Кристалина Георгиева: ЕК оцени Рашидов много високо

"Оценката на Европейската комисия за първия мандат на Вежди Рашидов като министър на културата е много висока", заяви Кристалина Георгиева.

Обратно в новината

Коментари - Кристалина Георгиева: ЕК оцени Рашидов много високо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

европеииската комисся да дава оценки за други дърjaви а не за българия,никои български гражданин не я е опълномощавал да се изказва...

Рашидката явно е сгазил лука доста и сега се чудят как да измият малко ръцете и лицето му (то пък едно лице). Някои се чудят защо Кристалината ще го четка; ами тя отговаря и "разпределя порциите" в ЕК, а нашият санатчъ (художник) бил доста лаком!

TURSKA KULTURA ,TURSKA OTBRANA,MI TE DA NI ZAROBVAT PAK.

...другарко Сталинке! Вместо да си правиш безсмислен ПР, кажи какво направи, като еврокомисар отговарящ за бюджета на ЕС за отпускането на пари на собствената ти страна!? Онзи ден министрите се върнаха от ЕС с обяснението "пари няма", а никой дори не смее да обели дума, че ти си човека, от който зависят тези пари... А като се сетя как всички ти се радваха, че с те избрали на този пост и какъв голям "успех" било това за България... Та за какво казваш са те избрали и какво всъщност "работиш" там, щом нищо не правиш за България?!

харесва себеподобните си. Колкото си по-голям национален предател , толкова си по-ценен за Европа.

Двама НЕбългари се самонаграждават, ОТВРАТ.

Банда криминални престъпници.

Тетке Сталинке, няма ли да мирясаш най-после?

Казва Пратеника (с.а.с): Аллах е красив и обича красивотоа 20.10.2014г. в галерия Сердика на Министерство на културата бе открита самостоятелна изложба Живопис на Бирали Бирали- зам.главния мюфтия. Изложбата е под заглавие Акценти съдържаща 30 творби на автора. АЗ ХОДИХ И ОСТАНАХ ПРИЯТНО ИЗНЕНАДАН

Марш в Анадола да търсиш алах и баба си.

Той изяде много тежко дърво с КТБ и сега държавата трябва да го компенсира някак.. Иначе чувам, че като министър е бил добър министър.

ВИСОКО,ВИСОКО МАЙ ИМАШЕ ТАКАВА ПЕСЕН САМО ЧЕ ПРИ РАШИДО ВИСОКОТО Е НА ГОЛЯМА МАСА С ГОЛЕМИ ЧАШИ...........

Теб ще те съди народен съд, рано или късно.

Няма да я намерят.Ще трябва да се прави служба да ги доставя в чували от чужбина и тогава да ги съдим.

Ако някой би трябвало да представя оценката на ЕК за Рашидов като културен министър през 2009 г. - 2013 г., това Е еврокомисарят по въпросите на културата, спорта и младежта. Този еврокомисар НЕ Е Кристалина Георгиева, а Е Тибор Наврачич.

От една порода сте комуно-мулташка.

Бедни сте,защото сте неуки.Прост народ-слаба д-ва.Отдавна е казано.И мотика не знаете как се държи,защото и ви мързи.

Бедни сме, защото се краде, както никъде другаде по света. Дано Господ накаже както им се полага и малки и големи крадци, защото и съд няма в държавата ни.....

Евроцинизъм или Гербоцинизъм?Ще се хвалим че сме усвоили 50милиона евро за култура на фона на 50% живеещи в нищета , далеч под линията на бедност!Каква култура , какво възпитание , направо безсрамие!

Вежди е голяма работа, не се хабете да го плюете. Българска изложба в Лувара, каква по боляма реклама, за България.

Във второто ти изречение от 10 думи има 5 (ПЕТ) грешки. Не се хаби да пишеш! Смешно е неграмотен да пише за култура.

