Може би преследвачът на масовия убиец в Тексас го е убил

Двама мъже са възприемани за герои за това, че са преследвали масовия убиец на поне 26 души в САЩ и така са предотвратили още повече смърт.

Обратно в новината

Коментари - Може би преследвачът на масовия убиец в Тексас го е убил | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България кога ще се либерализира носенето на оръжие? За сега се разрешава само на бивши изкуткудякали ченгета и който си плати.

Само психично болни, комунисти и мюсюлмани убиват хора в черкви.

един единствен човек с пушка е опатка психично болния (демократ-атеист-марксист), но подлогите искат да отнемат оръжието на всички...

Значи резултатът е 26 "добри" убити от един "лош" и един "лош" убит от един "добър". В Лас Вегас резултатут беше 50:1. А ако, нито добрите, нито лошите имаха полу-автоматични пушки? Мислене от 18 век не води до много положителни резултати.

Еми като няма пушки, има превозни средства(един такъв пример над 80 убити в Ница) и каквото там се сетиш.Да вземем да забраним всичко, което може да попадне в ръцете на някой психопат!?Още малко остава и да приема, че човек не трябва да притежава никаква собственост и само като безправен роб той ще е полезен в обществото на...по-равните!

Стига с тая смотана Америка, бе, кво ни интересува кво става там на майната си при краварите! Дайте нещо за нашите освободители, братушките, та русофилите да се изкефят от кеф! Съгласно данните от Росстат, всяка седмица в Русия стават 196 убийства, за месец 840, за година 10222! Това си казва истинска производителност! Само в Москва убийствата са около 1500 годишно! Защо се крият от нас тези истински исторически достижения на братушките?

бе на фона на официалните данни за хамериканците - около 33 000 на година в русията направо си е безопасно.викаш 196 на седмица? спрямо 90 на ден в хамерика...

Тия 33 000 знам от къде ги изсмука! Иа аз мога да изсмуча от моя "оттам" 333 000! Ама нема нужда, има Росстат, статистика на ООН, статистика на ФСБ, статистика на ЦРУ! Не е кът едно време, когато в Работническо дело пишеха, че тълпа американски моряци, натряскали се с Кока Кола, вилнеят из Капалъ-чарши и трошат всичко наред! Менаха ония времена!

Мата Космата, марш при маймуните където ти е мястото..... ко спамиш на мймунски по форумите....

в България, ако преследваш нападателя със 150км/h и той катастрофира и умре, ще те съдят за ''саморазправа'' и убийство, а и за капак ще получиш акт от КАТ.

Разсъждавам аз върху логиката на американския президент, ако хората нямали били оръжия да отвърнат на удара, трагедията щяла да бъдела мнооого по-голяма и виждам Апогея на Епохата на Тръмп... Ами да, то не е трудно да стигне до край с изводите си : ами ако им въведат пък тогава, щом се вижда, че е толкова полезно, повсеместно задължение да вземат да ходят въоръжени на църква, какво ли ще да стане?! Дали ще дочакват да се чуе от амвона "Амин" или без да са си казали последната молитва ще се стрелят, на принципа който е най-бърз и точен, той пръв ще изпрати най-много душú право при Техния Създател. Ми нали за това са там, да намерят пътя към Всевишния? Те си живеят хората в тези риалита с екшън-сцени. Така, щото старите филми за престрелки в каубойските кръчми ще ни се виждат аматьорски постановки за лаици, на фона на Епичните Американски Богомолци - въоръжени професионалисти, които ще олицетворяват тази Безумна Велика Америка... Що ви трябват мозъци, като можете да имате патлаци? Вярно, Холивуд ще фалира щото неговото шоу няма да издържи на конкуренцията на живо, но пък емигрантската вълна естествено ще секне....

