Коментари - Селският туризъм бил най-практикуван от българите | Днес.dir.bg

Селският туризъм бил най-практикуван от българите

На гости при роднини на село, малко "кърска" работа и повече мързелуване, вместо наемане на вила, са част от представите на българина за почивка в страната през всички сезони.

Обратно в новината

Коментари - Селският туризъм бил най-практикуван от българите | Днес.dir.bg

Коментари

Човек харчи толкова на ден, колкото и изкарва наден, много е просто.

реклама за пияндури! пияндури убиват по пътя, изнасилват,трепят и пребивят жените си и вие пак сте сложили бъчви з ареклама... хораааа, накъде "сте тръгнали"???? погледнете трагедията н а п р а в о в очите- ако все още не сте "ослепени=заслепени".... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Доста некадърно написана статия. Проучването изглежда интересно, а е изложено по толкова безвкусен и неясен начин.

Толква са учили как се правят изслевания тиквите. Нищо чудно да са агенция на ГЕРБ

са част от представите на българина за почивка в страната през всички сезони. - бе има и длруги представи...ама пусто има Боко и Цеко и .....Дянков))))

Сложен материал . Коментарите -- още повече . И за капак -- всичко е вярно ; Нали ?! ... А може би просто станахме имигранти в собствената-ни земя ?!

Аз не мога да разбера какъв е проблема да си стиснат? Защо пък да си даваш парите на някой кръчмар?

Няма проблем да си стиснат. никой няма право да ти държи сметка как си харчиш потните стинки.

От една страна държавата е като едно село и селският туризъм много и приляга. От друга, обаче, по повечето български села само пущиняк може да се забележи, опустяли къщи и тук-таме беззъби старци. Понятието "селски туризъм" има друго съдържание: да имаш красив и чист дом на село, да произвеждаш в градината си зеленчуци и плодове, да даваш под наем стаи в къщата си на туристи, желаещи да опознаят живота, бита, културата на нашата страна. Туризмът би трябвало да обогатява човека и да го разширява, общувайки с непознати хора и земи. Българите май други неща разбират под туризъм, доколкото схващам от статията и от коментарите...

Така е когато всички пари се изсипват в столицата а 75% от териториийе нямат канализация още. Ама ходи им обяснявай на кратуните

Това е една платена статия, която трябва да гъдне "мързеливите" българи да не работят на къра през отпуската си, а да оставят повече пари в спа-центровете и хотелите, както правят чужденците. Естествено, ако българите можеха, щяха да летуват и по 20 дена и да харчат за същото, за което и чужденците харчат у нас! Не съм чувал от приятели, които са почивали в чужбина, българите да предпочитат да поливат градинката пред хотела, вместо да се плацикат в басейна.

Брех, така ли му викали - селски туризъм. Та и аз така значи- всяка седмица селски туризъм за забавление и мързел. От дългогодишните ми туристически пребивавания на село се сдобих с незабравими спомени - лумбаго, ишиас, два пръста по-малко, слънчеви петна и куп незаличими преживявания.

именно сега си турист работеш на кър, ебати кефа

именно сега си турист работеш на кър, ебати кефа. и не забравяи че скоро ти свършва почивката а има още много за прекопаване и поливане и направо си продължаваш на работа до брането.

Българина ако има 100 кинта за хапка и пивка ще ги даде инпулсивно , чужденеца предварително ги е сметнал и предвидил . Е сега вие кажете кой е по-добър клиент .

но ученолюбив! И к'во да практикувам значи!? Давене засмукан в басейн, дрисък, повръщане, кома от добре отлежала храна и гаражни питиета със съответното добре заплатено "мързелуване " в болница, побой за чадър и място под слънцето, плуване в гъста вода и плакнене на отходна тръба.....и да си оставя всичките пари за 2 години напред, ще ли сте ДОВОЛНИ????

да те бутат от, блъскат с и режат с лодка на плажа!!!