Той може да говори каквото си иска! Той е независим,защото е можещ! Ако имаше повече такива БЪЛГАРИ,ама не би.

За културата на министъра. Това е индивида, който в интервю по адрес на българите казва: Да ви е..а майката циганска. Правете изводи.

Сега за изкууство се смята всичко, което е представено за такова. Дори и сюрреализма, дори и разните му там инсаталации. Всяка странност си има почитатели и последователи, както и противниици. Но да не заформяме спор. Само ще кажа, че "изкуството" на Вежди не е моят тип изкуство, не ми въздейства - не харесвам недодяланото дялкане. А за значимост на изкуството му и дума да не става. Друг е въпроса какви са политическите подбуди Вежди да се изкарва значим.

Значим за е мутрите и пияниците.

Значи и те са същите пияници като него.Явно какви управляват ЕАвропа и света

Uсетихте ли земетресението? Ще пускат парите май?

Само глупаците и тези, които нямат нищо общо с културата, не "виждат"какво е направил Вежди Рашидов за българската култура.

Скулптурите му са пълна боза, като министър по-може да е направил.

За Вежди, може да се каже, че е един достоен българин. Колко от бившите мин. на културата бяха приети в Лувъра и с колко от тях бе подписан договор, за Българска изложба там?

Лаиците казват, " Той Вежди е грубиян и тн. но пък има големи постижения в изкуството". Напротив, в изкуството е един провинциален творец ,но е бил близък с Людмила Живкова. Ако беше наистина световно значим, нямаше да става министър 2 пъти.

Ако не си лаик, значи си едно злобно същество, което е световно незначимо. Дори - не си струва, да те съжаляват...

И кое му е световно значимото на Вежди я ни обясни тука?

Както Людмилата стана "световно значима", така и приближените й лизачи също: имената им са известни на политическите велможи и слуги на тодорживковата династия!

Ясно американците оценили високо турците, ами че това не е нищо ново, къде е новината? Апропо къде е България в цялата тая работа?

Кристалина Георгиева: ЕК оцени Рашидов много високо!!! браво!!! но за другите фондове където има ,,реалност,, държавата и народът да ,,дръпнат,, напред но без да се краде , не се ,,усвояват!!! защо ли???

Попитай, Орешарски!

зимата доиде!!! ,,мирише ми,, на ,,тиквеник,,!!!

Грешиш! До една спрените програми са от времето на Борисовото некадърно и крадливо управление! Правителството на Орешарски направи всичко възможно да ги отблокира, но некадърниците на Близашки ги "коригираха" отново и отново бяха спряни! Сега се чака тяхното връщане в предишния им вид, т.е. както при Орешарски!

Ало Кристалке, разберете се с Тиквата за тези фондове без дъно, че той в другата статия казва че пари нема......ти казваш ся че ще дават........ма кат лъжете разберетесе де имате телефони рабирашли в 21 век сме. Ай да еееба и работата.

Вижте само как и от двамата капе лой, на агата от подмазвачество, а на Сталинка от прекършване. Веждю от гаулайтер на Джагаров и Илия Павлов, стана блюдолизец на бат Бойко. Комисарката пък още по изкусна и самоуверена слагачка. И двамата от един дол дренки.

Не съм съгласен, Курти. Ако си дал дори една десета от това, което е дал Вежди Рашидов, за България, тогава може да даваш негативни оценки. Сега , ще се поклониш пред таланта и добрите му дела.

та я ми кажи ти ставри, какво точно е дал този хулиган за българският народ - които е на първо място в европа по бедност, на последно по продължителност на живота и т.н. а тоз рапон два пъти е министър. ако беше толко голям творец щеше да си твори а не да се вре първо из мултаците , после из други далавераджииски партии, да става два пъти министър, да реве за мижавият си влог в ктб ли беше , кво беше. и жена му нямаше да обикаля супермаркетите за да търси пилешки бутчета на промоция .......

