Коментари - 16-годишният убил детето заради марихуана за 50 лв. | Днес.dir.bg

16-годишният убил детето заради марихуана за 50 лв.

Унищожена марихуана за 50 лева е причина 16-годишният младеж да убие 12-годишния си приятел вчера в София.

Обратно в новината

Коментари - 16-годишният убил детето заради марихуана за 50 лв. | Днес.dir.bg

Коментари

ДА ЕБА ТАА БЪЛГАРИЯ , САМО ПРЕСТЪПНИЦИ И МАНГАЛИ ОСТАНАХА . ЧУДНО МИ Е КАК ЩЕ СЕ КАЗВА СЛЕД ВРЕМЕ , МАНГАЛИЯ МОЖЕ БИ .!?

"той се е възприемал като лидер, на когото не трябва да се противоречи и отказва нищо, предаде БНТ."- МАЛКА АГРЕСИВНА ГНИДА!!! ЗАСЛУЖАВА СМЪРТНА ПРИСЪДА, защото мисленето му ще го доведе отново до убийство!!!

Питам се защо в България като стане нещо всички се хвърлат да търсят кой е виновен (Бойко, САЩ, Русия...), а никой не мисли как да се оправят нещата. Щото проблемите са си български не руски или американски.

И ти не си си губил времето. При латиница няма ли "з". За да се постави там където и е мястото, в случая - при думата "изполЗват " написана от meh. Човекът започва с упреци към грамотността все пак!

Защото да имаш деца не означава само да си събуеш гащите,не означава само да си увековечиш просташкия ген,да навикаш детето си с какви ли не цинизми и грубости,каквито всеки от нас всеки ден чува по улиците,да малтретираш и пребиваш,а често и изнасилваш детето си...не е това да си родител.Но от простаци се пръкват по-големи простаци.От 22години материала става все по-дефектен,а си се множат в несвяст.То и това им е главната цел -да се възпроизведат,пък какво точно е без значение.

На 16 - убиец! След още 16 - рецидивист! Пледирайте за невинност?

Нещата са доста неприятни и комплексни,особено когато се говори за хора от 12-23години ,както в последните случаи! Значи, този обществено -икономически статус наречен "демокрация" ,тук си е чиста проба бандитски капитализъм. Това е една от главните причини - няма труд ,само потребление ,проституция,наркотици ......... Виновни са всички тези: 1.Родители! 2.Училище! 3.Липса на дисциплина в държавен аспект! 4. Бездеен главен прокурор и неадекватен съд! 5.Управление на държавата от личности без мотив и воля за създаване на правова държава! 6.Пълна липса на превенция,неспособна МВР система ,с некомпетентни ръководители!Навсякъде, в стабилните държави дори ,има прояви на насилие ,но борбата срещу него е равностойна..... 7. Абсолютно противообществени медии ,които не дават и капка интеректуална ерекция,под вещото ръководство на еснафи приспособленци, като техния ръководител СЕМ!!!! Е какво да се получи ,просто това е само началото и има реалната опастност, никога да не приключи.......

Ще приключи, но ще приключи ЗЛЕ! :(

Така е Гого , напълно си прав!Родител- значи отговорност!!!!

Колко си прав, Гого!!! С малко изключения, колкото си по- прост, толкова повече желание да оставиш многобройно потомство!!!!! Циганите са добър пример за това, но не са само те за съжаление! :(

Пиша , защото много сте далече от исината! Познавам убитото детенце и всичките му роднини и мога да твърдя, че Цветан бе добре възпитано и умно дете, много добър и работлив за годините си, а ако някой го е измамил или съблазнил с фас и "трева", това не значи че е рецидивист като комшията - убиец! Вече всички са жертви: таткото, майката и двете му братчета, помислете как ще понесат и ще успеят ли изобщо да се възстановят след загубата на Цецо??? Днес бях сред тях и мога да гарантирам , че са истински порядъчни, трудолюбиви и свестни хора, родители, които не са сторили никога никому зло, но за жалост сега ще живеят на инжекции и хапчета за много време напред! Не е правилно тук да плюем по непознати хора , а да си припомним древната мъдрост и да се разходим през гробищата, четейки годините на починалите без време и вина, както вече е и Цецко - нов ангел небесен!

добро детенце,слънчево и прекрасно прав сте,светът без него е непоносимл.ИЗРОДЪТ,КОЙТО НИ ГО ОТНЕ НЕ Е ЧОВЕК.

и ако има справедливост или трябва да се даде най-после пример за правосъдие - нека да отсъдят за всеки удар с ножа по 50 години затвор, само така ще се избавим от бъдещи рецидивисти с мускули и татуировки, ходещи на свобода след някакви си 10 години, по-изпечени и ловки убийци, крадци и прочие "излежали присъдата си" и "поправили се"! Това е истински негоден човешки ресурс!!!!

Много добре казано- "НЕГОДЕН "ЧОВЕШКИ" РЕСУРС"!

За съжаление престъпниците са повече от светните, нормални хора! :( Много скоро, след като хората усетят, че няма правосъдие в тази държава, ще се премине към анархия и разчистване на сметките извън съда- на принципа "Око за око!!!!!!"

Истината е ,че родителите не знаят с какво се занимават децата им,а когато научат не вярват !!!

на Роси ще и кажа, че съм от Левски, трева не гледам и с нож коля само луканка

майки и бащите на тоя в затвор, че са допуснали сина им да се занимава с престъпления, наркотици, насилие.. и затвор за майката и бащата на 12 годишния които не налагат контрол над детето, и не следят с кои излиза, и не се интересуват защо са му червени очите, например... време е и родители да влизат по затворите.. тези деца са тяхни, те носят отговорност.. като кучето ти нахапи някои, ти носиш отговорност.. като детето ти нападни някои, ти носиш отговорност.. мама и тати и на двамата зад решетките

много си прав братко,ама това става само в белите държави,които искат да вървят напред.тук да виждаш някакви такива наченки???

Ти нормален човек ли си??? Или си правиш вятър на устата? Ти, знаеш ли какво е да загубиш дете??? Или ти си още дете?? Как не ви е срам да пишете по тая тема?

Чувал ли си фразата:"Прекален светец и богу не е драг"?!! Най- голямата грешка на убитото дете не е, че е пушило марихуана, а, че не е преценило добре с кого общува- С АГРЕСИВЕН ТИП!!! И да не е пушило трева онзи пак щеше да намери за какво да го убие!!!!!! Агресивността не се нуждае от кой знае каква причина, за да се прояви!!!

Версията за марихуаната е на убиеца, но и да е вярна не мисля, че това е причина заради,която невинно и наивно дете трябва да умре насилствено.

Какво се чудите като така си възпитавате децата. Родените след 90 -та година са само боклук!!!Нахални, злобни, глезени, безсрамни, презадоволени ама не от родителска любов! , а от вещи! Коли, мотори ,компютри, лаптопи телефони и пълна свобода. И по лошо ще става като не намирате време да им обърнете внимание и не ги възпитавате!

