В САЩ премахнаха ограниченията за Турция да купува изтребители F-16

Преди това Анкара заплаши, че ще се обърне към Русия за бойни самолети

Обратно в новината

Коментари - В САЩ премахнаха ограниченията за Турция да купува изтребители F-16 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ииииибах тия наши “приятели” хаймериканците ще дадат на турците 40 самолета и 80 пакета за ъпгрейд на цената на която на нас ни дават 12 самолета. Или както се казва : Опази ме боже от приятели с другото аз сам ще се оправя

Навярно взимат по-евтините варианти. Все пак средната цена за обикновен Ф-16 е 35 млн. долара за Брой. Докато по скъпите са за около 60-70 млн. долара за брой. Докато ние взимаме най-скъпитя вариант на стойност 130 млн. долара за брой.

И защо ни е скъпото, като за въздушен контрол по евтините вършат също 100 процента на тази дейност. Друга е врътката и смърди на зависимост от друга държава и корупция

Да може да си купят, но след 20 години, че много поръчки има преди това.

ама дали турция още иска?!?

Така, така! Доган добре ги навира на кучето в дирника

Съюзницити

И Турция ще се сдобие със самолети дето съществуват само на хартия.

Така се прави като Ердоган. Да се учат българските страхливци шарлатани!

Извинете за невежеството, но совен БГ някой друг купува ли F16? Е може би за авиомузеите евентуално?

ьяа (нерегистриран) Вървят като топъл хляб. Даже някои ни прередиха(БГ), може би са по-верни на хАмерика :)

"Извинете за невежеството" Не си извинен To турците са глупаци, нали ? Сигурно и Порше 911 модел 1965та е същия като модел 2013? Ф-16 след всичките модификации е по-скоро клас самолет. Все едно да кажеш че 5та серия на BMW е на 40 години .. Дтеба в тиквеника.

До ьяа: В момента е на въоръжение в 23 държави. На "опашка" чакат България, Румъния, Турция, Словакия, UAE, Бахрейн, Тайван, Мароко и Йордания.

Само в Гърция имат 154 бр. Ф-16 от различните варианти. Белгия около 160 бр., Дания 58 бр., Нидерландия също около 216 бр. от различните видове Ф-16, Норвегия 72 бр., Полша с около 48 бр. и Турция с над 240 бр. от различните варианти. Тъй че да доста нации имат не малко самолети Ф-16. Ето ви страничка с информацията https://executiveflyers.com/how-much-does-a-f-16-cost/

Знае си Ердоган, че в САЩ парица е царица и ги работи по техния начин. Ще продадат и майка си за един пробит долар. А нашите марионетки ги ев@ват където и за каквото ги видят. Лошото е, че народа плаща.

А Падишаха напира ли да купува Ф-ки? Като гледам добре се оправя и с дроновете.

Ще клекнат краварчетата! Къде ще ходят?!

Значи под заплаха всичко правят американците. Трябва да вземем пример

Да им продадем нашите-покупна цеа плюс 30 процента индексация заради инфлацията, а ние с парите да купим Ф-35, които оказва се ,са и по-евтини от Ф-16. Ще се съгласят, защото за тяхната поръчка трябва да чакат дълги години, а нашите нали вече са готови-по договор.

Не само са доставени, по договор, даже са в ксплоатация от дълги години, събразно същия, тоя договор. Даже още взимаме. Пак няма заложени комисионни или корупционни практики.

Всъщност това което ще ни се достави не са обикновените Ф-16, а хибриден вариант с двигател на Ф-35. Друг е въпроса защо е необходимо да взимаме този хибриден вариант на цена 250 млн. лева за бройка вместо стандартният Ф-35 за 160 млн. лева за бройка!?

Няма как! Двигателя на Ф-35 e PW-F135 а на Ф-16 е GE F110. Да не говорим, че въздушният тракт на двата самолета е съвсем различен и всеки е пригоден за "неговия" си двигател.

