Тереза Мей няма да пита парламента за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей ще задейства уреждащия процедурата за напускане на ЕС Член 50 от Лисабонския договор без никакво съгласуване с парламента.

Обратно в новината

Коментари - Тереза Мей няма да пита парламента за Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според демократичните политици, се оказва, че в случай, че резултатите не им оттърват, референдумите имат само консултативен характер. Това ми прилича повече на демагогия, да не кажа че си е направо диктатура.

още една противна лелка като меркел, ама с обратен знак... много неприятна е ситуацията

Позицията на ЕС трябва да е твърда. Да се приемат мерки които да поставят Великобритания на общи основания с другите държави извън ЕС, без никакви привилегии. И второ да и се даде срок, ако те не активизират напускането си, ЕС по своя страни Великобритания.

Това за пореден път показва че управляващите в Лондон искат Брекзит, колкото и да се правят че ужким не го искат. Те затова направиха и референдума, на който резултата беше ясен от самото начало. Просто Британците успяха да прекарат Еврейския Съюз и да се измъкнат от него!

Пълни глупости. Дейвид Камерън изполва идеята за референдум , за да бъде преизбран, защото англичаните винаги са се правили на интересни, НО всички, вклювително и най-горещите агитароти за брекзита, не очакваха този резултат, а се надяваха на точно обратния резултат - с малко да надделеят гласувалите за оставането, за да могат после още по-ефективно да извиват ръцете на Брюксел и да правят каквото си искат ш хем да имат достъп до общия пазар, хем да не пускат работници от Източна Европа и мигранти. Да, но сами си вкараха автогол, за което сега съжаляват, Тереза Мей има амбициите да е новата Маргарет Тачър и ще се прави на корава допоследно.

True. Това е глас от Лондон предполагам, защото голямата референдумна дандания беше центрирана в Лондон. Ако не е Лондон, е или от Юга, или от индустриален Манчестър. Севера е шотландски и е про-ЕС ама дори и там има хора със здрав разум. А дир може да се плюе сам, защото цялото информационно табло на сайта е буквално залято с помия и некадърност. Не знам откъде взимат такива некадърници, просто е уникално усещането, че си попаднал в абсолютна лудница, в която няма ни един разумен и нормален глас. С конкурс ли ги избират тея откаченяци не знам, но прави отвратително впечатление. Отдавна не го чета, а понякога се сещам да дойда за да се хиля и разсмивам от простотията, която струи на талази и на потоци :))))

Тереза Мей е бита карта, затъова я натаковаха в тая ситуация. Виж, че никой нормален и амбициозен политик не се нае с тежката задача да извади страната от ЕС и после да бъде безславно уволнен в мига, в който паднат брюкселските гащи. Позите й да се дуе и крещи са противни, британците не я харесват, тя ще бъде забравена в мига, в който изчезне от хоризонта. Най-популярните британски политици в момента са Корбин (и той се осра яко, та не е ясно даже колко е популярен) и Фараж. Много хора искаха и вярваха, че Фараж трябва да бъде на мястото на Мей. Не се разбра дали е поза или наистина се случи, но фараж попадна в яки боричкания за власт и някъде там се чу, че са заплашвали цялото му семейство с избиване и мъчения. Какво точно са го заплашвали не се разбра, но действително изтекоха някакви такива информации. Всички останали британски политици се осраха, и нямаха силата и куража да изведат страната от ЕС. Корупцията яко меле, а Британцията има какво да предложи, голяма и богата страна, и тук политиката е доста по-жестока и мръсна, отколкото малка и жалка бълхар и роПските мръсни гащи, дето писукат, че са бълхар политици. Ше видим, ше видим....Брекзит ше се случи, защото британците са се яко насъскали! бесни са!