Я се вижте какво пишете и каскви криви изводи пробутвате! "Българинът харчел по 19 - 25 евро на ден, докато чужденците се отпускат и харчат между 70 и 90 евро, стига до извода проучването. При, дай Боже, 400-500 евро заплата, харчи по 20-25 евро на ден. Чужденецът, при 3000 и повече евро заплата, харчи по 70-90 евро на ден! А направете сметка какво става! Освен това, цяла България практикува селски туризъм, щото такова е народонаселението!

Бг. журналята не стават за журналисти, безмозъчни, неграмотни, подкупни, стиснати, мързеливи и необективни поръчкови драскачи, диви селяндури, които не си ходят на село за да не им викат селяните там селяндури!!!

Селяндури със селяндури неграмотни!!!

Не виждам що сте толкова негативни. Ами те авторите на проучването са изкристализирали формулата на БГ земеделието: Елате хиляди туристи, на земеделието ни надежда!

Наблюдения ,убягнали на "разследващите" журналисти 1.Българинът не е стиснат,а е стиснат в менгемето на ограничените възможности/понякога без възможности. 2.Българинът ходи на село ,за да си почине от градските неудобства и да си види родата , а докато си почива копае и сади картофи /трябва да се изпълняват височайшите указания/.Доматите и чушките са друга тема ! 3.Българинът получава 3 евро на час ,германецът - 30!Познайте да три пъти кой е по-стиснат! 4.Руснаците никога не са били стиснати, а сега ,когато имат пари / средна заплата около 800$/-изобщо не се стискат! 5.Според европейските норми най-стиснати са холандците /така твърдят моите познати италианци/.Даже и на табелките на колите им пише - NL = Non lirete!/няма пари!/

МОЛЯ ТЕ, НЕДЕЙ СЕ ВПУСКА В ИЗЧИСЛЕНИЯ - НОМЕРА ОТ СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ. ВИЖ КАКВО ОПРИЧАВАТ БГ И КАКВО ИМ Е МНЕНИЕТО НА ДЕЦАТА ОТ РУСИЯ /СССР/ НЕ НИ ХАРЕСВА!!!!!!. А ТИ СИ ПИШИ И СЪНУВАЙ СЪС СЕЛОТО ТИ.

А аз те моля да не се впускаш в писане на неразбираеми коментари. Не мога да разбера дали главите ви не работят, не можете да четете или каква е причината да има толкова безумни драсканици. Едно е да допуснеш правописна грешка, но друго да наблъскаш куп букви, които не знам как си проверявате и разбирате!

Мога да си позволявам почивки през лятото, но не го правя, не от икономии, а не обичам да се шляйкам като турист с портмоне. А още по малко в Бг ! Нема да стане скоро. Chiao

Имам въпрос към автора на малоумната статия, даже два. 1. При заплата от 500 лева как да си позволиш да харчиш по 90 на ден? Ще кажете спестявай за лятото и т.н., ама с толкова пари от къде да спестя? От храна ли? 2. Българският турист бил мързелив? Интересно и какво се предполага, че трябва да правиш по време на отпуската си? Да се скъсаш от работа? Ама аз си мислех, че отпуската е точно времето за почивка от работата, ама явно нещо не съм разбрала правилно. Та такива ми неща, уважаеми, ама аз понеже съм проста, та за това реших да попитам, пък знам ли, може и да ми дадете акъл как с тая заплата да си позволявам да харча като западна туристка. Наистина ще съм ви много благодарна! Защото мислите ли, че не ми се иска да отпусна края? Иска ми се и още как, ама спестяванията вместо за море ще отидат за дълга към Топлофикация! И за пореден път ще почивам при баба на село.

Тоя журналист малоумен ли е да пише такива неща. Или му е платено да плюе по собствения си народ. Прочетох статистическото проучване съвсем ама съвсем не пише това, което се опитват да ни втълпят. Поредното промиване на мозъци!!

Всеки,който е работил в системата на туризма знае,че най-евтината оферта за хотелиерите е "ол инклузив" затова е тъпкано с немски туристи.И същевременно гарантира заетост до последните дни на сезона.Да се сравняват БГ турист с чуждоземец е върха на тъпотията.Дори не дочетох до края "умните "мисли на автора.По-добре при баба и ли мама,отколкото в луксозен хотел с готвена замразена храна с изтекъл срок.До автора на статията-да беше те тебе домързяло,че да ни спестиш "мъдростите" си.И последно,след като цяла година българина се бъхти в делник и в празник за едни мижави 200 евро на месец,струва ми се заслужава да мързелува на воля 4-5 дена,пък ако ще и на салатка и диня.