много точно казано :)

Бащата да не се пени много - защо детето му на 12 години има приятели рецидивисти, защо пуши трева? Родителите са за това - да упражняват контрол, да внимават какво прави детето, да го насочват. Аз за 5 минути не бих допуснала детето ми да стои в такава компания.

засрами се,това е МЪКА,а не съд

е мъка е,спор няма,ама от такива кат теб никои не си взима поука,а просто си казва "мъка е".всеки ден има такива случки,а не се взимат никакви радикални решения.иди у европата да видиш как се деиства.тук само ни баламосват че и там е такава свободия,да ама Hе.ако беше така,немаше да са 100 години пред нас....еееех заспало народонаселение

Интересна работа... Не познавам нито един чалга-фен. Според всички чалгата видиотява. Идиотът Евгений Дайнов днес обяснява как рокът размазал чалгата. И тук същото - пълно с античалгаджии. Да, ама не. Чалгата е най-слушаната музика, далеч пред попа и други разни бози, които пък са далеч пред рока, да не говорим за класика... Чалгаджията, обаче, винаги е някой "друг"! Не познавам нито един наркоман. "Мойту дите таквиз нища ни прай!" Да, ама не... Явно много деца праят таквиз нища, че и оттатък... Обаче винаги са нечии други деца! Не познавам никой, който да си признава, че краде. Ооо... повечето хора крадат. Повечето хора знаят какво правят. Но не го наричат "кражба". Наричат го... "възстановяване на равновесието", "заобиколно налагане на справедливост", "урегулиране на показанията"... но никога "кражба". Крадат мафиотите, циганите и политиците. Ние не! Краде винаги някой друг! Ние не гледаме тъпи американски екшъни. Ние не пикаем в шадраваните. Ние не караме, когато сме пили. Ние спираме на пешеходни пътеки. Ние не стоим на течение. Ние не си хвърляме боклуците през балкона. Ние не четем Паулу Коелю. Ние не ходим на мач единствено за да се сбием. Ние се бръснем под мишниците. Ние не пием виното изпотено. Ние си подмиваме задниците с вода. Всички ние сме аристократи. Само тоя селяндур Друг, дето ни загрозява картинката, неговата семка... ако го пребарам, джигереца му ше избоча...

Аз познавам чалга- фенове и наистина са видиотени!!! Не разбирам, обаче, логиката да се възмущаваш от това, че другите правят нещата, които и ти правиш- особено в анонимен форум!!! Предполагам, че не е възможно да сме неоткровени със себе си ТУК, защото така участието във форума ще загуби смисъл!Но..дали трябва изобщо да търся логика в човешкото поведение- това не знам.. :)) П.П. Паоло Куельо е отричан единствено и само от интелектуалните сноби! Чули някъде, че да се чете Куельо е признак, че си тъп и айдееее...никой не четял Куельо :)))))))))

Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода. Това което е особено обидно е, че човешкият ум има свои предели докато човешката глупост е безпределна.

Това е нормално за държава в която българките раждат свини от 20 години насам!

Да залагаме утре в коя детска градина ще има заклано!

Това ли можа да роди гладкият мозък? Ти човек ли си?

Aйде по-спокойно!...Kато не разбираш от ирония, не се обаждай!

Защото е положителен герой, а е положителен, защото Те /Боговете/ са ти казали, че е положителен. Кво толкова мислиш и разсъждаваш, яяя едно чипче, че.......

ВРЕМЕТО НА ТВОИТЕ ЕКШЪН ГЕРОИ ИЗТИЧА . АМАН ОТ НЕЗМАД..НИ ЖЕНКИ ,ТЪРСЕЩИ СЕНЗАЦИИ И КРЪВ . К ВИ ЖЕНИ СТЕ ВИЕ ,ВЕ , СЛЕД КАТО ХАРЕСВАТЕ ДЕБЕЛОВРАТИ ,ЧЕРНИ И ГНУСНИ ШКЕМБЕСТИ КОСМАТИ ПОЛУМЪЖЕ ..-. ПЛЮЯ НА ВАШИЯТ ИЗВРАТЕН ВКУС КЪМ МЪЖЕТЕ .. НЕ Е ЛИ БЯЛ ,РУС ,ЗНАЧИ НЕ МИ ГО ХВАЛИ , ЗАБЛУДЕНА БЪЛГАРСКА ЖЕНКО ...

Ее, толкова се постарах да си проличи, че е ирония, ама - на - имало и хора без чувство за хумор и въображение. Не понасям холувудските /не само екшъни/ филми именно поради позьорството, претенциите за хуманност, лицемерието и грандоманщината /вижте ни колко сме добри и човечни и съвършени/. Дано този път съм била по-ясна...

явно само с картечница може. С нож - ц!

Боже, какви дечица са светлото бъдеще на клетата Бг.Господ да ни е на помощ!

Миски, чалга, цици, плеймейтки, попфолк, силикон, "рокери" по потник гащи и джапанки, гонкаджии, дрогаджии, шанаджии,медийни "звезди", борчета, не виновни политици, педали... колко много на които да подражаваш и приличаш. ЗАЩО ТОГАВА ДА БЪДЕШ СЕБЕ СИ!?

самата истина, уви...

И се правим на ощипани моми ,когато Бойко каза ,че само лошия материал е останал в БГ.

Много сме докачливи от крестящите истини.

А той какъв матрял е?

Щом осъзнава, че е останал само "лошия материал", значи със сигурност има мозък и наблюдателност, а за друго- не знам :)))

Kwo значи виновни сме всички бре маскари ? ВИНАТА СИ Е ИНДИВИДУАЛНА , а че има нулева толерантност и самоуправство са виновни ''независимите'' власти . Кой е разпоредил за първо престъпление , независимо какво е да се дава условна присъда ? Кой набива в главите на нещастните даскалици , че "Който пише две на себе си пише 2 "? И това не е от 20 г. , а от 40 . И т.н. и т.н.Който сее вятър , ще жъне бури . Държавността се разпада , вижте само един пример от днешните новини : В някакво село образували дружина за самозащита , ама не смеят да си покажат лицата щото крадците ще ги пребият.Значи нормалните хора се барикадират и си крият лицата , а бандюгите ачик ,ачик размахват ножове . И бог не може ни спаси ....

Ако си учител, няма да се пишеш Даскал Ако това дете е вкарано в училище и му е обърнато достатъчно внимание нямаше са се стигне до тук Аз съща съм учител

Ето докъде ни води некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

напекла те е жегата май - до бива липса на интелект ма в някой случай направо сте жалки - какво общо има правителството с битовата престъпност в щатите няма ли ? в германия, франция, япония ... оня ден "любовна"драма - боко виновен - преди това катастрофа - пак боко виновен просто племе сме и това си е

слънчево,умно и прекрасно момче така ще останеш за нас ,много ще ни липсваш!!!!!

Cтига с тия глупости, ако беше толкова умно, нямаше да сварши така!

Някой ден ще ти се случи нещо неочаквано, незапланувано и страшно. Ще осъзнаеш истинската си същност и ако го преживееш ще порастнеш!