Само че г-н nab свободен достъп до оржие ще имаш и ти,ненормалниците много бързо ще се нормализират,обикновено терористите са лъвове,когато имат срещу себе си агнета,не е необходимо да ходим чак до САЩ- през 18 век българският етнос е бил почти изчезнал под терора на кърджалиите-виждайки,че остава без работна сила официалната власт въоръжила раята и за няколко години ненормалниците изчезнали от историята

Дали, бате, си мислиш сериозно, че ненормалникът е можел да се нормализира под страх от светкавичен разстрел? Язе не съм съгласен с тебека. Оня гад си е знаел, че си подписва смъртната присъда и не се е поколебал да стреля подред по деца, жени и възрастни хора. Бил имал дете, семейство до скоро. А като е стигнала до там работата, нищо не помага, щото не можеш да въоръжиш и беззащитните, за да се защитават. Дайте бебетата вместо да ги учим да ходят и говорят, да ги учим първо да стрелят, а пък вместо с памперси, да ги изипсват направо с каски и бронежилетки от родилното.....

А у нас щяха да ги съдят...

"Разказал набързо... и започнали преследването..." Hollywood.

Обикновено Тръмп е далеч от реалността,но в случая е 200 процента точен-терористите няма да останат без оръжие,сега примерно европейците са като агнета на заколение,бягат и пищят,американците са въоръжени и се защитават

кел файда от защитата им - от зареден и изстрелян патрондаш с 30 патрона има 28 убити и сума ти ранени. Защитата е била като след дъжд качулка!!! Дали полицията е щяла да дойде и да го убие или са го погнали за саморазправа, резултата е все същия. А пък и да ти припомня, че от бомбени атентати и химическа атака с оръжие не можеш да се защитиш, така че оръжието не е панацея.

Ислямска Държава още ли не са го припознали като свой брат, вербуван преди 2-3 месеца? Ласвегаския чистач бързо си го приписаха, този даже е млад, по се вписва в профила на поддръжниците им. А тва, че касапницата е станала в църква, само говори що за всемогъщ е шефа:))

Мда, лоша идея е да стреляш по хората в Тексас. Там на глава от населението се падат по няколко цеви. Това, което в Калифорния наричат "арсенал", в Тексас му викат "малка семейна колекция".

че и в тексас полицията е неефикасна !

... алооооо... Oсъжда или обсъжда...

Стреляй човече, това са САЩ ....

Само за сравнение в САЩ над 10 човека биват убивани от огнестрелни оръжия на всеки 100000. За сравнение това число е около 2 за ЕС. Всеки здравомислещ човек може да си направи сам изводите. Аз не искам да живея в държава, където всеки ненормалник има свободен достъп до огнестрелно оръжие.

да живея в държава ,която е най-корумпираната в ес !

Каква е връзката не разбрах? Тук говорим за огнестрелни оръжия, не корупция или политическа система!

Тотални глупости. Americans murdered one or a few at a time, gunshot homicides totaled 8,124 in 2014 Т.е. за 2014 г. убитите с огнестрелно оръжие са 8,124. Което е 4 пъти по-малко от глупостите които си написал. Около 2,5 души на 100 000 са убитите с огнестрелно оръжие. или около 23 души на ден. През 2016 г. застреляните са по 27 на ден или около 9800 души.

пак ли ти бе разказвач на статистика от шипковия храст.

за търговците на оръжие

...разказа, че на моменти се гонели със скорост от повече от 150 км/час".Как може да преписвате тези глупаости! това значи 41м В СЕКУНДА!

какво те учудва, 150кмч. си е нормална скорост за мгистрала.

Говорим за преследване с коли, а не за бягане.

С коли, бе крети, не прочете ли статията

същите закони за притежание на оръжие ,за да настигнем американците в правосъдието поне !

американците ,че не чакат някой да им очисти кочината като нас !

Там всеки има достъп до огнестрелни оръжия! Ако искаш и картечница може да си купиш по интернета, без никой да те пита за какво ти е!

само фашистите ли трябва да имат право на оръжие ?!

Цитирам: Именно благодарение на това, че имаха оръжия, нападнатите успяха да дадат отпор - в противен случай нещата щяха да приключат още по-зле", добави държавният глава на САЩ........Колкото и да е странно това..в логиката на Тръмп има смисъл! Защото ако някой реши да направи масово клане, то той винаги би успял да си намери оръжие, на черния пазар или от криминалните среди...Дори в България, напълно спокойно може да си купиш оръжие на черно, дори калашников ако извадиш пачката....Факт.

както се казваше в оня виц: - дедо, що поливаш розата с машинно масло? нема ли да увехне? -майната и на розата. къртечницата да не ръждяса та ако знаеш де да дириш не е трудно...