Европейският парламент гласува резолюция срещу ”Южен поток”

Европейският парламент ще гласува резолюция срещу изграждането на газопровода „Южен поток”.

Обратно в новината

Коментари - Европейският парламент гласува резолюция срещу ”Южен поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОРЕДНОТО ГОЛЯМО ТЕАТРО РАЗИГРАНО В ЕВРОПАРЛАМЕНТА Това решение на ЕП е напълно символично, без какви да е последствия за никого. Нито Русия ще се откаже от строителството на Южен поток, нито България ще се откаже от участие в него. Писахме в съседната статия под карикатурата на Комарницки защо Русия няма де се откаже. Гласуването в ЕП е направено е под диригентската палка на САЩ, който държи и ръководи изцяло външната политика на ЕС. Самият ЕС няма обща енергийна политика, нито има правомощия да забранява Южен поток, нито Южен поток е отхвърлен от България. ЕС не е политически съюз, нито държава, нито конфедерация, ЕС е само икономически съюз с пожелателни директиви на 100% свободни и независими държави, свободни сами да решават и оправят двора си. И дали България ще се включи в Южен поток си е наша изцяло вътрешно решение и работа. Даже Орешарски вече взема заем от 1,5 милиарда долара от Русия за участието на България в Южен поток, хартиите са подписани отдавна. Барозовците от ЕК и всички, които управляват ЕС са НЕОЛИБЕРАЛИ получили вероюто си от САЩ и назначавани от него. Европейския парламент е пълен с неолибералите на три европейски партии- ЕНП, ПЕС и Либералите. Ръководството на ЕС е една марионетка в ръцете на САЩ , назначавано от него и единственото, което може да прави е да прокарва политиката на САЩ в Европа в помощ на долара и американските олигархични корпорации- Шеврон, ГМО и прочее. Но тяхната политика е само ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА, дали ще приемем американските ГМО или Шеврон си е наша работа, решение на нашия парламент. Неолибералите са направили ЕС напълно неработещ съюз тънещ в пълен хаос и дезорганизация и държат Европа на колене пред САЩ. Проблема е в АМЕРИКАНСКИЯ НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ нахлул 80-те години в Европа и унищожил старите леви и десни идеи на Европа, направил цялото политически пространство на Европа с едно мислене НЕОЛИБЕРАЛНО . Русия на Путин също е неолибеарлно копие на САЩ, тя първа от бившите комунистически страни, при таткото на Путин- Горбачов, прие неолиберализма от САЩ и го наложи на България чрез последния елит на БКП около Луканов, регистрирал партия БСП- те внесоха американския неолиберализъм у нас по тесни комунистически връзки и любов. Сега борбата между САЩ и Русия става не на идеологическа основа, а на икономическа--бият се олигарсите на двете страни кой да си продаде по-добре стоката в Европа и кой да награби повече парчета от баницата на Европа.

Добре, поток няма да има, ама какво става с паричките дето заделиха Стойнев и Орешарски?... Тях как ще усвоим? Или много питам?...:D

Дреме им на ушанките на руснаците ония в Китай точат зъби за руските ресурси.

И на ЕСС за нас.

Само идиотите не разбраха, че не е въпроса ще има ли Южен поток, а дали ще мине през България или Турция. Сега турците квичат от радост, че заради промити мозъци от соросоидите ще загубим поредната възможност за транзитни такси и газова независимост, сега те ще станат първата страна, а ние ще сме зависими вече освен от Русия и от тях, ама отде у промит мозък и соросоид акъл. Те им дай да плямпат глупости колко било вредно, пък турците, дето винаги първо си гледат интереса сега ще намажат и ще ни превърнат в икономически роби!!!

Ако ЕС иска истинска деверсификация да стимулира други източници на енергия като Браунов газ. Само на първо време вече съществуват технологии които намаляват с 30% използването на конвенционални горива. Необходима е само вода и воля. А ако се продължат тези изследвания може да се стигне до 100%. Но всички са подвластни на петролно-газовата мафия.

Австрия и Италия казаха НЕ, на руския ГАЗ, ще внасят от Египет и Либия. Южен поток вече е ненужен . История. Троловете не знаят на кой свят са.Изпуснаха руските комисионни.

