КАТ започва масови проверки за винетки

Пътна полиция започва масови проверки за новите винетни стикери. Срокът за ползване на годишните винетки за 2010 година изтича днес.

Обратно в новината

Коментари - КАТ започва масови проверки за винетки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я да питам аз тука тоя катаджия като се повреди колата след някой месец и ремонта ще е по- прдължителен ,а трябва да се пътува като как ще стане с винетката?питам го сзщото си личи,че е катаджия или полицай.

Строго се следи за винетките - а кога ще се следи и за несъществуващата пътна мрежа изградена единствено от дупки?

Масови проверки!!!Глупости.Проверките са само 10-20 дена.През 2010 само 1/един/път са ми я гледали,може би защото е залепена от дясно,а полицая застава до мен.

засто ги има тези винетки никаде по света ги няма това е обир *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

абе засто само си губите времето да писете засто не се надигаме като арабите тази страна е убиец на хората с такси глоби големи и с какбо ли не. в нито една дарзава по света няма такива високи глоби за видачите на мпс-та. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Винетките не трабва да се лепят, а да се слагат в джобче на предното стъкло, като в Англия например. Нищо не лепиш и отлепяш! Само че така можеш да караш с 1 винетка, ако имаш 3 коли (справедливо е, понеже в даден момент може да караш само една от трите си коли), а това не е финансово изгодно за държавата! Защо да минаваш само с една, като може да те задължат (принудят) да си купиш три?!...

Начетох се на щуротии, а нещата са елементарни!!! Когато искаш да пътуваш с кола между селища - си плащаш винетка. Ако пътуваш често - годишна. Ако е рядко - седмична или месечна. Ако искаш за втората кола скоято пътуваш често - купуваш и за нея винетка. Ако с втората е по-рядко - седмична или месечна. И така за всички коли които притежаваш. Ако не ти стигат доходите за винетки - ползваш автобуси, микробуси, влакове и т.н. Като плащаш за фалшиви винетки, стимулираш престъпност и не намаляваш дупките. А глобата за немахната винетка е голяма, за да се улесни по-лесно кой е изряден, а който не да стимулира подобряването на пътищата. Пътищата ще се подобрят, когато всички ЗАЕДНО съвестно си плащаме задълженията. Иначе ще приличат на тарикатщината ни - дупка до дупка...

Абеее, ти чуваш ли се кви простотий дрънкаш бе... братчед? От 20 г. аз имам коли и си плащам чинно кат поп всички такси, данъци и всякъв вид държаван рекет, свързан с автомобилите, ама не съм забелязал да са намалели дупките и да са станали по-добри пътищата.... Ти ако си, значи си за доктор...

Да бе, аз щото си плащам всяка година винетката, а никой не оправя пътищата. Говоря за пътя Гълъбово - Симеоновград!

от 5 години имам кола и от 5 години карам без винетка като всяко лято и зима излизам от софия и хода на ваканция почивка а сяка сабота и неделя патувам до горна малини за която ми е нужна винетка и не мисля да си купя винетка захтото след като направих птп заради една дупка имали смисал

най-добре следващия път като излезеш от София да не се връщаш повече.

Е крайно време беше да се научите да се "персонализират" винетките. От 5 години карам сума ти автомобили с една винетка....докога ше ви чакам. Че то се оказа че и тая година пак с една винетка ше карам че докато го приемете тоя закон...

Е, не е две чисти работни заплати. Поне махни "чисти" и замени с почти

А КАТ като започва масови проверки за винетки що не започне и една масова проверка за дупки по пътищата? Или ще кажат, че това не е тяхно задължение?

Следващата стъпка е да ни вземат колата ,да ни вземат въздуха и да Ни ликвидират .Като са взели толкова пари от Винетки кво са направили нищо само ги дават на техни фирми да слагат камъни по дупките а не асвалт.

Купих си годишна винетка и си попълних номера на колата. Относно проверката на КАТ за наличието на винетки предполагам, че ще е ефективно и бързо. Не съм разгледал добре винетката, но ми се струва, че има радио чип, а това означава проверка от дистанция. Може и да не съм се видял хубаво дали има чип. Предупредиха ме при купуването да си нося касовата бележка с квитанцията за годишната винетка/да се пази и отрязъка от винетния стикер/. Предполагам, че е така, за да не стават сакатлъци при проверката.

Умен си, Валери, и прилежен. Запиши си всички свои мисли в тефтерче, за да си ги спомняш цяла година. Само не ми стана ясно по какви причини смяташ, че "проверката на КАТ за наличието на винетки ... ще е ефективно и бързо"?

ама като талпа си прост братко. Чети редовно ЗДВП и за обновленията. Каквото пише там това спазвай. За винетките никъде не е гласувано че трябва касова бележка да носиш, това дето са ти го казали на бензиностанцията е за да не ти се заяждат полицаите които нямат право да ти искат касова бележка за закупуването.

