Ердоган: Путин може да се откаже от Асад

Руският президент Владимир Путин променя отношението си към досега подкрепяния от Кремъл сирийски лидер Башар Асад и може да „се откаже от него“ в бъдеще.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Путин може да се откаже от Асад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Асад може,но от Сирия-никога!Спала Маца под салкън сънувала чуден сън...Изобщо тази новина,сериозна ли е или някой калтак, си е помислил че може да манипулира света?

Ако иска да си прекара гъзопровода и от майка си ще се откаже, какво става русофили с положението? Не одържате

Както се казва няма дим без огън. Има още три новини, които могат да са свързани с тази. Втората е, че Обама е разрешил бомбандиране на части от сирийската армия. Третата на практика е обявяването на украинско правителство в изгнание от Азаров. Четвъртата е, че в Катар се срещат външните министри на Русия, САЩ и Саудитска Арабия, като ще обсъждат проблемите на близкия изток и Сирия. Всичко това съвсем случайно става в един ден. Струва ми се, че и американците и руснаците са разбрали, че не могат да спечелят и на двете места - Сирия и Украйна. Това означава, че е възможна договорка - руснаците няма да пречат на американците и турците в Сирия, а американците няма да пречат на руснаците в Украйна. Интересът на Турция е в сирийската територия, а Катар и Саудитска Арабия няма да възразят по въпроса. Дали в тези два случая ще се стигне до военно решаване на въпроса или ще се поставят правителства-марионетки ще се види в бъдеще. В първия случай предполагам до няколко месеца. Ако в Украйна се стигне до военно решаване вероятно Унгария ще си разшири територията. Мисля, че за поляците вероятността е по малка. Въпреки че нищо не се знае - апетита идва с яденето. Оставянето на задкарпатието за Унгария е изгодно за Путин - още една страна (членка на ЕС) ще си е променила границите. За да се стигне до това ще трябва онези украинци, които американците обучават да бъдат изпратени в Донбас и да започнат офанзива - вероятно след 15 август. Както се вижда нищо не зависи от Асад и Порошенко, но и двамата могат да отърват кожите. Ако не се договорят продължава по старому. Но все пак числя, че Кирия ще падне.

Що не...може! Ако Туция предостава военоморска база в средиземноморието на Руския флота, тогава Путин може и да остави Асад.

че от кога ердоган е официален говорител на путин. но не ще да е това, ердоган става поредния вдъхновител на световните интриги за слабоумни. нищо ново под луната.

Едно конкурсче за най-жалък диктатор ако направят тогава може да се изпокарат щото на финала ще са Асад и Путин.

Тука се разминаваш с истината. За Обама, не може да се каже, че е диктатор, защото той е кукла на конци, дърпани от Билденбергите, големите еврейски фамилии. Така , че в случая е по-верно да се каже група от диктатори. А те се опитват да налагат диктатура на света. Организирай си конкурс в твоето село.

Е сега големи еврейски фамилии били ... Милер, Абрамович, Чубайс, Дерипаска, Ленин, Троцки, Берия, Ротенберг, Сталин и Путин да не са малка фамилия. :)

Ер-юрган, ислямиста стар е като "ГЛАДНАТА КОКОШКА - ВСЕ СЪНУВА, ЧЕ ТУРКИЕ Е ВЪЗСТАНОВИЛА ОСМАНСКАТА ИМПЕИЯ И СИРИЯ Е ЧАСТ ОТ НЕЯ!

Ще въстанови бомбените атентани на кюрдите срещу полицай военни а после и цивилни турци ! Които не иска мир ще яде секир .

Гражданинът Путин В.В ще зареже Башар без да му мигне окото. Руснаците са царе в зарязването на съюзниците си за......долари!

1902 г имаме подписан договор с Русия. 1905 г наши воени участват в далечния исток, Русия създаде Балканския съюз 1912 г,Тя е винов3на за последиците от войната Тя застана на страната на Сърбия и Гърция и насъска Румъния да ни нападне като и построи 3 моста на ДУНАВ, а предателя Радко Димитриев заповяда да потопят Дунавския флот. Русия пусна Турция до Марица и има вина за кланетата. Англия и Франция бяха на наша страна,

даа , бе , на Ер-доганя ша рЕрвам азе ! същия ли тоз ердоган , кой щеше да бомби ИДИЛ па подпука кюрдите ? ша му вЕрвам , да бе !

Путин не само ще клекне..ха.ха но и ще почне да а ка ...ха.ха

Шило

Ти прав ли а.аш?

Може да седиш пред отвора с отворена уста да разбереш..ха.ха

Само един жокер, понеже баламурници демократи едва ли могат да разсъждават. ... 1. Преди известно време имаше засилени телефонни разговори между Обама и Путин. Какво ли са се договаряли. 2. Изборите в САЩ са догодина. Какво ли ще стане след това. Сорос май вече си е дигнал чукалата. Какво ли ще прави проста мрежа.

