18 деца от варненска забавачка в болница (обновена)

Над 30 деца от 3 до 6 г. от варненската детска градина "Слънчо” постъпиха в УМБАЛ "Св. Марина" с температура и повръщане. От тях 18 са оставени за лечение.

Обратно в новината

Коментари - 18 деца от варненска забавачка в болница (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Саламите се нареждат сред най-вредните храни, които можем да сложим на трапезата си. В голяма част от саламите се съдържат колагенов протеин, соеви гранули, овкусители, нитратна смес, кости, кожа и кости. Ако въобще има месо в саламите, то е от остатъци от животински кости. В саламите има и голямо количество от т.нар. Е-та, които са изключително вредни за здравето.

и какво има общо по темата??!

Как ли са взели проби от персонала?

-Кой чука в този късен час? -Дъската ти отвърна глас

Много ми се иска да знам - пука ли ти, дали в заведението където се храниш готвачите имат медицинско? Питай ги следващия път, как се вземат. Как пък може да задавате такива въпроси? Задължително е при постъпване на работа в кухня! Въпросът е дали всички го спазват...

В ОДБХ трябва да знаят, че инкубационният период на вирусните е около 24 часа. Щом само в тази градина има зараза, сигурно някой от персонала не мие ръцете си и е здрав носител на вируса.

Общото е,че и твоето дете яде такъв салам в градината.

Е,кой знае какво е станало,нали някой беше казал че утре идва краят на света,че слънцето щяло да изгасне,щяло да се разболее завинаги:)

Абе сигурно са ги водили да се топнат в морето и за това

Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си. 1. Кренвирши ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.

А как ще ме убедиш, че колбасите над 10 лв не са вредни а ? Те да не се произвеждат на друга планета и от други печалбари.

Всички колбаси са вредни и под 10лв и над 10лв

колбасът може да съдържа смлени хрущяли и кости, свински уши, черва, стомаси и други странични продукти от месното производство. Но производителят майсторски с усилията на днешната химия може да ги маскира и колбасът да изглежда произведен от натурално месо! Освен соя и месни отпадъци, производителят често играе и с цвета, като добавя в колбасите селитра, която им придава характерния месен оттенък (обикновеното варено месо има сив цвят, а пушеното кафяв).Селитрата е старото име на натриевия нитрит това е хранителната добавка Е250. Тя има и някои положителни свойства например убива причинителите на ботулизма, но в големи количества нитритите са вредни за организма те повишават възбудимостта на нервната система и могат да бъдат причина за ракови заболявания. Използването на заместители на месото при производството на колбаси води до влошаване на вкуса, затова производителите използват добавка, която усилва вкуса това е глутаминовата киселина: Е620

Ужааааас.

Контролът в детските градини винаги е бил под всякаква критика. А контролът на храните силно се влияе от това дали някое "наше" момче не предлага продуктите и няма никакво значение какъв е произходът им, от кога са и каксе съхраняват. Да не говорил, че готвачките в подобни заведения са на изчезване защото няма нормален човек, който да работи за тази заплата.

Ето затова не трябва да увеличават детските, щото почват да ид дават да ядат какво ли не.

Якоооооооооо.

И тези над 10лв съдържат консерватнти, оцветители, подобрители и всякакви субпродукти! И в най-скъпото сирене има само проценти мляко... "Аз ям", не знам какво ядеш, но е по-добре да спреш да проповядваш глупости.

Да не си технолог на някои месокомбинат

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова уточни, че децата са имали стомашни проблеми преди да се хранят в ЦДГ 5 Слънчо. Хайде, стига бе! Всички деца са били ПРЕДВАРИТЕЛНО болни?! Вервам Ви!

Какво лошо има да си намажеш една филия с пастет и да я хапнеш сладко с добре узрял домат? Сега има, и лошото е, че пастета, кренвиршите, шпековия салам и още куп храни могат да ви докарат рак и други лоши болести. Защо? Защото контролът при производството е занижен или липсва

съм от отношението към децата ни! Синът ми беше на лагер в Обзор, 10 дена си ги изкара на вафли и пакетирани кроасанчета , защото храната е била ОТРОВНА . Всеки ден някакво бусче идвало с някакви лели , които са раздавали някакви мърши в картонени кутийки, след като децата масово са връщали кутийките непокътнати , лелите много се сърдели , че не им харесват кухнята! Предполагам, че същите кутийки пълни с МЪРШИ са ги обутвали на другите деца и резултата е повече от предвидим.... Как ли си уплътняват времето отговорните за ситуацията служители и ведомства?

чудно ми е че във варна детските градини работят, защото в провинцията всяко лято са в едни безкрайни отпуски и претенции

чудно ми е че във варна детските градини работят, защото в провинцията всяко лято са в едни безкрайни отпуски и претенции

Напротив, има контрол при производството и то висок, но той няма нищо общо с изходната (за салама) суровина!