Дадоха парите за тютюна, отново изнасяме агнета за Турция

Тютюнопроизводителите са получили вчера 105 млн. лв. национални субсидии. Турският пазар отново е отворен за износ на български животни.

Обратно в новината

Коментари - Дадоха парите за тютюна, отново изнасяме агнета за Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е хубаво да се изнасят живи животни. Преди много години почнахме да изнасяме свине живи, с камиони ги носеха през дунав мост до букурещ и там ги колеха. Спряха защото стана криза за свинско месо в БГ. А тия хитри турци ще изнесат агнешкото за някоя арабска страна. Явно са завзели наште пазари.Не си спомням да се е изнасяло агнешко по велик ден за арабска страна. За байрямите да дори за коч байрям с тестисите.

за туркя има,но за балгаря нема агнета и им искат по 5лв на зиво тегло-генозид за бг народа,да яде вносните колкото прасета.....и стари -замразени от 100г.

Не разбрахте ли, че каквито и нападки да правите, каквито и глупости да пишете и говорите, ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ БОРИСОВ и ТИЯ ПАРТИИ, които го подкрепят. Казахме - интелигентните и красивите, които сме ПОВЕЧЕ!

Това е абсолютно вярно - в съвременна България концентрацията на дебили се увеличава ежедневно. А вие, дебилите си избирате най-големите такива - герб, да ви управляват :)))

да, да, само червените бандити от бсп не са дебили, щото крадат...:Д, а ти от тях ли си..?

Всички тези, които са дали народната пара на тютюнопроизводителите са за затвора. Ама няма кой да ги вкара, че идват пак избори. Хем давам пари за лечение на рак на белия дроб, енфизем и т.н., хем давам пари за да произвеждам причинителя на болестите. Откачена работа. И със сигурност е престпление, и тези които дават парите за производство на тютюн са престъпници. Но млъкни сърце.

Аха, ясно, сега камионите с "плодове, зеленчуци и ... наркотици" ще могат по-спокойно и бързо да минават от Турция през БГ за Западна Европа... А износ на живи животни се прави само ако ИМА такива. Малко се съмнявам българските животновъди да произвеждат толкова много животни, но може и да бъркам :)))

В центъра на София има едни 240 говеда. Предлагам да ги изнесем за турция. И без това все към ердоган ги влече.

Как няма да се отчетат на своите "гласоподаватели"? Та нали ще им трябват за изборите? Пенсионерите не гласуват за тях,за тях няма пари. Истинските българи които милеят за родината си ,работят и внасят данъците и едва се справят със заплатите си за тях няма пари,освен на подлизурковците,уредени с местенца в държавната администрация. Та това е истината.

Едно теле като яде, става голямо говедо, и после съселяните му го избират за премиер, отново!

точно, така беше и със червеният гей...дето избега у европата...

Охааа, още 105 млн. свежи кинти за обръчите на Доган. Браво Бойко, овча кратуна такава...

Какви пари за наркопроизводителите? Да им взимат пари и в затвора!

Абе защо и по нашите магазини няма агнешко по 3 (три) лева за килограм живо тегло? Това би го направило по 8 лева трупно, Сега го гледам в магазините над 12 лева за килограм трупно.

Изкупните цени на тютюна са 3-4 лева за килограм , продажните - 1 кутия от 20 грама - 5 лева - 1 килограм 250.00 лева . Разликата е малко разходи малко печалба и много акциз за държавата.Вие тук се сърдите за жълтите стотинки за дотация.

Днес гледах видео което е на първо място за българските кренвирши. Който е ял кренвирш вече всичко е ял.Оказва се че там няма месо?!

Нека докаже произхода на имуществото си!

Защо трябва да храним арнаутите с хубаво наше агнешко, а да ядем замразеното от миналия век на Австралия и Зеландия.Коя зелена тиква го измисли.

ОСТАВКА за Десислава ТИМова!

ТИМ вече си има и Министерство на ЗХ! Танева не разбира бъкел от земеделие!

Привиждат ви се глупости май. Или сте чели на Атака измишльотините. Смешна история

И Бойко доволен ,и ДПС доволни ,...а за Бг-народ: Таратор без кисело мляко ,че няма краставици.... ЕГАТИ И ПРОСТИЯ Бг-НАРОД,ОЩЕ ТЪРПИ НЕПРАВДИТЕ!?

