Учителите в София получиха 10 дни допълнителен отпуск

Промяната ще важи и за педагозите в яслените групи в детските градини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да не се преуморихте????

А за лекарите ще имали, ако смея да попитам?

Ще има, колкото на геврека дупката!!! Ха ха ха ха!!

Защо само в софия? Само там са изпитали трудности заради вируса? Това не е ли дискриминация спрямо всички останали учители?

Съмнявам се. А е редно на първо място да се помисли за лекарите, те не са работили от къщи виртуално и не са лекували чрез компютри.

Не ги ли е срам тия търтеи?? Няколко месеца НЕ РАБОТЯТ,а получават тлъсти заплати!! Няма нито един уволнен,както в много производствени предприятия!! И какъв е резултатът от тяхната " работа?? Най- неграмотната нация в ЕС!! Ха ха ха ха!!

Тези пък не се напочиваха.Я сметнете колко ваканции и отпуски и грипни ваканции имат в година! Сметнете колко работни дни имат в година и колко часа е работният им ден!2 месеца учителките в градините си бъркаха в носа и сега отивам да си вземам детето-" будителката" пльоснара на една пейка и говори по телефона:)

Това са хората, които през годината имат повече почивни, отколкото работни дни, най-голямото увеличение на заплатите е при тях, накрая резултати- неграмотни ученици.... Браво!

А какво става с " КОДЕКСА НА ТРУДА?? Този"допълнителен" отпуск е НЕЗАКОНЕН!! Ясно,???

А защо само за учителите в София? А за другите учители, които обикаляха по махалите да разнасят домашните на тези , които нямат компютри? А за лекарите, които работиха без почивка? А за служителите в бюрата по труда, които през цялото време бяха и още са на първа линия? На тях им прехвърлиха част от работата на НОИ , както и редица нови мерки за подкрепа на бизнесаю-за същите заплати и със същия персонал. Супер несправедливо.

А допълнителни 1000лева ще има ли??

Ще има, когато гущерът пръдне!! Ха ха ха ха!

Това е сигурен благодарен електорат може би. Несправедливо и тъ.по е да ги разделят на софиянци и учители от провинция.

56 дена, при условие че 3 месеца е лятната ваканция и още 1 месец е зимната и пролетната, междусрочната и т.н. Тия в кой вид комунизъм живеят... Не че не е редно учителите да печелят добре - напротив! Просто това с тия отпуски е чист комунизъм!

Злобно и завистливо племе сме, все чуждата чиния гледаме, все другия е калпав. Защо плюем по всичко и по всички?! Заради единици случаи, както и във всяка друга професия, обиждате всички? Станете учители, има належаща нужда от такива, има и чудесни програми за придобиване на педагогическа правоспособност в университетите, ХАЙДЕ, какво чакате още, отпуска, пари, лежане цяла година и пак ПАРИ И ПАК ОТПУСКА!!!

Изкукал съм,ама съм верен на Чекмеджето!!

Критиката е заради това, че този отпуск получават само учителите от София, а не за друго.

Софийските паразити и хрантутници пак ли намазаха на български гръб??

Три месеца работа от къщи, 3 месеца отпуск по принцип и 10 дни бонус! То няма да им остане време да стачкуват за увеличение на заплатите на тез хора.

Ама не съм толко тъп...

И що само софийските? Другите не са ли хора? Аман....

Чудесно, родителите учиха с децата, изчерпана си отпуските, а сега за учителите. После кой щще гледа малките?? Тъпанари.

Това си е договорка между синдикати и кпета на Столична община. Кметовете на общините да си наппанят и те договорки. Това не е решение на национално ниво. И да не забпавяме, че в София учителите работят доста повече, което е нидно от резултатите от матурите и НВО. Казвам гокато настоящ учител в София. 13 години работих в Перник и разликата е огромна. Не злобейте, а ситърсетеправата в местните РУО-та.

Абе те не стига че три месеца ваканция получиха под формата на карантина, ами и сега още 10 дни че много с се уморили зер...

Хайде прочети статията. Между кои е споразумението? И Фандъкова какво да каже за учителите в Монтана?

Тия 56 дни са именно за ваканциите!

Провинциалните бачкатори и люлинските склададжии пак злобеят.

В София резултатите от всички изпити са най-, високи и учителите не са роднини на кмета, като в повечето провинциални училища!

Наистина си нямате идея какво работят учителите. Един час няма да издържите само да стоите в класната стая, не можете да понасяте собствените си деца, а сега сте отворили големи усти от злоба.

ейййй кат се почне че не знаем колко мноооо работят учителите-ами да отидат да видят какво работи една шивачка за 3 пъти по малко пари - не един час 10 мин. няма да издържи нашия отруден български учител

А пък децата ви са толкова глупави, докато ручате ракия и лапате салата, те се зомбират на таблетки и телефони...лайна и половина...заплата на учителка в детска градина - 850лв!

Учителя ти образова децата бе кухар, ходи ший гащи!

Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Това е целта на управлението - да ни настройва едни срущу други. Не коментирайте нещо за което нямате никаква представа! Аз съм учител и уважавам труда на всички хора ... прочее, уважавайте моя! Поне 2 месеца съм работил по 10-12 часа на ден, без да отлепвам поглед от монитора, ... някай има ли представа какво е това? Преподавам математика в София!

Пешеш, пишеш, но името си криеш! Защо?Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Как се казваш? Защото явно те е страх да ти видим името! Или просто мразиш, ей така за да се мразим ... Приятелю, просто не си наясно за какво иде реч!

Теб кой те учи? Самоук гений?

Айде малко по - реалистично да се гледа на нещата. Това е една силно толерирана група от хора, които вземат по 1500-2000 лв. заплата за работа на половин работен ден, три пъти повече отпуска от простолюдието, извършват дейност със съмнително или никакъв резултат и на практика са заместени от родителите в последните месеци!!! Айде стига писъци за тези хрантутници!

Ха ха ха

Chefo77

Ако мислиш, че на учителя работата е само до обяд (или от обяд), си много, мноооого зле ...

Прочетох диарията ти. Прочетох тъпотиите и на другите. Чудя се ако напиша, че задължитено на инженерите ще плащат по 5 000 лв. минимум, каква олелия ще настане. Или пък на лекари, или пожарникари, или фаянсаджии, или ..... Кажи ми поне една професия, която да не презираш и поне един роднина, който да не псуваш. Иначе си високообразован таксиметров шофьор /бакшиш/.

Защото е общинско решение

Абе четете бе... в статията пише защо

Родителите учиха децата си в къщи и вече нямат отпуск точно поради тази причина. Учителите си стояха в къщи, получаваха заплати, а сега пък и допълнителен отпуск. Ееееее много нагло

Данайски дар. Разединяват съсловието и настройват обществеността срещу една от двете професии, които се отличиха по време на пандемията. Ясно е, че чисто физически няма кога да се използват.

Страхотно обичате работата си и децата ни, види се.

Е, откажете се от тези десетина дни. Нали сте интелигентни, не виждате ли, че ви използват за мюре?

Това, че говорят на селски.

БРАВО, ДАЙТЕ ИМ ОЩЕ 10, ЧЕ МНОГО СА ХОДИЛИ НА РАБОТА ОТ ФЕВРУАРИ ДО ЮЛИ, А СЕГА ЩЕ ПОЧНАТ С ЧАСТНИТЕ УРОЦ, ЧЕ ТО И НА ПОЧИВКА ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ, ЗАЩО Е ТАЗИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ПТПУСКА