Сталинке, покрий се и не се показвай в родината си докато не ти свърши мандата. Особено противна комунистическа креатура си. И не знм Веждито какво търси до теб. Мен ще ме е срам да се снимам с нещо като Сталинка!

-Папаз-гьолът и чифутката: наша национална гордост!

деер

Интересно е какво мисли за 2 млрд измъкнати от НЗОК, За новите кредити и за КТБ.....За къщите на митничарите на забранени за строителство места, за далаверите с отчуждаването на имотите, за химията в храните и по-високите им цени спрямо еквивалентни продукти в Западна Европа.

А се занася с потпухнал алкохолик, способен да погълне половин печено прасе? Мулта-мултак, потскачаше И, по рошавиягс, диво се чешеше, не беше отдавна, на мутро- парти!

Абе тая лелка нема ли някой чичо Ханс или Ван де ...... да я ...... Омръзна ми да ръси глупости !? ИМА ЛИ ДРУГ ВИСШ ЧИНОВНИК В ЕС, КЪДЕ НЕ Е БИЛ 15 ГОДИНИ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА И СЕГА ДА Я ПРЕДСТАВЛЯВА !?

Звания "академик" има само в Русия и сателита, пардон троянския и кон, България. В цивилизования свят има стотици академий, които са професионални сдружения, нещо като гилдий, но членовете им не са "академици", както тука някой се опита да представи Рашидов. Академия по изкуствата се прганизира и всяка есен в Созопол, но това не значи, че вски участници са академици. Руските евреи продават дипломи за член на Ню Йоркската Академия на науките, каквато не съществува, но малко хора знаят това. Понятие "aкадемик" на запад няма! Там с такива звания се кичат мошеници от Русия и България за да помпат авторитета си сред жалките си сънародници.

думата академик има и в Америка и в Европа, но има различен смисъл. В Америка наистина ти сам плащаш за членството. В Европа академик идва от френските "неприкасаеми" много отдавна. Руската класификация в наука идва поскоро от Германската, защото в Академия от създаването и работело много немци, а и царете им тогава бяха от немско потекло. И последна забележка, в Америка партийна принадлежност не се определя с книжка, а само с това, за кого гласуваш, а в България не е така.

Турският алкохолик и побойник Вежди Рашидов е добър в познаването на уискито. Бива го да пуфка пури. Винаги е леко пиян. Не сме чули една културна приказка от устата му, но простотии - бол. Обект е на гаври в шоуто на Слави. ГЕРБ просто тъпче самочуствието на народа и се прави на водач на десница, каквато не сме виждали. От бивши комунисти десница не става. Това важи и за Рашидов - любимец на Тато и на Партията. Цялата тази герберска паплач е милиция и номенкратура от ниска проба. А Кристалина вече прави глупости...

селските циркове... Когато някой международен чиновник ни похвали, трябва да разбираме обратното. Защо? - ами защото лицемерието е "добрият тон" на западното възпитание.

Хвани единия удари другия!! И двамата нищо общо с българското!! Брадатов и Сталинка плямпала и върти опашки!! Тя оценката й "перфектна" за културния турчин!!

Как така се усвояват 160 млн некой може ли да ми каже? А има ли некаква връзка с едни лични 2,5 влн кеш у КТБ?

истински Българин не като ЕФЕНДИ СИДЕРОВ

Един рЕзан турчин министър на бългаската култура ???? Булгаранине.

а сега е признат и като алчен глупак вложител в ктб.

стига , не на тези човешки издънки , не на тази измет , която има единствена цел да се снижава, за да е добре

Академик Вежди Рашидов е признат в целия свят не само като вдъхновен творец, но и като изключителен държавник! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

От , кога пияницата Рашидов стана академик , че съм пропуснал този момент ..........Апропо не се гордей с някой а вземи мерки и се лекувай , че май тотално си превъртял.

Позорно е да не знаете важни факти от биографиите на най-значимите творци и държавници на България! Министър Рашидов е академик на Международната академия за култура и изкуство от март 2010 г.!

