Коментари - Сидеров дава 1000 евро, на който докаже, че Кубрат бил хан | Днес.dir.bg

Сидеров дава 1000 евро, на който докаже, че Кубрат бил хан

Давам 1000 евро награда, ако историк докаже, че Кубрат е бил хан. Това написа в страницата си във Фейсбук лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Обратно в новината

Коментари - Сидеров дава 1000 евро, на който докаже, че Кубрат бил хан | Днес.dir.bg

Коментари

Погледнато реално ние черпим сведения за нашата история от малкото останали стари ръкописи,писани от византийски хроникьори по онова време. Те са се съхранявали в библиотеката на Константинопол а преди да падне под османско са пренесени в Рим.В един от тях се казва ,че българският хан Кубрат е бил посветен в християнската религия,както и синовете му,но не и народът му. В друг документ се казва ,че българския хан Тервел е спасил Византия от арабско нашествие.Какви други доказателства да търсим?

Волен Сидеров и Телевизия Алфа,са съвременните будители на Българите! Бог да ги пази.

Става дума и за неговият (на кан Курт) чичо кан Органа - представен като хунски вожд покръстил се в Константинопол като християнин и сключил вечен мир с тогавашният император с обещания да пази Византион от аварските нашественици. Племенникът е бил покръстен още като дете заедно с чичо си. Историците работят с много източници за да потвърдят написаното, въпросът е че няма преводачи от староарабски или още по-екзотични писмени сведения (примерно староарменски) и съответно сведенията не може да се тълкуват еднозначно ... а Боленчо да си гледа политиката и да не се меси където не разбира защото ще остане без пари от тези басове - гол кат пушка.

Мися че е прав а таканаречените Тракиици сме ние...

Титлата се среща най-често като КАНАС, но Маламир е титулуван КАНЕС, т.е. имаме колебание между А и Е. Тази особеност намираме в тракийските думи дева-дава ( както и в българският глагол девам-дявам). КАНАС този, който е първи, този, който е начело. Древният корен КАН намираме в наши думи като ЗАКОН -това, което е от началото, ИЗКОНЕН-първоначален, като тяхната най-стара форма е била ЗА КАНИ, ИЗ КАНЬ ( В. Георгиев, И.Гълъбов, Й. Заимов, Ст. Илчев) ... КАНАС не е нищо друго освен един стар вариант на титлата КНЯЗ, както доказа отдавна проф. Ганчо Ценов, а пълната титла КАНАС У БИГИ има значението КНЯЗ В БОГА ( КНЯЗ ОТ БОГА). Статия в Роден Край Автор: Павел Серафимов

Абе с две думи България произлиза от...Русия. Белата Златка направо да си го каже,какво го увърта

По комунистическо време имаше една официална версия на историята, обслужваща режима. Сега всеки алтернативно интелигентен е свободен да си измисля своя версия, без значение колко е нелепа и откъсната от фактите. Жалко за проф. Божидар Димитров не беше лош популяризатор на историята, но от много разправии с македонистите явно прихвана от тях и взе да се чалва.:)

Експерти от Кишинев подават че Молдавия,Влахия и големи региони на днешна Украйна се водели части от България . В СССР под Болгария се подразбира голям регион от Дунава до Урал. В Молдавия /кишинев/са писали на кирилица от 10 век до 1991 година .

Велика БЪлгария създадена след смърта на Хан КУбрат включва региони от Италия до Урал вкл Дунавска и Волжка БЪлгария След жестока Black dead pandemic славяните са преселени да лекуват огромни региони.Българите от Великото ханство са преселени да пазят славяните/ БОГ ТАнгра ги пази до 1339 година..При проучване на ОДеса има данни за ХАН КУБРАТ И ХАН ТЕРВЕЛ

След жестока Black dead pandemic славяните са преселени да лекуват огромни региони.Българите от Великото ханство са преселени да пазят славяните/ БОГ ТАнгра ги пази до 1339 година..При проучване на ОДеса има данни за ХАН КУБРАТ И ХАН ТЕРВЕЛ

Ами нас още по времето на бай Тошо по история ни учеха и ги пишеха в учебниците като хан Кубрат и хан Тервел. Какъв му е проблема на тая руска подлога? Отделно винаги се е казвало, пак по история ни учеха в соца, че българския род е смесица от тъмни, чернооки и войнствени прабългари, наследници на татарите и миролюбиви светлокоси и светлооки славяни. Да си вземе един учебник от 1980 година и да чете Златният Пръст. А и личните ми наблюдения са точно такива. В БГ живеят както русокоси хора със светли очи, така и смугли и чернооки. Не сме като Скандинавия, където всичко общо взето е еднакво като генофонд (без емигрантите де:)

Сидеров давам ти 1 000 000 евро ако намериш свидетел по въпроса. Колкото до ХАН - тя не е никак 'турска' титла, а по-стара от сегашните езици. Идва от роднина на избраните - т.е. боговете. Не знам кое му е турското на това? Между другото повечето думи идват доста преди Мохамед, Христос или Я.хуе... г-н простоват Сидеров.