Има една приказка - по какво се познава, че сте от село? По това, че отивате на вилата, за да работите, а не да почивате.

Стиснат съм значи. Ами при надник 30лв (15Е) на ден колко да харча?

Да споменем , че съм Българин, и изкарвам пари за да си позволя да ида на почивка всеки сезон. До тук с хубавите неща и сега - пенсията на родителите ми не им стига за храна и лекарства - принудени са да идат на село за да вършат кърска работа , че да им стигнат парите за лекарства като с кърската работа пестят от храна. Да де ама , ток, вода, парно, газ, и парите пак не стигат / за стправка тази агенция дето е дала данните да даде инфо колко се покачват цените на горепосочените разходи и колко се е увеличила пенсията/. и понеже не стигат кой да помага освен децата които изкарват за почивка през всичките сезони. И като окажем помощ - финансова - каде отидоха парите за почивка ---- няма ги. И сега не е лош българският турист, държавниците които си избираме да ни управляват са мутри и ни унищожават - това е . С две думи кой пречи на туризма - държавата . Ха сега ми кажете какво е виновен българският турист !!!

- Удивлява ме, че 600-грамово татарско кюфте може да е колкото монета от 20 стотинки, разбира се, без кашкавал... май и без кайма... - Надписаните сметки, както и чуждите сметки - добре дошли за плащане. - Харесва ми, когато има жива музика - цицореста местна фолк дива или цигански оркестър - най ме радват в комбинация. - Обичам като изляза от водата, да разбера, че ми няма парите и дрехите. - Хубаво ми е на ALL-Inclusive да разбера, че всичко, което не става за ядене и пиене, е безплатно, а всичко, което става - на 3 пъти по-високи цени. - Харесвам ми да ме тегли към дома. - Обичам после да си разказваме почивките с приятели, особено с тези, които не са ходили в България на море тази година....

Продължавай!!!!тебе поне те бива дар слово,за разлика от глупавата статия!

Статията е написана от журналист-нихилист като се почне от заглавието й, манипулиращото сравнение на човек, почиващ в страната си и на турист от чужбина, и любимата "игра с числа" кой колко харчи!

"100 причини да ми се ходи на море в България" Ето част от тях: - Обичам бетон. - Харесва ми "плащането" да започне още от катаджиите по пътя. - Харесва ми да играя на "Открий 100-те разлики" между снимките в уебсайта и реалната гледка пред очите ми, когато се настанявам. - Много се кефя, когато пристигна в хотела, да разбера, че той е още в строеж. - Кафяво-жълтеникавата пяна от вълните е чудесна. - Обичам да се разболявам от чревни болести, после - да повръщам с температура и разстройство - каква забава! - Невероятно е, че мога да пестя от хавлия - тя е 20 на 20 сантиметра - толкова място ми се полага.

Българинът не е стиснат, а обстоятелствата го принудиха да почива по-кратко. Колко получава един пенсионер в Италия, с чиято пенсия плащат на жена за гледане, плюс консумация на вода, ток и храна, плюс това че с тази пенсия децата им изхранват и своите си семеиства. Но кога ли нашето правителство ще застане зад своите граждани и няма да ги третира като роби за продаване.

Статия написана от журналисти, които явно не ходят на почивка в БГ или въобще не посещават курорти. За сравнение разходи за седмица на морето ( нощувка и храна без разточителство) е 500-600 лв. на човек минимум, а карта за :"ол инклузив" 300 лв.

А какво да кажем за българските предприемачи в областта на туризма ? Стиснати и алчни !

Хайде сега този, който е пуснал тази тъпотия да се извини на хората!Много ни изпостяха журналистите, много ниско ниво...

Проучването било финансирано от министерството на икономиката - така пише...

