Русия е готова да построи ”Южен поток” при потвърден интерес

Русия има готовност да построи "Южен поток" при потвърден интерес от България и Европейския съюз, заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак.

Обратно в новината

Коментари - Русия е готова да построи ”Южен поток” при потвърден интерес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е чакайте сега.Путин заяви, че проекта е спрян и Русия няма интерес?! После се появи Турския поток, а накрая пак возкресе Южния... Сега да чакаме ли още лакардии, как ще се прокара тръба по дъното на Черно море до Александрополус?!! Стига руски лъжи.

ПАРЕ НЕМА

сигурно си прав,но народа отново нищо няма да усети.Всичко е направено така,че да отиде в джобовете на съответните "наши".

ДА КАТО БЕЛЕНЕ, ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ИМ ДЪЛЖИМ СТОТИЦИ МИЛИОНИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ. С ТИЯ МОШЕННИЦИ НИЩО ОБЩО!

Всеки бизнес с Русия е вреден! Само крадът, мамят и завличат България в тинята!

Г-н Борисов, ако това не е шанс за страната ни и ако вие не го използвате, ще дойде време когато българите живеещи в България ще Ви проклинат.

Тия двамата Сатрапи Путев и Доган пак се сешиха и царе в демагогията.Докато си плямпат за патоците,САЩ ще построят в Егейско м.плаваща най-съвременна система за доставка на втечнен газ.Ципрас Натаняху и Кипъреца също подеха Путино-Ердогановата ,че ще докарат газ! По-далече от Русия.От 1877 г. до днес нищо добро от мужиците.Само плащаме и още сметки имаме заради тях все сме във ФАЛИТ!!!!Баста на Руснаците да се оправим.

малее, български, после гръцки,после турски, после пак при нас... ай сиктер- никои не ви ще пак на нас се нахлузвате!

докат Боко мислува с меките задни тъкани както и дебилите в юдейски Брюксел тръбата ще мине през турско по заповед на Вашингтон.

Цуг-цванг за БГ и ЕС!!! Турция или България ще избере Европа?!? Бибитко църка като недоклан петел, ама кой ли му обръща внимание...

Русия е готова да построи Южен поток при потвърден интерес и българите вземат заем и финансират проекта .

а стига с тия пембяни путиноци, че смешни ставате! заложете на нещо различно от обезценена рубля! хахахааа

А БЕ ПРОБЛЕМ ЛИ ИМА СЕГА С ДОСТАВКИТЕ, ТА ДА СТРОИМ НОВ? тЕЗИ ЩО СИ НЕ УВАЖАТ ЛЕЛЯТА?

Брях!!! Боко ще излезе по-голям политик и екстрасенс от Путин, бре!!

Нека състезанието за купата на Путин започне сега....

Черен Петър - милиционеринът иска да я пробута за ужасно много пари, пък глупаците не били чак толкова глупави и не я щат!

Дори и само от геостратегическа гледна точка, този проект трябва да се осъществи, ползи винаги ще има... така и така от нашите плиткоумни гласоподаватели сме поели път за никъде ... поне нещо да се случва, иначе сме на принципа - а без него хич?!

точно така, хич не ми пука кой ще го строи

От геостратегическа гледна точка с тоя проект русия си бетонира монопола в България. И ще ти продава газта на колкото каже.

и ниии пъшкаме кат вас хи хи смешник

Чета и се чудя, колко малоумен е народа ни. Това не искаме, че е от Русия, това не искаме, че е от Америка, Меркелка да си гледа работата... ами какво искате бе олигофрени?

ти не разбра ли досега? да го командват Плювню и Боци (да се свети името му) - мадкият но в замяна много прост народ....

БЪЛГАРИЯ , бе ТЪПАНАР

За пореден пътсе убеждавам че технологията за промиване на мозъци работи безотказно! Уважаеми Дами и господа за пореден път бих искал да спомена предимствата която този проект ЮП би донесъл за България: -При строителството на ЮП през България ще бъдат ангажирани строителни фирми които ще наемат хора и данъците които ще платят ДДС и др. ще отидат в нашия бюджет. - При започване на експлотацията ще получаваме тр. такси а и биха могли да се договорят по добри цени за пр.газ -Енергетиката и хим.промишленост биха се развили по добре-което ще доведе до повече работни места и съответно приходи в бюджета.