тюркско не означава турско

И от де ги има, кой му ги е дал и защо? Първо да докаже произхода им, няма да се налага да се връща чак до времето на Кубрат, а от Ямбол насам

Бялата Златка и Божо ДС-агента, двама рубладжии които ни учат на история, при положение че точно техните хора комунягите изопачиха историята. Вън руските рубладжии от България.

Няма ли кой да каже на бялата златка, че титлата е пробутана от неговите работодатели от съветския съюз . Голяма част от историята ни е пренаписана именно от тях. Всяко едно генетично изследване за произхода на българите тотално отхвърля както тюркски, така и славянския ни произход

Извини се вееее рубладжииски боклук

Саидеров да докаже че не е руски кавал

Рубладжи Сайдер ефенди рускиот кавалин кълваната мисирка

хан=цар=крал=... различни думи за едно и също нещо

Хвани Сидеров, че удари Божидар Димитров! Ако стане нещо и двамата "българи" ще се крият по чужди посолства откъдето им идва финансирането.

малоумен ДС агент, пияница и женкар , като всеки комунист

Само идиот може да твърди, че българите са тюрки. Българинът е бял човек и мисията му е била да носи цивилизация в Азия и Европа. Българите произлизаме от Балкана и черноморското крайбрежие.

Хи хи. И какво сме дали на света, ако извадим българите от исторята на света, какво ще липсва на света? Какво сме му дали от основаването на държавата си? Гордеем се с Джон Атанасов, но майка му е ирладнка до колкото знам а и е роден, израстна и учил в САЩ.

Последно няма яснота по въпроса - според повечето историци прабългарите са със смесен произход като основно са преобладаващи сарматите, т.е. ирански произход, скити, тюрки също.

две руски мекерета Сидеров и Божо Димитров във задочен спор със две измислени и лъжливи проруски версии на нашата история!

Сидер войвода налучква правилната линия защото прабългарите никога не са били мюсюлмани, тъкмо навреме се измъкват от центр.азия преди исляма да покори тези територии.Иначе сме прабългари колкото французите са германци макар че германското племе франки са основоположниците на днешна Франция/Карл велики/ а техните славяни са били галите.както и англосаксите не са били келти,коренното население на англия, а също германски племена през същото време 5-6 век.А повечето турци на Балканите останали са почти българи и славяни ако спазваме еврейските обичаи и традиции макар и помюсюлманчени.Има българи по-големи туркофили от турците заради келепира.

щом кани се да плаща с евро.

Не сте чували,не сте си помисляли дори какво е истинското минало на българите.Но сте българи.

В България са живели доказано много българи, поне 200 години преди 681-ва. Думата я има изписана от десетки летописци преди 681-ва.

Аз пък давам 2000 на този който докаже, че сина на Кубрат и нашия Аспарух са едно и също лице.

И 100 000 да обяви реалистична награда , пак няма да има кой да докаже. Не знам обаче, дали си дава сметка Сидеров, че с това изказване настъпва руснаците по мазола, а те са малко отмъстителни!

Думата хан означава храна топлина покрив информация среща . късо-грижа. тъй че не само Кубрат е бил хан. парите ги прати в дома за възрастни хора в град Симитли. Там има човек който ми вярва и ме обича. А и другите са самотни. Бъди ..хан. можеш.

Да бяха поне 10 000 - да се понапънем малко? Сега само разни умрели от глад груйчовци ще се включат в надпреварата за доказването...

На този съвсем му се рахлопа дюшемето, като чу, че се задава нова патриотична партия.

Давам 1 милион евра на този учен който ми докаже че волен сидеров е направил дори едно 1 едничко дело в полза народу българского като " патриот"!

Рашките са му дали милиони за да работи срещу България....

Едните казват "рашките", други Доган и турците, трети западняците. Кой е прав?

Болене, дай 1000 еврака на този който докаже, че не си джендър.

Аз давам 100 хиляди, ако някой докаже че Кубрат не е бил Ханко. И копувам малко бяло пуделче Волен за да ме лиже между пръстите

abasador

без, да се заяждам и не коментирам твоята интелигентност, както и това, че ужким си бил и журналист да не говорим. Виж сега уважаеми тъпанар Сидеров, ако участваш с едно 100 000 евро, ще се включа в издирване на историческото доказателство.... пример: някакви идиоти професори от Америка, бяха писали преди месец, че една от страните на Хефреновата пирамида има отклонение от 14 см., което доказва, че е построена от египтяни..... за тази простотия са получили близо 1 милиард долара....! Дръж се сериозно, господин никой си... и спри с простотийкте. Лек ден.

Какъв патриот е този, истинския патриот би казал, че дава 1955лв.

По-точно, 1955 лева и 83 стотинки. Защото фиксингът на БНБ е точно 1,95583 лв. за едно евро.

Не е хан, не е и кан, а е ган, то от това идва и бай ганьо. Аз бах там и лично чух да казват ган Кубрат.

Давам 1001 евра на този , които докаже , че Волен е нормален .

Нема защо да се харчиш, изглежда че ти не живееш в България. Никой го няма този на сериозно и всички знаят, че е ненормален... защото съсипа АТАКА от простотия и грандомания (отчасти и психични разстройства). Само пет лева дай и ще имаш камара доказателства.