ЕП бълва злоба. От алчност не си намират място. А що касае доставките от Иран, ако не греша, и те ще се управляват от Русия.

Излизай бе, прав ти път. За какво ще ни плащат ЕС? Да не би тръбата да е за България? Тя е за тях и те могат да се откажат от нея. Ти ли ще им държиш сметка за решенията засягащи техните снабдявания с газ?

А газ откъде бе иванушка когато украйна на турчинов спре да плаща на газпром? През мозъка ти минава ли тази мисъл. Да не говорим че СМЕ ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН НА ЕС И ЮЖЕН ПОТОК МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ И ЕС=БЪЛГАРИЯ. ЗАТОВА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗИ С БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС. Но ти си свикнал да ти казват кога да ходиш до тоалетната от Бруксел. БАЛВАН!

За какво да ти плаща ЕС бе трол, за това, че не искат тази газ която терориста Путин им предлага ли? ЕС решава дали ще купува от руски терористи, или от Кувейт. ТРОЛОВЕТЕ САМО ЩЕ ГЛЕДАТ И МИГАТ НА ПАРЦАЛИ.

Другари, патоко умре. Пари нема да има по таа линия. Затова, другари, да се съсредоточим в крадене на омразни еврофондове

Ще го има или няма не зависи от дупeдавците Бг правителството Зависи от крайните клиенти, най-вече Италия А Италия НЕ иска Патока Така че няма да го има

в момента живея в зап европа и вси4ко е газифицирано лесно удобно и бързо екологи4но а в бг се горят дърва и ток не вярвам европа да се отре4е от вс това заради някаква си украйна в която америка има интереси и запали войната меркел опомнете се 4е хората няма да ви простят и засто трябва да се търси другаде газ като 65 процента е в русия а пък и ако знаете при какви условия работят то сте се откажат изнежените европейци стават само за офиси оставете русия на мира и си живейте с нея америка да си търси другите изто4ници

Ами те искаха да си живеят с Русия, ама Русия реши да се връща към СССР. Някаква си Украйна? Ами ти някак си ползваш благата на Европата , пък плачеш за Русия? Що не отиде да живееш в Русия? Тогава думите ти щяха да имат някаква тежест. Живуркай си там и остави политиците да се погрижат за теб ,както са го правили досега. За да имаш стандарта на Западна Европа. В България също има газ , ама доста хора са бедни и ползват дърва. Това е проблема, не че няма газ за всички. Ама така става като руски подлоги те управляват.

България член на ЕС и НАТО където всички управляващи направиха пътека до американското посолство са били агенти на Москва. Е такава умопобъркана мисъл рядко се случва да прочетеш. Целия батак вБългария е следствие от политиката на ЕС НАТО и САЩ.

Първо - кефа на западноевропейците не зависи от руския газ. Там няма продажници да ги заробят като нас Второ - винаги можеш да се преместиш от Западна Европа в евроазийския рай. Но не го правиш и няма да го направиш, нали?

Ани нищо не знаеш , в България и то в карйните квартали на София горят и се топлят с кюмюр и то долнокачествен и евтин и замърсяването е такова, че китайския Шанхай е чист алпийски въздух ! Питай мен като наблюдавам съседите си.

Ами защо не гласуват за затваряне на Северен поток! Нашите "избранници" ще гласуват ЗА с 1-2 изключения,това сме ние правим се на англичани и американци и не ни интересува националният интерес. Очаквам дир-а поименно да пише кой как гласувал от нашите евродупетати. Гледам на мачовете на Байерн с Ман юн. си стоят на централно място рекламата на Газпром,хм,парите и и нтересите не се влияят от разни празнодумия и символични санкции.

Изтъркана опорна точка. Моника няма въображение Към 1000 отговора имаш по-долу

Защото е построен и зплатен И няма задунайские губернии да теглят милиарди за да го подарят на руския император

Газ за Италия ,Австрия и Германия. Тези три държави са консуматорите , защото имат икономики. За тях е тази газ от Южен поток България и Сърбия са проруски пионки, на които газ не трябва, защото няма какво да го правят. Нямат пари да плащат. Та за какво квичът троловете ? Че не лапнаха комисионни от Русия за това, че продават България за стотинки? Никакъв Южен поток. Дано Европа ни отърве от руските сепаратисти и терористи веднъж за винаги.

