Учителите в София получиха 10 дни допълнителен отпуск

Промяната ще важи и за педагозите в яслените групи в детските градини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За какво? Те не ходеха на работа. Дистанциооното обучение се оказа поредната пародия. Добре, че родителите си подготвяха децата.

Е те това е да можеш да харчиш безконтролно чужди пари.. Колко време почиваха в къщи с това дистанционно ''обучение'' че се преумориха и понеже им са малко отпуските които са дори повече от тези работещи в доказано тежки условия хайде още малко да си починат????? Отпуски да има а грамотност не ние е необходима както се вижда бая години.. Следващите матури, външни оценявани и какви ли не ''изпити'' че се правят по зададена предварително тема която ще бъде ''избрана'' в деня....

Омръзна ми от тези учители от тези доктори - абе все само те работят . Ами и аз си работя през цялото това време и не мрънкам постоянно да искам все невъзможни неща . Нали си давате сметка че тези 10 дни ще ги плащаме ние тези които работим - това е вече подигравка и цинизъм. Затова ще искам от моя работодател да ме осигурява на минимална заплата - омръзна ми от нехранимайковци . Те синдикатите са виновни защото не си дават сметка че ставаме все по малко тези от които се събират парите . И аз ще напусна България .

един тарикат с основно образование. Сядай на волана и подкарвай баничарката, че кое време стана "работник".

предполагам и тук е свързано с "особеностите на релефа", както при прокурорите на Гешев !

БРАВО, ДАЙТЕ ИМ ОЩЕ 10, ЧЕ МНОГО СА ХОДИЛИ НА РАБОТА ОТ ФЕВРУАРИ ДО ЮЛИ, А СЕГА ЩЕ ПОЧНАТ С ЧАСТНИТЕ УРОЦ, ЧЕ ТО И НА ПОЧИВКА ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ, ЗАЩО Е ТАЗИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПТПУСКА

Е, откажете се от тези десетина дни. Нали сте интелигентни, не виждате ли, че ви използват за мюре?

Данайски дар. Разединяват съсловието и настройват обществеността срещу една от двете професии, които се отличиха по време на пандемията. Ясно е, че чисто физически няма кога да се използват.

Не ги мисли, ще им ги платят. Аз работя цяла година и имам 20 дена отпуска, а тия имат по 5 месеца отпуска, работят по 2 - 3 часа на ден и взимат по 1700 лв чисто на месец! И пак са недоволни!!!! Много ми е интересно за какво е взимал заплата през март, април и май един учител по физкултура и за какво го награждават с още 10 дена отпуск?

Родителите учиха децата си в къщи и вече нямат отпуск точно поради тази причина. Учителите си стояха в къщи, получаваха заплати, а сега пък и допълнителен отпуск. Ееееее много нагло

А пък децата ви са толкова глупави, докато ручате ракия и лапате салата, те се зомбират на таблетки и телефони...лайна и половина...заплата на учителка в детска градина - 850лв!

Страхотно обичате работата си и децата ни, види се.

Децата са" глупави", защото Вие даскалите мислите само за отпуската, а не да образовате децата.На нас не ни е работа да вършу Им вашата работа и въпреки това сме даскали у дома, защото ни пука за децата.

Малко ли са ви 850 лева за ''даскал'' в детска градина дето голямо ''обучение'' правите там???? Ненаситни точно като менторите си за които гласуват защото и те като тях авантата не искат да изпуснат, а работата няма да избяга....

Какви да са децата, като учителите имат изказ като Вашия. А за заплатите, стига сте спекулирали с цифрите. Заплата на учител в ДГ- 1100/1200 лв. КТД е достъпен за всички, а там се виждат и мн. др. добавки за какво ли не. На Ваш език, и за това че е пръднал учителят. Харчете си парите със здраве, престанете да се оплаквате и оставете онеправданите да си излеят болката. Родината ни е една, но държавата ?! За повечето я няма никаква. Знае се, че най-лесно се манипулират ПОСРЕДСТВЕНИ хора. Сигурно затова политиците покровителстват учители и униформени.

