ЕК предупреди Путин да не въвежда нови мерки срещу Украйна

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу критикува намеренията на Москва да въведе промени в митническия режим между Русия и Украйна.

Обратно в новината

Коментари - ЕК предупреди Путин да не въвежда нови мерки срещу Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ще му направиш ще муго духнеш ли.

Този преди да си замине се напъва да го снесе едно голямо и хич не го интерисува кой и как ще го чисти след него

историята на мира!Живеем в друго време и мечтата на Барозу-кой пък е той вече- на ЕС и най-вече - на САЩ: Русия - разграден двор за тяхните интереси и освен това-да храни безплатно платените им украински помияри,които запада предварително е обрекъл на глад!

барозу пък кои го е избирал на тоя пост. по-добре е да внимават какви ги вършат с другарката меркел относно "свободната зона" на здрача, че адски големи неприятности ги чакат до края на живота им, а и след това...

Атака е руска партия.

Който не гласува за Атака гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! 9.Незабавно изгонване на ЕРП-тата и преминаването им в Държавни ръце. Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

Халло, "предупреди ..."" къде видяжте предупреждение....По правилно би било,помолиха го,защото найстина е така. Наистина по тая тема имаше предупреждение,но мисля,че беше от страна на Путин. Сверете си информацията.

Не е на всеки глупак работа да решава какви митнически правила ще въвежда Русия.

ЕС го чака Московски шамар след време. Ноември ще стане ясно ще има ли проект за тръба с име Алтай. Смятам, че ще стане. Тогава за ЕС остатъци и скъп Катарски втечнен газ. Какъв газ ще взасяме ние предстои да видим.

ЕС като иска да помогне да си отвори пазарите за Украински стоки. С две думи ние ще ги прилапаме, а Русия да ги храни.

VIPER

Интересно , Русия не е член на ЕС.Защо тогава ЕС се опитва да се меси в търговски отношения между две страни нечленки ?

ЕК предупреди Путин да не въвежда нови мерки срещу Украйна?! ................ не се съзира дългата ,,краварска,, ръка , която отново се меси ТАМ ДЕТО НЕ И Е РАБОТА !!! Обонговците са вече абсолютно безочливи ...

ВСЕ БЯХ ВИДЯЛ ТЪПАНАРИ НО КАТО ТАЯ С ЦИГЪНСКИ ОТЕНЪК ЗА ПРЪВ ПЪТ !!! ПРЕДУПРЕДИЛ ПУТИНА !!! ДАЖЕ И ДА НЕ Е РУСИЯ А МОЗАМИК НЯМА ПРАВО ДА СЕМЕ В ВЪТРИШНИТЕ РАБОТИ НА ВСЯКА ЕДНА СТРАНА !!! ЗАТОВА ИМА ИНСТИТУТИ ПО МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО !!! И ТАМ ХОРАТА СЕ УЧАТ 5 ГОДИНИ !!! СТРАННО АМЕРИКА БИЕ КЪДЕТО СИ ИСКА БЕЗ ДА ИМА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ООН !! МАКАР ЧЕ ТАМ СЕГА Е ЕДИН ПАРЦАИЛ КОИТО ВСЕКИДЕН БЪШИ СТОЛА НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕДИ СЕКРЕТАРЯ НА ООН !!! СЛЕД КАТО ПОДПИСВАТ ДОКОМЕНТИ МИНИСТРИТЕ НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА РО ЗАКОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО А КАКТО С ЯНОКОВИЧ !!! ПРОСТАЦИ

+++++++++++++++++++ колега този е бита карта и е никои!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Като Софийски!

Барозу къде се пъне като е пътник и после дори никой няма да си спомня кой е този.

Точно! Това е поредният чиновник , за който никой няма да си спомня. За Комисията му също. А както е тръгнало ... скоро и за ЕС също. Не всичко , което е ГМО е жизнено, факт! Но факт е, и че трови нормалните организми.

Народът на България не желае фашистка Украйна да става член на ЕС!

Браво, много хубав български? В Москва ли го научи?

lena angelova sabeva

Без заяждане, но коя дума е на Руски език?

Ти пък кой си за да разпореждаш на Путин, бе?

Тоя поругалски Манол е по-смешен и от наш Пинокио.

ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ГОДИНИ РУСИЯ Е НАШ ВРАГ. РУСКИ ВОЙСКИ СА РАЗРУШИЛИ БАЛЧИК, РУСКА МОРСКА АРТИЛЕРИЯ Е ОБСТРЕЛВАЛА ВАРНА ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ Е ВЪРНАЛА ТЪПКАНО, ГРОМИЛА Е РУСКО-РУМЪНСКИТЕ ВОЙСКИ В ДОБРУДЖА.