Ми той и Хитлер е бил със психично разстройство, затова загуби войната. Иначе никога нормален човек не би нападнал СССР.

Титлата се среща най-често като КАНАС, но Маламир е титулуван КАНЕС, т.е. имаме колебание между А и Е. Тази особеност намираме в тракийските думи дева-дава ( както и в българският глагол девам-дявам). КАНАС този, който е първи, този, който е начело. Древният корен КАН намираме в наши думи като ЗАКОН -това, което е от началото, ИЗКОНЕН-първоначален, като тяхната най-стара форма е била ЗА КАНИ, ИЗ КАНЬ ( В. Георгиев, И.Гълъбов, Й. Заимов, Ст. Илчев) ... КАНАС не е нищо друго освен един стар вариант на титлата КНЯЗ, както доказа отдавна проф. Ганчо Ценов, а пълната титла КАНАС У БИГИ има значението КНЯЗ В БОГА ( КНЯЗ ОТ БОГА). Статия в Роден Край Автор: Павел Серафимов

"КАНАС У БИГИ" си означава " КАЙ НАС ОТ БОГА"

Спокойно хора, истината, която рано или късно все ще излезе на бял свят след време, ще покаже и докаже, че българите сме наследници на пра-българите или древните българи или както са се наричали по онова време и са били преки наследници на Ной и са били много и отделни племена с различни имена, но обединени под едно общо име на народ, които впоследствие през годините са се разселили из цяла Азия, Европа, Африка и Америка и са основали почти всички останали народи и държави през вековете и хилядолетията, като са си сменяли названията/имената на народа си и имената на държавните образувания и са променяли езика си с времето. За пример само в България в различните райони на страната ни се говорят различни диалекти, някои от които са трудно разбираеми за останалата част от страната, а какво остава за разделени клонове с векове и хилядолетия. И днес има много прилики между отделните езици особено в по-близко географско разположение на един континент. Всичко се променя с времето, езика също. Има сведения за поне 14 държави/държавни образувания с името България от 15-12 хилядолетие преди христа. Имената на градове, планини, реки, морета, езера, местности, в редица държави днес, нрави, обичаи, дрехи, оръдия на труда, начин на живот на много племена и народи днес са много близки и сходни с нашите наследени от предците ни. Истинската ни история на България и българите се крие от нас, защото ние трябва да сме господарите на света днес и всички останали да ни слушат, което не е изгодно на силните на деня, а не американци-САЩ, руснаци-Русия, Англичани-Великобритания, французи-Франция, немци-Германия и др. господстващи страни днес да командват нещата.

Прав си. Писах на Волен във фейса, но той не си го чете и още не ми е пратил чека с 1000 евро. Ще има да чакам, като от умрял писмо. Политически мошеник и въртиопашатко се оказа тоя "патриот". Душа дава... Подвежда се по един Пламен Пасков и слуша само неговите монолози. Пламенчо не зная какво образование има, историческите му страсти преиграват еднопосочно.

Самоп да вметна, че така спряганата за хан титла "канасювиги" е принадлежала само на двама от българските владетели.

разбрахте? Само те имат нотариален акт за покупко-продажба?

Абе хора, помислете! Какво общо меже да имаме с тюрките, след като езикът ни няма нищо общо с тюркските езици (турски, азербайджански, узбекски, казахски, туркменски, татарски и пр.), освен няколкото десетки турцизми, наследени от петвековното турско робство? Ами отваряйте речници, четете, сравнявайте и мислете! Видно е, че езикът ни е в основата на всички славянски езици, т.е. руски, полски, чешки и т.н., а някои руски учени дори казват, че руският е български диалект. При толкова очевидни фактически обстоятелства само поръчкови псевдо учени могат да твърдят, че българският език принадлежи към тюркското езиково семейство и че ние имаме нещо общо с тюрките. Език се създава не за ден-два, нито пък дори и само за няколко столетия, така че да ми твърди някой, че езикът ни е бил тюркски и изведнъж, ей така, по чудо, се е превърнал в старобългарски е повече от безмозъчно. И как българският език би оцелял под турско, ако не е бил с многовековни, а най-вероятно и с трайни хилядолетни корени? И не само оцелял, ами и развил се от старобългарски (църковно-славянски) до езика на Вазов, Ботев, Славейков, т.е. до съвременния български език. И най-елементарна логика води до извода, че твърденията за тюркски произход на българите са повече от безумие или най-малко банална политическа манипулация. Че ние не само езика, ами и писмото сме дали на славяноезичната група!

не бяхме ли от арииската раса?

но тя вече е забранена :)

От арииската раса бяхме до 9.9.1944г. След 10.11.1989г. и досега сме от тюркската! По-нататък ще видим.

Бълг ария. Българ ариец. Така е. До 1945година на германките са били забранени браковете с неарийци. С българи са били разрешени.

не са така прости, за съжаление. Българската история е един голям пъзел, от който липсват много парченца. Това, което може да се посочи като огромна грешка в сегашния подход на изучаването й, е че предварително се задава изображението. Така нареждането става като се взимат само някои парченца и се слагат на определени места, които може и да не са правилните, само и само да се наподоби предварително зададеното изображение. А как се нарежда пъзел? Събират се грижливо ВСИЧКИ парченца и търпеливо се проверява кое към кое пасва. Накрая ще видим изображението.