Уф, да вземат да излязат най-накрая. Дори и Германия не е по-голяма от ЕС, а Германия е доста по-голяма от Великобритания. Пожелавам им успех с постигането на по-добри условия от тия дето имаха досега. Ако го постигнат това е нещо, което трябва да се види. Също така нека да дадат пример, колко е хубаво извън ЕС и да се разпада тогава това чудо. Чудя се, ако нещата не вържат и не цъфнат за тях, какво ще твърдят разните псевдонационалисти? Че ЕС е лош и не е им е дал по-добри условия? :)))))

И колко "доста" Германия е по-голяма от Великобритания, според простестърството?

Британският премиер Тереза Мей е супер!!!

Искаш,да кажеш?!

Сбогом на такъв ЕС-

Предлагам да направим рекламна кампания към онези британци, които искат да останат в ЕС, да заповядат в България - и климатът по-добър, и пуста земя и необитавани къщи колкото щеш, и няма ора - точно като за тях територия за колонизиране и цивилизоване.

Аз

Добре, де... Те ще се спасят, то е ясно... За друго трябва да се замислим, че и при тях са същите говна, като при нас: Народът иска едно и гласува на референдум за него, а политиците в парламента искат обратното, пък са избрани от същия тоз народ. При нас е същото, но още по-драстично. Защо, пита се в задачата, народът гласува за политици, които са на точно обратното мнение с него?! Има само два варианта: 1. Всички избори са 100% фалшифицирани. На което аз не вярвам - прекалено конспиративно ми изглежда. 2. Всички политици извън матрицата не стигат до избори. Което е даже още по-конспиративно, но доста по вероятно. Когато от всички варианти махнеш невъзможните, това, което остава, колкото и да е смахнато, трябва да е истина.

В общия случай се касае за здрав разум - народът иска секс, ядене и всичко да е общо, ама не си дава сметка, че то не става само с ядене. (не говоря за България - тук и народът и политиците са пълни 100% идиоти).

По-тъп си от тъпия ъгъл на тъпоъгълен триъгълник!

Не ги мисли. Всичко което четеш в българските медии за Брекзита е съчинения на Бойко и Дебелян. Те искат да натрапят идеята че извън ЕС няма живот. За тях усвояването (краденето) на евро фондовете е от жизнено важно значение.

Много бързо забравихте какво написали хората преди 100 години на входа на Народното Събраните. Oбединението прави силата. Аз забравих,че вие напуснахте родината си за ПАРИ, какви идеяали, какви мисли за солидарност у вас. Вие мислите само за вашта си кожа и сте в правилната страна на шовинизма и егоизма!

Ти тъз да я забравиш,че било едно и също там и тук!Българите гласуваме за проевропейско правителство и проевропейска политикаи на малки групи от по 50 до 200-250 000 се разселваме из Европа и главно Англия,Германия и Испания!Дамо няколко путлеристки, ,го..ьовци" продължават да ни убеждават,че една рубла се разменя за няколко стотин долара,американците се молят на колене на руснаците да ги возят до МКС-то,Германците предпочитали лада-та пред ,,фалвето'' и, че Путин е освободил Украйна и е наложил санкцои на Европа о САЩ.....:-( П.П. поста станам алко преекспониран,но това е от мерака ми да представя истината на Путин(иститИ)

Mного, смешно коментарче, че и написано от неграмотник!! ;)) Hе си, "Oсведомен", а си заблуден!! C една дума:,..Oффча, работа!!;))

Аз

Интересно кои точно путинисти имаш предвид, като се има предвид факта, че Путин е най-популярния политик в абсолютно всяка страна в света, а конкретно 80% от британците го искат за министър председател.

:-))) Евалла!

Супер стана че рижите се махнаха. Сега остава и малаците да го направят че едните и другите само цицаха от ЕС. Ей да заминават в Путин-Евразиския съюз, пред който има кристално бъдеще от....мизерия - Бухахахаа. Не ги знам рижите как живеят, ама се избиват за визи за Канада !!! Като съм говорил с френдове които живеят там и като ми казват кви са наемите, сметките и заплатите, то тогава ако Британия е провинция на Канада ще е по-бедна и от Юкон

ше го напуснат, а малко по-късно ще го сторят и италианците, испанците, датчаните и холандците. Опа, май се получава домино ефекта.

