17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало, нещастници, абе това е надуваема лодка бе!?!!! На надуваеми лодки камо хохлоблядските фашунгери даваха имена! Сега и ние се нареждаме до тях????! Е.аси си срама!

След помпозната доставка (с таван надолу) на суперхладилник в Бургас, сега и тази смешка!

И от кога кръщаваме балони, движими вещи, детски играчки. Кой болен мозък измисли и допусна тази пародия. На съседния кей има лодки, които са в пъти по-големи и по-мощни от тоя детски басейн. И кой ще е капитана на този наименован морски съд глупаци?

Яко! Вече имаме военноморски флот!

Двигателя на тази надувна лодка има 115 к.с.През далечната 1981г. ,когато Бочко учеше още за пожарникар и демокрацията беше мираж,в Русе имаше скутер за теглене на водни скиори с два двигателя по 200к.с. Предсавям си наркотрафикантите с какво разполагат към днешна дата.

Господи какъв срам б! Това не може да издържи Каракачанов с две торби от Била !

ЗА ЕДНА ГУМЕНА ЛОДКА ТОЛКОВА РАДОС, МЕДИЙНИ ИЗЯВИ.....ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ.. МУТРИТЕ И НАРКОДИЛЪРИТЕ ИМАТ ПО СЪВРЕМЕННО И ВОЕННО ОБУРУДВАНЕ!

"Бързоходната лодка е придобита през 2020 година. Въведена е в експлоатация през 2021 година". Значи само за някакви си четири месеца на това чудо на техниката са му закачили извънбордния двигател. Т'ва е бързо, бре, светлината ряпа да яде! Да изпратим нашите моряци една година да сменят гумите на болидите във формула едно, ще си изплатим държавния дълг!

Това някаква гавра с Българската армия ли е? Че в цял свят на това му викат спасителна лодка, много удобна и за риболов. Че на някои мои познати рибарските лодки са по-сериозни.

Ееееее ВМС... Тотално се излагате вече... Да ми кръщавате гумена лодка, все едно кръщавате нова подводница... Лятото като дойда до Варна, ще ви донеса да кръстите и един надуваем дюшек. П. С. Пазете честта на пагона... Не позволявайте да ви правят за посмешище...

Модернизацията на бойния ни флот тече с пълна сила...

Рибарската ми лодка е 4.50, а ТРИМА тулупа едва се побираме.... В тази, сигурно, ще са пасажери 12 деца от първа група на някоя детска градина... Направо за водолази да ги обучават!

Това не е просто подигравка а ташак работа! Да кръщават лодки! Следващия път кръстете някой кану каяна нс ВМС - Боко Тиквунята..или Шкембе войвода!

Чудна е лодката. Само да не вали дъжд.

..., а аз имам два пояса. Утре ще им правя кръщене! Елате да го отразите и да ме почерпите! ... Тези военни винаги намират как да ме изумят!

Ама това е гумена лодка... На риба ли ще ходят...

Как е пропуснал Боко?

Мдааа, догодина ще приемем на въоръжение и ще направим церемония по кръщаване на пластмасово водно, с носимост 4 човека! :))))))))))))))))

Преди това се кръщаваха големи кораби, под българското знаме, сега надуваеми лодки ... Деградация и разпад!

Надуваема лодка за дечицата да се радват лятото.