За мен езикът разпилява "ВСИЧКИ парченца" и заличава всякакви поръчкови манипулативни изображения! За онези, които мислят разбира се! И не вярват сляпо на приказките на манипулаторите, наричани с неслучайни за целта псевдо титли като "учени", "професори" и пр.

Много тънко и подмолно. Преди една седмица колегата на Сидеров Георги Дракалиев от ВМРО Бургас обяви, че дава 20000 лева за същото.

Много тънко и подмолно. Преди една седмица колегата на Сидеров Георги Дракалиев от ВМРО Бургас обяви, че дава 20000 лева за същото.

Съществуват поне няколко надписа на гръцки език с имена на български владетели и пред имената им ясно е написана титлата ΚΑΝΑ CYBIΓΙ. Може да се спори за това дали двете думи са отделни и как точно се разделят, но няма съмнение, че първата част се е произнасяла КАНА или евентуално канас. Що се отнася до втората дума CYBIΓΙ, първата буква несъмнено се произнася като българското "с". Старогръцката буква за "с" е Σ, но по онова време вместо Σ се използвала С. Буквата С в кирилицата е заимствана от този графичен вариант на Σ. Втората буква Y /ипсилон/ през византийския период е била произнасяна като българското "И". Нерядко днес се предава като Ю, изхождайки от това, че в старогръцкия период е имала друго звучене. Предаването с Ю по принцип не е правилно, но няма друга възможност. Вероятно в старогръцкия период Y се е произнасяла като немското U с умлаут. Само при това условие би било възможно звукът U с умлаут да премине в звук "И". Ако Y се е произнасяла като U /българско У/, не може да се измени в "И". В един и същи текст /Търновския надпис/ в различни изречения е написано на гръцки CΥΒΙΓΙ и на друго място има дума ΥΚΟΝ. Втората дума е погрешно изписване на ΟΙΚΟΝ /от ΟΙΚΟΣ - къща/. Това доказва, че в дадения момент CΥΒΙΓΙ се и произнасяло СИВИГИ.

сте започнали, но накрая не сте убедителен :) Не може по една грешка някъде си да заключите, че тази буква винаги е употребявана грешно. Съгласявам се с КАНА, защото имаме КАНАртикин и КАНА БОИЛА КОЛОБЪР, но за да сме сигурни, че общият брой на думите е 2 (или пък 3, според мен), трябва да знаем езика на древните българи. На мен ми се вижда С ЮВИГИ, като ЮВИ е срещан вариант на IYI и може да значи от Бога, като така се доближаваме до конструкцията, която следва името - от Бога владетел, но си мисля, че КАНА не значи владетел, а нещо, което не са могли да преведат на гръцки и са ползвали каквото има :) Това е моето предположение: може пратеник, може би наместник, може би представител, нещо за връзката с Бог, а не власт над другите. В този смисъл смятам за редно да се изписват всичките 10 букви, защото без да знаем значението, няма как да сме сигурни, че можем да съкратим нещо.

Сидеров, мурво! Марш да миеш паметници!

Е няма как да са ханове - това са средновековни крайпътни заведения а българската владетелска титла е кан.

Хан или кан е едно и също. Титлата се изписва (и вероятно изговаря) по няколко различни начина и всичките се смятат за правилни. В България се е наложила титлата да се нарича именно хан. То и коса не е това което ти расте на главата а градински инструмент за трева.

kerelov@poshta.net

Не е едно и също. Хан е тюркско-номадска титла а българската е кан, както са се титулували българските владетели до IX век. Добавка към титлата е и юбиги или ювиги кан ..... означаваща славен, възвишен.

там, където я има титлата хан, си е хан. При нас я няма изобщо. При нас има КАНАСУВИГИ и едва когато намерим езика на древните българи и я преведем, ще разберем дали значи същото. За момента нищо не знаем, освен че се изписва съвсем различно. От 10 букви имаме 2 съвпадащи, което е 20 %. Никой не може да твърди, че си съответстват.

не е хан боксьор е и то голем .

Воленчо е само в едно прав че сегашната история която се предава за България е фалшификат! Иначе неговите напъни са чисто ПР акция да си спомним че АТАКА СЪЩЕСТВУВА САМО ОТ ЕКРАНА НА ТВ АЛФА И БОКУ ТВ!

Този като го видя и се сещам как вървеше по софийските улици с оная дето тогава му беше още само секретарка, деситина мутри позят наем да го пазят от народната любов и се дереше: "К.У..Р.В..И. НА БОЙКО-О-О-ООООО! К.У..Р.. В..И-И-И-ИИИИИИИ!" Каква ирония, сега сам е в тази роля...

Някой знае ли как изгледа Хан Аспарух, като няма картини и снимки от онова време?

Само че през онзи период от 7 век управлението на България се е намирало отвъд река Дунава! Ама кой ще ти каже че в сегашна Румъния има направени открития на могилни комплекси, гробници и градове направени от българите! Нали "румънците" ще трябва да си примнаят че са българи!

Правилният израз е "Сидеров дава 1000 евро, на този, който докаже, че Кубрат е бил хан". Учете български.