Момчето е от агитката ма Левски. Там така ги учат. Да отглеждат и продават наркотици,да ръгат с ножове. Нормалните фенове на отбора отдавна спряха да ходят по мачове.

Да,за всяко нещо са виновни "агитката на Левски" и ... Иван Костов!Престанете да търсите виновните там където не са!Виновни са всички онези ,които демонстрират ненаказуемост за всяко престъпление,които се държат арогантно и просташки и тях ги показват по медиите наричайки ги свойски с прякорите им и ги показват като "ЗВЕЗДИ".Онези,чиито автомобили могат да си позволят всичко без да носят вина.Нещо повече РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА!!!

Е па тая риба требе да се почне да се чисти от некъде. Ако не да я изфърлим и да се знае един път за форевър, че риба нема!

И по-зле ще става, братлета - един ден тези ще ни управляват!

"Това говори за едни морални ценности в подрастващото поколение. Имаме вина цялото общество по отношение на възпитанието на подрастващите в моралните ценности, които би трябвало да имат". Защото всички се смятат за много умни, като не налагат наказания на децата, затова. Още от малки са оставяни да растат както си искат, защото "боят е наказание от Средновековието". Не - боят винаги е бил универсално наказание, когато се налага както трябва (не говоря за безмозъюни изроди биещи децата си за удоволствие).

Простакът вини за простотията, която му се случва, неща като: демокрация, свобода, свободен избор... Интелигентът вини за проблемите в обществото неща като: ограниченост, погрешен избор, ниско ниво на морала, индеферентност на хората, от които произлизат тези низости. Кой ли е прав?

ТЪЖНО И ЖЕСТОКО ,ЧЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ИЗРАСТНАХА УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ.НО ЗА ТОВА СМЕ ВИНОВНИ НИЕ ВСИЧКИТЕ -БЕЗРАЗЛИЧНИ,БЕЗДУШНИ И УВЛЕЧЕНИ ЗА ХЛЯБА СИ НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗВАМЕ ПОРАСНАЛИТЕ ДЕЦА С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ,С КОГО ДРУЖАТ

Правилнота заглавие е ДЕДЕ УБИ ДЕТЕ !Единия е на 16 г. другия на 12 . Помислете за моралните ценности и устой на обществото в което няма масов спорт за мвсечки спортове който тренират децата се плаща , а родителите нямат пари и какво следва улицата , наркотици , убииства .....

и мен ме издразни заглавието! И двете са деца и двете пушат трева ! кой крив ,кой прав?!

дете??? хайде стига глупости. кой определя кой е дете и кой не е? закона? културата? интелекта? или природата, която най-вероятно вече му позволява да се размножава?

Тези случаи за съжаление зачестяват. Какво да се прави, подрастващите нямат никакви духовни ценности. Героите на деня са бандюгите и чалгите с които медиите промиват мозъците на подрастващите денонощно. Културата в България е сведена на примитивно ниво на развлекателни шоута и шутовска буфониада. Образованието е западнало доста. Един преподавател от техническия университет каза,че само 10% от студентите му били на нивото на студентите преди години...

и сега какво? голямата трагедия всъщност се оказа оправяне на сметки на един малък, но обещаващ наркодилър. Чудо-голямо.

жалко е..., но това е самата истина.... по-жалкото е възраста на която се подкарват тези "деца"..... треви,ножове.... на 12 години?!?!

Боже колко мъка има по-света.Цецо и вършене на работа все едно магаре и космос.

Моралните ценности отидоха на бунището с идването на демокрацията. Непримиримост към друго мислещия, бясна омраза към политическия опонент, кръвожадна нетърпимост към предшестващия управленец, насъскване на най-долни страсти в тълпата и наркотична зависимост при опиянението от власт и влияние върху зомбирани последователи. За 20 години не остана нито една необругана добродетел от предишните ценности на обществото, а нови, отрицателите в синьо, така и не се предложиха в замяна. Оставиха след себе си оплячкосана държава, морален вакуум и озверяло население готово да безчинства по техния пример като първобитно племе, за което няма нищо свято.

Моралните ценности не могат да отидат на бунище поради идване на демокрация. Тях ги е нямало. Подобен морал се е подтискал репресивни средства, но и се е толерирал, когато притежателят му е бил свързан с диктаторския режим (спомнете си Владко Живков, както и много други болшевишки пишлемета). Да не споменавам лекотата, с която са избивали интелигенция след 44-та, та оттам се почнало нашироко. Обществото тогава е получило етични рани за десетилетия. До днес. Демокрацията е просто една вузможност да видим истината, а не че тя е източник. Свободата е скъпо нещо и започва с истината.

А вие откъде знаете или важното е да се манипулират младите, които получават представа от най-кресливите приказки. Спокойствието се усеща. Милионите за решетки се дадоха след 1989 г. Спомням си времето, когато се махаха решетките. Дано да го доживеем и сега. Гео Милев, Никола Вапцаров и още и още са зверски убити преди 9-ти септември 1944 г.

че и преди 9-ти септември 1944 г. са избивани интелигенти - Гео Милев, Никола Вапцаров, и още, и още. Изглежда на нашата страна, най-вече на политиците, интелигентните им пречат.

Не виждам какво е виновен канабисът,на българина все някой друг му е виновен.Да не би в държавите където е разрешен младежите да се избиват помежду си.Тук главната причина е възпитанието,първо вкъщи и после в училище.Както сама се досещаш при повечето младежи вкъщи не само възпитание им липсва,но и какъвто и да било контакт с родителите им.Училището е просто отражение на останалия живот в България.

Демокрация не щеш. Какво предлагаш?

ще ми разправя полицаят, че цялото общество било виновно за това. Не, не съм съгласен! Има хора, които цял живот спазват правилата, възпитават добре децата си и живеят честно и достойно. Те не са виновни за нищо. Това, че те са малцинство, е отделен проблем. Нека назовем нещата с истинските им имена: много българи го подкараха през просото, поради вродената си арогантност, простотия и мързел, култивирани в продължение на десетилетия (само не ми говорете за последните 20 г., защото нещата са зле от много по-рано). Единственото, в което честните нормални хора могат да бъдат обвинявани, е че не се вдигнаха като един да изметат плявата още през 1989. Както виждаме, липсата на борба със злото винаги се връща тъпкано...

Абсолютно съм съгласен с теб.

Обществото е то моралните и от не дотам моралните хора. Не изключвай моралните, те са част от пейзажа. Морални са, добре си възпитават децата, но си стоят вкъщи и дремят. В развитите държави всички имат активна позиция, участват в граждански движения и постигат резултати, а не си стоят в котурките и не хленчат колко били лоши лошите, разбираш ли. За съжаление такова разбиране в България липсва. Кунева подхвърля такива идеи, но селяните я кръстиха Пръмова и я отхвълят, щото обичала някой си мъж, който пък израстнал в семейство, което пък било на член на ЦК... Ето български картинки, добре фокусирани и цветни.

Много точно казано.

прав си !