На един полицай е талкова заплатата.12 часа КПП.И това де са думи на какъвто и да било учител.

ейййй кат се почне че не знаем колко мноооо работят учителите-ами да отидат да видят какво работи една шивачка за 3 пъти по малко пари - не един час 10 мин. няма да издържи нашия отруден български учител

Учителя ти образова децата бе кухар, ходи ший гащи!

Наистина си нямате идея какво работят учителите. Един час няма да издържите само да стоите в класната стая, не можете да понасяте собствените си деца, а сега сте отворили големи усти от злоба.

Айде малко по - реалистично да се гледа на нещата. Това е една силно толерирана група от хора, които вземат по 1500-2000 лв. заплата за работа на половин работен ден, три пъти повече отпуска от простолюдието, извършват дейност със съмнително или никакъв резултат и на практика са заместени от родителите в последните месеци!!! Айде стига писъци за тези хрантутници!

Chefo77

Ако мислиш, че на учителя работата е само до обяд (или от обяд), си много, мноооого зле ...

Прочетох диарията ти. Прочетох тъпотиите и на другите. Чудя се ако напиша, че задължитено на инженерите ще плащат по 5 000 лв. минимум, каква олелия ще настане. Или пък на лекари, или пожарникари, или фаянсаджии, или ..... Кажи ми поне една професия, която да не презираш и поне един роднина, който да не псуваш. Иначе си високообразован таксиметров шофьор /бакшиш/.

Ами напуснете! Частни фирми много. Няма да работите 6 часа, а двойно. Ако имате късмет, в Неделя ще си виждате децата. Що няма назначение без "връзки" като е толкова лошо,?!

В София резултатите от всички изпити са най-, високи и учителите не са роднини на кмета, като в повечето провинциални училища!

Провинциалните бачкатори и люлинските склададжии пак злобеят.

Абе те не стига че три месеца ваканция получиха под формата на карантина, ами и сега още 10 дни че много с се уморили зер...

Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Чудесно, родителите учиха с децата, изчерпана си отпуските, а сега за учителите. После кой щще гледа малките?? Тъпанари.

Това е целта на управлението - да ни настройва едни срущу други. Не коментирайте нещо за което нямате никаква представа! Аз съм учител и уважавам труда на всички хора ... прочее, уважавайте моя! Поне 2 месеца съм работил по 10-12 часа на ден, без да отлепвам поглед от монитора, ... някай има ли представа какво е това? Преподавам математика в София!

С цялото ми уважение към Вас, но моят работен ден по принцип е толкова.Просто не сте свикнали на бързи обороти.И след като ме няма толкова време и съм уморена трябва и да обясня уроците у дома, защото все нещо не е ясно.

Може би ти е за първи път да рабатиш с компютър и за това е било трудно.Но що не кажеш за тези месеци колко пари получи

И що само софийските? Другите не са ли хора? Аман....

Защото е общинско решение

Три месеца работа от къщи, 3 месеца отпуск по принцип и 10 дни бонус! То няма да им остане време да стачкуват за увеличение на заплатите на тез хора.

Пешеш, пишеш, но името си криеш! Защо?Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Ха ха ха

Софийските паразити и хрантутници пак ли намазаха на български гръб??

Как се казваш? Защото явно те е страх да ти видим името! Или просто мразиш, ей така за да се мразим ... Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Изкукал съм,ама съм верен на Чекмеджето!!

Злобно и завистливо племе сме, все чуждата чиния гледаме, все другия е калпав. Защо плюем по всичко и по всички?! Заради единици случаи, както и във всяка друга професия, обиждате всички? Станете учители, има належаща нужда от такива, има и чудесни програми за придобиване на педагогическа правоспособност в университетите, ХАЙДЕ, какво чакате още, отпуска, пари, лежане цяла година и пак ПАРИ И ПАК ОТПУСКА!!!