Коментари - Сидеров дава 1000 евро, на който докаже, че Кубрат бил хан | Днес.dir.bg

Сидеров дава 1000 евро, на който докаже, че Кубрат бил хан

Давам 1000 евро награда, ако историк докаже, че Кубрат е бил хан. Това написа в страницата си във Фейсбук лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Обратно в новината

Коментари - Сидеров дава 1000 евро, на който докаже, че Кубрат бил хан | Днес.dir.bg

Коментари

Погледнато реално ние черпим сведения за нашата история от малкото останали стари ръкописи,писани от византийски хроникьори по онова време. Те са се съхранявали в библиотеката на Константинопол а преди да падне под османско са пренесени в Рим.В един от тях се казва ,че българският хан Кубрат е бил посветен в християнската религия,както и синовете му,но не и народът му. В друг документ се казва ,че българския хан Тервел е спасил Византия от арабско нашествие.Какви други доказателства да търсим?

Волен Сидеров и Телевизия Алфа,са съвременните будители на Българите! Бог да ги пази.

Става дума и за неговият (на кан Курт) чичо кан Органа - представен като хунски вожд покръстил се в Константинопол като християнин и сключил вечен мир с тогавашният император с обещания да пази Византион от аварските нашественици. Племенникът е бил покръстен още като дете заедно с чичо си. Историците работят с много източници за да потвърдят написаното, въпросът е че няма преводачи от староарабски или още по-екзотични писмени сведения (примерно староарменски) и съответно сведенията не може да се тълкуват еднозначно ... а Боленчо да си гледа политиката и да не се меси където не разбира защото ще остане без пари от тези басове - гол кат пушка.

Мися че е прав а таканаречените Тракиици сме ние...

Титлата се среща най-често като КАНАС, но Маламир е титулуван КАНЕС, т.е. имаме колебание между А и Е. Тази особеност намираме в тракийските думи дева-дава ( както и в българският глагол девам-дявам). КАНАС този, който е първи, този, който е начело. Древният корен КАН намираме в наши думи като ЗАКОН -това, което е от началото, ИЗКОНЕН-първоначален, като тяхната най-стара форма е била ЗА КАНИ, ИЗ КАНЬ ( В. Георгиев, И.Гълъбов, Й. Заимов, Ст. Илчев) ... КАНАС не е нищо друго освен един стар вариант на титлата КНЯЗ, както доказа отдавна проф. Ганчо Ценов, а пълната титла КАНАС У БИГИ има значението КНЯЗ В БОГА ( КНЯЗ ОТ БОГА). Статия в Роден Край Автор: Павел Серафимов

Абе с две думи България произлиза от...Русия. Белата Златка направо да си го каже,какво го увърта

По комунистическо време имаше една официална версия на историята, обслужваща режима. Сега всеки алтернативно интелигентен е свободен да си измисля своя версия, без значение колко е нелепа и откъсната от фактите. Жалко за проф. Божидар Димитров не беше лош популяризатор на историята, но от много разправии с македонистите явно прихвана от тях и взе да се чалва.:)

Експерти от Кишинев подават че Молдавия,Влахия и големи региони на днешна Украйна се водели части от България . В СССР под Болгария се подразбира голям регион от Дунава до Урал. В Молдавия /кишинев/са писали на кирилица от 10 век до 1991 година .

Велика БЪлгария създадена след смърта на Хан КУбрат включва региони от Италия до Урал вкл Дунавска и Волжка БЪлгария След жестока Black dead pandemic славяните са преселени да лекуват огромни региони.Българите от Великото ханство са преселени да пазят славяните/ БОГ ТАнгра ги пази до 1339 година..При проучване на ОДеса има данни за ХАН КУБРАТ И ХАН ТЕРВЕЛ

След жестока Black dead pandemic славяните са преселени да лекуват огромни региони.Българите от Великото ханство са преселени да пазят славяните/ БОГ ТАнгра ги пази до 1339 година..При проучване на ОДеса има данни за ХАН КУБРАТ И ХАН ТЕРВЕЛ

Ами нас още по времето на бай Тошо по история ни учеха и ги пишеха в учебниците като хан Кубрат и хан Тервел. Какъв му е проблема на тая руска подлога? Отделно винаги се е казвало, пак по история ни учеха в соца, че българския род е смесица от тъмни, чернооки и войнствени прабългари, наследници на татарите и миролюбиви светлокоси и светлооки славяни. Да си вземе един учебник от 1980 година и да чете Златният Пръст. А и личните ми наблюдения са точно такива. В БГ живеят както русокоси хора със светли очи, така и смугли и чернооки. Не сме като Скандинавия, където всичко общо взето е еднакво като генофонд (без емигрантите де:)

Сидеров давам ти 1 000 000 евро ако намериш свидетел по въпроса. Колкото до ХАН - тя не е никак 'турска' титла, а по-стара от сегашните езици. Идва от роднина на избраните - т.е. боговете. Не знам кое му е турското на това? Между другото повечето думи идват доста преди Мохамед, Христос или Я.хуе... г-н простоват Сидеров.