Ама не,май -дупедавецо!

Малоумно старче, напълно откачило от глад и мизерия, избивяващо се за канадец. Ако си беше направило труда поне малко да прочетеш за Канада, щеше да си наясно, че тя по международен статут е доминион на Великобритания, т.е. вид колония и канадците, както и британците са поданици на Хър Маджести. Какви визи, какви пет пенса. Разбирам че трябва да пишеш тук за да заработиш за поне някаква храна за внучетата -мулатчета, ама имай мяра все пак.

Напротив, точно обратното е - кандаците се избиват за визи за УК. Имам сватова роднина по линия на съпруга ми, която е канадка от Нюфаундленд. Произлиза от британско семейство отишло да живее в Нюфаундленд преди 2 века или там некаде, доказано със семейни документи. Е, направли са я луда, за да вземе британско гражданство, нищо че се е омъжила за първи братовчед на съпруга ми. Мотали са я общо около 10 години по Хоум офис точно както сега мотаят и мене. Жената плаче всеки път като се сети на какво е била подложена. При това, си е по произход британка. просто семейството й е отишло да живее там за известно време. Това е соросоидна политика на разцепление на европейските нации. Същото се случва и на австралийците, познавам и австралийци, и британци, които отиват да живеят в Австралия, нарочно се подкажда омраза и съперничество, изкуствено разделение, защото така обезсилват бялата раса. Същото се разиграва и в Южна Африка - спрямо бурите и британците, разселени там от преди векове. Сега не им дават да се върнат в Европа. нарочно ги държат разделени. Има десетки милиони бели хора с европйски произход в Африка, които систематично биват подложени на ривърс геноцид, за да бъдат избити и елиминирани отделно от собствения си народ. Това се върши на най-високо международно ниво - по икономически, политически и други пътища. бълХар е една малка бурмичка на майната си...ако знаете какви неща се случват по света, и ше се радвате колко сте забравени от Бога....

Упс, и аз се подведох - имах предвид британско гражданство. Не знам дали има визи от Канада или визи за британци отиващи към канада. Знам със сигурност, че канадците нямат автоматичен достъп до пребиваване и живот и право на работа в УК. Не знам дали е така за британците, отиващи в канада - мисля, че няма такива ограничения, но не съм питала изрично. Със сигурност знам, че индийка, родена в УК, си ходи свободно и без ограничения до индийските си роднини в Канада. Детайли не знам.

Никой тук не ни тормози, хората се отнасят добре с нас, любезни са и нищо не ни липсва. Тук дори с ниска заплата си живеем спокойно, а ако решат да ни експедират от страната, което не ще се случи със сигурност, свят голям и в Европа също ще намерим държава, където да отидем и живеем свободно, без гнили посткомунистически разбирания и пропаганди. Много ви здраве и си живейте, както вие си искате, всеки е свободен да си решава сам за себе си, а не да се налага на другите.

Аз пък си живея безгрижно и в България, в родния с град и при истиснките си приятели, имам си хубава работа,кола, aпартмент не бачкам като вол и всяка седмица ходя на екскурзийка. Може и да са любезни англичаните, но за тях сме цигани, нищо,че когато ние сме имали държава -те са били диваци.

За съжаление обаче, когато те създадоха държава, ние станахме диваци.

Няма такова нещо във Великобритания, да те смятат за циганин. Естествено, ако си мутра, мръсен и подозрителен криминален тип, хората сами ще странят от теб. Ние сме нормални хора и стига сте лъгали за останалите държави. Който е некадърен, бившо ченге от тайните служби и подобни, той няма да излезе, а ще чака да обира в държавата си и да живее за сметка на другите българи, които в собствената си страна живеят като скотове в бедност, глад и мизерия и се страхуват да излязат навън и видят белия свят, който описват такива като теб за черен.

