Прокуратурата проверява училище за фиктивни ученици

Окръжната прокуратура в Русе започна проверка на професионалната гимназия в град Бяла след тв репортаж за фиктивни ученици в училище. РУО също прави проверка.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата проверява училище за фиктивни ученици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Показаха част от мафията наречена образователна система . И на такива им увеличават заплатите - на наш гръб ! И къде сега е ДЪРЖАВАТА ? Защо не проверят тотално училищата в малките населени места / и не толкова малките / , резултатите ще са потресаващи ! Всички знаят какъв ще е резултата. Е , държавата е на ход .

В колко ли десетки училища я има тази схема? Учитилити следва да бъдат подведени под наказателна отговорност по НК. Да им бъде забранено да упражняват професията си 10 години. Ако има строго наказани по този начин имаме и шанс да се отървем от фалшивите дипломи.

Всичко в тая държава е шменти-капели. Че що не ги премахнаха тия делегирани бюджети? А не знам и защо увеличават непрекъснато заплатите на даскалите, след като учениците са неграмотни. На първо място сме по неграмотност в ЕС. Всичко е каша в тая държава.

търсят грамотни кадри..... Неграмотници в мощни коли и кървища по пътищата..... То и първият ни е такъв......

тези хора са за затвора, откога ли продължава това. Да не забравяме, че това не е всичко. На учениците редовно обучение, които се водят, че присъстват в училище държавата е дала и семейни помощи за деца къде по 37лева , къде по42.50 на месец, защото такава информация са подали даскалите на които увеличиха заплатите със 35% и ще ги увеличат с още 20% от 01.01.2018

Уважаеми съфорумци! Чета разнообразните мнения и реших също да се намеся. Училището е само една от институциите в държавата и не може да е различно от всичко останало. Щом ректор си позволява да препише дисертация, с нея да защити докторат и ако е преписал, по закон трябва сам себе си да санкционира, какво искаме? Закони - общество - закони. Едното е във връзка с другото. Значи трябва да тръгнем от НС, където се правят законите, та дано и обществото да се промени.

Дами и господа...джурналя,с какво родното ни училище се различава примерно от...родното ни НС??? Колко от тулупите в това НС ходят...редовно на работа??? И как искате простаците,които са в крайната част на веригата,да са нещо по-различно от...простаците,които са в предната?!?

Цялата тази фалшива система на обучение и вземане на дипломи бе сътворена преди 10 години от сегашния министър на образованието Вълчев, който тогава бе част от екипа на другия Вълчев, развалячът на седянки! 10 г. след реформите на Даниел Вълчев образованието в България състояние на пълен разпад. До това доведоха делегираните бюджети и псевдоматурите. Цяло едно поколени вече е загубено. Дали ще загубим и следващото?

ОТКРИХА АМЕРИКА!!!!!!!!!!!

Учителите си вардят хляба с цената на закононарушение, а учениците в кафетата са следващото поколение 80% дебили.

учителите са лъжци и измамници, а учениците са мързеливи ц.....

цялото образование е такова фалшиво

той живота стана фалшив , какво остава за образованието...

Нали и в Парламента е същата работа ? Водят се 240 бройлера , а по банките са едва по десетина !

Рохани обяви края на Ислямска държава

Не само в малките населени места и в по-големите е така.Ламтеж за пари и никакво обучение. Единствената грижа на директорите е да има повече "записани" ученици и да се докопат до някой измислен Европейски проект. А това,че децата завършват без да могат даже да четат не е никакъв проблем.

Какви мерки ще бъдат наложени на тези МОШЕНИЦИ в образованието? От директор до учителИ? Как може такива хора да учат деца?

Какво правят учениците в кафето? Учителя да им се моли да влязат в час!? Родителите на тези деца интересуват ли се къде са им децата и какво са научили? Това е пълна деградация на семейството като част от обществото.

при тези ... индивиди винаги е било така, нищо ново

Това училище е с учебна програма, ориентирана към шведски граждани от български произход. Зели са се със социална функция да образова шведите, които леко са позакъсали с четмото и писмото. За това се искат такси от порядъка на 2000 лв, защото вече на много места искат диплома за завършено средно образование. през 2018 година изтичат срока на валидността на много шофьорски книжки, а много шведи не могат да докажат, че са завършили минимум средно образование и си джиткат товарни превози в Европа.

е 90% бюрократщина и 10% обучение. Какво се очаква? учителите нямат време за децата, защото трябва да водят един куп документи, което им запълва работното време!

Цялата система на МОН е за разследване. Министъра се посочва от издателите на учебници. В министерството са малко хората от кариерата. Регионалните инспекторати са топли гнезда за безделници. Дори приема на ученици е корумпиран и нагласен. Във висшите училища е същото като в обикновените. Учителите масово нарушават закона. По цялата верига се създават документи с невярно съдържание. Делегирания бюджет зависи само от записването на ученика. Дали ходи той или отсъства, няма значение. Ето как се плаща за неположен труд. За учителя е важно да стигне до работата си. И да знаете. Ще ги покрият. Те са най-голямата гилдия в държавата. Ако не ги покрият, те ще стачкуват и ще вдигат олелия до небето. Много са. Те просто са най-много от служителите в държавата. Колкото и да не работят, все ще ги толерират.

всичко това се случва заради делегираните бюджети - т.е. плаща се на брой ученици - повече ученици по голям бюджет. Като се махне делегирания бюджет ще лъсне истината обаче управляващите нямат интерес това да стане

Напълно вярно.

Никакъв бюджет не може да промени факта, че се водят по документи ученици и учители, а дейност няма. Дори да не са на делегиран бюджет, за фиктивно записаните ученици ще се дават пари за дейността на училището.

Разследвайте цялата държава за фиктивност.

Нищо чудно, това става в родния град на дупетата от ГРОБ Пламен Нунев!

кой би се родил в Бяла и да не избяга от там???? за фиктивните ученици съм 1000% сигурен... той целия град е фиктивен...

Изобщо не съм учудена. Имитира се бурна дейност, непрекъснато се взимат мерки да се изписват тонове хартия. Да се подправят документи не е никак трудно. Никой не се интересува от съществените неща.

Фиктивно преподават, а ефективно взимат заплати и плачат за още. /тук не визирам тези учители, които усещат професията си като призвание/

До това докараха делегираните бюджети, въведени уж като стимул за по-добри резултати от хора, които не познават образованието в неговата дълбочина. Едва ли са се досетили, че най-многобройни по списък понякога са точно онези училища, в които резултатите са почти нулеви - знаем кои са те. За да "вържат" двата края с разходите, някои директори са принудени да прибягват до това нарушение, иначе няма пари или за заплати, или за парното през зимата.

Не знам в подробности системата на тези делегирани бюджети, но празно училище разходи няма - нито за заплати, нито за отопление. Това си е чиста проба документна измама, като при ТЕЛК решенията за инвалидност, а там няма делегирани бюджети, а също и при "усвояването на еврофондовете".

Парите следват ученика! Това е същността на делегирания бюджет на дадено училище. Това създаде много негативни последствия, които няма място да обяснявам. Учителите знаят добре за какво става дума.

Това се случва в повечето училища извън големите населени места, особено в тези, в които "учат" малцинства