-за фирмите - най-вероятно ще са офшорки и парите въобще няма да влязат в БГ. Нито ДДС, щото тръбите не са български. Е, ще има едно 1000 работници на по 600лв докато го направят. Кяр е някакъв. - при въвеждане в експлоатация не взимаме нищо от транзит на гас, а с тези пари започваме да изплащаме нашата част. Евентуално след 20 години като се изплати нашата част, ще почнат да дават парите от транзита. Такъв е договора. По-ниски цени на газа- кой монополист ти е свалил цената?

Я марш на село да копаеш и да правиш буркани за зимата.

50 000 (!) регистрирани руски (или с руско участие) фирми. Я провери каква печалба отчитат и колко данъци внасят в нашата хазна! Включително "Лукойл". Руските фирми не внасят - те само изнасят! А крадецът вика "Дръжте крадеца!" - клакьорите-рубладжии обвиняват западните фирми (търговските вериги, "американските" тец-ове, "Дънди-прешъс"), въпреки че именно техните вноски в републиканския бюджет са несъизмеримо по-високи от руските.

По далече от Москва!Хеле понамаляха големите плащания и Русия по встрани и пак започва атака на Москва .От 1877 г.след сключването на договор м/у Русия и Австо-Унгарияи и слизането на Русия за Босфора та до днес само лошо и окупация от Русия.Не слушайте нашите лакеи мекерета,те залебват яко като са подлоги на Москва за сметка на България.

кобурги разни и техни издънки - реститутки и протестъри нали? те все на печелившата страна щот залагаха зер са голямата работа))))

бившите комунисти и ДС (Димитър Иванов - Гестапото, Илия Павлов, Ахмет Доган, ген. Бригадир Аспарухов)! Да си чувал за агент "Рилски" (КГБ). И беше доведен като последен шанс да се осуети втори мандат на ОДС. Икономическата му програма (800-те дни) беше писана от руснак, мениджмънта му го правеше Стоян Ганев (ДС), лондонските юпита му ги изпрати бившият шофьор на Стоян Марков - Стенмарк, който междувременно беше погасил (с какви пари?) огромните дългове на синчето му - княз.

Южен поток е голям и полезен проект за България и Южна Европа. Собствеността на тръбите и терена в България обаче трябва да е Българска, така ще защитим националния си интерест.

абсолютно, всички това и твърдяха до момента - стига москва да се спре да използва тръбата за политически цели, а се съсредоточи върху икономическите , тръбата ще я носим на ръце ако трябва

Да, всеки такъв проект е полезен. Но.... ако не беше руско-съветския диктат. В Русия все още не са разбрали че СИВ и Варшавския пакт ги няма. И диктатът не е най-добрата политика. Ние трябва да си защитаваме националните интереси. Българските. А не руските, както това правят руско-съветските мекерета в България. Защото цялата тази история с т.н. "голям шлем" на Гоцката си е руско-съветско лобиране в ущърб на националните интереси на България. Инвестиции - да, ново руско-съветско робство - не. Че диоха доста близо до нашите граници. И утре току-виж решили да анексират устието на Камчия по подобие на Крим. Защото, видите ли там имало много руснаци.