Южен поток не трябва да се строи, вместо него трябва да бъдат намерени други газови доставчици, смятат в Европейския парламент..." Ааа, вече са намерени такива. От САЩ с кораби цистерни ще ни носят газта. На цената на руския Х 10.

Американския газ е по-евтин от руския. Доставен до тук ще струва колкото руския. Провери ако искаш цената на американския газ.

drago_stz@abv.bg

Защо говориш глупости,ти първо имаш ли представа колко кораб колко нещо трябва да се построим .Тук говорим за милиарди кубици не за 2 танкера на месец

Иванушка, олигофрен ли си или просто играеш тъпо? Ако имаше възможност за американски газ на цената на руския да дойде в Европа, то това отдавна да се е случило ! Купувачът плаща цена включваща цената на газта+ цената за превоз/пренос+всички други разходи направени от Продавача във връзка с тази сделка (банкови, застраховки, комисионни ) + печалбата му !

Който плаща ,той поръчва музиката. ЕС е консуматора на газ, ЕС решава дали ще купи газ от руските терористи.

Шило

Така е, на когото му трябва, той поръчва. Това е истината. Проблемът е, че по други трасета едва ли ще има такова количество на тези цени. Все пак ненапразно е търсен този път.

само дето няма кой друг да им продаде на такива цени а Русия преориентира ли износа на газ, ЕС ще си разтвори гъза за ново хамериканско онождане

Де такъв късмет Русия да си преориентира износа. Китайците такъв ще им го набият. Сега Газпром ще им продава, ама на цените които китайците искат. А китайците не искат да плащат колкото европейците. Те могат да се снабдяват и от други места, включително САЩ. Китайците сигурно плащат 100 долара под европейците. Я кажи дали им е изгодно на Газпром?

ало дир-а! в кое време е глаголът "гласувам" в заглавието? - със сигурност не е в бъдеще, което е необходимо за случая. или сте неграмотни или ни манипулирате. аз залагам на второто....

Какво общо има ЕП с договори, сключени между търговски дружества, а не между държави? И второ - цитирания украински сайт пише, че ние вече сме махнали тръбите за Южен поток още преди да има резолюция на ЕП. Това вярно ли е?

Шило

Не, работят си.

Тръбите наистина са закарани на склад за временно съхранение. Но то ще стане за постоянно съхранение сигурно. Цитат: "Тръбите от първия заваръчен шев на газопровода "Южен поток", с които символично започна изграждането на газопровода през октомври 2013 година, сега са откарани на склад за временно съхранение и ще бъдат използвани в по-нататъшната работа", обясняват от компанията заради появили се информации, че тръби по българското трасе се демонтират.

Троловете остават без работа и без заплати. Досвиданя южен паток, няма да ни липсваш. Само червените платени бабички вият на умряло.

Мен лично почва да ме дразни тази политика на Ес.Кой са те да ни казват какво може и какво не.Някой пита ли ни нас за северен поток и прочие проекти.Трябва да се еманципираме от ес и да наложим вето на това решение.

Ами те ползват газта, те ще решават.

drago_stz@abv.bg

Ами нали и ние го ползваме.Нали сме в този ес путки ли сме или кво да не тупнем по масата и да си гледаме интереса си.

Тролове, пазете клавиатурите, те са ваши! Нали ви е ясно, че почти никой не чете опорните ви точки и сами си гласувате за тях?

Газ, та газ. Като нямахме газ допреди 20 години как сме живели? Нали имахме голяма индустрия, тя как работеше без газ? Големи крокодилски сълзи тука.

Преди години идваха горива от Русия на безценица .А и много от днес ползващите газ тец,различни предприятия заводи и прочие минаха на газ за да е по рентабилно.Затова е този рев

Ами то газта няма да спре. И в момента плащаме ,най-скъпия газ в Европа. Пък се чува ,че ЕС ще договори единна цена за цяла Европа. Която би трябвало да е по-ниска от сегашната. ЕС като едно цяло може да договори по-добра цена от всеки поотделно.

Защо ЕП не гласува срещу син поток? От къде на къде ние ще трябва да плащаме за кефа на третия пол? Писна ми от този ЕС. А щом И Пеевски ще става евродепутат, то от това ЕС не става!