Кои не са демократи в България? Да не намекваш, че има фашистки и комунистически партии?

Ердоган: Абе Путин не е толкова "железен" колкото изглежда! Асад: Като го питах, дали ще спре да поддържа Сирия, ми говореше за някакви налъми и някакъв цъфтеж.

Турски поток и АЕЦ-ите са необходими на Турция и Европа не на РФ, така че Путин няма да ги замени за Сирия, както се опитва да внушава Ердоган, най вероятно под чужда диктовка.

Въпрос към господин Ердоган: господин Ердоган ами за нашият Сидеров и кликата му от посер...овци нешто за парична потдръжка каза ли Путин?

Не че нещо, ама ако Путин се откаже от Асад, ще остане без база за руския флот в Средиземно море.С което автоматически превръща Черноморския си флот в излишен(или поне несъразмерно голям за акваторията в която действа).Ще видим кое му е приоритет, базата в Тартус или "Турския поток" и атомните централи в Турция.

Шило

Искаш да кажеш Средиземноморският флот, щото на Черноморския задачите са други.

че руснаците имат ли Средиземно морски флот ? да не са от уния кораби които на парада в Севастопол щяха да си изпозастрелят краката с калпава ракета ?

Принципно към настоящия момент Русия няма Средиземноморски флот.Преди разпада на СССР е имал - 5 оперативна ескадра.След разпада на СССР, Черноморския флот поема функциите и.

изключително тъпо изказване и анализ. Путин не е император да определя какво да е отношението към Сирия. Това се решава от екипи анализатори. На тяхна база се определя външната политика. А не от това, в какво настроение е Путин. Някой май съвсем съзнателно пласира идиотизми, които нямат общо с реалността.

Ще ми е любопитно да видя как Турция дава територия на Русия за военни бази вместо Сирия..

Дали, доколко и докога Путин ще подкрепя Асад е въпрос извън капацитета на все по-откъсващия се от реалността ислямист и (както го наричат в Турция) султан Ердоган. За доказателство, отговорете си дори само на два въпроса: - Какво е състоянието на "триъгълника" Дамаск - Техеран - Ливан (Хизбула) и на връзката Москва - Техеран - При падане на Асад и тотален хаос в Сирия (щото досега подготвените от САЩ и Турция "умерени" опозиционери са все още под 100 човека), на къде ще се насочи (по-точно - накъде бъде насочена от Анкара и Вашингтон) Ислямска държава - вчера пак изтрепаха нейна клетка в Ингушения. Пък после си помислете, къде е България в цялата тази картинка.

Шило

НВе ми се мисли накъде ще бъде насочена. Както и какви ще бъдат последиците. Щото се видя, че създателите не могат да контролират отрочетата си. Пример- Ал Кайда.

Шило

Но това е притеснителното за България, не празните приказки за някаква нереална руска агресия

БабоМецо, ще има ли много боровинки тази година. - мецата: "Даа, много ще са". -А ти от къда знаеш: мецата: "Ами много са ми се прияли" Та и Ердоган така...

Ако петрола падне под 40 Путин ще се откаже от ощр много неща

Ако петрола падне под 40 долара, цели сектори на икономиката на САЩ ще фалират и на първо място сектора с шистовите въглеводороди.

Шило

Имаше една приказка "Ако цапа и мирише". Та така с "ако"-то

Признак на тъпоумие и робска психика е да се поддържа диктатора Асад наследил властта от баща си и опитващи се вечно да управляват изстрадалата Сирия. Повече от половината сирийци са в изгнание, стотици хиляди загинали, милиони ранени в името на властелина Асад, който вече си е подписал отдавна смъртната присъда.

Шило

По чии критерии е диктатор? Все пак при наличие на опозиция пак бе избран. Или си пишете просто ей така?

Трябва да си много млад и не ги знаеш тези номера, попитай родителите си как в България гласуваха навремето с 99.9% за БКП.

Където Русия има влияние, какво друго да се очакава?

ембарго и за тях, може да подейства доста приземяващо.

Cпоред ислямистcки проповедници, пророкът предвидил тясно приятелство между ''правоверните'' и Tретия Pим, т.е. Pусия. Aз мисля, че този аверлък е вече на лице.

Ниските цени на въглеводородите и ембаргото срещу Русия ще я накарат да се откаже от много лапачи на нейна издръжка. Това са Приднестровието, Абхазия, южна Осетия, Крим, Донбас, Сирия, Белорусия, целият северен Кавказ и т.н. След това следва разпад на РФ както това стана по същата методика със СССР.

западните фирми няма да издържат на ниската цена! Русите, освен въглеводороди, разполагат с цялата Менделеева таблица, която да предлагат на останалия свят!