Такава случка - дете да убие дете заради трева преди 1989 бе абсолютно невъзможна. Тогава "плявата" бе натикана на мястото й. За съжаление и много свестни хора бяха завряни при "плявата".

Къде викаш беше натикана "плявата" преди 1989? Зад паметника на "попа". На пъпа на София. Никой не знаеше, че там се навъртат наркоманчетата... Не. Не знаеше. Никой! Никой не знаеше, че бяха основно "елитни ученици". Неее. Не знаеше.

Като ученик в 7-ма гимниазия и аз съм се завъртал около Попа. Събирахме се основно млади хора, които слушахме различна музика - метъл или пънк, а и стари хипари. Имаше и наркомани, но те бяха някак си изолирани и въобще не бяха много. Нещо повече - всички бяха свързани със службите по някакъв начин - като доносници и като още кой знае какво. За да бъдеш наркоман в ония години се искаше благословия от народната милиция. А в провинцията бе почти невъзможно.

така е

абе кои ги пише тези статии? тези хора освен че не са грамотни, ами изполват много елементарен изказ, дори подигравателен. незнам дали са журналисти или от каде са ги намерили, но нивото е срамно ниско.

Искам да кажа голям ти е проблема.Като не ти харесват не ги чети.

Наистина е срамно ниско. Все пак се пише "кЪде"

Щом става дума за грамотност, ето как трябваше да бъде написано: Aбе, коЙ ги пише тези статии? Тези хора, освен че не са грамотни, ами изполват много елементарен изказ, дори подигравателен. Не знам дали са журналисти или откЪде са ги намерили, но нивото е срамно ниско. Вярно е.

няма бъдеще булгаристана.....да земе да ни махнат от картата да не се мъчем тук....

бъдещето трябва да си го прявим ние а не като до сега да чакаме да ни го направят!!!

Щом от 16 годишни се колят за дрога не е истина на къде отива тази държава. Питам се родителите къде са?

Родителите са на ракия 24/7/365, гледат новите изяви на Мара, Цура, Кондьо и Мондьо, и мечтаят да са като тях.

Едно дете уби друго дете. Това е от средата, в която живеят. Битието определя житието.

След като премахнаха възпитателната роля на учителя, и сега за един шамар може да се стигне до съд, премахнаха ТВУ-тата, и ако има и лоша семейна среда, не е за учудване, че днешната младеж расте със сбъркани морални ценности.

Ако под възпитателна троля разбираш шамар, мога да разбера и защо 16 годишен убил 12 годишен. Нямам повече въпроси, изясни ми се. А т се замисли що за личност си, ако това ти е възпитателното средство. Личност ли казах? Всъщност не си личност, а подобие.

Къде са родителите,ако мога така да ги нарека.Как 16 годишен ще отглежда марихуана на балкона,сигурно и те са я поливали.Срам и позор

Няма нужда от разпри във форума,има нужда от инициативи.Истината е ,че в България няма средства за препитание за хората.Има само за малка шайка бандити и морални престъпници,направили така ,че всичко да е добре само за тях.Необходимо е стабилна и сериозна отпора срещу тези безумни хора-от цялото общество.Мисля ,че е по-добре вместо да им се робува по 10-12 часа на ден ,да се възправят хората и да изискват от тях да си плащат за труда коректно,да изпълняват законите и да се държат нормално,а не като башибозуци. Просто е ,но едва ли някой ще го направи-хората в България са страхливи и недоверчиви,така са възпитавани от раждането си,затова са много лесни за манипулиране и употреба. Това ги обрича на изчезване обаче,остават само гадовете,по-лошите,по-наглите,по-злите . Това надали е естествен подбор.... Дай боже разумът,знанията и културата да победят! Някога....

То се оказа, че и в Англия няма средства. После се оказа, че и в Германия палят коли недоволни социалисти. Също и в Швеция нямали средства. Лумпенът навсякъде е без средства... поне така си мисли. България е в 10-те процента на най-богатото население на земята. И на предпоследно място в света по доволство от живота. Означава, че българите са едни нещастници без култра как да живеят, а не че са бедни. Щом не правят разлика между при Живков и сега, те са за опело приживе - за съжаление и подигравки. Докато не си оправи българинът манталитета, докато не се образова за живота, а не по география и биология, няма да напредне и няма да разбете какво се случва с него и за какво живее изобщо на тази Земя.

Не казвай, че българина си е виновен и не му казвай, че той си прави сам, адът в който се рови. Българина обича да е жертва, обича да има някой дето да е спасител ( за да може да го оплюе), обича да лежи, обича да пие, обича да разбира от всичко, обича да си взема големи неща за да си избие комплексите, обича да се смята над другите същества ( защото е българин)... Всъщност е мързелив, страхлив и тъп...иначе не би живял и ден в кочината където живее... Важното е да е жертва и да има виновни...и да хитрее и да има далавера ехххх...бае ви Ганя Балкански не е мит

Написал съм тоно за манталитета,трябваше добре да прочетеш! Богатите в България са най-големите престъпници,измамници и мошенници !Това е причината за всичко,затова децата,младежите или тийнеджърите или както още се наричат подражават на тях. Трябва да се спре завинаги с това,няма как шайка лумпени да живее в охолство за мсетка на хората.:Работодателите; в България се гаврят с хората,така наречените политици също-от тях трябва да се изисква до край ,да бъдат притискани да спазват законите и да са коректни и почтенни хора! А що се отнася до Германия ... може да се пойнтересувате как протича живота на гамените след като са си позволили да бъдат такива -тук доста фирми изискват да започнеш работа да покажеш чисто полицейско досие и ако нямаш си метача,постоянно наблюдавания и водещ се на какви ли не отчети и контроли стойш долу ниско,с малка заплата и смотан живот! Това само да направиш някоя простотия-не много голяма.Поздрави от Германия!

"Щом не правят разлика между при Живков и сега, те са за опело приживе - за съжаление и подигравки."- ТАКА Е! ТАКИВА СЕ СРЕЩАТ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И В БЛИЗКОТО МИ ОБКРЪЖЕНИЕ И ЕДВА СЕ ТРАЕ ТЕХНИЯ ВОПЪЛ И СТОН! А ИЗГЛЕЖДАТ, УЖ, ИНТЕЛИГЕНТНИ... :( ..Но по времето на Живков са имали облаги, ЗАТОВА Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ ПИСЪК! ;))

Малкия Скарфейс как само се разправя с длъжниците! Евала на родителите! Това същество, ако доживее до 25, сигурно ще стане сериен убиец с досие по-голямо от тези на Пичушкин и Чикатило! Proud to be Bulgarian!

А дали не стигнахме дъното, да се замислим, че при бай Тодор като че да си беше най-добре? Подобни боклуци поне не излизаха от Белене доживот...

не си прав, не от Белене, там лежаха така наречените врагове на народа, не престъпниците, а пък за такива като теб явно е по-лесно като при бай Тошо, някой друг да определя... ех, прост народ слаба държава!

И сега друг определя!Ако не е така ми посочи какво точно определяме ние?

