Очаква се потвърждение за съществуването на Хигс бозона

ЦЕРН прави глобална наука с европейски аромат, каза генералният директор на Центъра за наука, ядрени изследвания и иновации проф. Ролф Хойер по време на презентация в СУ "Св. Климент Охридски".

Обратно в новината

Коментари - Очаква се потвърждение за съществуването на Хигс бозона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая елементарна частица от кога съм я открил, що не съ се сетили да ме питат. Открих я в мазето, целата прахлясала, мухлясала и вмирисана от което не останах много доволен. Баща ми я е откраднал от предприятието в което работеше /както и всичко останало в мазето/ и я използваше доста често не по предназначение, предимно с користна цел и не чисти помисли, това е една много гадна частица, която не я препоръчвам на децата. Вече не си спомням какво обяснявах ама К?Р за ЦСКА и за ЛЕВСКИ. Аааа за частицата, вече не съм сигурен дали съм я виждал тая частица. И с нея и без нея се си е тая.

От вчера ""НА ВНИМАНИЕТО НА АВТОРИТЕ ! пише се Хигс !!! И това е човек, а не неизвестно от уравнение .... И преди да сте направили 2ра грешка Бозонът на Хигс, защото така е правилно, когато се изказваш на български, а не Хигс бозон - когато превеждаш от английски и позлваш английския словоред .... "" Как си ви познавам .... БОЗОНЪТ НА ХИГС се пише на български ...

Човекът е чувал или чел някъде за Теорията на струните. В нея това е идеята - че има един или няколко вида струни, които трептят в различни измерения и така формират разните видове кварки. Измеренията, по едно време бяха 10, напоследък ги вдигнаха на 11. Това е някакво безумие, минава четвърд век откак някои от най-видните световни физици се мъчат с нея и нищо не излиза, никакви експериментални доказателства, но знаете ли що дисертация мина през нея.

И това ти със пилешкият си мозък как го прецени?Това да не ти е цех и да има норма.Правят се предположения,проверяват се чрез опитни постановки-ако 1 на 100 е резултата е повече от достатъчно.

Преди лекцията в университета премиерът Бойко Борисов се срещна с Ролф Хойер-и това е наш тиквьо ядрен физик.Много ми е интересен предмета на разговора помежду им.

Преди лекцията в университета премиерът Бойко Борисов се срещна с Ролф Хойер-и това е наш тиквьо ядрен физик.Много ми е интересен предмета на разговора помежду им.

Като психиатър имаш познание за женската и мъжката същност. Мъжете не разбират жените, а жените разбират мъжете до толкова, че да ги "водят" за носа. Мъжът може да мисли като жена, дори и да не е гей. Като ИСТИНСКИ МЪЖ, той може да мисли и като жена и като мъж, ЕДНОВРЕМЕННО. Едно такова мислене пробива бариерите на илюзиите на Богинята Мая и достига до 100%-товата ИСТИНА. За да не те смущавам излишно, опитвам се дипломатично да ти представя реалността, която за мнозинството е илюзия. А звездите, все пак видимо, са реални.

Опитите да се хванем за косите и да се повдигнем ще продължат до пълното ни оплешивяванел

Леле колко са тъпи тези от ЦЕРН. Вместо да дават милиони за колайдер, трябваше просто да дойдат днес на кръговото при тв кулата. Щяха да я видят на живо...

За креативен човек като тебе, би следвало да схванеш че много е бедно познанието ти за астрономията. Да не говорим за другите свързани с предметът на тази наука области. Примерно: физическо здраве и духовно здраве. Ти като психолог знаеш много добре, че човек може да влияе от 95% и нагоре върху физическото си тяло, чрез собствените си сили. Когато страдалецът = пациентът се откаже от борбата със собствени сили, лекарят му създава максимум 5% възможности за излизане от болестно физическо или духовно страдание. Затова болестните състояния са хронични. Как се разбира, че логика няма?! Просто е, всичко се описва с три думи: "ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ".

E тя тая частица е като комунизма на хоризонта. Таман да я открият и все нови и нови хоризонти ...

Много си прав. След като я открият и докажат, ще се покажат други още по-малки частици вътре в нея.

100% има и някакъв друг замисъл за използването му..едва ли се хвърлят милярди евро за откриването на частицата и след това всичко да се остави да изгние

е като се хвърлят пари за цигари има ли смисъл

Тия от Церн са пълни балъци. Вместо да харчат пари на вятъра що не ги дадат на Бойко да си дострои магистралите и метрата пък може и някоя друга комисионна да лапне.

