18 деца от варненска забавачка в болница (обновена)

Над 30 деца от 3 до 6 г. от варненската детска градина "Слънчо” постъпиха в УМБАЛ "Св. Марина" с температура и повръщане. От тях 18 са оставени за лечение.

Обратно в новината

Коментари - 18 деца от варненска забавачка в болница (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чудно ми е че във варна детските градини работят, защото в провинцията всяко лято са в едни безкрайни отпуски и претенции

съм от отношението към децата ни! Синът ми беше на лагер в Обзор, 10 дена си ги изкара на вафли и пакетирани кроасанчета , защото храната е била ОТРОВНА . Всеки ден някакво бусче идвало с някакви лели , които са раздавали някакви мърши в картонени кутийки, след като децата масово са връщали кутийките непокътнати , лелите много се сърдели , че не им харесват кухнята! Предполагам, че същите кутийки пълни с МЪРШИ са ги обутвали на другите деца и резултата е повече от предвидим.... Как ли си уплътняват времето отговорните за ситуацията служители и ведомства?

Какво лошо има да си намажеш една филия с пастет и да я хапнеш сладко с добре узрял домат? Сега има, и лошото е, че пастета, кренвиршите, шпековия салам и още куп храни могат да ви докарат рак и други лоши болести. Защо? Защото контролът при производството е занижен или липсва

Напротив, има контрол при производството и то висок, но той няма нищо общо с изходната (за салама) суровина!

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова уточни, че децата са имали стомашни проблеми преди да се хранят в ЦДГ 5 Слънчо. Хайде, стига бе! Всички деца са били ПРЕДВАРИТЕЛНО болни?! Вервам Ви!

Ето затова не трябва да увеличават детските, щото почват да ид дават да ядат какво ли не.

чудно ми е че във варна детските градини работят, защото в провинцията всяко лято са в едни безкрайни отпуски и претенции

Контролът в детските градини винаги е бил под всякаква критика. А контролът на храните силно се влияе от това дали някое "наше" момче не предлага продуктите и няма никакво значение какъв е произходът им, от кога са и каксе съхраняват. Да не говорил, че готвачките в подобни заведения са на изчезване защото няма нормален човек, който да работи за тази заплата.

Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си. 1. Кренвирши ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.

А как ще ме убедиш, че колбасите над 10 лв не са вредни а ? Те да не се произвеждат на друга планета и от други печалбари.

Всички колбаси са вредни и под 10лв и над 10лв

колбасът може да съдържа смлени хрущяли и кости, свински уши, черва, стомаси и други странични продукти от месното производство. Но производителят майсторски с усилията на днешната химия може да ги маскира и колбасът да изглежда произведен от натурално месо! Освен соя и месни отпадъци, производителят често играе и с цвета, като добавя в колбасите селитра, която им придава характерния месен оттенък (обикновеното варено месо има сив цвят, а пушеното кафяв).Селитрата е старото име на натриевия нитрит това е хранителната добавка Е250. Тя има и някои положителни свойства например убива причинителите на ботулизма, но в големи количества нитритите са вредни за организма те повишават възбудимостта на нервната система и могат да бъдат причина за ракови заболявания. Използването на заместители на месото при производството на колбаси води до влошаване на вкуса, затова производителите използват добавка, която усилва вкуса това е глутаминовата киселина: Е620

И тези над 10лв съдържат консерватнти, оцветители, подобрители и всякакви субпродукти! И в най-скъпото сирене има само проценти мляко... "Аз ям", не знам какво ядеш, но е по-добре да спреш да проповядваш глупости.

Да не си технолог на някои месокомбинат

Абе сигурно са ги водили да се топнат в морето и за това

Е,кой знае какво е станало,нали някой беше казал че утре идва краят на света,че слънцето щяло да изгасне,щяло да се разболее завинаги:)

В ОДБХ трябва да знаят, че инкубационният период на вирусните е около 24 часа. Щом само в тази градина има зараза, сигурно някой от персонала не мие ръцете си и е здрав носител на вируса.

Как ли са взели проби от персонала?

Много ми се иска да знам - пука ли ти, дали в заведението където се храниш готвачите имат медицинско? Питай ги следващия път, как се вземат. Как пък може да задавате такива въпроси? Задължително е при постъпване на работа в кухня! Въпросът е дали всички го спазват...

Саламите се нареждат сред най-вредните храни, които можем да сложим на трапезата си. В голяма част от саламите се съдържат колагенов протеин, соеви гранули, овкусители, нитратна смес, кости, кожа и кости. Ако въобще има месо в саламите, то е от остатъци от животински кости. В саламите има и голямо количество от т.нар. Е-та, които са изключително вредни за здравето.

и какво има общо по темата??!

-Кой чука в този късен час? -Дъската ти отвърна глас

Общото е,че и твоето дете яде такъв салам в градината.