е не е ли ясно на всички защо ГБнапусна ЕС ами не иска още гаджали вдържавата си имат си достатъчно .сега като дадът на 80 милиона турци ЕС паспорти то те няма да важат ГБ ТОЛКОЗ. КОЍТО РАЗБРАЛ РАЗБРАЛ

Никой, няма да пусне турците, всичко е политическа игра, не бъдете наивини. В турция няма равество между половете, няма свобода на словото, човешките права се нарушавата с повод и без. Това с визите беше отсрочка, да си направим оградата, да дойде зимата.....

наивните сте вие които си мислите, че меркел и ко. няма да предпочетат Турция в ЕС, отколкото още няколко милиона мигранти в Германия. Само Ердоган да рече и България ще бъде изпотъпкана, а тъй като ние сме първата страна в ЕС по техният път, то постоянно ще ни ги връщат.

Случват се и такива неща!!! Великото да се превърне в обикновено.ВЕЛИКА Британия в малка, или само в Британия.

Британците добре го взеха това решение, да му мислят оставащите в потъващият политически проект наречен ЕС.

Визи и мита за тия шувинисти, нека да изпадна в пълна изолация. Те парите ще си намерят начин да останат в Европейския съюз, най-малкото защото е по-големия пазар. Нека да го активират тоя член 50 за да видим паунда за 1.5 лв.

дойче банк е пред фалит, а това освен, че ще повлече световната икономика то ще срине и еврото. Бих се обзаложил, че еврото ще достигне дъното по-бързо от паунда

Не знам какво точно не си разбрал но еврото е на същите нива спрямо долара , както преди Brexit, за разлика от паунда, който от 1.48 за $ сега се разменя за 1.31 за $. Последния PMI идекс за Великобритания беше под 50, което означава рецесия, а този на ЕС е 52.6 т.с растеж. Така,че стига си тролвал,а вземи да прочетеш.

Roxana, 7 от 10 от младите британци са против Брексит! Бесни на имигрантите са разни склерозирали дъртаци и гамените из гетата! Жалко, че преди велика държава като ЮК се остави пенсионерите и безработните да и определят политиката! Жалко!

В демократичните държави пенсионерите и безработните не са ли хора ? Лишени ли са от глас ? Ако е по-демократично, защо не се сложи горна граница за гласуване, така както има долна. Който навърши 45 и да му отнемат избирателните права !?

Тук си в огромна грешка. Всички подцениха британския гняв по въпроса за емиграцията. Виждам, че все още се тиражира погрешното вярване, че Брекзит е желан само от някои. Е, Брекзит се случи и е подкрепян от мнозинството британци, колкото и да не ви се вярва. Повярвайте го, защото такова е положението.

"Е, Брекзит се случи и е подкрепян от мнозинството британци..." И КОЛКО Е ТОВА МНОЗИНСТВО?! Ще каже човек че 90% са били за идлизане от ЕС, а останалите - не! ДА, НО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ДРУГО! РАЗЛИКАТА Е САМО 3 ПРОЦЕНТА! За такова съдбовно решение, това направо си е патова ситуация! Едни хора, наляха маса пари в тоя измислен референдум, с тайната надежда, че това ще срине целия ЕС! Ще видим дали не са похарчили едни пари напразно, обаче! Защото ЕС дава много повече предимства, отколкото имащите недостатъци!

Т.н. Мелиха е и Пъстър свят, и Шарено котле.