вие не сте нормални, да казвате, че българите били стиснати, защото харчили по 19 до 25 евро на ден. вие изкарвали ли сте тези пари? на запад нашите бачкатори без образование за тези пари по пет часа работят, а един учител в българия три дена трябва да работи. не ви е срам да обиждате цял народ!

Журналята не стават за туристи, стиснати и мързеливи и много обективни

Българите не сме по-стиснати, ние просто сме в пъти по-бедни от чуждестранните туристи. Дори социалнослабите и пенсионерите в Европа са по-заможни от нашата "средната класа".

ДРАСКАЧИ МРЪСНИ. Как не ви е срам бе. Как с 230 лв мин. заплата ще отиде някой българин на почивка. Германците със социалните помощи идват тук. А българите ровят по кофите..

Глупости , най лоши туристи са французите , те съвсем неподправено се възмущават ако отидат зад граница и срещнат някой който не знае френски На второ място са чехите , стиснати и претенциозни

вярно е, чехите са царете на икономиите и говорят в умалителен деминутив като : водичка, саламче, биричка, сладоледче, хлебче, кафенце СУМИЧКА и сметкичка и т.н

Европейците отиват на почивка в Унгария, на Балатонското езеро или в Хърватия. В Бълария ще те оберат, ще ядеш развалена или негодна гадна храна.

Пълна глупост бях април в Будапеща там е отварратително, а унгарците санай-големите смръщеняци и лъжци в сметките. В едно скъпо кафене на улица Ваци бях с французи и белгийци, които казаха, че няма да стъпят повече там и съжаляваха, изобщо са дошли.

Глупави хора сме ние. Ходим на гости на роднини вместо да си наемем вила на брега. Не мога да разбера защо не са споменати и други възможности - например наемане на яхта, летуване на Сейшелите и други подобни.

"Селският туризъм бил най-практикуван от българите" - вярно е! Вижте само колко "туристи" от село дойдоха в София.

ей "софиянци" спрете да си оплаквате от хората от страната, които са дошли в София, а се сърдете на правителствата, които за толкова години не можаха да направят така че чуждите инвеститори да инвестират и в страната а не само в София, където има работа там са и хората

то пък София един "град"... има села с 100 пъти по-подредена и развита инфраструктура от "голямото Село СФ"

Госпожо Тодорова, Вашите изводи за стиснатост на българина показват най-висок цинизъм. С този нелеп коментар само уронвате престижа на медията си.

Напълно съм съгласна с mac. Българинът не предпочита, той е принуден да почива по този начин, ако изобщо му дадат отпуска.

КЪМ ДРАСКАЧИТЕ В СТАТИЯТА - КОЛКО ПОЛУЧАВАМЕ ЧЕ ДА ХАРЧИМ ПОВЕЧЕ ОТ ЧУЖДЕНЦИТЕ?

Само не разбрах "кърската работа" на вилата за селски туризъм ли го броят.

ако приемем, че българина взема за труда си 10 пъти по малка заплата и съпоставим с тази на чужденеца ще излезе, че българина харчи поне 2 пъти повече от чужденеца ,защото не е скръндза като него!

Вие ,които изнасяте горната информация нали ви е ясно, какви заплати получават българите и какви западняците ,та дори и социално слабите.българите били стиснати и мързеливи.Не ви ли е неудобно от подобни сравнения.Колкото плащат толкова се харчи и работи .Стана много дълго ,НО българите нито са мързеливи ,нито са стиснати ,те са БЕДНИ заради простоците управляващи.

"Сития на гладния не вярва"! Журналистката е като, "Пази боже сляпо да прогледа" , "Приказка за стълбата"и други, едва ли ги е чела.

Това какво показва, само едно - че българина е беден и мизерен, затова и плановете са мо от днес за утре, каот вземе последната заплата и хоп тогава чак може да си прави семетка колко може да похарчи... другото са глупости.

Всички коментиращи тук имат предвид единствено яденето, пиенето и кой с колко пари разполага- чужденец или българин. Това не е "туризъм", господа. На това му се вика "материализъм".

към 14 - ти си "велик" ум

Глупаво изказване , изобщо не ти се е получило....Да не си член на този консорциум, който е правил проучването?

