Променят статута на две водещи училища у нас

В момента текат разговори за промяна на статута на две водещи училища у нас, научи Дир.бг.

Обратно в новината

Коментари - Променят статута на две водещи училища у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ха земи е

Кому е нужно да разваляш нещо настина работещо и доказало се през годините ?!?!? Защо?!?!

С какво са водещи тези училища точно?

Както вече написах и веднуж го изтриха, двете ичилища са създадени през 1986/1988 като част от ТУ-София. Основната идея е била средношколци да будат обучавани на технологии, нормално предвидени при висшето образование. Преподаватели от ТУ, лаборатории на ТУ, както и специални предмети като Цифрова и Аналогова техника, Компютърни мрежи, Автоматизация на проектирането, и т.н. За 30 г. двете училища са обучили 5000+ върхови специалисти, които днес работят в страната и в чужбина. Към двете училища засилен интерес проявяват както родители и ученици, така и фирмите от ИТ бранша. От гледна точка на България, това е национален стратегически ресурс, който няма аналог в Европа.

DirBG, защо манипулирате броячите в полза на МОН ?

Интересно кога ли и Техническия университет ще избухне в новините с безподобната корупция и грабежи. На практика университета се управлява от организирана престъпна група, която го изсмуква като за последно. Дъртите ченгета са захапали кокала като за последно, сякаш ще си отнесат откраднатото и в ада, където са се запътили. Лошото е не толкова, че крадат с гза си, а че бавно убиват водещият технически университет в БГ ...

Един от директорите на тези училища е е точно част от тази мафия. Несменяеми заместник-ректори, административни директори, шефове на отдели и подобни чиновници от времето на Вълко Червенков. За тях няма пенсионна възраст или достоинство да си тръгнат, след като всичко са окрали, разрушили и съсипали.

Интересно кога ли и МОН/РУО ще избухне в новините с безподобната корупция и грабежи. На практика МОН се управлява от организирана престъпна група, която го изсмуква като за последно. Дъртите ченгета (и НПО) са захапали кокала като за последно, сякаш ще си отнесат откраднатото и в ада, където са се запътили

Много жалко! Сваляме летвата, вместо да я вдигаме. МОН явно е натоварен със задачата да не остави работещо нито едно държавно училище.

Статутът на училищата не трябва да се променя, а да се регламентира в закона, в който са пропуснати! След това той трябва да се мултиплицира, за да има повече ИТ кадри. Всичко останало е унищожаване на 30 годишен успешен модел!

От МОН като не могат да съзидават, поне да спрат да разрушават...

Може и да е за добре. ТУ диктува специалностите и финансирането им. Промениха и учебният план на единствената специалност. Отпаднаха фундаментални дисциплини - електратехника, градивни елементи, аналогова и цифрова схемотехника, теническо чертане..., обаче децата ще рисуват и пеят на воля. :)

Не ТУ диктува програмата на обучение за жалост вече от тази учебна година. С новия закон за образованието се въведоха нови правила в образованието и на тези училища. Махнаха специалния прием, добре, може и така но...тея техничари да учат музика...не разбирам. И това го реши МОН а не ТУ!

... По наша информация в училищата няма да се променя успешният модел на обучение, но вече ще се провежда при спазване на закона. ... А дали при спазването на закона обучението ще е успешно? Според мен Закона трябва да защитава общественият интерес и ако някъде има разминаване, трябва веднага да се пипне Закона. Само че това ще се случи много трудно с парашутистите, които окупираха министерствата и по право са в НС (последното е опит за дипломатичност).

Променят статута на две водещи училища у нас Статута им ще бъде променен от водещи в неводещи училища. Поне така се подразбира от статията.

У нас се убива всичко ценно!Тук ще стане-от кон на магаре!Деца,бягайте от тази страна,ако искате да направите нещо от себе си!

С бягането е много лесно, но дали да не се опитаме да си оправим държавата вместо да ходим във вече оправени държави.

И там ли стигна дългата ръка на чичо Сам и Брюксел, на запада му трябват хамали,чистачки и берачи на плодове за които се пълзи по земята.

У нас се убива всичко ценно!Тук ще стане-от кон на магаре!

ПГ по КТС (link) и ТУЕС (link призвеждат най-подготвените кадри за IT бранша. Вместо да се направят още такива в цяла България, някои хора се опитват "да ги подчинят" и унищожат. Това си е направо национално предателтво !

Точно така, съсипете всичко. Преместете ги към МОН, министерството на люпилните за идиоти та да се съсипят и последните останали читави средни училища. И след 20 години като се пенсионирате, ще ми взимате.....хайде няма да казвам какво.

За България , всичко да се съсипе. В България работим , само за политици и Роми !

И как така не е променян 30 г!!! Като точно миналата година го промениха. И учебния му план даже на ТУЕС е променен според новия закон! В тясно профилирано училище по технологии се изучава МУЗИКА, че и РИСУВАНЕ май... Нито едно свястно училище, държавно, общинско или както искате го наричайте, в което да няма частен прием трябва да се съсипе. СРАМОТА!

А мандатност в СОУ ? Срещу директорите феодали.

Е стига бе хора, не може да има добри училища! Веднага трябва да се коригира, както са започнали да действат. Как така специалити от България?!

и в какво са водещи? като започнем от тудор-овец та ... :)

Значи работата е ясна! Сега за директорка на едното ще сложат поредната калинка с диплома от софпуниверситет от хага наироби-колубия! "Завършила" с отличен и най-вече е имала участие в дъгогодишните подухвания на органа на власта! А на другото ще е малко по зле директора! Еми да сме живи да сме здрави на кой му требе да може да мери с оацилоскоп и да знае как и де се свързва комютрото в тока! Това са отживелици дето требе да се заместят с възможност за реализация в софт порното със съответните "елитни" певачески умения!

Е как 30год. нямаше проблем сега изведнъж има? Първо промениха правилата за прием сега и това. Явно са решили да съсипят и малкото останали свестни училища от които излизат младежи можещи да започнат работа веднага.

Първите, които трябва да бъдат посипани с напалм и запалени публично, са ВСИЧКИ министри, зам. министри, директори на отдели и дирекции в министерство на образованието. До един! Педератите ще съсипят двете от общо десетина останали читави училища в България. А са читави, защото НЕ ЗАВИСЯТ от МОН.

Освен тях трябва да си заминат и всички съветници от ТУ. Бившия Декан на КС в момента се изжиява като съветник в МОН. Не успя да стане Ректор сега се опитва да ги направи частна собственост двете училища!

играта върви, смени не се правят. Разбирай вдигнали са мерника на тия училища. На България образование не и требе...

НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ ОТ БАЩИЦАТА И НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА Е ПРОЧЕЛ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО. РАЗРЕШАВА СЕ ЕДНАТА КНИГА ДА Е РАЗЛИЧНА ОТ "ОЦЕОЛА"

Не може повече, говориме за ВИНЕТУ! Разни там трилогии...

maniana

Аре сега съсипете и малкото училища, които стават.....

До кога ще сменяте всеки пост , с ваши хора ?

А да ги направят прости селски гимназии не искат ли?! Унищожиха българското образование на всички нива.

Статутът на училищата не трябва да се променя, а да се регламентира в закона, в който са пропуснати! След това той трябва да се мултиплицира, за да има повече ИТ кадри. Всичко останало е унищожаване на 30 годишен успешен модел!