Дали само Западът е виновен за ниските цени на нефта или май китайската индустрия намали темпото..

Като си имат Менделеевата таблица, защо само за 1 година рублата поевтиня повече от два пъти, дори бедна България без никаква Менделеева таблица си успява да запази 100 процентова стабилност.

Шило

Поздрави дилъра си от мен. Добър материал е осигурил

си е въобразил, че може да хване Путин за то..ите. Това, струва ми се не е добра идея.

Мераците умират последни г-н Ердоган. Путин няма да се откаже никога от Сирия. Това всъщнвост бе предложението на Кери, взимате Донбас - отстъпвате Сирия. Всъщност Сирия даже не е толкова руска цел, а Иранска. Дори да се откаже, както е написано в провокативната статия, Иран и Хезбола няма да се откажат, което е по-опасния за Турция и Израел вариант. Така, че по-добре Русия да стои там.

те нали вече си мислят, че Иран е спечелен и приспан с онова споразумение.

Дано Путин да се откаже от гнусният Турски поток!!!

Фесовете се опитват да играят.

Освен от Сирия, може да се откаже от Куба и Северна Корея.

се мисли за по-голям умник от Путин и мята стръвта. Турски поток срещу Сирия, залозите са големи. Тепърва предстои да видим ще има ли сделка.

човек и да не е суеверен няма как да не види приликата между повечето пророчества свързани именно с унищожението на дамаск и това което ще последва , между другото в дамаск се пази и главата на свети йоан кръстител .

Има 2 пророчества за унищожение на Турция. На пророк Данаил и гръцкия монах Паисий.

Един бил казал. Политиците стават все по-смешни, ако информацията е вярна. Ще се окаже истина приказката, че ни управляват ненормални.

Този гьотверен започна да говори повече глупости и от Плевела!

скоро ще му скроят шапката май.

комунистите вместо да жалеят за загиналите си преди 2 дни другари на Бузлуджа водят самоотвержена борба в защита на другаря Асад

За кого се радваш ти, ни обясни? Виж в статията на "Дейли мейл" какво пише: "когато организацията (ИДИЛ) обяви Ислямски халифат, територията на страната (България) бе включена в границите му."

Да си зомбиран не е лесно....няма мисъл,няма действие непозволено от бащицата...така са робските душици,имат нужда от пастир да ги води защото мозъкът им е само да пазят равновесие а и е смъртоносно да имат собствено мнение....партията не прощава,примери назад колкото искаш за "предателите с партиен билет":))))))

Не си пали плевнята, че може къщата ти да изгори, барабар с къщите на всички българи. То се мисли първо.

Смяташ,че смъртта на двама старци,предпочели да се изложат на жегите,за да покажат съпричастност към /подменената им/ кауза е смешно? Смяташ,че ти си над такива неща под климатика в офисчето? Асад е герой,да,това е факт. Не колкото Плевнелиев, кученцето на Буда и Прокопиев,но все пак герой,обединител,военначалник.

Жертването на Сирия би било политическо самоубийство за Путин. С озъбването на Запада именно по повод тази страна и смелият и президент започна Руското Възраждане,както руснаците наричат последните 3 години. Да направиш толкова много,да възродиш националната гордост,да играеш от рицарската позиция на справедливия и силния в международната политика и накрая да предадеш хората заради един Турски поток би било геополитическа грешка с катастрофални последици.Не мисля,че Русия би имала интерес от това. Ще изчакаме и ще видим.

Все ми е тая, какъв е интереса на Путлер, но съм повече от сигурен, че е пътник към отвъдното.

Паисий

всички хора са пътници към отвъдното. Още като се родят е тръгват натам. така че.........

Аз пък се чудех, защо Сирия е най - лошото място за живот на планетата, а то Путлер имал интереси там.:)

точно така. Където има интереси путин, американците удрят .. и става лошо място за живеене!

Хубавите неща не стават бързо и лесно.

Ердоган е ислямист един от създателите на ИД. Турските удари срещу ИД не им нанасят вреди, те са само параван за удари срещу кюрдите и сирийците. Ердоган унищожава и проевропейското наследството от Ататюрк.

"Русия подкрепя Башар .... Вярвам, че той може да се откаже от Асад, твърди Ердоган. Бе то и аз ВЯРВАМ, че има русалки, ама май не е вярно!!! така че и Ердоган може да си вярва в каквото си иска - не ми пречи!

Путлер подкрепял тиранина Асад, ами няма да подкрепя империалистите я.

Извадка от преведената тук статия в "Дейли Мейл": когато организацията (ИДИЛ) обяви Ислямски халифат, територията на страната (България) бе включена в границите му.

Шило

Доста смело е да се говори от името на друг. Освен ако няма вече договорка.

Може и да се откаже от Сирия... Обаче при едно условие - Турция да му предостави военната база Инджирлик, дето сега я ползват аркадашите хамериканци.