тюркско не означава турско

И от де ги има, кой му ги е дал и защо? Първо да докаже произхода им, няма да се налага да се връща чак до времето на Кубрат, а от Ямбол насам

Бялата Златка и Божо ДС-агента, двама рубладжии които ни учат на история, при положение че точно техните хора комунягите изопачиха историята. Вън руските рубладжии от България.

Няма ли кой да каже на бялата златка, че титлата е пробутана от неговите работодатели от съветския съюз . Голяма част от историята ни е пренаписана именно от тях. Всяко едно генетично изследване за произхода на българите тотално отхвърля както тюркски, така и славянския ни произход

Извини се вееее рубладжииски боклук

Саидеров да докаже че не е руски кавал

Рубладжи Сайдер ефенди рускиот кавалин кълваната мисирка

хан=цар=крал=... различни думи за едно и също нещо

Хвани Сидеров, че удари Божидар Димитров! Ако стане нещо и двамата "българи" ще се крият по чужди посолства откъдето им идва финансирането.

малоумен ДС агент, пияница и женкар , като всеки комунист

Само идиот може да твърди, че българите са тюрки. Българинът е бял човек и мисията му е била да носи цивилизация в Азия и Европа. Българите произлизаме от Балкана и черноморското крайбрежие.

Хи хи. И какво сме дали на света, ако извадим българите от исторята на света, какво ще липсва на света? Какво сме му дали от основаването на държавата си? Гордеем се с Джон Атанасов, но майка му е ирладнка до колкото знам а и е роден, израстна и учил в САЩ.

Последно няма яснота по въпроса - според повечето историци прабългарите са със смесен произход като основно са преобладаващи сарматите, т.е. ирански произход, скити, тюрки също.

две руски мекерета Сидеров и Божо Димитров във задочен спор със две измислени и лъжливи проруски версии на нашата история!

Сидер войвода налучква правилната линия защото прабългарите никога не са били мюсюлмани, тъкмо навреме се измъкват от центр.азия преди исляма да покори тези територии.Иначе сме прабългари колкото французите са германци макар че германското племе франки са основоположниците на днешна Франция/Карл велики/ а техните славяни са били галите.както и англосаксите не са били келти,коренното население на англия, а също германски племена през същото време 5-6 век.А повечето турци на Балканите останали са почти българи и славяни ако спазваме еврейските обичаи и традиции макар и помюсюлманчени.Има българи по-големи туркофили от турците заради келепира.

щом кани се да плаща с евро.

Не сте чували,не сте си помисляли дори какво е истинското минало на българите.Но сте българи.

В България са живели доказано много българи, поне 200 години преди 681-ва. Думата я има изписана от десетки летописци преди 681-ва.

Аз пък давам 2000 на този който докаже, че сина на Кубрат и нашия Аспарух са едно и също лице.

И 100 000 да обяви реалистична награда , пак няма да има кой да докаже. Не знам обаче, дали си дава сметка Сидеров, че с това изказване настъпва руснаците по мазола, а те са малко отмъстителни!

Думата хан означава храна топлина покрив информация среща . късо-грижа. тъй че не само Кубрат е бил хан. парите ги прати в дома за възрастни хора в град Симитли. Там има човек който ми вярва и ме обича. А и другите са самотни. Бъди ..хан. можеш.

Да бяха поне 10 000 - да се понапънем малко? Сега само разни умрели от глад груйчовци ще се включат в надпреварата за доказването...

На този съвсем му се рахлопа дюшемето, като чу, че се задава нова патриотична партия.

Давам 1 милион евра на този учен който ми докаже че волен сидеров е направил дори едно 1 едничко дело в полза народу българского като " патриот"!

Рашките са му дали милиони за да работи срещу България....

Едните казват "рашките", други Доган и турците, трети западняците. Кой е прав?

Болене, дай 1000 еврака на този който докаже, че не си джендър.

Аз давам 100 хиляди, ако някой докаже че Кубрат не е бил Ханко. И копувам малко бяло пуделче Волен за да ме лиже между пръстите

abasador

без, да се заяждам и не коментирам твоята интелигентност, както и това, че ужким си бил и журналист да не говорим. Виж сега уважаеми тъпанар Сидеров, ако участваш с едно 100 000 евро, ще се включа в издирване на историческото доказателство.... пример: някакви идиоти професори от Америка, бяха писали преди месец, че една от страните на Хефреновата пирамида има отклонение от 14 см., което доказва, че е построена от египтяни..... за тази простотия са получили близо 1 милиард долара....! Дръж се сериозно, господин никой си... и спри с простотийкте. Лек ден.

Какъв патриот е този, истинския патриот би казал, че дава 1955лв.

По-точно, 1955 лева и 83 стотинки. Защото фиксингът на БНБ е точно 1,95583 лв. за едно евро.

Не е хан, не е и кан, а е ган, то от това идва и бай ганьо. Аз бах там и лично чух да казват ган Кубрат.

Давам 1001 евра на този , които докаже , че Волен е нормален .

Нема защо да се харчиш, изглежда че ти не живееш в България. Никой го няма този на сериозно и всички знаят, че е ненормален... защото съсипа АТАКА от простотия и грандомания (отчасти и психични разстройства). Само пет лева дай и ще имаш камара доказателства.