а ние от колко сме враг на Русия? 50? 100? 150?

От времето на Петър I и особено след войната със Светослав и превземането на Велики Преслав. Унищожават разбойниците руснаци държавността и следват 170 години византийски гнет! Та такава е истината и тогава никой не ги е канил по нашите земи!

Е сега онзи долу, който може да брои до четири, ще те пита пак за негрите.

И си е баш така, ако си помислите. Единия бие турците, другия им дава оръдия. Единия иска Сан-Стефанска България, другия дава княжество България. Как да не ние враг Русия- те бомбардираха Балчик! Как смеят! Ние сме във война с тях, а те ни бомбардират! Империалисти!

Хайде бе! Е защо тогава компенсират Румъния със Северна Добруджа в замяна на отнетата им от тях Бесарабия? Защо насърчават Румъния да влезе във войната срещу България, само защото не им играе по свирката и търси националното си обединение, което дори и Сан Стефнския договор не и дава? И какво казваш, война, значи може да срине руският флот цивилен Балчик!

Прав си ! 1916 г Бг , заедно с Турция и Германия громи Румъния и Русия ! За победите в Добруджа и победите ни в Първата световна , г-н Чърчил е казал : " Държава , която заедно със своя поробител , вдига оръжие срещу своя освободител , трябва сериозно да бъде наказана ! " И ни наказва с Ньойския мирен договор ! А в своята вековна история , БГ е получила нещо безвъзмездно само от нашия враг Русия ! Но това ставаше по времето на Застоя !

Ахам, потопили сме няколко wiur кораба и подводници, че и някой друг самолет сме свалили докато не воюваме със СССР през втората световна, ама не беше удобно да се споменава по комунистическо време че тихомълком бойния ни флот е пазил немски конвои до Констанца и Рени-)

Тоя барозо се взе много насериозно. Американците запалиха чергата на ЕС а той налага санкции на русия, че и предупреждава.... Ще предупреждава, когато Русия влезе в ЕС.

ТО МОЖЕ И ТОВА ДА СТАНЕ НЯКОЙ ДЕН, КАТО ГО НЯМА ПУТЯ ВЕЧЕ.

kumalissa73@

То вече е ставало, на три пъти, Някои никога няма да научат уроците на историята...

Гледам тук и им се чудя на любителите на Путя, направо като някакви пубертетни фенки изпадат в истеричен транс. Не са ли чували тези хора за Добруджанската епопея, за разрушения Балчик и обстрелваната Варна през 1916? Е как е възможно, ако знаеш това, да цвилиш възторжено от възродените имперски амбиции на Русия.

Аз пък се чудя на промитите мозъци, които осъждат имперската политика на Русия/СССР, а в същото време се правят на ударени по отношение на бомпардировките над София от английски и американски бомбардировачи, пишат в учебниците по история за 4 клас за "османско присъствие" и забравят за думите на Чърчил, че София трябва да бъде превърната в картофена нива.

Ама това твоето троле, прилича на: "а защо вие биете негрите". Промит е твоят мозък, аз посочих исторически факти, промиването на мозъци е пропагандата, която водите вие. Ако ти посочиш други факти, това омаловажава ли първите? А първите са много важни за истинските българи, защото въпреки разгрома на нашествениците "братя" и освобождаването на цяла Добруджа, сега притежаваме само Южна, която между другото ни е върната през 1940 от Германия.

ние да се включим на страната на врага, а Русия- да ни клати само пръст и да вика -ее, не така? Я си спомни Съюзниците през Втората световна какво ни направиха като решихме да се пишем войници и да нападаме техни самолети? За твое сведение- доста повече отколкото обстрела на Варна и Балчик. И преди да почнеш със 'защо биете негрите' ще ти кажа -като се включиш във война, ще си носиш последствията.

НАЙ НОВОТО: АРАЛСКО МОРЕ ПРЕСЪХНА. ПУТЯ ДА МУ МИСЛИ.

Хаха винаги съм подозирал, че Бегеец-ът е на щат в Дир-а, но сега го доказа - изложи се с тъп коментар в началото на темата и веднага бе осмян. Сега коментарът му и отговорите на него са изтрити директно, а не просто скрити.

Никакво примирие не може да има в Покрайната без подписа на Путин!! Още кога преди им каза - ноември.. Слушайте вие деда си Петка!?

За какво да подписва този и.. кой е той??

В България, без руски санкции, ще гледаме с отвращение новите сметки за ток. И ще плащаме с 10% повече през зимните месеци. Това са санкциите на ЕС. Който може да плаща, ще плаща. Другите - като украинците ....

Евробюрократите на кой свят живеят ??? Барозу защо плаче на чужд гроб/украински/ ??? Хамериканските и европейски ,,санкции" явно не вършат работа срещу руснаците. И започва един демократичен европейски рев, когато Путин обяви своите контра мерки.