За това написах, че е хибриден вариант. Дори визуално се различава от стандартните Ф-16. Официалното му име е „Fighting Falcon“ („боен сокол“) Ето линк на страницата на производителя със снимки на модела. lockheedmartin.com/en-us/products/f-16/f-16-bulgaria.html

Хибрид между какво и какво? Защото това, което ми "показвате" на страницата е F-16 block 70 с комформни резервоари! На F-35 дори и не мирише!

"Самолетът F-16 Block 70 е разработен с технологии за изтребители от 5-то поколение F-35 Lightning II и F-22 Raptor" Да чудно къде пише че стандартният Ф-16 блок 70 е хибриден, въпреки че използва технологии на два в пъти по-добри варианта!? За двигателя конкретно четох на друга страница където имаше малко по-обширна информация или като се замисля може и да печатна грешка, но дори и при това положение това не тие стандартният Ф-16 блок 70. Най-вече след като максималната цена на един е до 80 млн. долара, а тези струват 120 млн. долара.

Няма да чакат, ще си ги сглобяват в завода до Анкара!

В Турция минималната работна заплата е 200 лева, средната 700 лв, а самолети купуват.

Един квартал на Инстанбул има повече хора от цялата България. Що да не купуват? От който искат от него ще купят!

За това ли българите отиват да пазаруват в Турция бе смешник!

Добре е ,че Турция купува Ф-16. Няма само ние да сме се прецакали!

Да им продадем нашите :D

Нашите са на идеен проект. Идея ли ще им продадем ?

Супер идея. Защото ако поръчат, ще пристигнат след 10 години. Нашите нали след 2 години идват. А с парите от продажбата-спокойно може да бъдат продадени и на по-висока цена, от която сме ги купили, заради инфлационна индексация да се купи нещо смислено.

ПИПО

"През октомври миналата година Анкара поиска да се сдобие с 40 изтребителя F-16 и почти 80 комплекта за модернизация на стойност, която се оценява на 6 млрд. долара." Смятам техните, смятам и нашите цени и нещо не ми се връзват сметките. Нашите златни бре :)

за парите които им дадохме САЩ предлагат на Филипините 12 от новите F16+3 резервни двигателя за тях, а само списъка с добавеното оръжие и оборудване за Филипините е дълъг колкото целия договор с българското правителство...

Апропо, Филипините от САЩ само самолети ли купуват или и друга техника? Опитвам се да подскажа на Че, защо "не му се връзват" сметките!

Отиде в ряката нашата сделка, ще е чакаме до нахлуването на Турските Ф16 в България, за сега ще бъдат дадени на Турците с приоритет

Тази статия нещо не е наред! Или става дума за други самолети или за друга сделка между Турция и САЩ. Турция произвежда самолети F-16 от 1987 г. и двигателите за тях F110-GE-100 от 1994г.

++++

Само да ви допълня че турците са единствените които имат пълен лиценз, освен производителя разбира се, за достъп до софтуера на самолета... което им позволява да "редактират" списъка с използваното от този самолет въоръжение.

Тука се поватарят едни и същи клишета: чертежи, цени и т.н. Уважаеми другарк и другари! Може ли някой да каже кога, как и за колко са поръчани, платени, произведени и доставени бъргарските Мигове? Още е военна тайна. Нали трябва да има информация за да сравняваме чертежите, парите, сроковете. Иначе да се повтаря едно и също мирише на кирилпетковизъм.

Аз и Асен Василев, ще ти сложм минуси в знак на протест, срещу начина по който разсъждаваш.

За Ваша информация един МиГ-23МЛД СССР го продаваше на България за 5,5 милиона преводни рубли - т.е. USD. Същото "изделие" Египет можеше да го получи за 3,5 милиона USD. Един Миг-29 струваше на България 18 милиона преводни рубли. По фиансови причини не бяха превъоръжени полковете в Балчик и Графигнатиево с Миг-29 и си остана една ескадрила в Равнец. Приказките, че "братушките" са ни давали оръжие срещу едно медалче за Брежнев са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. България за всичко е плащала, за всичко!!!!

