Преминахме към лятно часово време (обновена)

В събота срещу неделя през нощта преминахме към лятно часово време. Преместихме стрелките на часовниците с един час напред.

Обратно в новината

Коментари - Преминахме към лятно часово време (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лятно-часовото време е една от най-големите европейски глупости наред с правите краставици, щастливите животни и гей-браковете. Днес има много по-модерни методи на енергоспестяване, отколкото примитивно превъртане на часовници. Да не говорим за ефекта върху човешкото здраве, който е доказано негативен. Доста страни отмениха тази глупост, но ние сме в ролята на овца от европейското стадо, без някой да има намерение да ни прави щастливи.

Това е поредната фаза от световният заговор на ционизма, империализма, ЕС, НАТО и САЩ за геноцит над българския народ и държава в изпълнение на планът РАН-ЪТ! Ние трябва да сме единни срещу този план!

Господ да ги накаже тези европейски идиоти с това местене на време!

Голяма измет пише в този форум.

Проблемът е в цифрите на часовника и толкова. Човекът има биологичен часовник, съобразен със Слънцето и Луната - изгреви и залези. Лятно време Слънцето изгрява по-рано, зимно време по-късно. Към това е настроен всеки жив организъм. Всичко друго е фантасмагория на разни "учени" ама недоучени.

Утре май ще закъснеем Доста Хора за работа. Свикнали сме на Абсурди.

СЕга 11.35 ли трябва да е ?????

и няколко минути отгоре

PInk Floyd

мерси

Аз също съм против лятното часово време. Сигурен съм, че ако се направи референдум в ЕС, то ще отпадне.

Обяснили на стар индианец същността на лятното часово време. След кратък размисъл той коментирал: - Само държавни чиновници могат да измислят, че ако отрежеш една педя от одеялото и я зашиеш от другата страна, ще получиш по-дълго одеяло......:)))))

Принципно право дума индианецът. Проблемът е в това, че преди 100 години хората са започвали работа, когато Слънцето изгрее и толкоз! Сега гледат часовник, за да започнат да работят :)))

А как е при ескимосите?

ДО КОГА С ГЛУПОСТИТИ?!?!?!!??!

Бай Ганьовци , бай ганьовциии... Всичко сте си подредили - та сега за времето мрънкате... Връщайте часовника ..

Няма ли някой от управляващите да се светне , че от това лятно и зимно време трябва да се премахне вече . И без това спестената електроенергия е смешно малко , а смяната само създава проблеми на и без това болния народ ?!!

Вече 35 години едни и същи простотии два пъти годишно! Ако тази промяна на времето с 1 час влияе толкова, какво да кажем за хората работещи на смени? Тяхното време се сменя с по 8 часа на няколко дни. Как не можете да разберете, че няма как да прибавите към свободното си време светлия час сутринта, докато след работа това е 1 час повече светлина! Ако искате да си печете чушките на нощна енергия, поискайте да се коригират и часовниците за нощна енергия. Изглежда медиите използват всеки повод за манипулация и всяка година подхвърлят едно и също и винаги има кой да се върже.

важното е ,,масите,, да свикват с ,,идеята,, че всичко се прави за тяхно ,,добро,,!!! вместо да се борите за по ниски цени, правете икономии ,,събуждаики,, се по рано!!! ,,пък ни ще увеличаваме цените,,!!!

и да отмените вякакви обедни почивки, връщане у дома и т.н. и направо да си спим под бюрата или на перваза на прозореца, хем няма да харчим билетчета за транспорт. Така де, какво ни се церемоните. ...... В нормалните истински държави това е отречено като вредно за човека и за икономиката, защото едно рязко шоково включване и пренастройване на уреди и инсталации води до небивал електроразход и удари, което го знае всеки прост ел.техник. Но така ви е по-удобно, да ни мъчите цял живот, че и после не ни давате покой. И там сте измислили далавери с органи, ритуали, агенции, такси, препродажби и какво ли още не. Човек се погнусява само като чете с какъв идиотски "патос" го съобщавате.