Ами тя вината за Пеевски не е на европарламента ами наша. Има партия тук дето го праща.

Син поток води към Турция, която не е член на ЕС. Как ЕП да гласува срещу него?

И още: Пеевски ще става евродепутат не защото ЕС много настоява за това. Точно обратното е.

Погледнете снимките вдясно на вашата страница и ще разберете защо сделката за ЮП е неизгодна за всяка независима държава. Аз виждам на снимките вдясно - въоръжен войник, войници на танка, въоръжен войник, боен самолет, въоръжен войник, войник с дете. Някой да иска чужд войник да гушка детето му?

Обсебен и наивен си Иванушка, да не река и глупав ! Не обвинявй руснаците, не може някой да крои заговори и комплоти в съседния двор, а те да се правят, че нищо не се случва. Да подкукуросват съседа ти да те псува и кълне , а ти да се правиш, че нищо не се случва. Да отнемат демократични свободи на малцинството в Украйна и ти да се правиш, че нищо не се случва. Какво прави ЦРУ до оградата на Русия ? Много добре знаем какво прави ЦРУ по света, налага американския начин на живот, ама другите дали го искат никой не ги пита .

Покажи един малтретиран руснак , с ограничени демократични свободи? Щото примери за обратното хиляди. Кой ще защити украинците в Източна Украйна от руските банди и сепаратисти. Да си чул за проукраински активист? Ама за проруски терорист си чувал. Да не би украинците да превземат сгради в Изт.Украйна?

Браво на Илиана! Еврочиновниците са американски агенти-иначе не могат да бъдат обяснени антиевропейските им решения!!!

Няма смисъл да се пените по форумите.Ако бъде решено да бъде спрян Южен поток, то ще е защото и големите крайни клиенти в Италия, Австрия, Централна Европа са се съгласили това да стане. Само глупак може да си мисли, че политиците ще предприемат нещо срещу волята на едрия бизнес. Аз мисля че след последните събития, дори да бъде построен този тръбопровод, предишната му цел вече не може да бъде достигната, т.е. дори да има тръба, ако крайните клиенти решат да не купууват, а някои вече го направиха, файдата е малка. След събитията в Украйна едно е сигурно - че Европа с течение на времето ще бъде все по-малко зависима от руски ресурси, а ще се залага все повече на алтернативни източници. Да се постигне това няма да стане от днес за утре или толкова лесно, но старта е даден, най-важното- има политическа и икономическа воля и с времето ще стане реалност.

Разбира се че това е извода.Само че: колкото и да са тъпи нашите "освободители" няма как да не са се сетили за това.И по тази причина безумното им поведение е още по неразбираемо.А тъпите политици от западна европа все пак са си задали въпроса КЪДЕ И ЗА КАКВО РУСИЯ Е ПОЛЗВАЛА ПАРИТЕ ОТ ГАЗТА КОЯТО НЕМСКИТЕ ГОВЕДА ТАКА НАСТЪРВЕНО КУПУВАХА.МАЙ ЗА ВОЙНА А?

Като ми поясните с какво Украйна е "цъфнала и вързала" след като мисля цялата руска газ минава през нея, след като имаше един "изгърмял" ядрен реактор. Ама кво и е на Русия.Тя си е чистичка, без болни, без загинали. А това,че потокът минал през чужди държави е важно за нея и за това без война ги напада брутално и нахално пищи - "Ама не, ни не нападаме, нас ни нападат".

Докато бъркаме икономиката и политиката все ще е така. Като искат да налагат икономически санкции на Русия, защо не врътнат кранчето на северен поток на входа на Европа. Нали и без друго от там им идвали само 20%. Отговарям: защото собствения им бизнес ще им отреже главите. Добре е да се налагат санкции, но някой друг да плаща цената им. Някой от по дребните дето ще си траят.

До сега от приказките, идващи от ЕС е много ясно едно: Не Русия използва газта за натиск, а точно обратното: ЕЦ използва газта за заплахи срчщу Русия, чве ще я спре и т.н. Двоиния стандарт е мног важен тук: Едно се върщи, а друго се говори. Защо Германия, която е много зависима, не спре руския газ? Не само не го спират, а заплащват да спрат ЮП, но си получават газ от Русия и си живеят живота. И заплащшват, а русия на никого не е спряла доставките. Това е върха на двуличието. Но от ГЕРБ и други си затварят очите за да се мазнят на запада вместо да заемат достойна позиция. Това е то продажни партии с продажни политици.