Видяха краварите, че икономиката им позатъва и решиха да се правят ''на добри'', че нещо Турция не им като ЕС да им се връзва на всякакви разпореждания..

Май за Ф-35 ставаше въпроса, а не за тези кюнци със заварени крила. А, ракетите си трябват на Турция. Те са предназначени точно за американски самолети с каквито е въоръжена Гърция.

На нас откакто ни махнаха забраната, да купуваме самолети, само ни взимат парите. Някой да видял хаир от тая шарлатания ?

Алъш-вериша си ми върви с всички, бия кюрди, бия сирийци, свалям руски самальоти, купувам С-400, купувам Ф-16.

" 40 изтребителя F-16 и почти 80 комплекта за модернизация на стойност, която се оценява на 6 млрд. долара. "

Ние купуваме и инфраструктура и въоръжение, турците си ги имат.

Защо? Нали великото Тюркие може да произвежда собствени самолети :-)

Има пари - купува си. Вие пари нямате, на заем вземате и какво получавате - картинки и обещания! Турските самолети ще дойдат преди българските!

Не се опитвай да сменяш темата. Не ви се отдават на вас турците интелектуалните акробатики.

“Турция заплаши…” Питам се, кой ви позволява да пишете статии с понятия, които наслагват и предизвикват негативни емоции у хората? И не на последно място: от средата на 2022 г. държавата официално вече се води Тюркие!

Абе тя и Черна гора се води Монте Негро, ама ти и викаш Черна гора... Аман от глупаци! Турция си е Турция за българите и българския език. За наглосаксите е Туркие, за да се различава от Търки.

Сега бай Ермалък ще си има С400 Триумф и Фи-триесеипет! Кой сега е номер едно?

Вие почнахте ли да учите Турски в соросокопите. Щото това ви е бъдещето. Да славите Падишаха и да отричате Турското робство. Вече имате достатъчно тренинг с премахване на историческите факти свързани с Русия от метавърса. Такива като тебе ще бъдат лидерите на новата Турска губерния Булгаристан. От сега можете да мажете трътките с вазелинче. От Турция ще ви го доставят по-евтинко.

Ние, сме учили турски още когато баща ти си е пипал бубата и се е опитвал да си лапне сам! Другарят Т.Живков беше създал идеални условия за изучаване на чужди езици. България, която никога повече няма да имаме...

"През октомври миналата година Анкара поиска да се сдобие с 40 изтребителя F-16 и почти 80 комплекта за модернизация на стойност, която се оценява на 6 млрд. долара." Тъ, въпросът ми е, наште чертежи за колко броики бяха, на каква цена и с какво въоръжение. Нещо ми се губи, знайш ли.

Е, за 40 бройки сигурно имат повече отстъпка все пак.. разликата е 12млн на бройка

Турция произвежда Ф-16. Парите са само за модернизационен пакет, не за нови аероплани. Ето това ти се губи.

Турция НЕ ПРОИЗВЕЖДА самолети! Тя сглобява Ф16! Поинтересуивайте се да го ева какво е необходимо на една държава да прави самолети! Турция е на светлини години от такива възможности. 4-5 държави в цял свят го могат само и половината пак внасят части от чужбина

Може би правите разлика между "asеmbling" и "building"? По програмата "Peace Onyx IV" след 2007 г Турция вече "build" F-16, включително и двигателя. Като планерите се произвеждат в Анкара а двигателите Ескишехир.

Браво на Ердоан , държи се мъжки и го уважават.

А па браво разбира се! За 10 ръждиви кюнеца с-400 прецака сделка за производството на Ф-35 за милиарди, много милиарди! Евала, както викат комшиите.