Дай пример с една нормална държава

Господа, фалшифицирането на отчитането на времето, не е за икономии, а за печалби. Лятната и зимната промяна на отчитане на времето измества началото на човешката активност назад от изгрева, т.е. изместването е в посока към по-слаби естествени осветление и затопляне на въздуха. Следователно, гражданите на държавата-фалшификатор на времето използват повече енергия и плащат повече на продавачите на енергия. Австралийски изследователи доказаха, че в резултат на тази "икономия" потреблението на електроенергия се увеличава с около 3,5%. Следователно, увеличават се печалбите на продавачите. Техните печалби и Вашите загуби сервилната наука нарича "икономия на енергия", "увеличаване на активността" и т.н. Говорят ли Ви човекоподобните за "зелено", търсете "зеленото"!

Как няма да вдига човек кръвно като трябва да буди децата един час по- рано и да ги повлече на детска и на училище, а вечер да ги кара да си лягат по светло... По два пъти на годината пренастройва телефони,часовници и уреди с часовников механизъм ... И точно се пренастрои,свикне... ооооп,дошло време пак да се пренастройва....

Кога най-после ще се вразумите? Стига с тази смяна на времето! Одавна е доказано, че освен вредата върху здравето, няма никаква полза и ефект от спестяването на електроенергия, която се генерира от АЕЦ Козлодуй само за 12 часа!!! В такъв случай по-добре спрете тока за 12 часа, отколкото да ни мъчите половин година!

Я кажи в Австралия и Нова Зеландия как е?

Тази идиотщина трябва да се прекрати!!! За намаляване на сметката вечер стоим като караконджули да пуснем бойлера на нощна след 23 часа, като дотогава пак хабим ток - за осветление, телевизора ( че да не дремем като кон на празни ясли). А дискомфорта да лягаш късно и на другия ден да ставаш за работа? Ами в "консервния период" Да дремуцаш назорлем до късно да печеш пипер на чушкопека ( това е масова практика, че той гълта над киловат и то за часове) ? На свой ред това лятно време не води до никакви икономии. Ако работим на смени, първа смяна започва и лятното време по тъмно, а втора свършва и по лятното време по тъмно. А ако работим на редовен работен ден ( 8-17 или 9 до 18) така или иначе пак не закачаме тъмната част от денонощието. В крайна сметка не се пести никаква енергия, остава само тормоза.

В първата част на идеите ти не е да се пести енергия, а да се получи равномерно натоварване на мрежата. Щото ел. енергията не може да се складира и хоп в 19.00 да се раздаде на всички. Затова по добре ще е, всеки да се събужда, да ходи на работа и да включва консуматори според последните цифри на ЕГН -то си. Примерно ако завършва на 23,43,63,73 да стават в 23ч.

Без да изпадаме в ексцентричности - истината е че голямата консумация идва от промишлените консуматори. А сега промишлени консуматори няма. Колкото до осветлението - който започва работа рано дали ще свети вкъщи или на работа -той все ще свети. Аако гоним нощната тарифа за битови консуматори само има да кибичим до късно

Тази смяна времето е вече много стресираща!!! Необходимо е да стане по-плавно!!! Все пак никой няма да се излежава, когато слънцето е изгряло!!!

...градски, всеки ден с по 5 мин. напред. По-плавно от това здраве му кажи.

Dobromir Dimitrow

Абе може и два пъти по половин час!

Не забравяйте, че първоначално факторът "време" се е определял със слънчеви часовници. Колкото до "пренастройката" на организма, хората постоянно се нагаждат към най-различни обстоятелства в ежедневието и еженощието си.

А всъщност държавата има ли право да си играе с времето,как стои юридически въпросът,съмнявам се досега някъде тази смяна да не е атакувана в съд при положение,че има медицински доказателства ,че е опасна за здравето

Опасно е за олигофрени

напълно ненужно е това смяната на часовото време требва са се премахне

Това е най-тъпото нещо. Путин го е отменил.

Като толкова мрънкате за здравето си що не спрете да пушите, че непушачите изпушясахме.

С минуси няма да стане кажете защо?

Аре бе бате, нема ли кой да им каже на тия политици да го махнеме това лятно/зимно време? В крайна сметка и в Русия го махнаха, ние да не можеме?!? Нали сме САЩ на Балканите!?

Е щом в Русия са го махнали и ние трябва.

Руснаците са stupid bastards

мнго по разумно би било вместо да сменяваме времето на два пъти в годината да сменяваме дупеклатите на всеки 6 месеца за да не се уяждат и мафиотизират!

Аз така или иначе ставам, когато се събудя и бачкам колкото да не заспъ, така, че боли ма фара за смяната на времето.