Много е жалко да виждаш хора, които уж се борят за демокрация и капитализъм и проклинат Русия и я заклеймяват като "комунистически щат" и в следващият момент не могат да различат изгодна от неизгодна сделка. Селяндури. Пълни селяндури с промити мозъци.

Откога ,чакам някой да обясни изгодната сделка. Аз 100 казах защо е неизгодна и никой не отговори? Айде де отговорете.

И искам да знам - оти дали ще ги има тръбетата и ли не - се губим. Нашия си шистов газ да ползваме па че сме на загуба. Я ме светнете по тоа въпрос.

Абе, колко малоумни сте вие, бе?! Ще се откажем да черпим газ директно от източника - Русия. Тоест това е най-независимият вариант за една страна, която няма собствени енергийни суровини. И ще заменим "Южен поток" със "Син поток" - което е руски газ, но през чужда територия, което всъщност ни прави по-зависими от политически решения на Турция. Мога само да стоя безмълвен пред общата простота на българина - от политика, до селянина.

ЮП не идва за нас. Те руснаците само за нас тръба под морето няма да пуснат. А за цени на газта да не говорим. Щото да не се окаже ,че цената през Турция ще е по-изгодна. Така ,че от България нищо не зависи. И 30 години трябва да плащаме на руснаците тръбата на наша територия. Отговори.

от ТУРЦИЯ ЩЕ ИДВА РУСКА ГАЗ ПО СИН ПОТОК!!! Ако СИ ЗАБРАВИЛ - СИН ПОТОК Е НА ГАЗПРОМ!!! А сега си вади калемчето и смятай КОЛКО ПО-ИЗГОДНА ЩЕ БЪДЕ "ТУРСКАТА" ГАЗ... ЕС може да се "бори" ЗА НЕЗАВИСИМОСТ от РУСКАТА ГАЗ! НО ЩЕ СЕ БОРИ СЛЕД ТОВА И СЪС ИЗВИВАНЕТО НА РЪЦЕ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИЯ - ГАЗ СРЕЩУ ПРИЕМАНЕ НА МЮСУЛМАНСКА СТРАНА С ИМПЕРСКИ АБИЦИИ - не по-малки от руските, ЗА ЧЛЕН НА ЕС!!! ДВОЙНА ЗАВИСИМОСТ. Все пак 30% СА СИ 30%....

Серегея цял закон гласува да гарантира интересите на съветския съюз, а пък тия от ЕС спират целия проект. А сега кажете на кой му е по-голям?

А сега да плеснем с ръце и да се прегърнем.

Човек трябва да е много тъп(или много нагъл популист) за да твърди, че тръбите на една газова връзка ще допринесат с нещо за покачване стандарта на обикновения българин. Вижте какво става в Украйна- не минава ли вече от десетилетия основната газова връзка от Русия за Европа през Украйна? Да не би случайно да са прокопсали украинци или може би по-скоро са на ръба на фалита и на гражданската война. Стига с манипулации. Ако искаме да имаме по-виско стандарт на живот трябва да залагаме на земеделие, технологии(ИТ) и туризъм. А също така защо не се измисли някаква система за отпускане на кредит на обикновените хора за поставяне на слънчеви панели на покривите на къщите, както и да се създадат условия да се изкупи от тях по този начин генериранаат енергия. Тогава много по-голяма група. отколкото ако се постори Белене, ще имат конкретна полза. Но нали обичаме да ни будалкат, предпочитаме да ни лъжат и за наша сметка малцина да си натъпчат джобовете с милиони, а ние да си останем с удоволствието че пак сме слугували на някого.

Ами то прости хора, какво искаш. Та както каза, прокопсала е Украйна от руския газ, затова сега са на прага на войната. Заради тая руска тръба. Не ни трябва на нас таралеж в гащите.

