Окончателно - туризмът и рибарството се местят в Пловдив и Бургас

Правителството даде ход на голямото местене на администрациите в провинцията. То започва с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), която ще бъде в Бургас, а структурите за туризма в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма вече ще са в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Окончателно - туризмът и рибарството се местят в Пловдив и Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До 1989 г. ДСО"Рибно стопанство" си беше в Бургас. Към него бяха "ДСП"Океански риболов", ДСП "Черноморски риболов" и ДСП"Сладководен риболов". Сега нещата се възстановяват. Само дето първото предприятие го обраха и погребаха едни отговорни другари. Че и второто. На третото мутрите му разказаха играта..

абе не е лошо като идея стига да е благородна а това не е : 1-во местят ги но щата ще е по-нисък вече сигурно 2-ро защо навремето толкова компании оставиха толкова народ без работа като си изместиха офисите в софия аве с две думи добре е като идея но няма да разкрие места а само ще се разместят ...Да могат да връткат гъзове по-новите пътища ми то иначе да не са ги направили заради нас я...

Защо направо не ги закрият а ще ги домъкнат тука- Ние в Бургас си ловим риба и без Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури Добружа си жънат с комбайни и без Министерство на земеделието В Перник си копаят въглища и не разбирам защо някой от правителството трябва да им пречи

Най новата новина е ,че Дянков се мести в Вашингтон. даже си е купил еднопосочен билет

Тук явно е пълно с идиоти, които мислят, че с преместването на една агенция със щат от стотина души ще се възроди икономиката на съответния град. Да, ама не. Товая става по друг начин: 1.С чуждестранни или бюджетни инвестиции в реалната икономика. 2.Когато позабогателите местни тарикати или поживелите в София няколко години студентчета останат или се завърнат по родните си места, където да инвестират заграбеното/редп.наученото/.

Глупости Боже упази от София да ни оправят Ще забогатеем когато живеем в държава в която съда , прокуратурата и полицията да са на страната на потърпевшия а не на страната на крадеца

Идиот - това е инакомислещ, нали?! Мислещ, ако някой си мисли, че само от агенцията града ще живне греши. Определено ефекта няма да е от село да направи град. Но ще допринесе за по-голямо развитие, за оставане на кадри, а не всички към София, нали? И други...

3. Когато европейските пари достигат до средния и дребния бизнес. 4. Когато се отстрелват със сол и авджийски пушки крадците на селскокстопанска продукция. 5. когато се облагат с голям акциз паразитните бизнес дейности, както и чалгата ..., 6. Когато се девалвира силно надценения лев, който съсипва конкурентността на експортната продукция.. 7. Когато се престане с преразпределителните процеси на финансиране на безплодни работни места и се започне създаването на реален самостоятелен поминък на населението......

Новото - добре забравено старо. Май не беше толкова отдавна времето, когато за всяко подписче в някои институции свързани с електрониката се пътуваше до Правец. Интересно сега за подпис върху командировъчно от Пловдив до Бургас първо до София ли ще се пътува?

EvilFre@k

Най-добре цялата администрация да се изволни ... без обезщетения и да се назначат кадърни хора наново, но с по-малък щат ... Хора, които искат да работят, а не такива, които отиват на работа за да отбият 8 часа и да се приберат

Може ли също Парламента, Министерски съвет и Президнетството също да се преместят? В Дуранкулак например.

Може, няма пречка, само трябва да кажеш на ББ, а той да разпореди на Дянков

ББ и Дянков и те да хващат за Дуранкулак.

Много добро предложение!

Това е едно от малкото правилни решения на правителството. Фирмите нямат работа с централната администрация в София, те контактуват основно с териториалните звена. До централната агенция опират, когато трябва да се уреди нещо незаконосъобразно или да отпадне акт за нарушение, наложен от териториално звено

ДАВАЙ, МЕСТИ И РЕФОРМИРАЙ!

Като продължение: Не разсъждавай и не питай!

Не разбрах, що ще чини туризмът в Пловдив, а не във Варна, след като нямаме други проблеми, освен местенето? Ами щом Варна толково не се харесва на тази власт, да вземат да я продадат, я колко черноморски държави наоколо, може да дадат добри пари.

И Народното събрание да се премести примерно в Стражица-да са по-близо до разлома Вранча.