Урааа! Без съмнение, Китай има своя дял в ситуацията. Китай и китайците са много добре представени, особено в Ситито..... Също, без съмнение, много бълХар ще изгорят в ситуацията....няма да могат да изгонят хора със законни документи, но със сигурност ще изгонят нередовните..... Не можете дори да си представите колко са бесни британците на емиграцията и особено на криминалните, нелегалните и тъмните елементи ..... В момента се води истинска гражданска война със всички средства - само още не са извадили оръжията.... Между другото, точно с такива цели (уж де) са забранили продажбата на оръжие от всякакъв вид - защото е безпределно ясно, че много хора биха го използвали в ситуацията. Не се шегувам, хората са настръхнали и във въздуха летят светкавици от гняв народен и възмущение! Дори продажбата на кухненски ножове я ограничиха - искат показване на документ, че си адулт и най-вероятно записват в списъци кой какво купува, щото свалят копие от документа ти и го архивират. Знам, знам....лични данни и прочие - но ето, такава е ситуацията - хората са откачили на темата и не се шегуват! Слушала съм безброй коментари на тема Брекзит и кореняци британци да казват и гръмко да декларират, че ако Брекзит не бъде осъществен, ще има народна революция - хората са отвратени и сърдити на ЕС и са бесни по въпроса!

Божее, колко си проста, пълни тъпотии си писала. Тази революционна картинка ти е само в главата.

Да не би да живееш в Украина, че си писала такива глупости. Сигурно само на картата си виждала Великобритания. Била взривоопасна и пред революция и ножовете се купуват със сертификат. Да, но за качество със сертификат, а мозъкът ти е болен и иди да се прегледаш в психиатрията. Ние, които живеем във Великобритания, сме си добре и няма по-спокойно място в момента. Никой не е против нас и не пишете глупости тук.

Нямаше да е зле първо да провериш каква е причината да се забрани продъжбата на оръжие във Великобритания и от кога е тази забрана. Щеше да си спестиш излагацията.

Наясно съм защо са забранени оръжията - за да се обезоръжи населението. Повече от сигурно е, че британците няма да си поплюват и ще стрелят на месо - британците имат много лют характер. Мисля си, че не ги познавате. Много британци и сега си държат оръжията, това е традиционно ловджийска нация, спомнете си кой шеташе из Шерудската гора. Хич да не споменавам флота, въздушните сили и редовната им войска, която макар силно намалена по състав, ама успяха да си я запазят, за разлика от бълХар. Трябва да видите каква гледка е британската войска строена или в действие - за да схванете защо съм толкова впечатлена. В целия си живот, не съм виждала по-военизирана страна, слагам наравно Холандия и Великобритания, според онова, което съм успяла да видя като свидетел да се случва пред очите ми. бълХар ще яде лайна, защото не може да извади дори сянка и подобие на онова, което съм виждала в тези две страни. Ако е истина, че Русия е по-добре военизирана от Великобритания, тогава хаха, ще бъда страшно силно впечатлена. Мисля си, че жалката бълХар ситуация ви засплепява да си мислите, че по света нещата са както в бълХар. Не, ТРЯБВА да видите какво е по света, та да разберете колко е жалко всичко в бълхар и колко сте поробени и заслепени......

До Roxana Живея и работя на острова от 2005 - лекар. За да купи нож ВИНАГИ са искали документ ако видимо изглеждаш по-млад от 18 и то няма нищо общо с Брекзит, а с малоумното им хоби да се наръгват - за съжаление това е проблем от години и няма ама нищо общо с Брекзит. А Вие и начина Ви на мислене са едно от нещата каращи някои от британците да са против определени групи емигранти.

Гошко, не си лекар, чедо - бг лекарите се броят на пръсти във УК! Хич да не споменавам, че хабер си немаш защо са забранени оръжията, не само ножовете..... Живееш на куково лето....имаш ли идея как си личат хората които реално са живели, от ония, които се опитват да ги имитират? а дирските тролове са международно известни....