защо не включат винетката в цената на горивото? караш 5000км на година за толкова плащаш.толкова е лесно. но защо да ни е лесно?

Защото винетката е за републиканската пътна мрежа, а за улиците в населените места има средства в бюджета на населеното място.

точно така,както е в САЩ,в Калифорния е така,има си щатска такса която се налага при всяка покупка която отива за пътища и други разходи,но няма нито винетки тука,няма и прегледи на автомобилите,само смог тест на 2 години,няма да си лепиш простотии по стъклото нито за застраховка,нито винетки или подобни щиротии,ама в Бг нали все за нещо трябва да ти вземат парите,а ако го направят лесно няма да има пари за КАТ-аджиите :)

Че това си е включено - държавата взема акциз за всеки литър гориво. Тук ни взимат всички видове данъци, които съществуват - нищо че се повтарят.

Нали уж беше от 1-ви май? Нещо много сте изгладнели по новогодишните празници и студове, че като валеше, никъде ви нямаше, а щом омекна , и вие хоп, зад ъгъла.....

Отпадна задължението да се пише ДКН на годишните минетки. Ще влезе по-късно в Закона и ще важи само за седмични и месечни.

ами честито спестил си за 10 литра бензин което са си 100 км ;) после да не се оплачеш ама що има дупки?

Ти да не си помисли, че и баща му като е карал каруца е имал винетка.

Защото в нашата държава повечето сме прошляци и завиждаме на тези които имат по 2 и 3 коли. И се разсъждава така: като има пари да си купи повече от една кола, ще се бръкне за повече винетки. Аз имам една кола, но подкрепям варианта с джобчето и местещата се винетка.

КАТ ще влиза в дворове, паркинги, гаражи и др. да проверява има ли залепена стара винетка. Даже и на спрени от движение и разфасовани коли. Винетки ще се въведат и за пешеходци с по-твърди подметки.

Говори глупости. Дано това не е постояно.

Тоя тъпунгер, Л. Маринова, кога ще спре да се показва?! При всяко показване плаши хората и плещи глупости.

Така става когато не сме си извоювали правата над държата... Ще търпим още много държавни и юридически гаври.Какъвто държавен душманлък може да ни се направи ще ни се направи.Защо да не може с една винетка да се карат много автомобили,какво пречи? Както и да се погледне с една винетка можеш да караш само една кола,а не няколко коли едновременно.Ясно е за какво служи така устроена винетна система в ръцете на български държавник.....само за по-добро обезпечаване на държавната заплата!

Защото с една винетка може да карате целия вход ако си направите добра организация. Тарикати които се кефят да прецакват държавата - бол...

Това е малоумно, ще чакам аз комшията да се прибере, за да подкарам аз винетката....

Умнико,нали винетката е за използване на пътищата?!?Значи купуваш винетка за да отскочиш на 5 километра да речем,а през останалото време ?Пари за нищо!!!и е видно ,че винетката просто е рекет,защото откакто ги въведоха нищо не се промени по пътищата

Много ме кефи как се крият катаджийте зад ъгли и храсти,сякаш са някакви от спецназ.:)

Направихме си карта на региона със земните пътища и си караме без винетки.

Винетките не трабва да се лепят а да се слагат в джобче на джама , като в англия например. Нищо не лепиш и отлепяш. Само ,че така можеш да караш с 1 винетка ако имаш 3 коли (справедливо е ,понеже в даден момент може да караш само 1 от трите си коли) , а това не е финансово изгодно за държавата. За какво да минеш само с 1 като може да те задължат да си купиш 3 ?

Абсолютно сте прав. С една винетка едновременно може да караш само една кола, така че реално с нищо не мамиш и не ощетяваш държавата. Само че, къде го това европейско разбиране у нашите управници. Единственото, което могат да измислят, е как да ни затруднят живота и ако може - да вземат още някой лев от хората.

Не е вярно, че ако имаш 3 коли, само едната може да караш и затова един стикер за трите е достатъчен.В моя дом има 3 коли.Ако не съм наложил вето върху ползването на едната, вобще нямаше да мога да стигна до тях.Жената кара, децата карат, че и тъста и тъщата и те!

Напротив, вярно е! Като имаш една винетка, само една от колите ти може да се движи с нея извън населеното място. Ако искаш едновременно две или три от колите ти да излизат извън града, съответно ще си купиш две или три винетки. И това вече ще бъде напълно справедливо.

Е какъв ти е проблема, реално ти имаш една кола, останалите са на жена, деца, тъща и т.н. Те също си купуват винетка след като карате едновременно

Да така е ! Нека винетката да е персонална ... аз си имам моя и си пътувам с нея в която и да е кола! то ако плащам на магистрала, ще платя за една кола с която минавам, а няма да ми вземат за 3 /ако имам 3/ коли !