Два пъти в годината по 20 дни адаптация и намалена работоспособност.Някога имаше смисъл ,донякъде ,заради многото промишлени предприятия .Днес е абсолютна глупост и престъпление спрямо здравето на хората.

Един час смяна голяма работа, че чак и здравето ти разбиха.Направо ме разби с този коментар.Хората пътуват постоянно сменят по 4, 5 ,6 та дори и 7 часа и в двете посоки, на който му се работи няма проблем на който му се мрънка винаги намира тема. Аз не искам пък да ми свети 5 часа през деня и предпочитам да имам време да се разхождам с детето си по до късно.Ако живееше във финландия или русия тогава нямаше да има смисъл сещаш се защо нали но сега си е ОК.

Това е една от гадориите на Запада. Големи идиоти са. Не разбирам, защо и при нас трябва да се прилага. Съчувствам на хората, които трябва да стават с час по-рано за да отидат на работа.

Който е измислил смяната на времето трябва да бъде кастриран! Това е най-наглата намеса на държавата в живота на хората! Какво следва, да ни казват колко вода да си пускаме, като ходим до тоалетна? Упс, те вече го правят!

Не само стрлките ще премесим напред, но и нещо от единия крачол в другия. Добре, че има крачоли и ...., че без тях ептем сме го закъсали.

не келеш,а селянин.

Губерния с Пламен Константинов, вече са европейски шампиони по волейбол. Честито.

Дреме ми на....спя докато се наспя. Часовника не ме интересува.

ти забавен ли си бе чичо коко?

Ало модераторе.Сверете часовника на снимката! в момента е 16 :48

Сичката Мара втасала, само смяната ни е проблема... Голям рев, голямо чудо... Биологичният часовник се бил разстройвал, ръйшли... Разстройва се дръжки... Ако не ви я бяха набутали тая фраза в празните кратуни, сега нищо нямаше да ви се разстройва. Ама сега изведнъж стана модерно да сте нещо разстроени... Същата работа, като с магнитните бури. Чете месечните прогнози за бурите и на всяка буря го боли празната тиква или му се вдига кръвното. И е абсолютно невъзможно да му се обясни, че не може да се даде прогноза, по-дълга от 3-4 дни или че като мине под жиците на тролея или влака, или даже като си влезе в къщата, токовете, с които е обграден, създават много по-големи смущения отколкото слънчевите бури, като при това ги създават ежесекундно. Толкова по-големи, че слънчевите въобще не се забелязват на техен фон. Те го изнасилват, той се оплаква, че му говорели мръсотии. Два пъти годината все тоя тъп рев: - Муцкааа, пак щяло да вали... - Остави ги, бе! Простаци! Некъф по-долу му се объркало времето за кензане! Ми носи си цукало, бе! Бахти глезотиите, бехти паплача сме станали...

Много добре казано.Ама нали сега руснаците станаха голямата работа и дай и ние с тях.Атакистите са в стихията си

Живота ни е низ от всевъзможни гадости които всекидневно ни налагат .Нима трябва като добичета да се съобразяваме с всичко и да чакаме някой все да ни оправя и спасява.Това е нещо като болест -търпение и смирение и започва от най-малките неща та до жизнено важните в живота ни.Проблема ни е ,че все се опитваме сами да се измъкнем и някакси да надхитрим системата и околните и като резултат всички сме жертва и удобно тесто в ръцете на силните и политиците демагози.Спасението ни е в обищите действия и най-нормалното и демократично е референдума .Няма защо да чакаме електронно гласуване а можем с малко средства и сега да го правим но ВЪПРЕКИ СИСТЕМАТА и за това всеки глас е важен и за това няма дребни въпроси и дребнавото оригиналничене не е най-правилната позиция.

Не, бе - честно... От всичките проблеми, този ли баш е най-важния? Наистина ли ако те тръшнат на масата и те заобичат анално, ще се оплакваш че те били обиждали или че масата била прашна? Еми... Както и сам си писал - ти вече си тръшнат на масата и процесът върви с пълна пара и обмен на телесни течности. Кое е първото, срещу което смяташ да се бориш?

Най-голямата глупост е не търпението и смирението - те са добродетели - а това да не знаеш кога да ги спреш - кога ПРЕкаляването с тях (както и със всичко) става вредно. Защото е огромна тъпотия да оставиш низко човекоподобно да се разпорежда със неща, засягащи живота ти без поне да опиташ да се справиш със ситуацията. Кико, ++++++++ за коментара!

