От Игнажден започват Коледните празници

Православната църква почита днес църковния празник на Свещеномъченик Игнатий Богоносец (Предпразненство на Рождество Христово), наричан от народа Игнажден.

Обратно в новината

Коментари - От Игнажден започват Коледните празници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А сега едно уточнение за някои дебили. 43г. според исторически данни ние сме били все още фашистки мекерета под ръководството на тогавашния Боцко наследодател на днешния Симеончо , а и пъдаря му днешен Боцко и сегашните ни благодетели като противници са ни посъсипали с пълно право. А за руските братя, те също са воювали срещу врага. Нещо да кажете по въпроса.

Абе, дебиле, какво ни занимаваш със семейните си извращения? Да, знаем, че допреди 21-22.06.1941г. Сталин и Хитлер са правили същото като серГея и местаНасран на оня митинг, и са клали народите като последни зверове във война и в мир. Ама защо се опитваш да вмениш на останалите вашите семейни осирации? Червени или кафяви, масовите убийци сте си един дол ланари и след като напълните гащите сочите с пръст който е имал нещастието да си има рбота с вас и врякате до небесата - "а пък моля другарко, той ми се изка в гащите". България, даже, когато е била изнудвана от оня лудия, е успяла да запази евреите си, винаги сме били етно и религиозно толерантни, какъв фашизъм, какви 5 лв ни вменяваш, бе, дрОгрю пишман манипулатор? И се разкарай от тука, темата е за Игнажден, а не за болните ви фантазии.

Другари, като част от простия български народ искам да попитам. Мария не е ли била девица (грехота е дъртака Йосиф да чука малки момиченца като Мери ). Да не би Исус да ни е пратен от небето, а ние да си съставяме приказки за Назарет, пещерата и дядо Коледа. ...... Дядо Коледа е измишльотина на папа Григорий за край на годината, а знаем от календара на учените че до края на годината има още пет дни. Какви са тези заблуди от векове.Защо Витлеемската звезда не е светнала и на Витоша, ето къде е Назарет.

ДрОгаря, нещо много удобно взехте да се представяте като образцова извадка от този народ и да да ръсите мозък от негово име, без никой нито да ви е избирал, нито да ви е упълномощавал, нито нищо свързано с това. Типично атеистично и манипулативно изказване по комунистически образец - партията с голямо Пе би трябвало да се гордее с такъв кадър. Това, че си простак не означава, че българския народ е прост - кой да е друг народ, поставен при нашите условия нама да изкара и месец без да се срине в небитието. А това, че тоя факт ти се "изплъзва" от полезрението, просто доказва, че си и тъп. Не си мъчи самотната мозъчна клетка върху библейския сюжет, асоциираш го с твоята семейна среда, опитвайки се да изглеждаш умен за сметка на лицата от Евангелието и резултата е, че си проличава собствената ти простотия - въшките ти се наядоха и ти излезнаха на челото. И накрая - ти НЕ си част от "простия" български народ, ти си част от простотията - мършата, дето всеки народ си я има.

Игнатий Богоносец загива мъченически, разкъсан от лъвове. Моцарт е отровен и захвърлен като клошар в общ неизвестен гроб.

Честит Имен Ден на Всички Именници/чки ! (, а Бай Иги - да Се Изправи и Застане С Нас-Всички.) ----- Колкото до Къщната работа, г-це Петрова - ех, тази по-добра половина на Света... :-))))))) (Олеле ! - Пак ме гепсаха. ...че Си заделям от верото/аякса и захарта-за-рачела ;-)

Празниците идват,настроението го няма,защо ли?

Елхови Лес - Е Инвариантен, Колега ! (, дет Се вика - We better Watch-out, We beter Don't cry...;-)

щото някои го отнесоха - настроението. И заминаха с него за топлите страни, техната...

Мрежата работи Навсякъде, Колега. Нонстоп. (Серия Коледни срещи ?)

На този ден през 1943, който е и начало на Коледните празници, ни "полазила" американска ескадрила от 150 "Освободители" (бомбардировач B-24 Liberator) охранявани от 60 тежки двумоторни изтребители Lockheed P-38 Lightning (Локхийд Пе-38 "Светкавица"). Над столицата са пуснати 270 бомби, убити са 71 човека, тежко ранени са 46, а леко ранени - 62 души. Българите смело се изправят с едва 36 машини срещу 200 вражески. Във въздушния бой загиват подпоручик Георги Кюмюрджиев и легендарния поручик Димитър Списаревски първата българска жива торпила, той тежко прострелва един бомбардировач след което се врязва и сваля водача на вражеска американска ескадрила готвеща се да засипе с бомби населението на София. Лейтенант Едуард Тинкър (пилот на Лайтнинг от изтребителното прикритие, бордов номер 43-2413, от 97-а изтребителна ескадрила), участник във въздушния бой на 20 декември 1943 година, заявява: "Българските летци се бият с ожесточение, като че ли защитават най-скъпата светиня на света. За мен те надхвърлят понятието ненадмината ярост в авиацията От такива "полазници" от 43г та до днес бел ден не видяхме.Днес насред "признателна София" в близост да американското посолство се издига паметник на тези "герои", участвали в една с нищо непредизвикана зверска бомбардировка. Весели празници на всички!

Потвърждавайки Данните-Ви, Колега - позволете да Взискам Ние-Всички Воистине да Се попозамислим : - Защо стана това Недоразумение ?

Въпросът - Е Тотално-Валиден. ... И да ! - особено Днес, Българ(к)и.

Сега кажи нещо и за полазниците от 1944 г-шумкари и съветски въшливи солдати.Изродените потомци на които и дасега тровят живота ни.

далеч не съм американофоб и съветофил. Ако си забелязал, написал съм че от 43та до днес бял ден не видяхме, и за това са виновни точно споменатите от теб и най-вече нашенските "шумкари"

браво! Слава на нашите велики войни!

Хора, не бива да допускаме да се забравят тези най- чисти народни обичаи. Изчезнат ли те- значи нас вече ни няма! Желая на всички много успешна и стремителна Нова Година- като слънчевият ден навън!

Дай боже някоя дебела и уядена мутра,местен феодал,или някой богат,тарикат, партиен функционер,по домовее на бедните и гетеата та няма ровещи по коите за боклук!!,

Галинчо, наблегни на грамотното писане, пич. Изхвърли мисълта за Оядените мутри от главата си. Само ти пречи.

Sm3hurk0

На всички именници: Честит имен ден! Да сте живи и здрави и името Ви да е живо и здраво.