Другарю БаРОЗОВ-не така с лошо,защото ще трябва сега да го преместя от левия в десния крачол...

ДРУГАРЮ ПУТИН, ДА НЕ ЗАБРАВИШ ИЖЕКЦИЯТА С БОТОКСА....

Ти, с ботокс ли го дигаш??!

в левия крачол за да стане местенето.

И ха-ха-ха и хи-хи-хи, сега ще плащаш с 10% повече за ток. Благодарение и на енергийните усилия на Барозу и шайката му. Както и на поклонниците му у нас!

днес ви вдигаме тока с 10 % ! предупредени сте !

тоа па корков смешник що не земе да се гръмне той наясно ли е че не той кара влака Путин сигур си го е преместил след това ))))))

Хайде, бе! Тия от ЕК за господ ли се мислят! Да, ще се мръзне тази зима. Не само у нас!

ПУТИН ОСВЕН ОТ САНКЦИИ ОТ ДРУГИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ НЕ РАЗБИРА. А, И ОТ БОМБИ.

Путин със сигурност ще разбере от бомби.

Шило

Какво искате да кажете?

Това вече е доказвано няколко пъти. Например през 1945-та когато забиват байтака върху руините от бундестага.

Имаш печатна грешка - изпускаш една буква в ника си- голямо К.

Шило

Аз не виждам нищо нелогично. В случай на безмитна търговия между Украйна и ЕС, нормално е да се счита, че Украйна е в условията на ЕС. Щом като е така, за Русия от икономическа гледна точка е логично да ги разглежда като всички останали страни от ЕС- с мита, данъци и т.н. Какво е това шашкане и "безпокойство"?

Ти въобще знаеш ли какво е логика? Някакви си еврочиновници да казват на суверенна държава, най-голямата в света при това, какво да прави със собствените си пазари, суровини, икономика и политика! Е къде видя тук логика?

Шило

Не мисля, че някой казва на Русия какво да прави. Просто припомнят нещо, за което има договорка. Ако ЕС спазят обещаното, то трябва и РФ да си спази нейната част

Правилно! Ако Украйна се стреми към ЕС, трябва да спазва и единната митническа политика, действаща за всички държави на ЕС спрямо Русия. Не може телето от две крави да цица.

точно там им е целта. Хем к ... в г ...... хем душа в рая.

Доколкото знам единствената връзка на МКС Мир е чрез руски ракети. Какво ще стане, ако русняците откажат да возят храна и да транспортират американците? Пеш ли ще се приберат?

Шило

Там парите са много. Не вярвам някой да прекрати отношенията в тази насока. Да не се лъжем- има начини за заобикаляне на сегашните санкции и от едните и от другите.

ДОКОЛКОТО МАЛКО ЗНАЕШ.

КОЛКОТО-ТОЛКОВА

Шило

Но пък ако положението наистина стане меко казано "досадно", могат да "замразят" за известно време отношенията. Ама тъкмо качиха нов екипаж в МКС

Също така, Русия и сащ продължават сътрудничеството си в Афганистан. Там санкции няма. Заради хубавите алени макове!

Масово започнаха западнярите да си преместват бизнеса от Украйна към други по-малко рискови райони като България. Войната е хубаво нещо, когато печелиш от нея. Готови сме да приемем стотици шивашки цехове от Украйна заедно с шибачките.

А РУСНЯЦИТЕ СИ ИЗНАСЯТ БИЗНЕСА ОТ РУСИЯ, ХАХАХА

А ЕС СИ ВНЕСЕ БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ,АХ АХ АХ

Баросо! Поискай Путин да отмени и нашите мита! И ние яко го плюем, в НАТО сме, бази държим, няма причина да ни откаже!

НА ТЕБЕ ТИ НАБИЛ ДВОЙНИ МИТА, ЩОТ СМЕ БРАТУШКИ, И ИМА ПУТИНОИДИ БОЛ ТУКА. РОБИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА.

ЗА ТЕБ ЗАЩОТО СИ В ЕС НАЙ-ВИСОКИ ЛИХВИ В БАНКИТЕ ! ТИ СИ СВОБОДЕН ДА СИ ПЛАЩАШ КРЕДИТА НА ВСЯКА ДАТА ДО ПАДЕЖА!

не ще да е баш за това! аз всеки ден се моля над Св Баросо и си имам тоалетна хартия с Путин на нея. И пак мита! Тоз Путин, тоз Путин!

Барозу започна да прикляка. А Порошенко вече играе казачок и пляски ...

Не бе! Просто идва зимата. И какво ще правят европейци и хохлы, кога сняг забръска. Ами срам не срам ще ходят да се молят на Путин. Нали знаете края?