УКРАЙНА: "Тимошенко беше министър на енергетиката в правителството на Павел Лазаренко. За тези две години от Украйна бяха откраднати 120 млрд. фунта, според данни на ООН. Лазаренко е осъден на 9 години затвор в Америка и в момента излежава присъдата си, коментира Лукас. THE DAILY MAIL 24,02,2012 Виж кви ги пишат тези РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИНИ ОТ ДЕЙЛИ МЕЛ! А ако искаш потърси и в МОНД ДИПЛОМАТИК - кви още неща има за УКРАИНСКИТЕ ОЛИГАРСИ! Те пък са ФРЕНСКИ РУСОФИЛИ И КОМУНИСТИ...

Neo, welcome to the real world. Хубави лозунги знаеш, направо се чудя Германия например как не се е сетила да спре да ползва газ ( руски или норвежки, или друг ) ? Иди ги светни, ще те позлатят :)

Не е достатъчно да имаш нещо. Трябва и да можеш да го използваш. Например в България има страшно много читав IT човешки ресурс. Знам го то личен опит. Да си чул за световно известна бъггарска софтуерна фирма. Същото е и с газа. Не е зле да има доставки на евтин газ от различни места. А дали индустрията ще го използва добре и ще бъде конкурентноспособна си зависи от нея.

Ако някое българско евроговедо гласува такова нещо, трябва да го обесим на площада за национално предателство.

Руска тръба през България е национално предателство. Няма да стане.

Шило

Ще го отнесат тези, които разчитат на доставки по това трасе. В крайна сметка се прави за да има доставки на газ за тези, които имат нужда. Пък ми звучи доста несериозно да се доставя газ от другия край на света, минавайки през редица държави, които черпят от същото това количество. И най-вече дали това количество ще е достатъчно за тези, които разчитат на Южен поток. Все пак той не е конкуренция на Северен, и на другите трасета през Украйна.

Не го решаваш ти, а Италия и другите клиенти, ако има такива. Без тях ЮП няма. Или сега се местиш в италианските форуми да ги убеждаваш и тях ,че ЮП им трябва. А той европейския парламент ще гласува решението си.

Шило

Кое да решавам бе, Иване? Нещо много ти е тънка мисълта. Не те разбирам, не съм имал такива амбиции никога.

Пълни тъпотии. Дано не се приеме - това ще е поредното анти-българско решение. Ще сме независими чрез азербайджански, катарски или американски газ... Е голяма независимост.

Като искаш да си зависим от Русия, върви там. Ама май бързо ще се върнеш обратно. Газ от няколко места е диверсификация. Тоест да не зависиш само от едни източник. Та какъв ти е проблема с това?

Да ще получаваме газ от "Син поток". Познай от къде идва газта през "Син поток"? Защо има толкова прости хора като тоя Иван не ми е ясно.

С ванката може и да спорим, но тук го подкрепям. Няма нищо лошо в диверсификацията. Като имаш тръби от Русия, Катар, Азербейджан и т.н можеш да купуваш от където ти предложат най-добри условия. Нарича се конкуренция и винаги е полезна за клиента /нас/.

Не позна. С интерконектора от Турция , ще получаваме газ от Син поток и Баку. От връзката с Гърция , ще получаваме газ от Катар.

Целта на спирането на южен поток няма нищо общо с енергийната независимост от Русия. Целта е транзита да не може да заобиколи Украина. Това е основен приход за закъсалата и икономика и след като се отделят източните области /основните донори в бюджета/ ще е съвсем необходим. Т.е. ние ще загубим бъдещи приходи, за да не ги загуби Украина. Не е много приятелско от страна на ЕП.

За ЕП ние сме без значение. Ние сме слуги. Просто обслужващ персонал.

плащащи ЧЛЕНСКИЯ СИ ВНОС! Който после ни се връща под формата на "ПОМОЩИ". Но с 20% САМОУЧАСТИЕ! Щото сме БОГАТИ! Истината за "строим с ПАРИ ОТ ЕС": 2010 година - 100% ФИНАНСИРАНЕ ОТ БЮДЖЕТА! ВЪРНАТИ ОТ ЕС - 75%. 20% САМОУЧАСТИЕ и 5% - НЕПРИЗНАТИ РАЗХОДИ! 2011 - 75% ОТ БЮДЖЕТА. ВЪРНАТИ ОТ ЕС - 50%. 2012-та - 50% от БЮДЖЕТА. ВЪРНАТИ 25%. 2013-та - 25%. ВЪРНАТИ - ???? ТА СЕ НАЛОЖИ ДА РЕЖЕМ ПО ДВА ПЪТИ ЛЕНТИЧКИ НА ЕДИН И СЪЩИ ОБЕКТ. А сега си направете сметката с 5% САМОУЧАСТИЕ. За които плакахме на рамото на ХАЙ МЕРКЕЛА през 2010. Га искахме да си и върнем влакчетата!!!

