Моторист се бори за живот, блъснат след отнето предимство

49-годишен шофьор на лек автомобил "Фолксваген" блъсна и рани тежко моторист във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Обратно в новината

Коментари - Моторист се бори за живот, блъснат след отнето предимство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А с колко км/час се е движел моториста? С 200 или с 300 км/час? Възможно ли е да се даде предимство на моторист, който кара с такава скорост, а мотористите по-бавно рядко карат? После в статистиката ще пише отнето предимство, а не истината - превишена скорост от моториста, много над разрешената, правещо невъзможно спазването на предимството му.

Дано оживее моториста!!! Но точно във Варна съм видял немалко мотористи, които освен, че вдигат доста шум, използват улиците като писти и пречат на останалите участници в движението! Не е само във Варна, и в Русе ги има, та ти се иска да вземеш един винкел и да ги пресрещнеш с хубав замах...

От сърце му желаем успех!

От статията не става ясно дали моториста е бил с предпазна екипировка или е бил с джапанки и без каска. Защото ако е второто и при леко падане може да има сериозни фрактури.

Абр, вие нормални ли сте?! Човек бере душа,а вие го кълнете?!.. не забравяйте че и той е нечий съпруг,баща,син..съсед,колега и т.н. Състезатели има във всяка една категория мпс-та, но не трябва да се слагат вдички чод общ знаменател! Засрамете се!!

Как да отговаряме с реплика от телефон? Що не оправите форума? Или не можете?

всички асфалтови мотористи, дето нямат грам ъкъл и се бутат между колите, като видите такъв да форсира глупавия си мотор до отворения ви прозорец не му давайте път, той е в нарушение, няма право да минава между колите, многократно са разплаквало детото ми и са го стряскали тези уроди нещастни. Що в швейцария няма един такъв самозабравил с изрод? Който се предрежда на светофарите? а?

Да са живи и здрави всички мотористи, които обикалят София в 12 - 1 - 2 през ноща с махнати генерации и създаващш невъобразим шум точно когато се опитвам да заспя.

В патрулките как хубаво си спяяяяяят.

Може автомобилът да е отнел предимството , но пък в колко случаи не им е отнето а резултатът е същия ? Аз лично съм се стряскал когато м/у моя автомобил и съседния профучи моторист с оглушителен пукот ! Никакви правила не спазват и не се съобразяват с другите !

Пресцентъра на МВР: - Родното МВР Ви пази.

Хайде стига с тези мотори. Някой следи ли дали те спазват правилника. Чувам гърмежа му 200 метра след като ме е изпреварил. Да оставим на страна, че лавират между колите и човек въобще не ги вижда как преминават.

В последните 20 дни вече трети или четвърти случай на тежка катастрафа с мотористи,в които те са потърпевшите.Ако така продължава,ще ги разредим достатъчно много,че тези супер нахалници да не бръмчат адски по нощните булеварди на Варна.

във Варна след 20.30 часа по един-два моториста на земята и в болницата или гробището.Понеже няма действащо МВР във Варна, вече се побъркахме от тези мотористи с мотори без ауспухи и надуващи и минаващи с такъв трясък по централните булеварди на Варна от 20.30г. до 01.00-02.00 след полунош, че и умрелите ще събуди,както се казва..Какво да правим,да ставаме нощно време да заграждаме булевардите ли?Ало ОД на МВР - Варна,къде сте,бе?

Ако още не си разбрал - стачкуваме за по-високи заплати!

Има си начини полицията да се оправи с такива самозабравили се моторджии, но или нямат желание или акъла им не стига как да го направят. Наблюдавам във Варна, че един на 10 моториста кара нормално. Всички други форсират, карат на задна гума , мотаят се между колите, агресивни , карат се на хората в колите и мн др безобразия. Хората трябва да наизлязат по улиците и сами да се справят с такива идиоти. Явно саморазправата и гражданска война с тези индивиди ще разреши проблема. Бой с бухалки по шлемовете, докато не се размажат на асфалта и го оставят там за назидание на следващия да го знае какво го чака.

дкми

А защо не казват с каква скорост е карал моториста? Щото като лети в града с 200 - малко трудно някой шофьор да направи правилна преценка, че да не му отнеме предимството....