Коментари - Селският туризъм бил най-практикуван от българите | Днес.dir.bg

Селският туризъм бил най-практикуван от българите

На гости при роднини на село, малко "кърска" работа и повече мързелуване, вместо наемане на вила, са част от представите на българина за почивка в страната през всички сезони.

Обратно в новината

Коментари - Селският туризъм бил най-практикуван от българите | Днес.dir.bg

Коментари

Човек харчи толкова на ден, колкото и изкарва наден, много е просто.

реклама за пияндури! пияндури убиват по пътя, изнасилват,трепят и пребивят жените си и вие пак сте сложили бъчви з ареклама... хораааа, накъде "сте тръгнали"???? погледнете трагедията н а п р а в о в очите- ако все още не сте "ослепени=заслепени".... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Доста некадърно написана статия. Проучването изглежда интересно, а е изложено по толкова безвкусен и неясен начин.

Толква са учили как се правят изслевания тиквите. Нищо чудно да са агенция на ГЕРБ

са част от представите на българина за почивка в страната през всички сезони. - бе има и длруги представи...ама пусто има Боко и Цеко и .....Дянков))))

Сложен материал . Коментарите -- още повече . И за капак -- всичко е вярно ; Нали ?! ... А може би просто станахме имигранти в собствената-ни земя ?!

Аз не мога да разбера какъв е проблема да си стиснат? Защо пък да си даваш парите на някой кръчмар?

Няма проблем да си стиснат. никой няма право да ти държи сметка как си харчиш потните стинки.

От една страна държавата е като едно село и селският туризъм много и приляга. От друга, обаче, по повечето български села само пущиняк може да се забележи, опустяли къщи и тук-таме беззъби старци. Понятието "селски туризъм" има друго съдържание: да имаш красив и чист дом на село, да произвеждаш в градината си зеленчуци и плодове, да даваш под наем стаи в къщата си на туристи, желаещи да опознаят живота, бита, културата на нашата страна. Туризмът би трябвало да обогатява човека и да го разширява, общувайки с непознати хора и земи. Българите май други неща разбират под туризъм, доколкото схващам от статията и от коментарите...

Така е когато всички пари се изсипват в столицата а 75% от териториийе нямат канализация още. Ама ходи им обяснявай на кратуните

Това е една платена статия, която трябва да гъдне "мързеливите" българи да не работят на къра през отпуската си, а да оставят повече пари в спа-центровете и хотелите, както правят чужденците. Естествено, ако българите можеха, щяха да летуват и по 20 дена и да харчат за същото, за което и чужденците харчат у нас! Не съм чувал от приятели, които са почивали в чужбина, българите да предпочитат да поливат градинката пред хотела, вместо да се плацикат в басейна.

Брех, така ли му викали - селски туризъм. Та и аз така значи- всяка седмица селски туризъм за забавление и мързел. От дългогодишните ми туристически пребивавания на село се сдобих с незабравими спомени - лумбаго, ишиас, два пръста по-малко, слънчеви петна и куп незаличими преживявания.

именно сега си турист работеш на кър, ебати кефа

именно сега си турист работеш на кър, ебати кефа. и не забравяи че скоро ти свършва почивката а има още много за прекопаване и поливане и направо си продължаваш на работа до брането.

Българина ако има 100 кинта за хапка и пивка ще ги даде инпулсивно , чужденеца предварително ги е сметнал и предвидил . Е сега вие кажете кой е по-добър клиент .

но ученолюбив! И к'во да практикувам значи!? Давене засмукан в басейн, дрисък, повръщане, кома от добре отлежала храна и гаражни питиета със съответното добре заплатено "мързелуване " в болница, побой за чадър и място под слънцето, плуване в гъста вода и плакнене на отходна тръба.....и да си оставя всичките пари за 2 години напред, ще ли сте ДОВОЛНИ????

да те бутат от, блъскат с и режат с лодка на плажа!!!

Я се вижте какво пишете и каскви криви изводи пробутвате! "Българинът харчел по 19 - 25 евро на ден, докато чужденците се отпускат и харчат между 70 и 90 евро, стига до извода проучването. При, дай Боже, 400-500 евро заплата, харчи по 20-25 евро на ден. Чужденецът, при 3000 и повече евро заплата, харчи по 70-90 евро на ден! А направете сметка какво става! Освен това, цяла България практикува селски туризъм, щото такова е народонаселението!