Коментари - 16-годишният убил детето заради марихуана за 50 лв. | Днес.dir.bg

16-годишният убил детето заради марихуана за 50 лв.

Унищожена марихуана за 50 лева е причина 16-годишният младеж да убие 12-годишния си приятел вчера в София.

Обратно в новината

Коментари - 16-годишният убил детето заради марихуана за 50 лв. | Днес.dir.bg

Коментари

ДА ЕБА ТАА БЪЛГАРИЯ , САМО ПРЕСТЪПНИЦИ И МАНГАЛИ ОСТАНАХА . ЧУДНО МИ Е КАК ЩЕ СЕ КАЗВА СЛЕД ВРЕМЕ , МАНГАЛИЯ МОЖЕ БИ .!?

"той се е възприемал като лидер, на когото не трябва да се противоречи и отказва нищо, предаде БНТ."- МАЛКА АГРЕСИВНА ГНИДА!!! ЗАСЛУЖАВА СМЪРТНА ПРИСЪДА, защото мисленето му ще го доведе отново до убийство!!!

Питам се защо в България като стане нещо всички се хвърлат да търсят кой е виновен (Бойко, САЩ, Русия...), а никой не мисли как да се оправят нещата. Щото проблемите са си български не руски или американски.

И ти не си си губил времето. При латиница няма ли "з". За да се постави там където и е мястото, в случая - при думата "изполЗват " написана от meh. Човекът започва с упреци към грамотността все пак!

Защото да имаш деца не означава само да си събуеш гащите,не означава само да си увековечиш просташкия ген,да навикаш детето си с какви ли не цинизми и грубости,каквито всеки от нас всеки ден чува по улиците,да малтретираш и пребиваш,а често и изнасилваш детето си...не е това да си родител.Но от простаци се пръкват по-големи простаци.От 22години материала става все по-дефектен,а си се множат в несвяст.То и това им е главната цел -да се възпроизведат,пък какво точно е без значение.

На 16 - убиец! След още 16 - рецидивист! Пледирайте за невинност?

Нещата са доста неприятни и комплексни,особено когато се говори за хора от 12-23години ,както в последните случаи! Значи, този обществено -икономически статус наречен "демокрация" ,тук си е чиста проба бандитски капитализъм. Това е една от главните причини - няма труд ,само потребление ,проституция,наркотици ......... Виновни са всички тези: 1.Родители! 2.Училище! 3.Липса на дисциплина в държавен аспект! 4. Бездеен главен прокурор и неадекватен съд! 5.Управление на държавата от личности без мотив и воля за създаване на правова държава! 6.Пълна липса на превенция,неспособна МВР система ,с некомпетентни ръководители!Навсякъде, в стабилните държави дори ,има прояви на насилие ,но борбата срещу него е равностойна..... 7. Абсолютно противообществени медии ,които не дават и капка интеректуална ерекция,под вещото ръководство на еснафи приспособленци, като техния ръководител СЕМ!!!! Е какво да се получи ,просто това е само началото и има реалната опастност, никога да не приключи.......

Ще приключи, но ще приключи ЗЛЕ! :(

Така е Гого , напълно си прав!Родител- значи отговорност!!!!

Колко си прав, Гого!!! С малко изключения, колкото си по- прост, толкова повече желание да оставиш многобройно потомство!!!!! Циганите са добър пример за това, но не са само те за съжаление! :(

Пиша , защото много сте далече от исината! Познавам убитото детенце и всичките му роднини и мога да твърдя, че Цветан бе добре възпитано и умно дете, много добър и работлив за годините си, а ако някой го е измамил или съблазнил с фас и "трева", това не значи че е рецидивист като комшията - убиец! Вече всички са жертви: таткото, майката и двете му братчета, помислете как ще понесат и ще успеят ли изобщо да се възстановят след загубата на Цецо??? Днес бях сред тях и мога да гарантирам , че са истински порядъчни, трудолюбиви и свестни хора, родители, които не са сторили никога никому зло, но за жалост сега ще живеят на инжекции и хапчета за много време напред! Не е правилно тук да плюем по непознати хора , а да си припомним древната мъдрост и да се разходим през гробищата, четейки годините на починалите без време и вина, както вече е и Цецко - нов ангел небесен!

добро детенце,слънчево и прекрасно прав сте,светът без него е непоносимл.ИЗРОДЪТ,КОЙТО НИ ГО ОТНЕ НЕ Е ЧОВЕК.

и ако има справедливост или трябва да се даде най-после пример за правосъдие - нека да отсъдят за всеки удар с ножа по 50 години затвор, само така ще се избавим от бъдещи рецидивисти с мускули и татуировки, ходещи на свобода след някакви си 10 години, по-изпечени и ловки убийци, крадци и прочие "излежали присъдата си" и "поправили се"! Това е истински негоден човешки ресурс!!!!

Много добре казано- "НЕГОДЕН "ЧОВЕШКИ" РЕСУРС"!

За съжаление престъпниците са повече от светните, нормални хора! :( Много скоро, след като хората усетят, че няма правосъдие в тази държава, ще се премине към анархия и разчистване на сметките извън съда- на принципа "Око за око!!!!!!"

Истината е ,че родителите не знаят с какво се занимават децата им,а когато научат не вярват !!!

на Роси ще и кажа, че съм от Левски, трева не гледам и с нож коля само луканка

майки и бащите на тоя в затвор, че са допуснали сина им да се занимава с престъпления, наркотици, насилие.. и затвор за майката и бащата на 12 годишния които не налагат контрол над детето, и не следят с кои излиза, и не се интересуват защо са му червени очите, например... време е и родители да влизат по затворите.. тези деца са тяхни, те носят отговорност.. като кучето ти нахапи някои, ти носиш отговорност.. като детето ти нападни някои, ти носиш отговорност.. мама и тати и на двамата зад решетките

много си прав братко,ама това става само в белите държави,които искат да вървят напред.тук да виждаш някакви такива наченки???

Ти нормален човек ли си??? Или си правиш вятър на устата? Ти, знаеш ли какво е да загубиш дете??? Или ти си още дете?? Как не ви е срам да пишете по тая тема?

Чувал ли си фразата:"Прекален светец и богу не е драг"?!! Най- голямата грешка на убитото дете не е, че е пушило марихуана, а, че не е преценило добре с кого общува- С АГРЕСИВЕН ТИП!!! И да не е пушило трева онзи пак щеше да намери за какво да го убие!!!!!! Агресивността не се нуждае от кой знае каква причина, за да се прояви!!!

Версията за марихуаната е на убиеца, но и да е вярна не мисля, че това е причина заради,която невинно и наивно дете трябва да умре насилствено.

Какво се чудите като така си възпитавате децата. Родените след 90 -та година са само боклук!!!Нахални, злобни, глезени, безсрамни, презадоволени ама не от родителска любов! , а от вещи! Коли, мотори ,компютри, лаптопи телефони и пълна свобода. И по лошо ще става като не намирате време да им обърнете внимание и не ги възпитавате!