базата Инджирлик е военновъздушна. Тази в Сирия е морска? КАКВО ОБЩО ИМАТ ДВЕТЕ!? .. не са взаимозаменяеми!

Тия двамата са като братя близнаци,за6тото едните уни6тожиха 4е4енските терористи а другия уни6тожава Кюрдските терористи.

Путин всъщност изначално винаги е мечтал за респекта на световните политици към Сталин. Да седи на една маса със световните лидери и да реди съдбата на народите достойни за презрение. Ех мечти ... КГБ джуджето с неговите олигарси не може да стъпи в обувките, на който и да е от предишните ръководители на Русия и СССР. И затова сега по принуда се ограничава в своя кръг от приятели съставен от близкоизточни диктатори и политически марионетки.

важното е кога разумните руснаци ще се откажат от пусито... т.е. кога ще го махнат, а не да бягат към гейропа и фащ, само и само да са далеч от тайгата и от побратимите си полупримати от тайгата.

И през студената война САЩ и СССР са имали договорки, дори и съдействие по военна линия. Колко му да се договорят пак?

За мен Асад, Путин и Ердоган пасват идеално заедно. Да стоят далеч от европа друго не ме интересува.

И аз като тебе.

Преди години Русия е била доминираща, сега Турция е доминираща. Така е и с Китай. Путин си намира майстора. Ще търси подкрепата на Европа и САЩ

Тази година с най-сериозни шансове за нобел за мир е пак Обонго, но може да раздели наградата с Ердоган - стожер на мира и демокрацията в Близкия Изток, а също и с Шимон Елиот, известен като "Ал-Багдади". Израел и те могат да излъчат някой, но тяхното е слаба работа - има няма 1000 човека избити.

Обонго все пак изтегли всичко, което беше в Ирак и Афганистан. Спря конфликта в Украйна и обедини европа зорлем. Ефекта от действията се усеща дори в БГ където парите за платени плъхове раздавани под формата на заеми от КТБ и други подобни хранилки пресъхнаха. Доган е в пенсия, Дон Цеци извън парламента. Малкото останали платени политици играят на дребно един за пост като омбудсман друг за хотелче в Кюстендил. Единствения проблем е че едно 50% от кадърните българи вече не са в българия, но това си е нормален процес.

Ама добивът на наркотици в Афганистан си е същия, а тероризма не намалява....

Най-ме изкефи, дето е спрял конфликта в Украйна.

Ердоган ще получи Нобелова награда на кукуво лято! С какво е допринесъл за мира? Единствено за исляма, но това не приоритет на цивилизования свят.

На кой му пука от това. Те сирийците отдавна вече не са в Сирия. Там е само Асад. Да си го подкрепя. Доказа че и без американците да се намесват кочината в близкия изток си е кочина.

Сороси, ще ви запука като турския поток ни заобиколи. Явно това е сделката.

то Хич не е видно Кой планира, вдъхнови, организира и финансира цялата свинщина в арабския свят! От начало атакуваха "приятелски настроените " към СССР, като създадоха Талибаните в Афганистан през 80-те години, после ембаргото на Кадафи, Ирано-Иракската 10 - годишна война, после отидоха да търсят "химическо" оръжие в Ирак, където не само ни прилапаха 1.6 млрд долара, които Ирак ни дължеше на нас, ами ни накараха да изпратим пушечно месо и 6-7 момчета ни ги върнаха в ковчези; и последно, откакто ЕС се засили и започна много да не слушка -ни спретнаха "арабски пролети " , Асад с руската ВМ база нямаше как да го ударят директно, както го плашеха, и затова му организираха гражданска война, и като не стана и това с Турция измислиха ИД, та с 1 куршум -няколко заека : да съсипят Сирия и така да изгонят руската ВМ база от там, турците да поизбият малко кюрди "законосъобразно", арабските бежанци да отнемат време и ресурси на ЕС и да им покажат на европейците, че без ФАЩ и Трансатлантическото търговско "подчинение" за никъде не са! Е, Украйна, Грузия и източно европейските страни -те са черешката срещу Русия .. Само не знам защо си мислят, че Китай, все още, не може да им го зачука! ? Може би смятат да им противопоставят Индия? Ще поживеем, ще видим!

В близкия изток просто хората живеят в няколко епохи преди нашата. Ако нямаха петрол никой нямаше да им се бърка. Щяха да си се замерят с камъни и до там. Като се качиш на колата си следващия път си дай сметка че и ти си част от проблема ... освен ако не произвеждаш бензин в домашни условия от петролен кладенец в градината. Всичко което става е в резултат на това че на хора които още ползват камили им се дават огромна част от световния финансов ресурс. От там и проблемите. Като си готов да не ползваш петрол тогава разправяй, че този или онзи носи вината а ти нямаш общо с проблема.