Бг. журналята не стават за журналисти, безмозъчни, неграмотни, подкупни, стиснати, мързеливи и необективни поръчкови драскачи, диви селяндури, които не си ходят на село за да не им викат селяните там селяндури!!!

Селяндури със селяндури неграмотни!!!

Не виждам що сте толкова негативни. Ами те авторите на проучването са изкристализирали формулата на БГ земеделието: Елате хиляди туристи, на земеделието ни надежда!

Наблюдения ,убягнали на "разследващите" журналисти 1.Българинът не е стиснат,а е стиснат в менгемето на ограничените възможности/понякога без възможности. 2.Българинът ходи на село ,за да си почине от градските неудобства и да си види родата , а докато си почива копае и сади картофи /трябва да се изпълняват височайшите указания/.Доматите и чушките са друга тема ! 3.Българинът получава 3 евро на час ,германецът - 30!Познайте да три пъти кой е по-стиснат! 4.Руснаците никога не са били стиснати, а сега ,когато имат пари / средна заплата около 800$/-изобщо не се стискат! 5.Според европейските норми най-стиснати са холандците /така твърдят моите познати италианци/.Даже и на табелките на колите им пише - NL = Non lirete!/няма пари!/

МОЛЯ ТЕ, НЕДЕЙ СЕ ВПУСКА В ИЗЧИСЛЕНИЯ - НОМЕРА ОТ СЕЛСКИ ВЕЧЕРИНКИ. ВИЖ КАКВО ОПРИЧАВАТ БГ И КАКВО ИМ Е МНЕНИЕТО НА ДЕЦАТА ОТ РУСИЯ /СССР/ НЕ НИ ХАРЕСВА!!!!!!. А ТИ СИ ПИШИ И СЪНУВАЙ СЪС СЕЛОТО ТИ.

А аз те моля да не се впускаш в писане на неразбираеми коментари. Не мога да разбера дали главите ви не работят, не можете да четете или каква е причината да има толкова безумни драсканици. Едно е да допуснеш правописна грешка, но друго да наблъскаш куп букви, които не знам как си проверявате и разбирате!

Мога да си позволявам почивки през лятото, но не го правя, не от икономии, а не обичам да се шляйкам като турист с портмоне. А още по малко в Бг ! Нема да стане скоро. Chiao

Имам въпрос към автора на малоумната статия, даже два. 1. При заплата от 500 лева как да си позволиш да харчиш по 90 на ден? Ще кажете спестявай за лятото и т.н., ама с толкова пари от къде да спестя? От храна ли? 2. Българският турист бил мързелив? Интересно и какво се предполага, че трябва да правиш по време на отпуската си? Да се скъсаш от работа? Ама аз си мислех, че отпуската е точно времето за почивка от работата, ама явно нещо не съм разбрала правилно. Та такива ми неща, уважаеми, ама аз понеже съм проста, та за това реших да попитам, пък знам ли, може и да ми дадете акъл как с тая заплата да си позволявам да харча като западна туристка. Наистина ще съм ви много благодарна! Защото мислите ли, че не ми се иска да отпусна края? Иска ми се и още как, ама спестяванията вместо за море ще отидат за дълга към Топлофикация! И за пореден път ще почивам при баба на село.

Тоя журналист малоумен ли е да пише такива неща. Или му е платено да плюе по собствения си народ. Прочетох статистическото проучване съвсем ама съвсем не пише това, което се опитват да ни втълпят. Поредното промиване на мозъци!!

Всеки,който е работил в системата на туризма знае,че най-евтината оферта за хотелиерите е "ол инклузив" затова е тъпкано с немски туристи.И същевременно гарантира заетост до последните дни на сезона.Да се сравняват БГ турист с чуждоземец е върха на тъпотията.Дори не дочетох до края "умните "мисли на автора.По-добре при баба и ли мама,отколкото в луксозен хотел с готвена замразена храна с изтекъл срок.До автора на статията-да беше те тебе домързяло,че да ни спестиш "мъдростите" си.И последно,след като цяла година българина се бъхти в делник и в празник за едни мижави 200 евро на месец,струва ми се заслужава да мързелува на воля 4-5 дена,пък ако ще и на салатка и диня.