много точно казано :)

Бащата да не се пени много - защо детето му на 12 години има приятели рецидивисти, защо пуши трева? Родителите са за това - да упражняват контрол, да внимават какво прави детето, да го насочват. Аз за 5 минути не бих допуснала детето ми да стои в такава компания.

засрами се,това е МЪКА,а не съд

е мъка е,спор няма,ама от такива кат теб никои не си взима поука,а просто си казва "мъка е".всеки ден има такива случки,а не се взимат никакви радикални решения.иди у европата да видиш как се деиства.тук само ни баламосват че и там е такава свободия,да ама Hе.ако беше така,немаше да са 100 години пред нас....еееех заспало народонаселение

Интересна работа... Не познавам нито един чалга-фен. Според всички чалгата видиотява. Идиотът Евгений Дайнов днес обяснява как рокът размазал чалгата. И тук същото - пълно с античалгаджии. Да, ама не. Чалгата е най-слушаната музика, далеч пред попа и други разни бози, които пък са далеч пред рока, да не говорим за класика... Чалгаджията, обаче, винаги е някой "друг"! Не познавам нито един наркоман. "Мойту дите таквиз нища ни прай!" Да, ама не... Явно много деца праят таквиз нища, че и оттатък... Обаче винаги са нечии други деца! Не познавам никой, който да си признава, че краде. Ооо... повечето хора крадат. Повечето хора знаят какво правят. Но не го наричат "кражба". Наричат го... "възстановяване на равновесието", "заобиколно налагане на справедливост", "урегулиране на показанията"... но никога "кражба". Крадат мафиотите, циганите и политиците. Ние не! Краде винаги някой друг! Ние не гледаме тъпи американски екшъни. Ние не пикаем в шадраваните. Ние не караме, когато сме пили. Ние спираме на пешеходни пътеки. Ние не стоим на течение. Ние не си хвърляме боклуците през балкона. Ние не четем Паулу Коелю. Ние не ходим на мач единствено за да се сбием. Ние се бръснем под мишниците. Ние не пием виното изпотено. Ние си подмиваме задниците с вода. Всички ние сме аристократи. Само тоя селяндур Друг, дето ни загрозява картинката, неговата семка... ако го пребарам, джигереца му ше избоча...

Аз познавам чалга- фенове и наистина са видиотени!!! Не разбирам, обаче, логиката да се възмущаваш от това, че другите правят нещата, които и ти правиш- особено в анонимен форум!!! Предполагам, че не е възможно да сме неоткровени със себе си ТУК, защото така участието във форума ще загуби смисъл!Но..дали трябва изобщо да търся логика в човешкото поведение- това не знам.. :)) П.П. Паоло Куельо е отричан единствено и само от интелектуалните сноби! Чули някъде, че да се чете Куельо е признак, че си тъп и айдееее...никой не четял Куельо :)))))))))

Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и свобода. Това което е особено обидно е, че човешкият ум има свои предели докато човешката глупост е безпределна.

Това е нормално за държава в която българките раждат свини от 20 години насам!

Да залагаме утре в коя детска градина ще има заклано!

Това ли можа да роди гладкият мозък? Ти човек ли си?

Aйде по-спокойно!...Kато не разбираш от ирония, не се обаждай!

Защото е положителен герой, а е положителен, защото Те /Боговете/ са ти казали, че е положителен. Кво толкова мислиш и разсъждаваш, яяя едно чипче, че.......

ВРЕМЕТО НА ТВОИТЕ ЕКШЪН ГЕРОИ ИЗТИЧА . АМАН ОТ НЕЗМАД..НИ ЖЕНКИ ,ТЪРСЕЩИ СЕНЗАЦИИ И КРЪВ . К ВИ ЖЕНИ СТЕ ВИЕ ,ВЕ , СЛЕД КАТО ХАРЕСВАТЕ ДЕБЕЛОВРАТИ ,ЧЕРНИ И ГНУСНИ ШКЕМБЕСТИ КОСМАТИ ПОЛУМЪЖЕ ..-. ПЛЮЯ НА ВАШИЯТ ИЗВРАТЕН ВКУС КЪМ МЪЖЕТЕ .. НЕ Е ЛИ БЯЛ ,РУС ,ЗНАЧИ НЕ МИ ГО ХВАЛИ , ЗАБЛУДЕНА БЪЛГАРСКА ЖЕНКО ...

Ее, толкова се постарах да си проличи, че е ирония, ама - на - имало и хора без чувство за хумор и въображение. Не понасям холувудските /не само екшъни/ филми именно поради позьорството, претенциите за хуманност, лицемерието и грандоманщината /вижте ни колко сме добри и човечни и съвършени/. Дано този път съм била по-ясна...

явно само с картечница може. С нож - ц!

Боже, какви дечица са светлото бъдеще на клетата Бг.Господ да ни е на помощ!

Миски, чалга, цици, плеймейтки, попфолк, силикон, "рокери" по потник гащи и джапанки, гонкаджии, дрогаджии, шанаджии,медийни "звезди", борчета, не виновни политици, педали... колко много на които да подражаваш и приличаш. ЗАЩО ТОГАВА ДА БЪДЕШ СЕБЕ СИ!?

самата истина, уви...

И се правим на ощипани моми ,когато Бойко каза ,че само лошия материал е останал в БГ.

Много сме докачливи от крестящите истини.

А той какъв матрял е?

Щом осъзнава, че е останал само "лошия материал", значи със сигурност има мозък и наблюдателност, а за друго- не знам :)))

Kwo значи виновни сме всички бре маскари ? ВИНАТА СИ Е ИНДИВИДУАЛНА , а че има нулева толерантност и самоуправство са виновни ''независимите'' власти . Кой е разпоредил за първо престъпление , независимо какво е да се дава условна присъда ? Кой набива в главите на нещастните даскалици , че "Който пише две на себе си пише 2 "? И това не е от 20 г. , а от 40 . И т.н. и т.н.Който сее вятър , ще жъне бури . Държавността се разпада , вижте само един пример от днешните новини : В някакво село образували дружина за самозащита , ама не смеят да си покажат лицата щото крадците ще ги пребият.Значи нормалните хора се барикадират и си крият лицата , а бандюгите ачик ,ачик размахват ножове . И бог не може ни спаси ....

Ако си учител, няма да се пишеш Даскал Ако това дете е вкарано в училище и му е обърнато достатъчно внимание нямаше са се стигне до тук Аз съща съм учител

Ето докъде ни води некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

напекла те е жегата май - до бива липса на интелект ма в някой случай направо сте жалки - какво общо има правителството с битовата престъпност в щатите няма ли ? в германия, франция, япония ... оня ден "любовна"драма - боко виновен - преди това катастрофа - пак боко виновен просто племе сме и това си е

слънчево,умно и прекрасно момче така ще останеш за нас ,много ще ни липсваш!!!!!

Cтига с тия глупости, ако беше толкова умно, нямаше да сварши така!

Някой ден ще ти се случи нещо неочаквано, незапланувано и страшно. Ще осъзнаеш истинската си същност и ако го преживееш ще порастнеш!