като не ви виждаме в огледалата ще ви виждат близките ви в реанимацията, ние ше ви лежим, вие ще сте инвалиди. Голяма работа като колата е виновна, това променя с какво реалността? Шофьорът на колата е добре физически и съсипан психически, шофьорът на мотора е съсипан и физически и психически. Има ГОЛЯМА разлика и тя не е в полза на мотора. Живота на инвалифа е АД и за него и за близките му. Така, че няма значение кой е виновен. След дъжд качулка. И няма как да е различно в 90% от случаите по света.

goose

Статистика за 2016-та - загинали при птп с мотоциклети - 41, ранени при птп с мотоциклети - 522. Общо загинали при ПТП за 2016-та - 395. Ранени - 4203. Статистиката е ясна - еднакво некадърни шофьори сте, само си избивате комплексите по мотористите.

Трябва да си тъп или луд за да караш мАтор в Булгаристана.

особено с 200.ама кво да праиш...

Преди дни се върнах от кратка почивка във Варна. Хубав град, мили хора, центъра, заведенията, градината, морето, хотела, всичко беше ОК..., но едно нещо ме дразнеше - келешите с мотори, бръмчащи и ревящи вечер по улиците, каращи на една гума и т.н. Имаше и джигити с тунинговани стари голфове, сеати и БМВ-та. Само те разваляха малко пълната идилия.

Рано или късно всеки моторист в Булгаристан така свършва, освен ако не се откаже от моторите навреме.

Абе верно ли си толкова тъп, че да си напишеш телефона!?

Ако моториста караше с 60, след падането щеше да стане, да се изтупа, изпсува сочно и толкова.

Следващия път, вземи едно колело и се блъсни в някоя стена с максимална скорост. После ако станеш, разправяй същото.

goose

Мога да те пратя на няколко парцела в Софийските гробища, да се запознаеш с останките на такива, които са карали под 50 и пак са там заради некадърни шофьори ... Преди няколко месеца на ломско шосе колегата е бил с 30, като му мина през главата бус с обратен завой ... Ама все скоростта ви е виновна, щото сте бягали системно от часовете по физика в началното училище и ви е тъмна индия какво означава маса от 300 килограма (мотор+водач отгоре) да бъде спряна до 0 с отрицателно ускорение от над 50G при удар .. .далеч по-големи шансове за живот имаш, ако излетиш над мотора, отколкото с малката скорост да се заключиш около кормилото и мозъкът ти да стане на желе въпреки здравата касака от отрицателното ускорение.

Dimi

Физиката е ясна... но и вие самите сте си самоубийци на две колелета... Още не съм видял моторист по бул. България например да спазва правилника и като скорост на каране и като поведение на пътното платно... после колите са ви виновни...Да не говорим, че на два пъти "съвестни" твои колеги без малко да ме претрепят защото "спазват" правилника...

Който има мозък не кара мотор освен на писта. Едното е счупена кола, другото е инвалидност, не дай боже смърт, която по някога е по-добрия вариант. Мислете с главите си, не карайте мотори. Ако моя си вземе мотор лично ще го натроша / мотора/, нов да вземе пак и т.н., видя ки фо на мотор ше го лиша от наследство и ше даря всичко на някой дом. Докато съм жив, мотор няма да види.

Не си мозък ,а си кух бастун ,туристическите мотори и скутерите на писта ли да си ги караме,щото ви мързи да си гледате в огледалата?

Няма да Ви уври главата. Все другите са ви виновни. ;-)

То затова се нарича "огледало за обратно виждане" не огледало за ниско летящи маторджии!!!!!!!!

99% от мAтористите са нагли и си заслуjват гробищата

А ти какво заслужаваш ????

подкрепям те изцяло, под мотото "Пази моториста", са нагли, нахални, изпреварват от ляво, навират на майка си......, сами си го търсят, нека му е!

"изпреварват от ляво" за разлика от Англия и Австралия, тук това е правилно.

Абе верно ли си толкова тъп!? Направо не знам как се справяш с компютър?! Сигурно ти помага някой , щот като чета май си доста умствено изостанал.

фолксвагОна е карал с 90,а мАтора с 35?

Какво има да гадаеш бе умнико??? То си пише отнето предимство

аз като карам на градско трябва да очаквам,че пиле-голишарче ми лети ниско ?ок,леж ми на ...тая логика!

пише предимство,не пише с колко е фърчал набора ти,мир на квото там има...

Лудостта продължава да се вихри по българските пътища! Въпреки кампании, приказки, песни и всякакви ненужни и безрезултатни действия по темата! Дано оживее!

goose

При пълната липса на МВР, съд и прокуратура по пътищата и пълната липса на наказания - няма на кого да му пука дали нарушава закона.

Dimi

Дааа ако полицията си гледаше работата 95% от приятелите ти мотористите по улиците щяха да са без книжки...