Тъкмо това казвам ...

Този май се е объркал нещо!? Да не мисли че Путин е Мин. Председател на България, че ще му поставя условия. Май по скоро сега Путин трябва да започне с условията и санкциите! Крайно време стана. Истината за тази какфония в Украйна започна да се изяснява след медийната пушилка пусната от САЩ. И гражданите на Европа вече са разбрали, че не Русия е главния виновник, и не трябва да и се приписват всички грехове на земята. Стига им този грях, че са комунисти. За самолета на Филипините добре стана ясно на всички, че е свален от украинската армия по заповед на Порошенко и може би на Обама. Искаха да стоварят и този грях на Русия. Но сега да видим дали ща нкажат Украйна за убийството на над 500 невинни човека. Много от тях деца и лекари от европа. Мълчат си гей...те от ЕС и САЩ като неми. Започнаха война срещу ИД за да забравят хората за мръсната и подла кампания на САЩ и някои европийски държави срещу Русия жертвайки мера, и живота на много украинци-мъже, жени, и деца! Да забравят украинците вече нормалния що годе живот до сега! Станат ли зависими от еврогейовете тежко иим горко.

Ужас!!След това предупреждение се е наложила лекарска намеса за Путин.Повече от 10 минути не е могъл да спре да се смее!

Тук чета много мнения, които подкрепят позицията на Русия в спора с ЕС и Украйна. Уважаеми дами и господа, нека да бъдем обективни и да отчетем добрата воля на ЕС - искат от Русия, само да не налага мита на украинските стоки и нищо друго. Ами ако ЕС беше поискал от Русия да дава безплатно газ на Украйна, това е нещо съвсем друго , нали ? Затова моля Ви да отчетете добрата воля на ЕС при решаването на този проблем.

Точно това сега искат от Русия - без мита да пропускат европейски стоки в Русия. Не е ли множко?

Бай Тошо, много ти е дълбока иронията, затова са ти много минусите.

Добра е иронията, но повечето не я разбират. Жалко.

Какви заплахи, кави чудеса сънувате. От всичко дето сте го изредили в статията излиза че в момента Русия спонсорира Украинската икономика като подържа облекчен митнически режим за украинските стоки, па ако украинците решат да правят сечено на руската икономика то руските митничари ще се отнасят към Украйна като към европейска държава, сиреч украинците ще си плащат всичко според сега действащите митнически тарифи за европейците. Дето се вика украинците имат право на информиран избор.

Срещу Путин трябва да се действа с неговите номера, бой по ... :))))) както Путин практикува.

за самолетите на НАТО нямат резервни части

кой изтри на бегееца коментара за сайтовете за запознанства???? кой? кой?

.. в резултат на което, Путин си е преместил ... писалката в другия ... край на бюрото. Тези си мислят, че Русия е България или Румъния, а Путин е Тиквун или Роско Чехльовски.

Абе може и малкият медвежонок да му го е преместил на Путин - там не е ясно кой е момиченцето

преместили сме ти електромера ! сега през него минава захранването на влаковете на БДЖ ! сметката ти ще е ОГРОМНА ! предупреден си !

Добре бе, разбрахме че си гей! Никой не те мрази, просто не харесваме педерастките номера. Ако толкова си търсиш руски или друг партньор, пусни си номера на телефона и все някой ще ти се обади.

Очевидно Обама ще се сражава с Путин до последния комисар, украинец и евроеец

...а по чудо отселелите ...НА ТОПЛО в СИБИР

И Путин като се уплашил и се чуди как отмени всички режими за Украйна. Естествено, когато те предупреждава отиващ си председател трябва сериозно да се замислиш за момент и после бегом да изпълняваш.

що не изсвириш един минуЕт на батко си Путин, та барем къндиса

До редакторката Мишева: При спазена хронология на събитията към новината, коректното заглавие би следвало да бъде ЕК отговори на писменото предупреждението на Путин.

Значи в момента Путин държи копчето с което може да накара Украйна да фалира и е въпрос на добра воля да не го натисне? Интересно нещо са санкциите според ЕС. Могат да се прилагат само в едната посока и санкционирания трябва да си мълчи и да не си помисля той да налага някакви санкции.

немога да ги разбера и да съм на една страна с тия "европейски лидери". Все се противят, загрижват, възнамеряват, критикуват, осъждат, налагат, съчувстват и накрая винаги ама абсолютно винаги им влаза са се мъдете до гръдния кош. Бахти дееволюцията..

ЕК предупредило :)))))))))) Да предупреди колко губи от санкциите на Русия, колко ще загуби от липсата на газ и откъде ще заобикаля, ако Русия наложи санкции върху въздушното си пространство.