Европа трябва да ни санкционира за неправомерна Държавна Помощ !

Чета аз хубава новина!Евала на министър Танева,жената се вижда ,че работи..За пазара в Турция истенския животновъд отдавна мечтае и сега ,когато е отворен само негативни коментари...това тъпия народ ,дето неможеш да му угодиш........АЗ ПРИВЕТСТВАМ ,ТАЗИ ХУБАВА НОВИНА..

В ред ли си???? Агнетата се изнасят ,на БЕЗЦЕНИЦА ,....а в Бе-ГЕТОТО ,ни се продават три пъти по-скъпо....??? Какво печели Бг-народ и България ,от тази ''ДАЛАВЕРА'' ,...ама далавера за ДПС....ОТНОВО.

И накрая не се ли усещаш ,че само четеш,без да мислиш?

Няма лошо, напротив много добре е да успеем да продаваме на колкото е възможно повече пазари,но тази жена говори глупости. Никой не затваря никакъв пазар ,освен при болести, проблема е в рентабилността и капацитет на животновъдите да задоволяват определени поръчки. С този популизъм и евтин пиар на Танева и ББ ,не решаваме нито един проблем. Освен това като се пъчат толкова ,че подпомагат тютюнопроизводители защо не обяснят на данъкоплатеца ,че му харчат парите за за да си купуват политическо спокойствие. Това са все пак пари на целокупния данъкоплатец ,не са от еврофондовете и когато ги изразходваш за определени цели трябва и да обясниш да са постигнати заложените цели. За мен е абсолютна профанщина всичкия този цирк писан на сметката на предприемчивия гражданин.

Готвим протест на животновъдите. Вместо да се стимулира животновъдството и зеленчукопроизводството, тая псевдоминистърка дава пари за отрова! Отдавна се говори да се спре субсидирането на никотина, но остават само кьор-фишеци. Внасяме боклуци от страни като Тунис, Йордания, Израел, Турция...а нашата земя пустее! Танева въведе осигуряване на дребните земеделци с по 10-20 дка, а хиените със стотици хиляди дка грабят всички субсидии, ползуват всички екстри. Да ви е честита тая мафиотка Танева!

Ще дават субсидии ,кой каквото поиска ще му дават.Тия милиарди за какво се изтеглиха авансово???Да си харчат,когато и колкото искат.А и с тютюнопроизводителите ще си гарантират ДПС да ги подкрепя.

Ще залеем Турция с агнета както Роско заля Катар с пилета. Само не знам защо като имаме толкова агнета за Великден по магазините агнешкото е от Нова Зеландия и Австралия

Тютюнопроизводителите ще получат ли парите си или пак друг безнаказано ще ги прибира??? Да се ограничи вноса, за да се консумира българското!

Не можем да ограничим вноса на национално ниво след като сме част от ЕС.

Народа спи, а такива като тая кльомба грабят министерството и ликвидират селското ни стопанство!

агньета с вас агньета :)))) прибирайте се насело агнета да въдите ...програмисти ще ми стават демократи разни ...че и по грийнпийс се изхитриха да залитат и на прродозащитници протестъри да ми се правят абрее аланкооолу кой ще гледа агнета та Бочко да ги изнася и да богатее !?

100 МИЛИОНА ЗА ОТРОВА. а тютюнопроизводителите-не ви ли е срам бе-знаете,че произвеждате отрова,че убивате непушачите-с пасивно пушене, и не ви пука. КЪРВАВИ ПАРИ-ОСЕЯНИ С ТРУПОВЕТЕ НА УБИТИТЕ ОТ ТЮТЮНЕВИЯ ДИМ

шу шууу ;) ептен си изплющял/а целият жОвот е отрова айде моля те и ти не ставай като други напористи и упорити хора стараещи се да ни вкарат в няк'ъф сценарий :) объркал/а си момента ;)

тютюносеяите са съвсем нормални трудови хора и сеят тютюн защото друго при тях не вирее а цигаи в тоя свят така или инак се пушат със твойте приказки за кръв и отрова и без тях пуши се !? и земята съвсем не е спряла да се върти а ти съвсем не си спрял/а да се считаш за важен ...иди живей чисто и на село като не ти харесва да те одимяват пушачите ама искаш и ти като грийнпиц да мрънкаш и да се закачиш по некой линия за финансиране и да плещиш гръмки приказки за кръв и отрова

да произвеждаш отрова-те прави убиец. То и мафиотите убиват-защо от бедност уж няат друг избор. Ще работят друго. На строеж, във фабрика, в чужбина. В тухларните заводи търсят хиляди работници-ето работа има-и без да убиваш

105 млн. лева отиват в кухите фирми на дпс... Боко, с това негово овнешко мислене...