Северен може, а Южен не... евтин и достъпен газ за богатите страни може, за нас не.... Забълкаха кризата, сега ще ни насадят шистовия газ, опосканата ни икономика ще се лиши от милярдни инвестииции, работни места и транзитни такси...! Интересно защо десните партии в белите страни прокарват политика за икономическо стимулиране, а нашите родни седесерчета гледат да ни оставят с дървеното рало...

Дай точно последователността във времето, кога това(милярдни инвестииции, работни места и транзитни такси) ще се случи. Милиардните инвестиции ще са от нашият джоб. Работни места - ами те руснаци ще го строят. Я има 100 българина зает ,я няма. Такси - след 30 години ,ако все още тръбата се ползва.

Шило

Иване, Южен поток е финансиран от Газпром. А не се прави на тарикат.

точна последователност, до 2016 г. 4 млрд.евро по най-оптимистични прогнози са инвестициите, които щяха бъдат направени в Бг. Направи си справка за размера на брутния продукт на страната. Мога да ти кажа откъде ще дойсат тези средства..

ЗНАЧИ.ДА ВИ Е ЯСНО НЯКОЛКО НЕЩА .А ИМЕННО 1 НЯМА ДА ИМА РАБОТА ЗА ОКОЛО 5000 ЧОВЕКА С ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК 2 МНОГО НАШИ ФИРМИ НЯМА ДА ВИДЯТ НИЩО КАТО ПОД-ИЗПЪЛНИТЕЛИ ПО ПРОЕКТА 3 РУСИЯ ОТ СВОЯ СТРАНА ИМА ПЪЛНО ПРАВО ДА НИ СЪДИ ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДОГОВОРЕНИТЕ ВЗАИМОТНОШЕНИЯ СПРЯМО ПРОЕКТА ЮЖЕН ПОТОК 4 НЯМА ДА ИМА ПЕЧАЛБА ЗА БЮДЖЕТА ОТ ТАКСА ПРЕНОС НА ГАЗТА 5 НЯМА ПО БЛИЗКО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ ЗА ДОСТАВКА НА ГАЗ 6 КОМШИИТЕ-ГЪРЦИЯ-ИТАЛИЯ И ОЩЕ НЯКОЛКО ЩЕ СЕ ВИДЯТ СЪЩО В ПРИКЛЮЧЕНИЕ 7 СЛЕДВАЩАТА ЗИМА/АКО НЕЩАТА НЕ СЕ ОПРАВЯТ/ ЗАПОВЯДАИТЕ НА ОБЩ ОГЪН ПРЕД ПАРЛАМЕНТА ТА ДА СЕ ТОПЛИМ КОЛЕКТИВНО ТОЗИ ЕВРОПЕИСКИ СЪЮЗ Е ПРОТИВ НАШАТА ДЪРЖАВА ОТ КАК СВЯТ СВЕТУВА ВКАРАХА НИ ТАМ ЗА ДА ИМ ПАЗИМ ГЪЗОВЕТЕ ОТ ЕВЕНТУАЛНО НАПАДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА АРАБИТЕ--НЕ ЗА ДРУГО

И кога ще ги вземаме тия такси знаеш ли? След 30 години. Дотогава България ще плаща едни 3 милиарда евро на руските олигарси задето са построили тръба на наша суверенна земя. Така ,че тия глупости дето ги написа няма да станат никога. Като иска ЮП, Европа да дойде и да плати кеш тръбата и ние да вземаме такси от първия ден. Ако Европа не го иска ,няма да има ЮП.

Може да няма ЕС, но Южен поток ще го има, защото е необходим ...

И на кого е необходим, когато Ени се отказа от него?

До там сме я докарали с нашата проевропейска и прохамериканска продажност, че ни диферсифицират от всякъде ...

