В Русия не препоръчват да се използва водка за дезинфекция

Не е добре да си мием ръцете и с чист спирт, защото изсушава кожата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Три дни и повече трябва да си държа накиснати ръцете в това нещо???

Това заглавие е пълна безсмислица. Нито един руснак който е с всичкия си не би използвал водка за дезинфекция освен ако не е вътрешно.

Не мисля, че някой там е в състояние да чуе, какво не се препоръчва...

Да не са луди братупките да се дезинфекцират с чист спирт, те си го пият...

Това беше подъл удар срещу единственото удоволствие останало на руския мужик. Вземи му пиенето на руснака и по добре го убий защото вече няма за какво да живее. Ееех, мъко руска.

Напротив. Мярката е срещу луди, които ползват пиячката за забърсване на повърхности.

Така се получава, когато населението неможе да си позволи да закупи нормален дезинфектант. Дали заради дефицит, дали заради немотия... властите намя да кажат, само ще препоръчват.

Имаш ли представа колко струват въпросните дезинфектанти в България?Влез в някоя аптека и ако случайно има попитай за цената. Ще ти паднат очилата!

Необходимо е да се изчакат три денонощия преди употреба на препарата, докато бъдат унищожени вредните микроорганизми, чЕкай малко бе. НА туй му трябва 3 дена да унищожи бактериите и вирусите в буркана, ама ще ми дезинфекцира ръцете за 30 секунди??? Ех... Русия... умове галактики.

Това за 3 денонощия убива вирусите във всички шишета в радиус 200 метра, не просто в това, в което е забъркано.

Водката е само за пиене! ^_^

Според последните изследвания 52% от руснаците посягат към чашката. Останалите 48% си пият от шишето.

А при препаратите за вана как стои въпроса... за един прЕател питам?

Почти по същият начин както при марковите питиета като например якорудското менте

Със сапуна не си ли дезинфекцират ръцете или го държат за мезе?

Правилно. В Русия и корона вирус няма, така че няма нужда да се дезинфекцират.

как така корона в комунистическа държава. Там има ПКСС вирус.

че този вирус е руско биологично оръжие..... ще си плащат руснаците за всеки загинал от корона вируса. помни!!!

Естествено, водката е за пиене а не за глупави дезинфекции.

личните ми наблюдения са че българите пият повече от руснаците . сравнявам софия и ст. петербург . за техните провинции нямам наблюдение , сигурно доста пият , но не колкото във враца

Сравняват се социалния ефект от алкохолизма. В Русия той е многократно по-голям.

То, какво друго им остана на "братушките" освен водката.Сега като едно време ще започнат да смесват одеколон с компоти и да се хвалят кой колко бурканчета с фасове има.Там нещата отиват на онези времена отпреди перестройката.Жалко !

Добре де нали разбра че руснаците не са братушки на ромите? Защо използваш такава терминология?! Пий си компотите и одеколоните и не бери грижа важното е в Столипиново да не плащате за ток и вода!

Руснаците и Царя, и Революцията, и Сталин, и Путин ги минават с водка. Не виждам, защо да сменят метода след като явно работи. До колко ефикасно е друг въпрос, но ги прекарва от днес в утре, нали? Понякога направо в другиден, но това са особености на калибровката на метода... ;)

Една поправка в заглавието " в Русия не се препоръчва съсипването на водка за дезинфекция"

егати изостаналата държава. Сергей Брин не случайно си я нарече "Нигерия със сняг"

А тебе те наричаме бял циганин..

Коментар по повод следния надпис на рускщщояееи на текила в Русия: "Да не се употребява след 1 седмица след отваряне." "Тези мексиканци са много наивни.". Това министерство не си ли познава народа? Кой руснак ще употребява водка външно?

Той ,така и така, не става за пиене заради метиловия алкохол , а само за разтриване при простуда. Що да не дезинфикцира и ръцете?

Не може и първака да се ползва ,отровен е и прониква през кожата ,дори и парите са му отровни ако го ползваш за дезинфекция на пода.

и никога за дезинфекция сапун за тая работа

Правилно-водката е за пиене! :)

за вътрешна дезинфекция, тъй да се каже

Точно така, колега! :)

Че те там си лекуват всичко с водка, например водка плюс нещо като добавка. Имам един познат, който работеше там и си лекуваше разтройството с една бутилка вода плюс една лъжица сол.

И правилно! Водката е за пиене! ;)

Смесвате 2 части Боярищник с 1 част етилов спирт над 95%. Разклащате и си почиствате ръцете. Смесвате 100 милилитра спирт над 95% със 150 милилитра безалкохолна напитка. Консумирате с компания.

То беше ясно, кой с каквото е свикнал и каквото има.Де да можеше и с акъла така...

goose

Естествено че са прави, как така ще зяносваш водката? :)

Най добре е да ползват отрова за мишки като ваксина....мръсно и коварно племе!!!!! аз бих решил кой да диша....всички агенти на ДС-КГБ,рубладжии, люди с руски паспорти, и техните мекерета не бих ги оставил да дишат!!!!! руснаците пуснаха вируса разработен от лабораторията за зарази и биологично оръжие "Вектор" в Новосибирск!!!!

Аз те подкрепям напълно. Всичката тази паплач в България, която боготвори руското джудже, а близките им отишли на Запад , да бъде натоварена на няколко кораба и да бъде изхвърлена в станата на алкохолиците. АКО ТАЗИ ИЗМЕТ ИЗДЪРЖИ ТАМ 2 МЕСЕЦА, АЗ ЩЕ ПРИЕМА ИСЛЯМА.....ЩОТО ТАМ НЕЩАТА НЕ СА ТОВА, КОЕТО ПАСМИНАТА СИ МИСЛИ...ТАМ ПО СЕЛАТА НЯМАТ ТОК И ГАЗЯТ КАЛ ДО КОЛЕНА И 80% ОТ МЪЖЕТЕ СА АБСОЛЮТНИ АЛКОХОЛИЦИ.

Много си злобен бе, но ще ти се върне. Който копае гроб на друг, сам пада в него.

Ползата от ракията е многократно по-голяма ,нали?