Как така се дават субсидии за тютюн, а после производителитее и продават тютюна. И субсидии, и продажна цена? Къде го има това-два пъти да ти плащат. И то да произведеш вреден продукт.

Спрете субсидиите за тази отрова-тютюн. как така държавата субсидира отрова?

Въздействието на никотина, като пристрастяване и останалите наркотици е един и същ. Вредата от цигарите е от химикалите отделяни при горене, не толкова от самия никотин. Статистически, тютюневите изделия са убили в хиляди пъти повече хора от всички останали наркотици заедно. Тютюна си е един държавно легализиран наркотик. Е, ние все още го субсидираме...

въздействието на никотина, като пристрастяване и останалите наркотици е един и същ.

Не виждам какво има да се благодари на Борисов, тъй като докара първо хората и бизнеса до просешка тояга, после им мята късче хляб и те му благодарят сърдечно. Това е тотално безумие в 21 век. А относно агнетата, дали Борисов е още на мнение, че ИТ тита трябва да станат овчари?!

Грешиш...агнетата се около 7 милиона в тая държава...

поправка: агнетата се изнесоха, тук останаха само ялови уфси

Никоя Държава не Изнася живи Животни . Да сте видяли пресно агнешко или свинско и телешко . Всичко е замразено и размразено от САЩ и Австралия . Това се казва добавена стойност за работа . Ама щом е за братска Турция , може .

ПРЕСНО или ПРЯСНО.На български неможеш да пишеш

Много ми е чудно, какво друго прави електората на дпс, освен всяка година да получава МИЛИОНИ левове субсидии за НЕНУЖЕНО тютюнопроизводство и да стачкува ПРОТИВ ИЗСИЧАНЕТО и ИЗНАСЯНЕТО на ГОРИТЕ...........

Гения Борисов пак е направил велико откритие...щом се хранят значи растат и после стават големи крави, бикове и кочове. Нобелова награда ше му е малко..ей, не го оценяваме ние тоя човек..тъй да знаете!

РАТАЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА ШЕФА СИ - ПРАВЕШКИЯ ЧОБАНИН :))

не може да се отрече научния му напредък

Докторат по биология заслужава Боко за това си изказване. Още съвсем малко му трябва и ще надмине по гениалност изказването за полупроводниците и "целите" проводници.

Аз не съм шиптър в Албания, а българин в БГ. Очаквам и за мен да се "изнесе" агнешко месо по 3 лв. кг за Великден!

Кофти..требвало е да си шиптър в Албания...по изгодно е!

И откъде ще ги вземете тези агнета за да ги изнесете ,бе тъпунгери?Останаха съвсем малко и квотата си е за ихтиманските мангали.

СМЕШНОТО-ТЪЖНОТО Е ЧЕ ОСВЕН ЧЕ НЯМА АГНЕТА И УФЧАРИТЕ СЕ ИЗХИТРИХА ДА ХОДЯТ НА ГУРБЕТ ПО ГЪРЦИЯ, ИСПАНИЯ , ПОРТУГАЛИЯ :) ДЕМЕК И УФЦЕ И УФЧАРИ БОЙКОТИРАХА МУТРИТЕ :))

Това са пълни лъжи! Да не стане както миналия път ,с катарската сделка? Олигофрени ни управляват ,единствената държава сме,която брани не своите си,ами чуждите интереси. Значи турците сега заради облекчаването на камионите си ,са казали ,че ще ги купуват,това е поредната лъжа,както и предния път. За да постигнат нещо,турците обещават,но там,само турска фирма може да ги внесе. Второ,там такива търговци,за такава дейност,получават специално разрешително,но то е за много кратък период,да кажем месец-два и край. Трето ,турците не вземат всяко наше агне,ами само от определени породи и добре угоени.Четвърто,цената,която са готови да платят,е подигравателно ниска,българинът е поставен на колене. Нека правителството,щом са толкова умни,да кажат на каква цена,де. Нека да кажат цена и ще им сваля шапка! Много по-добре от тях знам за какво иде реч,знам как миналия път уж "купуваха" и на каква цена. По-ниска от българските търговци,но хората,за да се отърват,все пак ги дадоха (които те си харесаха,де). Но над 90% от агнетата които за там отглеждахме,си останаха у нас ,излъгаха ни.И с Катар е така -те обичат да ядат (Бойко не знае,завалията) ,само курдучести породи (късотлъстоопашати),а такива породи у нас не се отглеждат,има тук -таме ,но са твърде малко,а и не са се аклиматизирали у нас,у нас преобладават млекодайни или комбинирани породи. Но тук да не се впускам в специфични особености и проблеми на животновъдството ,важното е,че това,което ни казва правителството,е едно голямо НИЩО ! Т.е. -това,което е реалното и ще се консумира от сделката,е безпроблемното преминаване на турската продукция през България в Европа.Ето това е реалното и което ще се изпълнява.Другото е предизборна агитация!