Ми той и Хитлер е бил със психично разстройство, затова загуби войната. Иначе никога нормален човек не би нападнал СССР.

Титлата се среща най-често като КАНАС, но Маламир е титулуван КАНЕС, т.е. имаме колебание между А и Е. Тази особеност намираме в тракийските думи дева-дава ( както и в българският глагол девам-дявам). КАНАС този, който е първи, този, който е начело. Древният корен КАН намираме в наши думи като ЗАКОН -това, което е от началото, ИЗКОНЕН-първоначален, като тяхната най-стара форма е била ЗА КАНИ, ИЗ КАНЬ ( В. Георгиев, И.Гълъбов, Й. Заимов, Ст. Илчев) ... КАНАС не е нищо друго освен един стар вариант на титлата КНЯЗ, както доказа отдавна проф. Ганчо Ценов, а пълната титла КАНАС У БИГИ има значението КНЯЗ В БОГА ( КНЯЗ ОТ БОГА). Статия в Роден Край Автор: Павел Серафимов

"КАНАС У БИГИ" си означава " КАЙ НАС ОТ БОГА"

Спокойно хора, истината, която рано или късно все ще излезе на бял свят след време, ще покаже и докаже, че българите сме наследници на пра-българите или древните българи или както са се наричали по онова време и са били преки наследници на Ной и са били много и отделни племена с различни имена, но обединени под едно общо име на народ, които впоследствие през годините са се разселили из цяла Азия, Европа, Африка и Америка и са основали почти всички останали народи и държави през вековете и хилядолетията, като са си сменяли названията/имената на народа си и имената на държавните образувания и са променяли езика си с времето. За пример само в България в различните райони на страната ни се говорят различни диалекти, някои от които са трудно разбираеми за останалата част от страната, а какво остава за разделени клонове с векове и хилядолетия. И днес има много прилики между отделните езици особено в по-близко географско разположение на един континент. Всичко се променя с времето, езика също. Има сведения за поне 14 държави/държавни образувания с името България от 15-12 хилядолетие преди христа. Имената на градове, планини, реки, морета, езера, местности, в редица държави днес, нрави, обичаи, дрехи, оръдия на труда, начин на живот на много племена и народи днес са много близки и сходни с нашите наследени от предците ни. Истинската ни история на България и българите се крие от нас, защото ние трябва да сме господарите на света днес и всички останали да ни слушат, което не е изгодно на силните на деня, а не американци-САЩ, руснаци-Русия, Англичани-Великобритания, французи-Франция, немци-Германия и др. господстващи страни днес да командват нещата.

Прав си. Писах на Волен във фейса, но той не си го чете и още не ми е пратил чека с 1000 евро. Ще има да чакам, като от умрял писмо. Политически мошеник и въртиопашатко се оказа тоя "патриот". Душа дава... Подвежда се по един Пламен Пасков и слуша само неговите монолози. Пламенчо не зная какво образование има, историческите му страсти преиграват еднопосочно.

Самоп да вметна, че така спряганата за хан титла "канасювиги" е принадлежала само на двама от българските владетели.

разбрахте? Само те имат нотариален акт за покупко-продажба?

Абе хора, помислете! Какво общо меже да имаме с тюрките, след като езикът ни няма нищо общо с тюркските езици (турски, азербайджански, узбекски, казахски, туркменски, татарски и пр.), освен няколкото десетки турцизми, наследени от петвековното турско робство? Ами отваряйте речници, четете, сравнявайте и мислете! Видно е, че езикът ни е в основата на всички славянски езици, т.е. руски, полски, чешки и т.н., а някои руски учени дори казват, че руският е български диалект. При толкова очевидни фактически обстоятелства само поръчкови псевдо учени могат да твърдят, че българският език принадлежи към тюркското езиково семейство и че ние имаме нещо общо с тюрките. Език се създава не за ден-два, нито пък дори и само за няколко столетия, така че да ми твърди някой, че езикът ни е бил тюркски и изведнъж, ей така, по чудо, се е превърнал в старобългарски е повече от безмозъчно. И как българският език би оцелял под турско, ако не е бил с многовековни, а най-вероятно и с трайни хилядолетни корени? И не само оцелял, ами и развил се от старобългарски (църковно-славянски) до езика на Вазов, Ботев, Славейков, т.е. до съвременния български език. И най-елементарна логика води до извода, че твърденията за тюркски произход на българите са повече от безумие или най-малко банална политическа манипулация. Че ние не само езика, ами и писмото сме дали на славяноезичната група!

не бяхме ли от арииската раса?

но тя вече е забранена :)

От арииската раса бяхме до 9.9.1944г. След 10.11.1989г. и досега сме от тюркската! По-нататък ще видим.

Бълг ария. Българ ариец. Така е. До 1945година на германките са били забранени браковете с неарийци. С българи са били разрешени.

не са така прости, за съжаление. Българската история е един голям пъзел, от който липсват много парченца. Това, което може да се посочи като огромна грешка в сегашния подход на изучаването й, е че предварително се задава изображението. Така нареждането става като се взимат само някои парченца и се слагат на определени места, които може и да не са правилните, само и само да се наподоби предварително зададеното изображение. А как се нарежда пъзел? Събират се грижливо ВСИЧКИ парченца и търпеливо се проверява кое към кое пасва. Накрая ще видим изображението.

