа зима - с нормални температури и повече сняг - а вие се целунете отзад!

Очаква Ви мека Ядрена Зима с Тотално Затопляне и Гушкане На Бокета хахахаа тъпаци ....

Учи българска граматика.

Тоя говори по-общи лафове и от мен: Кученцето, госпожо, което ви предлагам, е кръстоска между немска овчарка и тибетски як, едното ухо му е по-късо , защото го загуби , докато спасяваше предишния си стопанин от нападение на лъв в Кения. Обича да пикае на бели чаршафи, защото е със синя кръв.

Много хубаво, че есента ще бъде топла, а зимата мека. Но сега Топлофикация си е подпряла главата и мисли с какви аргументи да ни надуе сметките, които в никакъв начин не съответстват на разходите.

ха дано, ама...

На четна дата ще вали, а на нечетна ще грее слънце. Възможно е и обратното.

аз пък казвам, че през май-юни ще има по-трайно затопляне и на 99% съм познал ;)

И да се увеличава, и да намалява - парно вече НЕ ПЛАЩАМ!

Много познават тия синоптици, ама когато са над 4 ракии.

Абе няма значение каква ще бъде зимата, тъй като преди дни КЕВР реши цената на газа за София ще падне с цели 7%. Това автоматично означава, че цената на парното няма да се увеличи с повеме от 27%, спряма миналия отоплителен сезон.

Прогнозите ги гледам на сайта accuweather. Там може да се види за повече от месец и по дни. След 24 октомври ще паднат до нулата минималните за седмица И след 8 ноември ще си захладнее .

или ще е топло, или ще е студено, сигурна съм

Екстра! Дано стане така.

тия прогнози уклончиви всеки може да ги даде дори дете в детската градина. Тия защо само вземат пари не ми е ясно. Нито една точна ориентировачна поне цифра, нито един посочен месец ама новината е на първа страница.

Преди време, към 2012 да е било, след един мек Декември с малко сняг, и топло начало на новата година, помня как тия се изцепиха - каквото било било, зимата свърши преди да е започвала един вид. След точно 5 дни нещо се обърка в тая слънчева прогноза, зафуча, и около месец - до средата на Февруари - беше кучи студ. Та сега през Октомври каква щяла да бъде зимата знаят само дедо Боже (и индианците), но не и синоптиците.

2011 след Коледа се завихри зима с преспи и непрекъснати снеговалежи, продължили до края на март 2012. Да не говорим,че миналата година,когато бяха пороите в Северозапада,синоптиците предупреждаваха с червен код за валежи в Пловдивско и югоизток (щото там вече ги беше издавило хората месец преди това)...всеки може да направи справка и да го провери.

не бяха сложили никакви кодове, а в Благоевград ги удави! От друга страна, предвиждаха неделята да е денят с по-лошо време от съботата, а то си беше даже и слънчево, докато в събота почти непрестанно валя! Това е фрапантен пример за непознаване какво ще бъде времето на следващия ден, а дори и в същия, защото в неделя сутринта ни увещаваха, че ще вали през деня. При нашите синоптици това се случва сравнително често - около веднъж на месец и половина -2. Спомням си, През юли и август имаха подобни разминавания, гадаеха за хубаво време, а то се изляха краткотрайни дъждове, та доста благословии отнесоха затова, че им повярвах и бях облечен неподходящо. А това с липсата на код при наистина опасно време - no comment...

чул те господ дано и тая се разфучи и да има сняг до месец март :)

Е, и какво от това? Ще видите, че сметките ни за отопление, ток и вода ще бъдт по високи от тези за тази година, както тези бяха по-високи и то доста безпричинно от предишните! У нас цари Демокрация, ама ГЕРБ-аджийска демокрация(власт на тарикатите).

От една страна ще е твърда и дълга, а от друга страна ще е мека, топла и влажна.

за мой ужас синоптиците наистина са прави и ни очаква топла и суха зима :( къде го видяхте този студ не ми стана много ясно .. а за разлика от малоумниците тук .. някой от вас помислили ли как ще дойде Дядо Коледа ако няма сняг и е топло .. по боксерки с колело ли ? затова силно се надявам на снежна и студена зима със сняг около 1 метър .. и сибирски температури и ветрове така че шейната на дядо коледа да лети с висока скорост и да ми донесе подаръка .. даже и комина съм почистил за няма проблем с влизането му :)

ако искаш мога да ти почистя и аспуха , малоумник тъп

При мен дедо Коледа освен през вратата или през терасата няма как да влезе (тръбите на парното не са опция).

Ти за дядо Коледа не се тревожи. Шейната му лети и при топло време. Иначе как щеше да занесе подаръци на децата в Хавай, а? :)

като тази годин ани пуснаха парното още на 11.10. Никога май не е пускано толкова рано.

К'ва топла есен. Умряхме от студ. Пускайте парното.

глупости

Ами индианците, защо събираха толкова много дърва?

Знам гооо !!!

Айде стига сте лъгали, топлофикация е готова да пуска парното, а КАТ проверява за зимни гуми. Аз на тях ли да вярвам, или на някакви си учени?

Кажи на КАТ преди да проверява за зимни гуми, да прочете закона и правилника и да ми каже в кой член има такова изискване.

Извадиха късмет "бежанците" - ще ни налазват на талази в това "топло и меко" време.

хаха, преди точно 20 дена казаха, че зимата ще бъде суха? на кое да вярваме или всичко е прах в очите..

Обикновено когато зимата е суха, е зверски студ!

Значи да се готвим за брутални студове и снегове!

Очаква ни топъл и мек... сезон...

Именно :)

Ох, дано! Че остава и да свие някакъв нечовешки студ, че направо ще я закъсаме.

след всичко, което ни дойде до главата, добре, че поне господ се смили да е мека зимата!

Очаква ни топла, но дъждовна есен и мека зима Явно Борисов предизборно е говорил с "Началника" за да може да намали разходите за парно на избирателите.И това все пак е вид социална политика.

А сега моля компетентните лица от КАТ, които продават зимни гуми да ми отговорят как с плъзгащите се в дъждовете зимни гуми да караме колите си?

ПРОСТО КАРАЙТЕ ПО-ВНИМАТЕЛНО.

Карай си със цървулите, за какво са ти тези гуменки.

Вуйчо, вуйчо. Зимните гуми са за ниски температури, сняг, кал и малко лед. Ти недей да ме учиш , аз много добре знам, кога да си сложа зимните гуми. На вода държат само летните гуми. А вода има във всички случаи на положителни температури.