как УЖ ЕВРОПЕЙСКИТЕ БЪЛГАРИ ЗА ЕС защитават поредното спасяване на страна кандидат за ЕС за сметка - например за СПРЕНИТЕ ЦЕЛЕВИ ПОМОЩИ ЗА ТРИТЕ НАЙ-БЕДНИ РЕГИОНА В ЕС!! Тези в СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ!!! Забравихте ли умници. ОТНЕХА ГИ ЗА ДА СЕ СПАСЯВА ГЪРЦИЯ!!! Сега - ще спасяваме друг, но ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ ЧЛЕНСТВОТО в ЕС.Щото сме ЦЪФНАЛИ И ВЪРЗАЛИ. А що просто ни си прочетете позицията на СЛОВАШКИЯ ПРЕЗИДЕНТ. За газта, която му искаха за да спасява УКРАЙНАТА!! И позицията на ОЩЕ ЕДНА СТРАНА НА ТРЪБАТА ПРЕЗ УКРАЙНА! ЗА ЗАЩИТА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА СИ!!!

То щото бяхме цъфнали и завързали преди 1989. Сега сме хиляди пъти по-добре. И по-добре можеше да сме без руските подлоги.

кога ше си смениш името руснако, рубладжия

ти го е казал: Една стотна от това, което е построил ТОЙ за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство. ТОЗ, КОЙТО ПОДПИСА ПРЕЗ НОЕМВРИ 2012-та за ЮП-то.

Брюкселските продажници съвсем изтъпяха. Но Южен поток ще го има, той е необходим. Може през Турция, може през Южния полюс ... Потърпевшите сме пак ние, българите.

Наистина кофти стана с тая комисионна дето я изтървахте. А за Южния полюс не е лоша идея. Той на там е тръгнал вече ЮП.

Иване ти си рубладжия, името ти е руско - да го смениш

Може, но до Турция само. Оттам нататък няма как да стане.

не се надай толкоз. ИТАЛИЯ и ГЪРЦИЯ по-добре си защитават интереса! Ха си вземи картата и виж откъде може да стигне тръбата до Италия. През страни, за които членството МОЖЕ ДА ПОЧАКА! Щото нали знаеш -28 ПОДПИСА ТРЯБВАТ ЗА ПРИЕМАНЕ!!! А сега си прочети и за ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ НА УНГАРИЯ И РУМЪНИЯ към УКРАЙНА!

Я не сакам на мен да е добре, сака на Вуте /Русия/ да е зле. Има и друг лаф: Когато конете се ритат го отнасят магаретата. Познайте кой е магарето сега.

магарето е известно и то много отдавна - казва се Ганьо

Не си трол, а обикновен партизанин. Какво против имаш транзитните такси от един газопровод. Като не щеш не купувай газ от Русия. Купувай от Азербейджан през Турция, или гори дърва ако щеш. Но си прибирай транзитните такси.

Ти!

Когато българин се изказва против Южен поток- започвам да се съмнявам доколко е българин.

Що? Или само си плямпаш?

Щото за пренос на газ се заплащат транзитните такси. Това води до понижаване на цената на газа за българския потребител, от там по евтин ток, парно и т.н. за баба Гюргя. Също така по-ниска себестойност /следователно по-добра конкурентноспособност/ на индустриалните стоки на външните пазари и повече парички за заплати. Други мотиви трябват ли ти.

и германците ли са русофили бе дрислювци нещастни

Не са, затова имат само 20% руска газ не като путинова Бг- 100%

не ми вади проценти виж откъде до къде е тръбата

Най-великият германец Ото фон Бисмарк е известен с фразата си "Никога срещу Русия".

Оная тръба е построена при други политически условия. Сега климата в Европа се променя. Тук е отговора който търсиш. Вече отговора е НЕ на руските проекти. Целта е да ги върнат в пещерата.

Им е мястото!...

няма други политически условия - това са опорни точки, Иване името ти е рускруско - да го смениш

като сте толкова велики пуснете друг газопровод бе майстори, форумни пръльовци

Троле, май нещо почна да пелтечиш а? Или се поразпени, като видя че комисионните пойдеха у реката.

аз мага да пелтеча колкото си искам, никой не ми плаща селяндурино

това м мужик ли означава