За мен езикът разпилява "ВСИЧКИ парченца" и заличава всякакви поръчкови манипулативни изображения! За онези, които мислят разбира се! И не вярват сляпо на приказките на манипулаторите, наричани с неслучайни за целта псевдо титли като "учени", "професори" и пр.

Много тънко и подмолно. Преди една седмица колегата на Сидеров Георги Дракалиев от ВМРО Бургас обяви, че дава 20000 лева за същото.

Много тънко и подмолно. Преди една седмица колегата на Сидеров Георги Дракалиев от ВМРО Бургас обяви, че дава 20000 лева за същото.

Съществуват поне няколко надписа на гръцки език с имена на български владетели и пред имената им ясно е написана титлата ΚΑΝΑ CYBIΓΙ. Може да се спори за това дали двете думи са отделни и как точно се разделят, но няма съмнение, че първата част се е произнасяла КАНА или евентуално канас. Що се отнася до втората дума CYBIΓΙ, първата буква несъмнено се произнася като българското "с". Старогръцката буква за "с" е Σ, но по онова време вместо Σ се използвала С. Буквата С в кирилицата е заимствана от този графичен вариант на Σ. Втората буква Y /ипсилон/ през византийския период е била произнасяна като българското "И". Нерядко днес се предава като Ю, изхождайки от това, че в старогръцкия период е имала друго звучене. Предаването с Ю по принцип не е правилно, но няма друга възможност. Вероятно в старогръцкия период Y се е произнасяла като немското U с умлаут. Само при това условие би било възможно звукът U с умлаут да премине в звук "И". Ако Y се е произнасяла като U /българско У/, не може да се измени в "И". В един и същи текст /Търновския надпис/ в различни изречения е написано на гръцки CΥΒΙΓΙ и на друго място има дума ΥΚΟΝ. Втората дума е погрешно изписване на ΟΙΚΟΝ /от ΟΙΚΟΣ - къща/. Това доказва, че в дадения момент CΥΒΙΓΙ се и произнасяло СИВИГИ.

сте започнали, но накрая не сте убедителен :) Не може по една грешка някъде си да заключите, че тази буква винаги е употребявана грешно. Съгласявам се с КАНА, защото имаме КАНАртикин и КАНА БОИЛА КОЛОБЪР, но за да сме сигурни, че общият брой на думите е 2 (или пък 3, според мен), трябва да знаем езика на древните българи. На мен ми се вижда С ЮВИГИ, като ЮВИ е срещан вариант на IYI и може да значи от Бога, като така се доближаваме до конструкцията, която следва името - от Бога владетел, но си мисля, че КАНА не значи владетел, а нещо, което не са могли да преведат на гръцки и са ползвали каквото има :) Това е моето предположение: може пратеник, може би наместник, може би представител, нещо за връзката с Бог, а не власт над другите. В този смисъл смятам за редно да се изписват всичките 10 букви, защото без да знаем значението, няма как да сме сигурни, че можем да съкратим нещо.

Сидеров, мурво! Марш да миеш паметници!

Е няма как да са ханове - това са средновековни крайпътни заведения а българската владетелска титла е кан.

Хан или кан е едно и също. Титлата се изписва (и вероятно изговаря) по няколко различни начина и всичките се смятат за правилни. В България се е наложила титлата да се нарича именно хан. То и коса не е това което ти расте на главата а градински инструмент за трева.

kerelov@poshta.net

Не е едно и също. Хан е тюркско-номадска титла а българската е кан, както са се титулували българските владетели до IX век. Добавка към титлата е и юбиги или ювиги кан ..... означаваща славен, възвишен.

там, където я има титлата хан, си е хан. При нас я няма изобщо. При нас има КАНАСУВИГИ и едва когато намерим езика на древните българи и я преведем, ще разберем дали значи същото. За момента нищо не знаем, освен че се изписва съвсем различно. От 10 букви имаме 2 съвпадащи, което е 20 %. Никой не може да твърди, че си съответстват.

не е хан боксьор е и то голем .

Воленчо е само в едно прав че сегашната история която се предава за България е фалшификат! Иначе неговите напъни са чисто ПР акция да си спомним че АТАКА СЪЩЕСТВУВА САМО ОТ ЕКРАНА НА ТВ АЛФА И БОКУ ТВ!

Този като го видя и се сещам как вървеше по софийските улици с оная дето тогава му беше още само секретарка, деситина мутри позят наем да го пазят от народната любов и се дереше: "К.У..Р.В..И. НА БОЙКО-О-О-ООООО! К.У..Р.. В..И-И-И-ИИИИИИИ!" Каква ирония, сега сам е в тази роля...

Някой знае ли как изгледа Хан Аспарух, като няма картини и снимки от онова време?

Само че през онзи период от 7 век управлението на България се е намирало отвъд река Дунава! Ама кой ще ти каже че в сегашна Румъния има направени открития на могилни комплекси, гробници и градове направени от българите! Нали "румънците" ще трябва да си примнаят че са българи!

Правилният израз е "Сидеров дава 1000 евро, на този, който докаже, че Кубрат е бил хан". Учете български.