За едни огромна радост, за други дълбоко съжаление - факт е, че ЕС се разпада със стремглаво-космическо темпо и задъхваща динамична пулсация! Но, мои мили, спящи красавици-байганьовченца, дори и на затъпелите ви тиквички на нефелните ви раменца им е ясно , че в природата няма нищо празно, тя винаги се стреми към естетическо-духовен баланс! Докато ЕС се гърчи и вегетира в тежки метастази, а части от него биват бавно и мъчително ампугирани, някъде там на югоизток една огромно-велика държава бележи успех след успех, подем след подем. Там се откриват ултра-свръхмодерни мостове, подземни тунели на бъдещето, извънземни летища и какво ли още не.... Но това небивало развитие върви ръка за ръка с един Строг и Чист Морал. Там няма да видиш жени да развяват брутално-подканващо буйни коси наляво и надясно, защото те са прибрани зад красиво извезана кърпа. Там няма да срещнеш аморални лекотии, кръстосали на показ оголените си слаботелесно-кокалести крака един връз друг, защото те са скрити в шарено-искрящи шалварки... А най- истински стожерки на семейството и здравия морал са скрили кръшните си снаги-тополки в чародейно-сенчести бурки, които освен Морал навяват илюзията-асоция за Вечност, Непреходност и Космическо-Вселенски Повеи от Неизвестните Черни Дупки!!! След като сме открили и осъзнали всички тези истини, можем истински да разберем, защо в тази страна Икономическите и Социално-Обществените завоевания ще бъдат вечни и непреходни.... А тогава ЕС ще бъде само една бледа сянка на отминал брутално-загниващ кошмар....

Хахах, ти тук показно по пропаганден материал ли правиш? Повечето от нещата които твърдиш за Китай не са верни. За морала особено, там в момента тече нова сексуална революция, а корупцията е цар. Образовай се малко.

Жалък невежо, как можа да ти мине през пилешко-моноклетъчното мозъче, че бих паднала на толкова свръхниско ниво да говоря за някаква си пропаднала страна като Китай!!! Там има инцест, там ядат малки сладки кученца и котки, а т.н. мъжленца си сменят половете до откат и безобразие!!! Аз говорех за една истински развита страна на югоизток, с която имате щастието да се комшии, която е допринесла за вашата степен на цивилизованост и култура! Аз говорех за нейния мъдър водач, който вчер откри най-широкия мост в целия Свят!!! МАй че г-н Щерев има право, когато подчертава горещо, че в затъпелите ви глави са само Путин и Китай!!! хахаахаха.

Щом ще се разпада, защо твоите амуджи се молят да няма визи?

Пий си хапчетата редовно и яж много свинска мас и ще се пооправиш. Мнооого хляб има в теб за психиатри! Турка свинкя!

Харесва ми, ще ти дам плюсче

Народът бил гласувал...Той българският народ три пъти гласува за БСП, което доведе до два фалита и един на косъм...Ама нека си сърбат попарата..Няма само ние да страдаме я..

Никакво гласуване. Каквото и когато наредят от АзБ - това Датата на гей-парадите си пак ли с американските си господари съгласувате?

Ще съгласуваме откриването на джамии с азиатските гейове..Тавариш Путин-една, бисиепие и дъпъсъ- две, той още една, тука целувачите по митинги още две..И те така

КОЙ КОЙ ПРЕМИЕР Е ШАМПИОН ПО КРЕДИТЕ

Тя когото трябва е питала? И е получила указания от съвета на Нейно Височество! Тия офшорни трилиони как се съхраняват в ЕС бюрокрацията!

И ПЪЛЕН НАПРЕД КЪМ КИТАЙ !

те ако искаха да влязат в европа да са го направили до сега те не си смениха валутата така че стига с тоя театър действай според мен ще си на кяр няма да плащате входната такса и да приемате мършавите мигранти а ще ги подбирате ще станете нещо като вип зона и е по добре

В Англия народот го зачитая , у нашенско въобще го не питая.Вината естествено е у въпросниот народ , място за съмнение - никакво.

после какво има да пита ? Питането после е след дъжд,качулка след като са влезли в процедура.