Премъдрият Бойко отново мечтае за гаово хъбче под соботвен контрол. До сега Борисов разваляше руските енергийни проекти. И получаваше потупване по гърба от Вашенгтон и Брюксел. Но след руския шамар за ядрените реактори на Белене, може да последва и руски ритник, за руските газови тръби, които предстояват по българските пристанища. Вече за всички е ясно, че няма по-сигурен и ефективен източник на газ за България, от братска Русия

Много е интересна тезата на руско-съветските мекерета в България. "Русия е рава, когато съгреши дори" - една перефраза на едно стихотворение на един партиен поет от времето на милиционеро-социализЪма. С такава радост гледат на всеки проблем на България в отношенията й с Русия. Но може би е рано да се радват - просто е крайно време да м кажем:"Не ви щем ни жилото, ни меда". Както го направиха Полша и Прибалтийските републики. Ако 1 млрд лв е цената да се освободим от руското енергийно робство - да ги вземат и да се махат. Но ако сме хитри, ще направим така че с гаранционните условия за тези реатори ще си покрием всичките загуби. Ето модела. Продаваме тези реактори на някого, да речем на Турция. И поеаме ангажимент да ги поддържаме, на базата на русите гаранции. Но не като добросъветсни лиенти, а ще ги шлайфаме за всяко най-дребно нещо. Докато разходите им за гаранционна поддръжка не стигнат милион и половина. А ако не си изпълняват задълженията - съд. И ще им скъсат гъза от плащане. А понеже ние имаме да даваме, а те да вземат, ние просто ще си прихващаме пари за гаранционна поддръжка. След като ще правим нещата с лошо - така да бъде.

по повода има един виц - колхозник води американска делегация в ткзс.то и гледат и ахкат всички посетители - разбити обори, кал, тиня, тор навсякъде. партийният ръководител се поти - а бе човече, може ли така, знаеш ли какво ще пишат за нас сега? а колхозникът отоговаря - нека прогнилата западна преса клевети нашите дела, ние сме наред

О? Според Новак - ЮП. Според Куприянов - ТП. Липсва ми изказването на балансьора Путин - и двата ли ще ги строят или потока Х е турен пак на масата и кой колкото даде?;)

да се разпорежда с газа от Русия!Сам може да прецени на кого да я продава ! Ако не искаш и не ти изнася - няма да ти се натрапва! Успокой се!

Аз не се вълнувам, аз се забавлявам с лимките, които хвърлят насам и натам руските другари! А най-вече - забавлявам се с телешкия възторг на някои форумни другари към всичко казано от др. Путин;)

От кого искате отговор мили ми руснаци? От Боко Тиквата? та той днес казва едно- утре друго. Не се занимавайте повече с тъпациа си гледайте интереса и на други места. Тук сега е на мода русофобството и важи приказката "Че запалим плевнята си, за да изгори на Нане бараката".

Ако русите ни предложат такава цена , на газта , каквато плащат Германци и се съгласят право на достъп до тръбата да имат и трети страни доставчици - токава проекта може и да се окаже добър за нас! Иначе и сега си имаме тръба по която да ни доставят най скъпата газ в Европа и има много по смислени неща за които да се похарчат парите на данъкоплатците!

Никакви пари няма да се харчат бе Кончи. Руснаците го правят и се изплаща от транзитни такси. Това е една сериозна инвестиция за България и българския народ.

Я пробвай да попрочетеш малко по въпроса , та тогава пиши толкова "компетентно"! Звучиш като руска опорна точка!

Я достави по евтин газ от руския и всички сме на опашка при теб."Ако"руснаците това, "ако" руснаците онова.Твърде много ако има в главата Ви господине.

Аз просто си гледам интереса - а именно да не плащем прескъпо за дадена стока и и да имам право на избор откъде да я купя ! Не ви разбирам ! Може би нямате нищо против хем да ви обират хем да ви "таковат отзад" стига тези дето го правят да са руснаци !

Кого лъжеш че си българин БАко беше щеше да си по-умен.Не чу ли че и Боко призна че България получава най-евтин газ от Русия.Ама не само не четете ами и Телевизия не гледате.Затова ще си останем с пръст в устата.

Че България и сега си има маршрут за получаване на прескъпа руска газ. Интереса на България е да има алтернативни тръбопроводиии доставчици , за да падне цената на доставките поради конкуренцията.