А когато ти пътуваш с едната, жена ти с другата, с третата едното ти дете, а 4-тата другото ти дете, то се пита в задачата, като плащаш за магистрала само за една кола ли ще платиш, защото и 4-те са на твое име или ще платиш за 4 коли?

Направи си фирма за даване на винетки под наем. Доста доходен бизнес. Сложи една такса по лев на ден и виж какво става.

Много си прав!

Това с джобчето не е лошо, но все пак сме в България. Трябва винаги когато паркираш да си прибираш и винетката, иначе като нищо ще ти разбият колата, за да ти я откраднат

Така е най честно-собственика може да кара само една кола,ако семейството има повече и искат да ги ползват едновремено да си извадят за колите които ще ползват

В Англия винетки няма, това дето го слагаш в джобчето ти е диска за платен пътен данък и не може да си го сменяш, защото върху него пише номера на колата за която е издаден. Провери преди да пишеш глупости.

прав си за uк роад тах хората си плащат без нерви защото други такси за лимоузините нема!!!нема данак за колата или при смяна на собственика таксата е колкото пощенска марка сеkонд kласс:))

колега абсолютно си прав. Тия шибани управници гледат само как да доизточат джоба на бедния българин. Но наистина трябва да го направят като англичаните защото както ти написа когато винетката е на единия автомобил другия няма да се използва. Аве пасмина долна, още се чудя какво правя в България

Прав си колега,и то много прав.Тия измислени гадове се почудиха от къде да смучат пари и да се правят на велики.Нищо чудно да ни накарат да лепим на всяко колело винетка че да се пъчат после -аз платих това,Аз онова...Никъде по света няма писане на номер и тем подобни простотии,може да имаш 5 коли но караш една,като застрахов- ката,караш -застраховаш,не-не.. Ченгетата не гледат за безопас- ност ами лепнат като вендузи на стъклото и..това незалепено ,онова накриво ,та виж нещо, че жената пак свърши чорапогащниците.

Прав си колега,и то много прав.Тия измислени гадове се почудиха от къде да смучат пари и да се правят на велики.Нищо чудно да ни накарат да лепим на всяко колело винетка че да се пъчат после -аз платих това,Аз онова...Никъде по света няма писане на номер и тем подобни простотии,може да имаш 5 коли но караш една,като застрахов- ката,караш -застраховаш,не-не.. Ченгетата не гледат за безопас- ност ами лепнат като вендузи на стъклото и..това незалепено ,онова накриво ,та виж нещо, че жената пак свърши чорапогащниците.

не можеш ли да четеш горе в новината си пише дали са влезли в сила или не

винетките не са интересни. Не всеки обикаля из страната. Но, гражданската отговорност, там да подкарат...

Добре де, кретенията, че могат да ме глобят ако имам залепени валидна и изтекла винетка - влезе ли в сила???

Не още, прочети статията по-горе.

Не само съм гледал по телевизиите, ами вчера си сменях моята винетка. Половин час стъргане с пластмасови шпакли и миене с какви ли не препарати и разтворители, докато изчегъртах старата винетка. Специално за 2010 г. винетките са отврат - предишните бяха само на едно фолио и се махаха сравнително по-лесно, а тези за 2010 са някакви хартии, някакво фолио - няма отлепяне. Агенцията "Пътна инфраструктура да бъде така добра, когато поръчва на някой производител винетките, да му постави съответните изисквания към тях. Нека да се късат при отлепване, но все пак да могат да се отлепят. Иначе само си навличат излишно споменаване на близките им роднини от женски род.

Със макетно ножче се сваля за 2 минути точно. Още по-лесно залепя се на един станиол от цигари и после се залепя и отлепя много лесно :)

С макетното ножче най-много да си надраскаш и стъклото. Със станиол няма как да стане, защото станиолът (идва от St -калай) е метлното фолио, което е ламинирано върху хартия и то не е прозрачно. Вероятно имаш предвид т.нар. "целофан" (макар че отдавна и той вече не е от целолуид, а е синтетичен полимер). Само че идеята на властите е точно това да се избегне - да не може винетката лесно да се отлепя и да се премества на друга кола.

Залепих си новата винетка, като естествено забравих да напиша номера на колата върху нея (още не съм свикнал с това ново правило). Сега важи ли новата винетка или не?

Зависи доколко е "сговорчив" този, който ще те спре.

абе ти "сговорчив" катаджия виждал ли си??????той по скоро гледа в протмонето ти

Вписването на номера на автомобила за годишна винетка е задължително от догодина (2012). Тази година никой трафик-полицай не може да ти направи проблем. За тази година (2011) е задължително само вписването на номера за седмичната и месечната винетка.

не е проблем за сега написването на номера е пожелателно само а за 2012 ще е задължително

А защо от 2012г.,а не от01.02.2012?