Е,"лошите Руснаци", до колкото знам не са в това "ВРЕМЕ".

Лошите Руснаци винаги са били тъпи копелета

Чудно ми е на кой толкова му се е приискало да го правят два пъти годишно на опитно животинче та слага минуси на постовете против тази гадост?

смяната на времето е лишено от всякакъв смисъл и само вреди. човек не може да променя природата, защото е опасно за самия него.много повече са негативните последици от пренастроиката на биологичните часовници, отколкото някакви въображаеми икономии. елекртроцентралите не спират да произвеждат ток час по рано. някои глупак е предложил тази идиотя и тя се е разпространила.

Налагало ми се е да сменям час ежеседмично. Нищо не ми е станало. Голям въпрос правите с тази смяна. Разстройвал им се биологичния часовник, видите ли. Ами сверете си го. А това че е лишено от смисъл за нашата зона съм напълно съгласен.

Иии, що мрънкане изчетох. А ако вземат и го отменят и както е програмирано в телефоните и компютрите, как ли пък ще изглежда воя!!!

и рахат си работи. Ама питам те аз как да кажа на коремчето си (гуулям търбух впрочем), че трябва да се разтовари баш сега! Докато довчера си е имало час - 1 по-късно. Всичко има значение, само усещанията на хората - не! Как пък не откриха че една коала се нерви на местенето на времето и да се спре с това!

Това си е съвсем нормален въпрос за референдум .Хайде да съберем подписи и да го направим за да се отървем от тази гадост дето ни я налагат два пъти годишно без никаква полза.Това си е въпрос за всяка отделна страна така ,че Европа няма думата.Защо винаги трябва да чакаме някой от вън да се сети да не отърве.Този референдум може да има въпрос и да се отмени задължителното каране през лятото на фарове.Още една натрапена ни глупост която търпим .

Напълно те подкрепям! Как обаче да го направим? Нека и други се включат в дискусията.

Един референдум струва бая милиони... Понеже всичко друго решихме, само стрелките на часовника и фаровете на колите останаха да оправим... Между другото, защо решихте, че запалените фарове са ни натрапени отвън? Чисто родна идея си беше - няма директива на ЕС по въпроса, няма нищо...

Доста европейски държави се отказаха от таз безсмислена тъпня.Руснаците също.Дай Боже да се намери най-после и български политик с мозък и топки,че да се оттървем и ние!

Ама надали.В политик и мозък?Голяма тъпотия.За да я намалят предлагам поне да се намали времето от май до септември

Поредната тъпня на "великите държави", да покажат, колко са велики, и че могат да контролират дори и времето.

балкански неудачник!

от какъв зор да ги местим !

От какъв зор си местим топките от единия крачол в другия?

Ако БСП като най-влиятелна Партия на прехода не беше предала заветите на Г.Димитров, ако не се беше продала на европейските социалисти, сега вместо да се намъква в европарламента, можеше да отмени наложеното сменяне на времето.

Смяната на времето е част от световния заговор за геноцит над българската нация и държава, провеждан от световния ционизъм, ЕС и НАТО в изпълнение на планът РАН-ЪТ! Затова трябва да сме единни срещу световния ционизъм и империализъм, срещу гейропейците и хамериканците!

балкански неудачник, симпатизант на атака!

Въобще не ме засяга смяната на часовото време - през зимата си спя в бърлогата, през лятото съм из гората - чудя се за какво им е часовник на хората!

Честно казано не мога д аразбира какъв е проблема с местенето на часовника... Чета по-долу, от стрес се оплакват, световния империализъм громят, всичко общо било чуждо и долно, само нашето е фърст и дъ бест, въобще - мрънкане до безкрай... Организма се пренастройва точно за два дни, кво ревете - не ми е ясно...

Те се самостресират много повече с параноята си и вечното мрънкане, но не го разбират:)

Пичове, Готини, кога ставате сутрин, мамини сладки!!!!

Мрънкаме защото някои от нас стават в 5.30 всеки ден, за безделниците няма значение прав си.

rumjord@

На всичкото отгоре, доказано е че няма икономия на енергия, а напротив.Това местене на часовниците е абсолютна тъпня, но така е, когато решенията се вземат от чиновници.