Критиката е заради това, че този отпуск получават само учителите от София, а не за друго.

Хайде прочети статията. Между кои е споразумението? И Фандъкова какво да каже за учителите в Монтана?

Ама не съм толко тъп...

Тука в североизточната част на България ,няма недостиг на учители, защото за да станеш такъв трябват дебели връзки!

45 за едно работно място.Няма как да стане.Най желаната професия в България.Защо ли ?

45 за едно работно място.Няма как да стане.Най желаната професия в България.Защо ли ?

56 дена, при условие че 3 месеца е лятната ваканция и още 1 месец е зимната и пролетната, междусрочната и т.н. Тия в кой вид комунизъм живеят... Не че не е редно учителите да печелят добре - напротив! Просто това с тия отпуски е чист комунизъм!

Тия 56 дни са именно за ваканциите!

Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

А защо само за учителите в София? А за другите учители, които обикаляха по махалите да разнасят домашните на тези , които нямат компютри? А за лекарите, които работиха без почивка? А за служителите в бюрата по труда, които през цялото време бяха и още са на първа линия? На тях им прехвърлиха част от работата на НОИ , както и редица нови мерки за подкрепа на бизнесаю-за същите заплати и със същия персонал. Супер несправедливо.

Това е сигурен благодарен електорат може би. Несправедливо и тъ.по е да ги разделят на софиянци и учители от провинция.

Това си е договорка между синдикати и кпета на Столична община. Кметовете на общините да си наппанят и те договорки. Това не е решение на национално ниво. И да не забпавяме, че в София учителите работят доста повече, което е нидно от резултатите от матурите и НВО. Казвам гокато настоящ учител в София. 13 години работих в Перник и разликата е огромна. Не злобейте, а ситърсетеправата в местните РУО-та.

А какво става с " КОДЕКСА НА ТРУДА?? Този"допълнителен" отпуск е НЕЗАКОНЕН!! Ясно,???

Това са хората, които през годината имат повече почивни, отколкото работни дни, най-голямото увеличение на заплатите е при тях, накрая резултати- неграмотни ученици.... Браво!

Тези пък не се напочиваха.Я сметнете колко ваканции и отпуски и грипни ваканции имат в година! Сметнете колко работни дни имат в година и колко часа е работният им ден!2 месеца учителките в градините си бъркаха в носа и сега отивам да си вземам детето-" будителката" пльоснара на една пейка и говори по телефона:)

Не ги ли е срам тия търтеи?? Няколко месеца НЕ РАБОТЯТ,а получават тлъсти заплати!! Няма нито един уволнен,както в много производствени предприятия!! И какъв е резултатът от тяхната " работа?? Най- неграмотната нация в ЕС!! Ха ха ха ха!!

Теб кой те учи? Самоук гений?

Защо само в софия? Само там са изпитали трудности заради вируса? Това не е ли дискриминация спрямо всички останали учители?

Абе четете бе... в статията пише защо

А за лекарите ще имали, ако смея да попитам?

Ще има, колкото на геврека дупката!!! Ха ха ха ха!!

Съмнявам се. А е редно на първо място да се помисли за лекарите, те не са работили от къщи виртуално и не са лекували чрез компютри.

А допълнителни 1000лева ще има ли??

Ще има, когато гущерът пръдне!! Ха ха ха ха!

Имат учителите и допълнителни пари но това е тайна и не се коментира.Нека да кажат колко е сумата, може да е и повече от 1000лв.Хайде кажете .Вие сте най сигурните избиратели на тиквата и за това заплатите ви надминаха всички и на медици и на полицаи и на административно обслужващ персонал, които реално бяха на терен и първа линия и нямате морално право да говорите колко ви е било трудно, ако не сте слагали шлем, ръкави

да не се преуморихте????