Момчето е от агитката ма Левски. Там така ги учат. Да отглеждат и продават наркотици,да ръгат с ножове. Нормалните фенове на отбора отдавна спряха да ходят по мачове.

Да,за всяко нещо са виновни "агитката на Левски" и ... Иван Костов!Престанете да търсите виновните там където не са!Виновни са всички онези ,които демонстрират ненаказуемост за всяко престъпление,които се държат арогантно и просташки и тях ги показват по медиите наричайки ги свойски с прякорите им и ги показват като "ЗВЕЗДИ".Онези,чиито автомобили могат да си позволят всичко без да носят вина.Нещо повече РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА!!!

Е па тая риба требе да се почне да се чисти от некъде. Ако не да я изфърлим и да се знае един път за форевър, че риба нема!

И по-зле ще става, братлета - един ден тези ще ни управляват!

"Това говори за едни морални ценности в подрастващото поколение. Имаме вина цялото общество по отношение на възпитанието на подрастващите в моралните ценности, които би трябвало да имат". Защото всички се смятат за много умни, като не налагат наказания на децата, затова. Още от малки са оставяни да растат както си искат, защото "боят е наказание от Средновековието". Не - боят винаги е бил универсално наказание, когато се налага както трябва (не говоря за безмозъюни изроди биещи децата си за удоволствие).

Простакът вини за простотията, която му се случва, неща като: демокрация, свобода, свободен избор... Интелигентът вини за проблемите в обществото неща като: ограниченост, погрешен избор, ниско ниво на морала, индеферентност на хората, от които произлизат тези низости. Кой ли е прав?

ТЪЖНО И ЖЕСТОКО ,ЧЕ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ИЗРАСТНАХА УБИЙЦИ,ИЗНАСИЛВАЧИ.НО ЗА ТОВА СМЕ ВИНОВНИ НИЕ ВСИЧКИТЕ -БЕЗРАЗЛИЧНИ,БЕЗДУШНИ И УВЛЕЧЕНИ ЗА ХЛЯБА СИ НЕ СИ ЗАБЕЛЯЗВАМЕ ПОРАСНАЛИТЕ ДЕЦА С КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТ,С КОГО ДРУЖАТ

Правилнота заглавие е ДЕДЕ УБИ ДЕТЕ !Единия е на 16 г. другия на 12 . Помислете за моралните ценности и устой на обществото в което няма масов спорт за мвсечки спортове който тренират децата се плаща , а родителите нямат пари и какво следва улицата , наркотици , убииства .....

и мен ме издразни заглавието! И двете са деца и двете пушат трева ! кой крив ,кой прав?!

дете??? хайде стига глупости. кой определя кой е дете и кой не е? закона? културата? интелекта? или природата, която най-вероятно вече му позволява да се размножава?

Тези случаи за съжаление зачестяват. Какво да се прави, подрастващите нямат никакви духовни ценности. Героите на деня са бандюгите и чалгите с които медиите промиват мозъците на подрастващите денонощно. Културата в България е сведена на примитивно ниво на развлекателни шоута и шутовска буфониада. Образованието е западнало доста. Един преподавател от техническия университет каза,че само 10% от студентите му били на нивото на студентите преди години...

и сега какво? голямата трагедия всъщност се оказа оправяне на сметки на един малък, но обещаващ наркодилър. Чудо-голямо.

жалко е..., но това е самата истина.... по-жалкото е възраста на която се подкарват тези "деца"..... треви,ножове.... на 12 години?!?!

Боже колко мъка има по-света.Цецо и вършене на работа все едно магаре и космос.

Моралните ценности отидоха на бунището с идването на демокрацията. Непримиримост към друго мислещия, бясна омраза към политическия опонент, кръвожадна нетърпимост към предшестващия управленец, насъскване на най-долни страсти в тълпата и наркотична зависимост при опиянението от власт и влияние върху зомбирани последователи. За 20 години не остана нито една необругана добродетел от предишните ценности на обществото, а нови, отрицателите в синьо, така и не се предложиха в замяна. Оставиха след себе си оплячкосана държава, морален вакуум и озверяло население готово да безчинства по техния пример като първобитно племе, за което няма нищо свято.

Моралните ценности не могат да отидат на бунище поради идване на демокрация. Тях ги е нямало. Подобен морал се е подтискал репресивни средства, но и се е толерирал, когато притежателят му е бил свързан с диктаторския режим (спомнете си Владко Живков, както и много други болшевишки пишлемета). Да не споменавам лекотата, с която са избивали интелигенция след 44-та, та оттам се почнало нашироко. Обществото тогава е получило етични рани за десетилетия. До днес. Демокрацията е просто една вузможност да видим истината, а не че тя е източник. Свободата е скъпо нещо и започва с истината.

А вие откъде знаете или важното е да се манипулират младите, които получават представа от най-кресливите приказки. Спокойствието се усеща. Милионите за решетки се дадоха след 1989 г. Спомням си времето, когато се махаха решетките. Дано да го доживеем и сега. Гео Милев, Никола Вапцаров и още и още са зверски убити преди 9-ти септември 1944 г.

че и преди 9-ти септември 1944 г. са избивани интелигенти - Гео Милев, Никола Вапцаров, и още, и още. Изглежда на нашата страна, най-вече на политиците, интелигентните им пречат.

Не виждам какво е виновен канабисът,на българина все някой друг му е виновен.Да не би в държавите където е разрешен младежите да се избиват помежду си.Тук главната причина е възпитанието,първо вкъщи и после в училище.Както сама се досещаш при повечето младежи вкъщи не само възпитание им липсва,но и какъвто и да било контакт с родителите им.Училището е просто отражение на останалия живот в България.

Демокрация не щеш. Какво предлагаш?

ще ми разправя полицаят, че цялото общество било виновно за това. Не, не съм съгласен! Има хора, които цял живот спазват правилата, възпитават добре децата си и живеят честно и достойно. Те не са виновни за нищо. Това, че те са малцинство, е отделен проблем. Нека назовем нещата с истинските им имена: много българи го подкараха през просото, поради вродената си арогантност, простотия и мързел, култивирани в продължение на десетилетия (само не ми говорете за последните 20 г., защото нещата са зле от много по-рано). Единственото, в което честните нормални хора могат да бъдат обвинявани, е че не се вдигнаха като един да изметат плявата още през 1989. Както виждаме, липсата на борба със злото винаги се връща тъпкано...

Абсолютно съм съгласен с теб.

Обществото е то моралните и от не дотам моралните хора. Не изключвай моралните, те са част от пейзажа. Морални са, добре си възпитават децата, но си стоят вкъщи и дремят. В развитите държави всички имат активна позиция, участват в граждански движения и постигат резултати, а не си стоят в котурките и не хленчат колко били лоши лошите, разбираш ли. За съжаление такова разбиране в България липсва. Кунева подхвърля такива идеи, но селяните я кръстиха Пръмова и я отхвълят, щото обичала някой си мъж, който пък израстнал в семейство, което пък било на член на ЦК... Ето български картинки, добре фокусирани и цветни.

Много точно казано.

прав си !