Нещастнико, след 2019 г. по тази тръба няма да идва нищо, щото ще дръпнат шалтера заради неплатежоспособността и наглостта на една измислена държава, дето и взеха Крим. Та тогава в раница ли ще си носим газта на пресовки от терминалите в Гърция или от Азербайджан,още незнайно как, но по цени на Газпром, предполагам, почти двойни. Или от Израел, за без пари, някой ден. Дано намерят голямо находище в териториалното море, че каквито са ни политиците, икономиката ни ще разчита на тока от "приятелските" централи. Ти май тая опция подкрепяш, просто така, за някой сребърник,а? Познах ли, душицо продажна?

Далеч си от остината, ама много! Стискай опорните точки на др.Путин. Може и да получиш някоя копейка!

Че то освен Газпром, друг никой не е изявявал желание да строи.

раздор всяват престъпните комунисти, комунизмът е престъпен и обявен за такъв

Крадеца(капиталиста) вика дръжте крадеца.

Ще строят,ли?!

Забавно е как руснаците смениха анотацията на проекта. От първоначалното - ще строим на всяка цена и после ще продаваме, сега се врътнаха на "Ако ще купувате (ама много) и ще се ангажирате с разходите (капиталоемка инфраструктура), то ние ще се ангажираме със строителството и с доставките!" ... т.е. те са винаги от печелившата страна и по-възможност без да се бръкнат много за разходите по строителството.

Тенологията си е тяхна, ресурсите също, много ясно, че те ще определят правилата.

Друже, в нормална пазарна среда който плаща - той поръчва музиката! А мурзилките искат Българи и Европейци да им финансират (или поне съфинансират) надутия ценово проект а те само да диктуват правилата! Руска наглост и манипулация в действие - ОТНОВО! НЕ НА ТОЗИ ПРОЕКТ - ТОЙ НЕ Е ИЗГОДЕН ЗА НАС!

НЕЕЕЕЕ НЕТРЯБВА !!!!!!!!

руснаците искат по тръбата да доставят газ само те, без достъп на други доставчици.Нали се сещате защо.И по тази причина няма да строят никакви потоци в ЕС.

Мурзилажа много добре е наясно с тези факти, но нарочно се правят на ударени с мъкар парцал! А и в противен случай, няма да има рублички!

На какъв език пишеш?

Проекта си е техен, защо да обслужват чужди интереси, те да не са като наса само да се чудят на кого да се подложат. Като не им изнася на нашите шефчета, ще си седим без тръбопровод, ще си седим и без АЕЦ, накрая ще си седим на свещички, а като гладам с какви темпове се топим, един ден няма да има кой на нас да запали свещички, ама нали сме горди евроатлантици, я виж плевню на парада как страшно вдига самолета.

Глупчо, за Ггермания строят втора тръба само с руски газ, ако ти е направило впечатление. И първата е само с руски газ. А германия разпределя за други страни. Там може, а през България е нарушение. А познай защо!

Ти като си построиш къщичка ще пускаш ли в нея непознати да живеят?

Когато съм разрешил къщата ти е в моя двор не можеш ти да ми диктуваш какво ще става в моя имот!

Не Не и пак Не. Руският газ е вреден за евроатлантическите ценности. Той прониква навсякъде и ги разлага, а как ще живеем после без тях.

Това е отлична новина за България. Колкото по-бързо се построи, толкова п-добре за нас.

тука на морето веке копат и полагат

Сутринта путеноидите са се наредили с туби на българския черноморски бряг . Първи щели да ползват газ от ЮП и то безплатно...ха.ха Затова ги няма да пишат..ха.ха

НЯМА ЛИ НАЙ-НА КРАЯ ДА ТЕ ПРИБЕРАТ В ЗАТВОРА! СТИГА ВСЯВА РАЗДОР МЕЖДУ ХОРАТА.

Че защо да го пращат при нас,та този е толкова отвратяга,че даже и за чукане няма да става!Няма да му го дам да го цунка даже!

Ако Путин ще продължава да продава на България газта на двойна цена спрямо Турция ( където стрелят по руснаците ), няма смисъл. Всяка година плащаме 6 милиарда евро за скъпа газ, щели сме да печелим ( евентуално ) по 150 милиона от транзитни такси. Евтини на брашното, скъпи на триците.