и казал Аз съм божествената частица!

тъпчо, у нас хората в БАН не "измъкват още", ами се борят за възстановяване на средствата им не за охолен живот, а за оцеляване. И тези хора, тъпчо, са признати по света с професионализма си, от тях не малка част са били канени именно заради този професионализъм в много научни центрове в света, в това число и в ЦЕРН... Такива всеразбирачи като теб гонят умните хора от Бг-то и накрая ревете, че образованието тук паднало...

rado_7_6@

Хикс Босона не беше ли тоз чиляка с думатиту, що го фърляше по Парляментя? И четиристотинтях учени-апостоли съботници? Доко Доков - вечно пияният Чепръченски клисар, който ни разказваше за нАука и религия там кое как се завихрят нещата в релативиски кубизъм, споменаваше за подобно предсказание на пророчицата баба Вуна, га сдръпяше повечко от калеко Мицовата скоросмъртница.

Голямо сте магаре. (Извинете !) ------------ Съвсем сериозно Казвам ( Отдавна ! ) че Имаме потенциал за Партниране във Фондаменталните Проучвания и то - с Водещите. .... Ха малко-Повече Дървосекачество, ако обичате !

Очаква се ТОТАЛНО ОГЛУПЯВАНЕ на цялата научна общност! Много отдавна се знае, че няма такова животно! Има първична частица съставена от 5 елемента под формата на вихри! Всичко останало са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, но нали трябва да оправдаят загробените милиарди Евро!

Чудо и никъде не се споменава за бат Бойко!

Четейки горната статия не без гордост си помислих, колко много български интелектуалци работят в ЦЕРН (както е отбелязал и проф. Хойер), но и в други научни центрове по цял свят и какво ли би било, ако имаха условия да работят тук, у нас, за просперитета на родината ни...

Условия ХА....! Дянков.....

Abu Talib

Прочетох една кснига"Не пипай тази книга" В нея се изнася факта, че Францисканците узнали тайни от Атлантите, една от които била, че най-малката клетка на материята представлява две пресичащи се пирамиди.Според китайците тази частица се нарича ИН.

Какъв ли е "аромата" на божествената частица?

На гербер. И малка поправка:''ароматЪТ".

НА ВНИМАНИЕТО НА АВТОРИТЕ ! пише се Хигс !!! И това е човек, а не неизвестно от уравнение .... И преди да сте направили 2ра грешка Бозонът на Хигс, защото така е правилно, когато се изказваш на български, а не Хигс бозон - когато превеждаш от английски и позлваш английския словоред ....

Ускорени протонни снопове за унищожаване на тумори се използват от поне 10-ина години с успеваемост около 98%. Това вече не е ново. Може на някои в БГ да им се струва много ново, ма не е.

Това е много интересно, моля да ме светнеш в коя болница се прави това и рутинно ли се прилага или експериментално.

В гугъл с ' Proton Therapy at PSI '. И много поздрави на новите откриватели на протонната терапия!

На земята логика няма. Тук всичко е илюзия - КРАСИВА ЛЪЖА.

Да побързат ... 21.12.2012 наближава...Може да видим хиляди луни над нас, но за кратко...

ДОСТАТНЪЧНО Е , ЧЕ ПОДКРЕПЯШ6 САЩ , А ЩОМ ПОДКРЕПЯШ САЩ , ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА ТЕ ВОДИМ В РЕГИСТРИТЕ С ПСИПИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ ... НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК В СВЕТА , КОЙТО ДА ПОДКРЕПЯ САЩ .... САМО Ч.ФУТИТЕ И ПЛАТЕНИТЕ ИМ КЛАКЬОРИ ГИ ПОДКРЕПЯТ ... МРШШШ.........

Божествената частица е в нас самите заложена. Тя не е материя, а енергия духовна, положителна, целебна. Енергия светлина. А връзката и с нас като материя е Е=м.c на квадрат. Материята по светлината на квадрат е равно на енергията.

100 % споделям мнението ти.

Отчасти вярно! Важи само за тримерното пространство!

Бозонът на Хигс е нещото, което дава масата, тоест всичко, от което сме съставени какво ние, така и всички материални неща. Материята по СКОРОСТТА на светлината на квадрат е енергията. На света има 4 взаимодействия - силно, слабо, електромагнитно и гравитационно. Всичко осталало, свързано с аури, духовни енергии, телепатии и трансцедентални изпълнения от всякакъв характер е глупост, произведена от прости мозъци, дето не знаят и таблицата за умножение.