Има една приказка - по какво се познава, че сте от село? По това, че отивате на вилата, за да работите, а не да почивате.

Стиснат съм значи. Ами при надник 30лв (15Е) на ден колко да харча?

Да споменем , че съм Българин, и изкарвам пари за да си позволя да ида на почивка всеки сезон. До тук с хубавите неща и сега - пенсията на родителите ми не им стига за храна и лекарства - принудени са да идат на село за да вършат кърска работа , че да им стигнат парите за лекарства като с кърската работа пестят от храна. Да де ама , ток, вода, парно, газ, и парите пак не стигат / за стправка тази агенция дето е дала данните да даде инфо колко се покачват цените на горепосочените разходи и колко се е увеличила пенсията/. и понеже не стигат кой да помага освен децата които изкарват за почивка през всичките сезони. И като окажем помощ - финансова - каде отидоха парите за почивка ---- няма ги. И сега не е лош българският турист, държавниците които си избираме да ни управляват са мутри и ни унищожават - това е . С две думи кой пречи на туризма - държавата . Ха сега ми кажете какво е виновен българският турист !!!

- Удивлява ме, че 600-грамово татарско кюфте може да е колкото монета от 20 стотинки, разбира се, без кашкавал... май и без кайма... - Надписаните сметки, както и чуждите сметки - добре дошли за плащане. - Харесва ми, когато има жива музика - цицореста местна фолк дива или цигански оркестър - най ме радват в комбинация. - Обичам като изляза от водата, да разбера, че ми няма парите и дрехите. - Хубаво ми е на ALL-Inclusive да разбера, че всичко, което не става за ядене и пиене, е безплатно, а всичко, което става - на 3 пъти по-високи цени. - Харесвам ми да ме тегли към дома. - Обичам после да си разказваме почивките с приятели, особено с тези, които не са ходили в България на море тази година....

Продължавай!!!!тебе поне те бива дар слово,за разлика от глупавата статия!

Статията е написана от журналист-нихилист като се почне от заглавието й, манипулиращото сравнение на човек, почиващ в страната си и на турист от чужбина, и любимата "игра с числа" кой колко харчи!

"100 причини да ми се ходи на море в България" Ето част от тях: - Обичам бетон. - Харесва ми "плащането" да започне още от катаджиите по пътя. - Харесва ми да играя на "Открий 100-те разлики" между снимките в уебсайта и реалната гледка пред очите ми, когато се настанявам. - Много се кефя, когато пристигна в хотела, да разбера, че той е още в строеж. - Кафяво-жълтеникавата пяна от вълните е чудесна. - Обичам да се разболявам от чревни болести, после - да повръщам с температура и разстройство - каква забава! - Невероятно е, че мога да пестя от хавлия - тя е 20 на 20 сантиметра - толкова място ми се полага.

Българинът не е стиснат, а обстоятелствата го принудиха да почива по-кратко. Колко получава един пенсионер в Италия, с чиято пенсия плащат на жена за гледане, плюс консумация на вода, ток и храна, плюс това че с тази пенсия децата им изхранват и своите си семеиства. Но кога ли нашето правителство ще застане зад своите граждани и няма да ги третира като роби за продаване.

Статия написана от журналисти, които явно не ходят на почивка в БГ или въобще не посещават курорти. За сравнение разходи за седмица на морето ( нощувка и храна без разточителство) е 500-600 лв. на човек минимум, а карта за :"ол инклузив" 300 лв.

А какво да кажем за българските предприемачи в областта на туризма ? Стиснати и алчни !

Хайде сега този, който е пуснал тази тъпотия да се извини на хората!Много ни изпостяха журналистите, много ниско ниво...

Проучването било финансирано от министерството на икономиката - така пише...