Брътвеж на соросоиди е, че газът за България е скъп. Да си строи газопроводи България ще е евтин.Още повече да го добива ама сама.

Ти май си снощен, а? Нищо не ти разбрах. Кой какво добива сама?

Да насъскат Роско да ги джафка повече и цената ще падне със сигурност!

Я кажете на коя друга държава руснаците продават по-скъп газ, освен на нас!? А!? Ами няма такава, безродници безумни!

газаджия не си!Борисов ти декларира,че купуваме най-евтино газ от Русия.Обикновен гъзаджия си.

Продават скъпо на БГ, защото началниците ни са много умни. Спомни си какво приказват срещу Русия, как дадоха руското оръжие тук на американците да го изследват и колко американска войска и въоръжение (под натовско прикритие) има у нас - даже американски войници с калашници по трамваите в София. А на Гърция и Унгария им дават евтино, защото началниците им са по-патриоти.

факт - продават ти го скъпо. Кой ти е виновен си е твой проблем.

Е нали "Золовити зо Южен поток"?

още спя - та нали татко Карло уж рече - Забравете за Южен поток. Какви ли не заглавия изчетохме миналата година.(Интересът клати феса, нема значение на чия глава се намира последният.

Добре ни подредихте чак Европа започна да се разпада. Взимайте си ТТИП-а и си развивайте Америките. Тука не е за каубои с кални ботуши и липса на всякаква култура и морал.

Всички които обичаме Българската природа да направим референдум " НЕ на ЮП"!!!!!

За да свършиш и ти нещо свястно и полезно, направи референдум "НЕ на ЮП", за да получиш ДА на ЮП!

Асвалта не се яде, ама на Патока ще му го ядеме ако подпишеме по 300 000 долара неустойка на ден за цигари и водка на Путин ще плащаме

ЗЕЛЕВИ ОВЕЧЕТА.. Я си лягай... Разбрахме че си вързал кънките..

Ама и ти гаче на тоя шамшал си му правил компания с "кънките" а?

"...по 300 000 долара неустойка на ден за цигари и водка на Путин ще плащаме." Повтаряш нелепици в постовете си и ставаш досаден!

Ти май си сръбнал радиоактивен ураниев хехсафлуорид с асВалт за мезе?!

Нямаме интерес пак да ни пържат, както са свикнали! От една година насам само обиди и заплахи от руските държавници. Хич да не е бил човек против Русия, сега е сигурно, че я е намразил безвъзвратно, освен тъпаците и платените. Какъв общ проект, какви пет лева?

Кой те е обиждал и заплашвал от руските държавници бе олигофрен?Да те обидят анадолските юнаци от Капъколе,пък и аз ще им помагам!

До Абсурдистанеца, да не търся по-долу: Човеко божи, научи се да четеш какво ще коментираш, и после виж дали сламките, дето са ти платили да постваш, стават за разисквания проблем. Ето първото изречение от новината: ""Нашата позиция е проста, тя и по-рано бе ясна: ако България и Еврокомисията официално потвърдят заинтересоваността си и гарантират, че изграждането на тръбопровода и създаването на такава капиталоемка инфраструктура ще бъде поискана, то ние сме готови да гарантираме строителството и доставката на необходимото количество газ", каза Новак в ефира на "Россия 24", цитиран от ТАСС и БТА." Та те гарантират строителството и доставката на газта на България и ЕС, а ти ми развиваш някакви измислени твои си икономически теории. И още - "Русия има готовност да построи "Южен поток" при потвърден интерес от България и Европейския съюз, заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак." Те не са "въшкари" като твойте благодетели, а имат и могат. Съвет - не си за форума, а за специализирана помощ.

Наслушали сме се от много години. Затова им нямаме грам доверие.

А германците как им се доверяват? И искат още един газопровод? Тях мечката ги сгази, а и се доверяват? А ти не? Та на кого да вярвам, на платен треторазряден трол или на германците? Или те искат първо да гарантират своя договор, а за периферията - ако остане? Я кажи пак?