Никакъв бозон на Хигс няма,колкото и сълзи да рони той.В уравнението си за енергията Айнщайн визира масата на материалните тела,която по принцип можем да приемем,че е еквивалентна на материята.Нещата са много прости и трябва да се рабере от тези професори,че енергията и материята са едно и също нещо.Светлината била електромагнитно лъчение,но поставена в електростатично поле не си променя посоката на движение и не се подчинява на законите на ел.маг.поле.Във всичко се търсят материални частици,което не е правилно.Това са схващания от 18 век когато топлинната енергия са я отъждествявали с "топлорода".

Компир, ти ли си? Жив ли си, приятелю?

Защото си креативен, а не реактивен.

ТИ СИ И ЗА ЧЕТВЪРТИ КИЛОМЕТЪР , ЩОМ ПОДКРЕПЯШ ГЕРБ ... НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК , КОЙТО ДА ПОДКРЕПЯМУТРО- МИЛИЦИОНЕРСКАТА КЛИКА НАГЕРБ ....

Обърни се към моите колеги от връх Рожен. Те биха могли да ти помогнат... да станеш междузвезден психиатър, зер там можеш да израснеш професионално до небесни висоти. Учените там на Небето могат да ти помогнат да откриеш не само Х бозона (бозонът на Хигс) - т.нар. божествена частица, а направо ЧОВЕШКАТА ДУША, с нейната божествена красота.

Големия зрив е най-новата измама да се отрече Бога и дарвинизма и прочиееее

Хехе, доживях да видя теологията и дарвинизма в един отбор

замазват ви очите ..... ВМЕСТО ДА ГЛЕДАТЕ ЗА ТОВА ,ЧЕ ВСЕКИДНЕВНО НИ ПРЪСКАТК С ХИМИИ ОТ НЕБЕТО ,ВИЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА РАЗГАДАВАТЕ НАУКАТА ... ЗАПОМНЕТЕ- ДОКАТО СЪЩЕСТВУВАТ РАЗНИ АЛЧНИ ЕВРЕЙСКИ КОРПОРАЦИИ ,ПО КОИТО ПРОСТИТЕ ПЪПКАРЕ И ТИНЕЙДЖЪРИ СЕ ЗАЕХЛАСВАТ , ЩОТО ВИДИШ ЛИ БИЛИ ХАМЕРИКАНСКИ , ДО ТОГАВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ЩЕ СТРАЕДА ... ПРОСТО АДСКИ НИ Е ПИСНАЛО ОТ ПРОДАЖНИТЕ БГ . ПЪПКОВЦИ , КОИТО СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ГИ НАКАЖЕМ ...

Кенефният ти никнейм (с много нули) подсказва размера на простотията ТИ, но колосалния й размер се разкрива незабавно от написаното. Големите учени, голямата наука, световните Нобелисти (и то в областта на физиката) са ПРЕДИМНО (за съжаление) американци. Информацията, мнението, ОБСТОЯТЕЛСТВОТО че европейски учени правят СВЕТОВНА наука, за която ТИ нямаш не само глава, НО и мозък в нея, за да схванеш за какво иде реч е много радостно!! А факта, че и много (пропорционално на населението на страната ни) БЪЛГАРИ взимат участи в този проект и го захранват с преподаватели, учени и квалифицирани специалисти е повече от ПОХВАЛНО, ПОВОД за законна ГОРДОСТ и чувство, че и ний сме ДАЛИ нещо на света, ТЪПАКО ГНУСЕН!!

..ми той.. човека се е срещнал с БОЖЕСТВЕНАТА ЧАСТИЦА...пише го на края...

Даже сега виждам, че сте го написали правилно в статията си, която линквате. Не знам кой Ви превежда ама е под всякаква критика. То бива бива да те мързи да го гугълнеш, ама като линкваш статия където вече е написано е срамота.

И е бОзон на Хигс (Higgs), а не бозон Х (хикс). Ама кой да си направи труда да провери като превежда.

За толкова милиарди и за господ ще се получи потвърждение. Хайде да не коментирам повече...

За Господ за да се получи потвърждение не са необходими милиарди от парични знаци, а една свещ и запалването й пред иконата с "триъгълника".

Пише се "бозон"...