И кой го казва това за евронадеждата? Светни ме, за да не те светна аз по мутрата!

Ааз пък предлагам вместо да ни поучава другарката (Кри)Сталин(ка) Георгиева , какво и как трябва да мислим за Рашидов , да ни обясни на кого я е кръстил татенцето - видния полковник от Държавна Сигурност...- и защо сега не си носи с гордост името а се пребоядиса и от дете на агент на Дс и комунист- стана най-заклетия ДЕМОКРАТ ... Гади ми се от такива "демократи' като нея и цялата наша политическа паплач... дето няма един който да няма тесни и неоспорими отношения с БКП ... Те точно тия , вместо да ни докарат "демокрацията'- ни докараха само и единствено дивия комунистически капитализъм ... Да знаете - поне как крадът комунистите когато се опитват да имитират капиталистите ... капиталиста - човек който мисли за ивестиции и бъдеще - СВОЕТО , ТОВА НА ПРИЯТЕЛИ , СЪСЕДИ , РОДНИНИ , НА РОДНИЯ СИ КРАЙ НА ДЪРЖАВАТА СИ ..А КОМУНИСТА- НЕ МИСЛИ ЗА НИЩО ..КРАДЕ ...КРАДЕ И И ДЕМАГОГСТВА..И ПОНЕЖЕ ЗНАЕ , ЧЕ ПРАВИ НЕЗАКОННИ НЕЩА..ГО ПРАВИ В НЕИМОВЕРНИ РАЗМЕРИ.. А ГОРКИЯ БЪЛГАРИН ПСУВА ДЕМОКРАЦИЯТА - ЗА КОЯТО НИКОГА НИЩО НЕ Е ЗНАЕЛ .. ЖАЛКО ..ЕТО ТАКА ЩШЕ СИ ОТИДЕ НАЦИЯТА НИ ...ДОКАТО ЖАЛЕЕМ ЗА РАЗВИТОТО НИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО.. И ТЪРСИМ НЯКОЙ ДА НИ ОПРАВЯ ... ТАКИВА КАТО СТАЛИНКА ...

Уважаеми колеги форумци! Съжалявам, но в името на честността, ще ви разочаровам. На вас ви липсва онова фино качество, да оценявате личности, които ви превъзхождат. Аз също едва ли ще ви науча, какво точно е то. Защото или го имаш по рождение или го нямаш. Вежди може да има всякакви недостатъци, но преди всичко това е личност. Той може да разговаря с шефа на Лувъра, като с равен. Когато той иска нещо, иска го така, че да не може да му се откаже. Той е абсолютно несравним с предишните министри на културата. Той е несравним и с колегите си сега. Превъзходството му се вижда отдалече и с просто око. В областта на културата няма турчин, няма българин. Има само кадърен и некадърен. Вежди определено е от първите. От най-първите. Може да ми вярвате. Историята ще го потвърди. Хев а найс ивнинг.

Всичко хубаво т'в,а дето си го изрекъл, но тъкмо тази женица да ме хвали, едва ли е повод за гордост...но Веждито с този етюд, дето разигра с КТБ-то, носейки на показ нЕкакви си анонимни писания и начинът, по който си получи мънитата, прави на пух и прах вашия (талантлив)панегерик. ПС. Давате ли си с/ка какво вдсъщност се случва в България?!

Дрън дрън, бла, бла, бла.един пияница и турски бабаит бил направил много за кол тура та в България. Сталинка се е смахнала. Абе от къде се вземат тези комунистически мекерета да ни представят пред света?

Ти за културата, та плюеш този, които наистина нещо е направил и допринесъл за нея- в страната и в света?!

мръсни комуняги, путлеристи.що не ходите в русия - там ви е мястото. един академик не би направил повече за българия.

A не! Aз ша марширувам на бял кон по Берлин, Париж и Брюксел!