вие не сте нормални, да казвате, че българите били стиснати, защото харчили по 19 до 25 евро на ден. вие изкарвали ли сте тези пари? на запад нашите бачкатори без образование за тези пари по пет часа работят, а един учител в българия три дена трябва да работи. не ви е срам да обиждате цял народ!

Журналята не стават за туристи, стиснати и мързеливи и много обективни

Българите не сме по-стиснати, ние просто сме в пъти по-бедни от чуждестранните туристи. Дори социалнослабите и пенсионерите в Европа са по-заможни от нашата "средната класа".

ДРАСКАЧИ МРЪСНИ. Как не ви е срам бе. Как с 230 лв мин. заплата ще отиде някой българин на почивка. Германците със социалните помощи идват тук. А българите ровят по кофите..

Глупости , най лоши туристи са французите , те съвсем неподправено се възмущават ако отидат зад граница и срещнат някой който не знае френски На второ място са чехите , стиснати и претенциозни

вярно е, чехите са царете на икономиите и говорят в умалителен деминутив като : водичка, саламче, биричка, сладоледче, хлебче, кафенце СУМИЧКА и сметкичка и т.н

Европейците отиват на почивка в Унгария, на Балатонското езеро или в Хърватия. В Бълария ще те оберат, ще ядеш развалена или негодна гадна храна.

Пълна глупост бях април в Будапеща там е отварратително, а унгарците санай-големите смръщеняци и лъжци в сметките. В едно скъпо кафене на улица Ваци бях с французи и белгийци, които казаха, че няма да стъпят повече там и съжаляваха, изобщо са дошли.

Глупави хора сме ние. Ходим на гости на роднини вместо да си наемем вила на брега. Не мога да разбера защо не са споменати и други възможности - например наемане на яхта, летуване на Сейшелите и други подобни.

"Селският туризъм бил най-практикуван от българите" - вярно е! Вижте само колко "туристи" от село дойдоха в София.

ей "софиянци" спрете да си оплаквате от хората от страната, които са дошли в София, а се сърдете на правителствата, които за толкова години не можаха да направят така че чуждите инвеститори да инвестират и в страната а не само в София, където има работа там са и хората

то пък София един "град"... има села с 100 пъти по-подредена и развита инфраструктура от "голямото Село СФ"

Госпожо Тодорова, Вашите изводи за стиснатост на българина показват най-висок цинизъм. С този нелеп коментар само уронвате престижа на медията си.

Напълно съм съгласна с mac. Българинът не предпочита, той е принуден да почива по този начин, ако изобщо му дадат отпуска.

КЪМ ДРАСКАЧИТЕ В СТАТИЯТА - КОЛКО ПОЛУЧАВАМЕ ЧЕ ДА ХАРЧИМ ПОВЕЧЕ ОТ ЧУЖДЕНЦИТЕ?

Само не разбрах "кърската работа" на вилата за селски туризъм ли го броят.

ако приемем, че българина взема за труда си 10 пъти по малка заплата и съпоставим с тази на чужденеца ще излезе, че българина харчи поне 2 пъти повече от чужденеца ,защото не е скръндза като него!

Вие ,които изнасяте горната информация нали ви е ясно, какви заплати получават българите и какви западняците ,та дори и социално слабите.българите били стиснати и мързеливи.Не ви ли е неудобно от подобни сравнения.Колкото плащат толкова се харчи и работи .Стана много дълго ,НО българите нито са мързеливи ,нито са стиснати ,те са БЕДНИ заради простоците управляващи.

"Сития на гладния не вярва"! Журналистката е като, "Пази боже сляпо да прогледа" , "Приказка за стълбата"и други, едва ли ги е чела.

Това какво показва, само едно - че българина е беден и мизерен, затова и плановете са мо от днес за утре, каот вземе последната заплата и хоп тогава чак може да си прави семетка колко може да похарчи... другото са глупости.

Всички коментиращи тук имат предвид единствено яденето, пиенето и кой с колко пари разполага- чужденец или българин. Това не е "туризъм", господа. На това му се вика "материализъм".

към 14 - ти си "велик" ум

Глупаво изказване , изобщо не ти се е получило....Да не си член на този консорциум, който е правил проучването?