Джони Лангендорф заяви пред местни медии, цитиран от BBC, че е започнал да преследва стрелеца, след като видял как двама души стрелят един срещу друг.

Единият стрелец успял да се вмъкне в колата си и потеглил, другият дошъл при Лангендорф и призовал да започнат да го преследват. Разказал набързо какво се случило, качил се в пикапа му и започнали преследването.

Млад бял мъж с автоматично оръжие и бронежилетка откри вчера стрелба в баптистка църква в Съдърленд Спрингс, на около 50 км югоизточно от Сан Антонио в американския щат Тексас. Загинаха 26 души, 20 са ранени.

Стрелба в тексаска църква остави поне 26 мъртви >>

Лангендорф разказа, че на моменти се гонели със скорост от близо 95 мили (над 150 км/час), докато преследваният загубил контрол над колата и катастрофирал.

Впоследствие преследвачите завели полицията до мястото на катастрофата.



Заподозреният беше открит мъртъв в колата си, но засега не е ясно дали се е самоубил или е загинал от наранявания при стрелбата с преследвача, както подозират местни медии. В колата са били открити няколко огнестрелни оръжия.

Няма подробности засега кой е бил другият преследвач. На фейсбук профила на Лангендорф някой е написал: Бог да те благослови, Джони. Ти си истински Американски герой.

Президентът Доналд Тръмп заяви, че все още е рано да се осъжда нов режим на носене на оръжие.

И след масово убийство Тръмп защити притежаването на оръжие >>

"Именно благодарение на това, че имаха оръжия, нападнатите успяха да дадат отпор - в противен случай нещата щяха да приключат още по-зле", добави държавният глава на САЩ.



Имаме проблеми с психичното здраве, както и много други страни, и това не е проблем, свързан с оръжията, категоричен е президентът Тръмп.