Да попитам само как се изнася за 3 лева на килограм а в магазините е поне 15 лева на килце месото???кои ограбва производителите и кой прибира разликата??? Явно не са производителите щом като са съгласни и на три лева! Тук им дават сигурно 1.50!?!Същото е и с млякото! Евтин внос на месни боклуци от цял свят и сухо мляко затова няма производители вече! Ама на кой ли му дреме?!?

Не го слушайте този гламанак.Никой стопанин няма да си продаде агнето за 3 лв.живо тегло.Пазарлъка се заформя м/у 5 и 6 лв.живо тегло,може и нагоре. Рандеманът е 50%...е ти 15 лв.в магазина на ченгел.

Както подобава на една сбъркана държава , производството на отрова за човека е редно да се субсидира в най-висока степен. Това се прави за да може турското население да се оплаква от все по-голяма дискримшнация. Така е при сбърканите държави.

ПРИ НАС ПУСНАХА КУРАБИЙКИ С МЕДИЦИНСКАТА МАРИХУАНА :)))

И ЗА КВО МИ СКРИХТЕ КОМЕНТАРА .... ТОВА СА ЗАГЛАВИЯ ОТ АГЕНЦИЯ БЛИЦ?:)))

Наври си ги в...........

ПУСНАХА И ШОКОЛАДЧЕТА С МАРИХУАНА - ГАДНО Е ЧЕ И НА ДЕЦА ГИ ДАВАТ :)))

А'ре стига с тоя тютюн! Стига с това ДОТИРАНЕ за тютюнопроизводство! СТИГА! ТОВА Е ЗАГУБЕНА КАУЗА! Дотирайте нещо пълноценно - ЗЕМЕДЕЛИЕ и ЖИВОТНОВЪДСТВО! СТИГА сте наливали пари от пусто в празно! Електората на дпс ТРЯБВА да се преориентира най-после! СТИГА сте дотирали този НЕРЕНТАБИЛЕН и НЕНУЖНИ отрасъл!!!!

нали показаха в разследване къде отиват парите за тутун - квотите които са присвоили местните тарикати преди 3 години, а не при хората които го произвеждат

Той похвали Десислава Танева за пробива и в Турция и подчерта, че той е много важен за ...............

Кой знае колко от тези помаци отглеждат скрито марихуана,и само реват за субсиди за тютюна. Трябва да ги облагат продажбите на Тютюн със 50% от взетите пари от продажба.Министърката си я бива,много е красива,Доган има вкус Агата.

а нас ракия производителите кога ще ни дадете национални субсидии. ИЛи ние щото сме българи няма пари само глоби ! С какво тютюна е по-добър от ракията ?

На много сериозен анализ бе подложен животинския жизнен цикъл: " Тези животни се хранят, а щом се хранят - растат, и от агнета и телета стават крави, бици и овни. ".

Няма отърване от тези тютюнопроизводители.. Дават се реални пари, а дори българските цигари се произвеждат с вносни тютюни! Неефективно производство, водещо до мизерия цяла група хора, на които акъла или друго не им стига, за да се откопчат от това робство и порочен кръг - тежък труд - все по-малко пари!

Голяма част от парите отиват при фиктивни производители. Схемите са стари - за наши и ваши.

Абе ти у ред ли си ? Дават пари за ТЮТЮН ,утре и твоите деца ще са онкоболни бе патко .И пари за ХЕРОЙН ли чакаш да дават?

васко

Жена не се обижда,от мене да го знаеш гали се само със перо.