Лекарите край Варна не работят със Здравната каса

Нито един медицински център в курортните комплекси край Варна не е сключил договор със Здравната каса през този туристически сезон.

Обратно в новината

Коментари - Лекарите край Варна не работят със Здравната каса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а пък в Гърция, здравната ми карта важи и нищо не плащам, за това на Българското черноморие не стъпвам и милиони да ми дават.

Каква каса, какви 5 лева? Държавата вече няма нищо общо със здравеопазването, а ако нещо такова се числи към нея, то не е ниакако здравеопазване. Българските лекари са тотално невежи и безвъзвратно изостанали в професията си. Некомпетентността им не само убива граждани, но и уврежда здравето им чрез липса на профилактика, отровени и вредни храни, липса на зддравна култура, догматизирана система, клетвоотстъпничество (всеки лекар е положил Хипократова клетва, но единици я спазват). Трагедия и воня!

Какво излезе за двадест години внедряване на демокрация у нас. Колкото по-демократична става държавата България, толкова по-алчни и човеконенавистни стават гражданите и! Страхотно!

приятно ПРЕКАРВАНЕ скъпи гости,след това се сърдим защо нямало туристи.

Да, малко прекаляват лекарите - не е правилно да има различни цени за българи и останалите граждани от ЕС. Иначе цената от 40 евро за преглед при специалист е нормална за Западна Европа.

Какво мрънкате. Между вас лекарите има много безскрупулни гадове. Като се наложи мед. помощ за дечица поне тогава бъдете хора и не гледайте родителите в джоба, независимо кой от къде е. Иначе знайте, че всички ще ви проклинат.

Ще имаме здравеопазване когато и народа престане да работи със здравната каса, но тук балъците не свършват

на 05 07 мг де бяхе а смотьовци???

Моля,прочетете вчерашния брой на вестник Стандарт- за преглед на курортист на карибите цената започва от 60 евро и нагоре. Касата няма договор и с автосервизите. Що не ревете за парите ,които давате за ремонт на колата като ви се повреди по надупчените пътища на път за морето?!

А, ти защо не си станал автомонтьор?

а ти защо не ходиш да се лекуваш при автомонтьор

Чист,но див капитализъм!!!Няма проверки,няма данъчни,няма и изнудвачи.Може накрая и мома да роди.

ами ще се постарая да информирам туристическите бюра за това 'нововъведение' в медицинското обслужване. нека курортите ни догодина да се радват на 'туристи от чужбина' .

чудесна идея.нека знаят какво представлява бг-черноморието.....

ами решението е просто-не ходете при черноморските мошеници и няма да имате проблеми......

Нормално, НЗОК бави парите, напоследък се взимат глоби от лекарите за щяло и нещяло, болниците не получават финансирането си и вече бавят заплати и т.н. Лекарите съвсем в реда на нещата искат да получат парите си сега. Скоро при сегашната политика на правителството така ще стане навсякъде. Да позакрият и болници, и съвсем ще я втасаме... Много стоматолози отдавна не искат да работят с НЗОК, защото бюрокрацията не си струва полученото финансиране, а постоянно може за 15лв за пломба да ти ударят глоба от 100-200лв за пропусната отметка в документ. ГЕРБ правят "реформа", търпим ги, няма какво да се оплакваме.

Нали си плащаме осигоровките,какво го интересува правителството дали ще си ползваме безплатните услуги.Нищо не ни е като хората.Срамота пред чужденците,нас ни мани..

Абе, за чужденците не е чак толкова голям проблем- частният ни лекар издава фактура тук, плаща му се, после в ЕС страна няма проблем да се осребри фактурата. Жената е стоматолог без договор с НЗОК и на нейни пациенти спокойно минава тази практика. Да, малко е досадно за чужденеца, но си получава сумата. То и при държавна болница е така, де... Иначе "лекар" добре е казал какво си мислят лекарите, особено в последните месеци. Ние сме луди, че търпим да ни крадат осигуровките и да трябва да се чудим как да плащаме, защото няма луди да вярват на НЗОК някой ден да им плати, ако не им вземе парите като глоби.

Че кой е луда да работи по каса за 14 лв.И накрая на сезона касата да го глоби и да му вземе парите, които е изкарал.

Скоро ще ги последват и на други места. По- търсените специалности започнаха да си прекратяват договорите. Накрая пациентите ше ги преглеждат чиновниците от касата и министърката.