Военният мегапроект за строеж на два модулни патрулни кораба за нуждите на бойния флот се сблъсква с поредната спънка, след като загубилата италианска корабостроителница "Финкантиери" (FINCANTIERI S.p.A.) е блокирала процедурата с жалба пред Върховния административен съд (ВАС). Модернизационната програма на военноморските сили е на стойност почти 1 млрд. лв. и в момента е на финалната права. Още в края на февруари военният министър Красимир Каракачанов обяви, че междуведомствената група по проекта е оценила най-високо офертата на германска военна компания "Люрсен" и че докладът за това съвсем скоро ще бъде внесен за одобрение в Министерския съвет. Следващата фаза трябваше да бъде депозиране на селектираната германска оферта в Народното събрание, където депутатите да оторизират министъра да подпише договор. По неофициална информация подизпълнител на немската военна фирма ще бъде българската корабостроителница "Делфин". Тя бе определена за победител при предния опит същия проект да бъде реализиран, но в последния момент се оттегли, след като уж изненадващо се оказа, че от бюджета трябва да се приспаднат 20% ДДС. Неофициално варненската компания се води близка до собственика на "Нова телевизия" и "Лудогорец" Кирил Домусчиев, като дори е спонсор на въпросния футболен клуб. Твърди се още, че сега "Делфин" трябва да поеме "грубата работа" по проекта и ще конструира корпусите на двете корвети, докато "Люрсен" ще поемат системната интеграция на оборудването и въоръжението жалбата вероятно е опит модернизационната програма да бъде саботирана чрез отлагане с процедурни средства. Ако проектът не бъде финализиран в парламента до края на лятото или началото на есента, договорът с германците едва ли ще може да бъде подписан навреме. Така първото плащане може да се случи след 15 февруари на 2021 г., което ще се окаже сериозен проблем за "Люрсен" да получи заявените в искането за обвързваща оферта (RFP) цени за оборудването и въоръжението от своите подизпълнители. И тъй като се работело при много ниски норми на печалба, можело да се стигне до провал на проекта и оттегляне на германците. Интересен детайл в интригата е, че единият от адвокатите, които представляват интересите на италианците по делото, е бившият депутат от ДПС и член на Централното оперативно бюро на партията Четин Казак. От жалбата на "Финкантиери" до ВАС, внесена още през март, става ясно, че Министерският съвет вече е одобрил доклада за избора на победител по проекта за модулните патрулни кораби и е оторизирал военния министър Каракачанов да продължи процедурата, т.е. да придвижи документите към парламента.

Съобщението щеше да е смешно и по либерално му водевилно ,но се оказа,че е само жалко.Не трябва да съобщават такива новини ,защото потискат хората ,които имат спомени от Българският Военноморски флот

Явно са усвоявани пари за катер, но са останали "свободни" от усвояването само за надуваема лодка. Машааала Каракачанов, напълни торбичката от Билла с усвоени средства.

руснаците и гумени лодки с твърдо дъно не могат да правят.

На снимката виждаме спасителната лодка на въпросната нова лодка или какво?!? Трагикомедия в страната на абсурдите.

Ето защо двата бойни кораба на САЩ не преминаха Босфора. Интересите на НАТО в Черно море са обезпечени с този плавателен съд. От сателитните снимки се вижда как руския флот се изтегля по суша от страх.

Айде следващия път нещо по-голямо... пласмасово кану

ако не беше трагично...

Срам!! Поне да не бяха викали журналисти, да увековечават тази простотия! Спасителната лодка на по-голям кораб е по-скъпа от тази гума!..

с такива РИБ лодки половин Варна разполага,нашите военни тържествено кръщават .......няма къде да счупят шампанското даже нямам думи......

Много е възможно да са били отпуснати един пари за голям кораб , които са изчезнали впоследствие и това просто да е надуваема лодка , дадена като подарък/бонус при договаряне на сделката

Това мисля е върха на унижението на българската армия, кръстена гумена лодка, че и го пишат в новините. Мисля, че коментарите са излишни.

То - лодката си е лодка, макар и гумена. НО трябва задължително да се полее, иначе ще вземе да потъне...

Добре ли сте с акъла? Това е гумена лодка. Аз с такава в басейна не влизам. А плавници имате ли?

Новина за НАДУВАЕМА ЛОДКА ахахахахахаах ... охх... чакай малко... АХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХААХАХА

Оникално, браттттттт !!!

Това е невероятно жалко.

Адмирал Ефтимов вече има нов флагман!

Хе, ново малко динго...

Трябва и Каракачанов да е там за да е пълен резила.

Приемаме с тържествена церемония на въоръжение гумена лодка? Смях!

Kenn1111

Да се смее ли човек да плаче ли като чете това.Гумена лодка за нашите моряци. И това било събитие.Да имахме поне толкова гумени колкото адмирали имаме......

Това шега ли е ?

Дано дават на мумчетата двойна порция бобец, да имат сили за греблата.

:))) Вчера - ВВС от самолети на хартия и хартиени самолетчета. Днес - ВМС от надуваеми лодки. Утре - бронирани рикши или бронекаруци (с екологично чисти двигатели - магарета с тревисто запранване и камшично запалване). Славната Българска армия става все по-мощна, все по-непобедима и все по-страшна за враговете на България!

Явно вече нямат повод за банкет и си измислят всякакви тъпотии.

нямъши ли зъ кръстини???

Ха ха ха хааааа. Да живее надуваемия флот! И самолетите на чертежи. С НАТОто към светло бъдеще.

Подводна лодка ли е или е най-новата ни фрегата! Боже, до къде стигнахме! Още малко и хартиени лодки ще започнат да кръщават!

Ама къде е Бойко да отреже лентата?