Другари Оставете този път Ердоган да подпише и той да плаща после неустойка 300 000 долара дневно за целувка с пускане на език

ЮП няма да се пуска във варианта до Австрия.. А ДО ГРАНИЦА НА ЕС!!! Как ще стига тръбата до Сърбия, Хърватска, Словения и до Баумгартен е пробем на ЕС.. НЕ НА Русия.. А сега пак си прочетете за БАЛКАН.. ХЪБЧЕТО МУ, РЪБЧЕТО МУ..

си прочетете.. Да ви светне малце повечко.. И за ТЕСЛА по плана Юнкер можете да видите..

нИ бъркай ПУТИНОФИЛИЯТА С РУСОФИЛИЯТА. ДВЕТЕ СА НЕСЪВМЕСТИМИ КАКТО КАЗВАТ МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ РУСНАЦИ. А ТЕ НЕ СА МАЛКО ЛьОЛьО НЕЩАСТЕН !!!!

ТЕ ЛьОЛьО ПУТИНОФОБЕ НЕЩАСТЕН.. ДОГОВОРИТЕ МЕЖДУ БОЦКО И ПУТИН ЛИ СЕ ПОДПИСВАТ.. ИЛИ МЕЖДУ ДВЕ ДЪРЖАВИ???

С изключение на няколко души, повечето от коментиращите тук са като човечета от детската градина.Или, което е по лошо, като голямата част от дебилни американци с промити от демокрацията мозъчета! Трагедия за България!Не очаквах толкова бързо да се прояви дЕфектът на Демокрацията

Който е против Южен поток (следвайки европейските норми) е против България.

Путин не ще европейските норми.

Европейските норми са Американските норми!А те са, да се притиска Русия, без значение на интересите на Европа!

Нали товарищ Владимирович строго обяви от Турция, че прекъсва Южен Поток? Как така този пъпчив юноша ще се обажда през главата на Първия в Кремъл! Я първо да се изкаже товарищ Владимирович и после след него по реда си да писукат другите другари. Товарищи газовици, надо ждать Кремль!

тия руските газови проекри са много афив работа Едно време ми бяха разправяли за два руски влака някъде в Сибир се разминавали с голяма скорост Обаче за лош късмет там се било насъбрало доста изтекла газ от един газопровод Влаковете с пасажерите изгорели за секунда, а колхозниците от близките деревня се помислили че започва атомна война Над 800 руснака се изпекли майче от веднъж Тая газ е опасна работа Трябва добре да си помислиме- струва ли си риска и по 300 000 долара на ден ще им даваме за цигари и водки

Преди да даваш по 300 000 хиляди за водка и цигари, си плати глобата за Белене. Там са около 670 милиона евро, и малка ежедневна сума от 167 000 евро на ден, до момента на погасяването на пълната сума! Имп да блееш.....

точно това казвам и аз Грешно е да подписваме икономически неизгоден за нас проект После ще плащаме като попове по 300 000 долара дневно неустойки на Путин

за кви 400 милиона хортуваш? Я си виж за кви пари иде реч: НОЕМВРИ 2010 ( нерегистриран ) 29.06.2016 00:03 Борисов казва на съвместна пресконференция с Путин - тук в СОФИЯ: "С ПОДПИСВАНЕТО на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по над ДВА МИЛИАРДА ДОЛАРА ГОДИШНО от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании"

Руснаците си обичат Путин. Българите си обичат Борисов. Затова толкова им вярват и на двамата. Напълно разбираемо е да си патриот и да обичаш своите управници. Е, някои българи обичат повече Путин, засега са малцинство.

рассия и дупе ще даде да стане тоз паток, защото Ердоган вече се споразумя с евреите за конкурентна тръба...

Той щот ерДоган се е споразумял с нам койси, зат'ва пише жални писма на Путин! Ей т'ва чалгомутантите сте много смешини паляконоиди, нямате връзкв с главния мозък(ако го имате де) живеете на инстинкти!

Болшевиките профукаха Русия веднаж сега и путлеристите ще я профукат.Деба и простацити ви недни