Такава случка - дете да убие дете заради трева преди 1989 бе абсолютно невъзможна. Тогава "плявата" бе натикана на мястото й. За съжаление и много свестни хора бяха завряни при "плявата".

Къде викаш беше натикана "плявата" преди 1989? Зад паметника на "попа". На пъпа на София. Никой не знаеше, че там се навъртат наркоманчетата... Не. Не знаеше. Никой! Никой не знаеше, че бяха основно "елитни ученици". Неее. Не знаеше.

Като ученик в 7-ма гимниазия и аз съм се завъртал около Попа. Събирахме се основно млади хора, които слушахме различна музика - метъл или пънк, а и стари хипари. Имаше и наркомани, но те бяха някак си изолирани и въобще не бяха много. Нещо повече - всички бяха свързани със службите по някакъв начин - като доносници и като още кой знае какво. За да бъдеш наркоман в ония години се искаше благословия от народната милиция. А в провинцията бе почти невъзможно.

така е

абе кои ги пише тези статии? тези хора освен че не са грамотни, ами изполват много елементарен изказ, дори подигравателен. незнам дали са журналисти или от каде са ги намерили, но нивото е срамно ниско.

Искам да кажа голям ти е проблема.Като не ти харесват не ги чети.

Наистина е срамно ниско. Все пак се пише "кЪде"

Щом става дума за грамотност, ето как трябваше да бъде написано: Aбе, коЙ ги пише тези статии? Тези хора, освен че не са грамотни, ами изполват много елементарен изказ, дори подигравателен. Не знам дали са журналисти или откЪде са ги намерили, но нивото е срамно ниско. Вярно е.

няма бъдеще булгаристана.....да земе да ни махнат от картата да не се мъчем тук....

бъдещето трябва да си го прявим ние а не като до сега да чакаме да ни го направят!!!

Щом от 16 годишни се колят за дрога не е истина на къде отива тази държава. Питам се родителите къде са?

Родителите са на ракия 24/7/365, гледат новите изяви на Мара, Цура, Кондьо и Мондьо, и мечтаят да са като тях.

Едно дете уби друго дете. Това е от средата, в която живеят. Битието определя житието.

След като премахнаха възпитателната роля на учителя, и сега за един шамар може да се стигне до съд, премахнаха ТВУ-тата, и ако има и лоша семейна среда, не е за учудване, че днешната младеж расте със сбъркани морални ценности.

Ако под възпитателна троля разбираш шамар, мога да разбера и защо 16 годишен убил 12 годишен. Нямам повече въпроси, изясни ми се. А т се замисли що за личност си, ако това ти е възпитателното средство. Личност ли казах? Всъщност не си личност, а подобие.

Къде са родителите,ако мога така да ги нарека.Как 16 годишен ще отглежда марихуана на балкона,сигурно и те са я поливали.Срам и позор

Няма нужда от разпри във форума,има нужда от инициативи.Истината е ,че в България няма средства за препитание за хората.Има само за малка шайка бандити и морални престъпници,направили така ,че всичко да е добре само за тях.Необходимо е стабилна и сериозна отпора срещу тези безумни хора-от цялото общество.Мисля ,че е по-добре вместо да им се робува по 10-12 часа на ден ,да се възправят хората и да изискват от тях да си плащат за труда коректно,да изпълняват законите и да се държат нормално,а не като башибозуци. Просто е ,но едва ли някой ще го направи-хората в България са страхливи и недоверчиви,така са възпитавани от раждането си,затова са много лесни за манипулиране и употреба. Това ги обрича на изчезване обаче,остават само гадовете,по-лошите,по-наглите,по-злите . Това надали е естествен подбор.... Дай боже разумът,знанията и културата да победят! Някога....

То се оказа, че и в Англия няма средства. После се оказа, че и в Германия палят коли недоволни социалисти. Също и в Швеция нямали средства. Лумпенът навсякъде е без средства... поне така си мисли. България е в 10-те процента на най-богатото население на земята. И на предпоследно място в света по доволство от живота. Означава, че българите са едни нещастници без култра как да живеят, а не че са бедни. Щом не правят разлика между при Живков и сега, те са за опело приживе - за съжаление и подигравки. Докато не си оправи българинът манталитета, докато не се образова за живота, а не по география и биология, няма да напредне и няма да разбете какво се случва с него и за какво живее изобщо на тази Земя.

Не казвай, че българина си е виновен и не му казвай, че той си прави сам, адът в който се рови. Българина обича да е жертва, обича да има някой дето да е спасител ( за да може да го оплюе), обича да лежи, обича да пие, обича да разбира от всичко, обича да си взема големи неща за да си избие комплексите, обича да се смята над другите същества ( защото е българин)... Всъщност е мързелив, страхлив и тъп...иначе не би живял и ден в кочината където живее... Важното е да е жертва и да има виновни...и да хитрее и да има далавера ехххх...бае ви Ганя Балкански не е мит

Написал съм тоно за манталитета,трябваше добре да прочетеш! Богатите в България са най-големите престъпници,измамници и мошенници !Това е причината за всичко,затова децата,младежите или тийнеджърите или както още се наричат подражават на тях. Трябва да се спре завинаги с това,няма как шайка лумпени да живее в охолство за мсетка на хората.:Работодателите; в България се гаврят с хората,така наречените политици също-от тях трябва да се изисква до край ,да бъдат притискани да спазват законите и да са коректни и почтенни хора! А що се отнася до Германия ... може да се пойнтересувате как протича живота на гамените след като са си позволили да бъдат такива -тук доста фирми изискват да започнеш работа да покажеш чисто полицейско досие и ако нямаш си метача,постоянно наблюдавания и водещ се на какви ли не отчети и контроли стойш долу ниско,с малка заплата и смотан живот! Това само да направиш някоя простотия-не много голяма.Поздрави от Германия!

"Щом не правят разлика между при Живков и сега, те са за опело приживе - за съжаление и подигравки."- ТАКА Е! ТАКИВА СЕ СРЕЩАТ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И В БЛИЗКОТО МИ ОБКРЪЖЕНИЕ И ЕДВА СЕ ТРАЕ ТЕХНИЯ ВОПЪЛ И СТОН! А ИЗГЛЕЖДАТ, УЖ, ИНТЕЛИГЕНТНИ... :( ..Но по времето на Живков са имали облаги, ЗАТОВА Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ ПИСЪК! ;))

Малкия Скарфейс как само се разправя с длъжниците! Евала на родителите! Това същество, ако доживее до 25, сигурно ще стане сериен убиец с досие по-голямо от тези на Пичушкин и Чикатило! Proud to be Bulgarian!

А дали не стигнахме дъното, да се замислим, че при бай Тодор като че да си беше най-добре? Подобни боклуци поне не излизаха от Белене доживот...

не си прав, не от Белене, там лежаха така наречените врагове на народа, не престъпниците, а пък за такива като теб явно е по-лесно като при бай Тошо, някой друг да определя... ех, прост народ слаба държава!

И сега друг определя!Ако не е така ми посочи какво точно определяме ние?