Гласувам с две ръце:-) Стражица, Свищов...да ги друса постоянно!

..ей, ментак! Дължиш авторски права на това име ;)

Предлагам ти да заложим за по-сигурно на Шабла или Горна Оряховица - не заради друго, но според статистиката, там са били най-силните земетресения у нас през последните 100 години.

Ако имахме населено място с действащ вулкан и много силна сеизмична активност.................то ще бъде най-подходящото място

Агенцията по храните трябва да се премести в Благоевград

Даден ход на "нещо" за което не се "знае"какви нормативни документи са необходими???????Тъпизъм и инатлък да правят колкото се може повече глупости само и само да ги показват ежечастно по медиите...Не ми стана ясно и хората в тези общини не ги ли е еня че гъзолизните им кметове вместо да задоволят нуждите на нуждаещите се граждани ще задоволяват капризите на управляващите.....на гърба на тези които са ги избрали за кметове за доброто на градовете им..

ей, хора, вие добре ли сте? някъде пишеше, че преместването на агенция митници е струвало 19 млн! ами само помислете реално, да сложиж аларма вкъщи/ две-три стаи/е 1000лв! ами да окабелиш за компютри, телефони, камери и пожарни аларми? само това без оборудването ще бъде над 100 хил. лв. за една агенция. всичко е заради поръчките и за лесно отърваване от някои служители и за назначаване на свои хора/подводници/ за следващото правителство

Напълно съм съгласен. 1. Колко действително ще струва преместването на агенциите? Даденото, като официална информация за мен е страшно занижено, а тези пари ги плащаме всички ние. Колко плащаме, когато местим един апартамент, а това е цяла администрация. И в допълнение. Колко хора ще напуснат и ще трябва да им се плащат обезщетения и натрупаните отпуски и какво ще струва това?Колко ще бъдат неустойките при преждевременно прекратяване на договорите за наем, за институциите, които са под наем. 2. А може би... още някой си е харесал сградите, които ще бъдат освободени в София? 3. Догодина ще има избори и по места трябва хората да бъдат доволни и да гласуват. За кого ще гласуват - за този, който им е дал работа. 4. Един добър специалист се изгражда с години. Новите хора докато разберат какво работят ще изпълняват това, което им се каже. Полезно за прокарване на определена политика.

дуржавната админстрация беше окупирана от некадърните синчета и внуци на бившите активни борци против фашизма и капитализма (кадърните вече са капиталисти и олигарси). Затова кръв препикават!

Ами да не би новите министърчета да не са синчета или внуци на днешната и вчерашна номенклатура?! Напр. министърчето на външните работи, министърчето на енергетиката и...т.н. пуберът Деянчо, министърката на рег. развитие Лилянчето-дебеланчето или селяндурката - министерка на здравепогубването, а? Защо само се мъчите да се оправдавате с далеч по-доброто минало, а не се огледате наоколо какви страшни безобразия се вършат сега?!

..ама какво сте недоволни?! Работещите в администрацията подкрепят това местене, защото вече няма да дават пари да се ходят по родните места всеки уикенд, а ще си работят в родните градове! Влезте в което искате министерство - целукупно мякат и мекат, сигурно и 10% не са софиянци!

Всъщност а-кането и ъ-кането ли е критерий за правилен говор? Като кажеш спА вместо спЯ - правилно ли се изразяваш?

Само, че тия дето екат и мекат си накупиха жилища в София, само в нашия вход ги имаме 4 семейства и няма да си ги продадат за да си идат на село.

наи правилно, логично и добре е да се закрят тези ненужни агенции и с тези деиности да се занимават отдели саответно в м-вото на zемеделието и м-вото на туризма. така ще се редуцира надутiя щат и ще се спестият средства от бюджета.

много добра идея - изместване от софия. дано да се осъществи.

Предоставя се възможност и за експерти, и за ръководен персонал да влязат на първо време в общински жилища, които и двете общини представят и заради това в тези два случая разходите, които ще отчитаме, са минимални", каза вицепремиерът. Евала г-н министър на финансите, значи било евтино, защото масрафа го плаща друг. Голям хитрец излезе малкият Дянков, не само евала, даже браво.

А най-удачното преместване ще бъде, ако Дянков се върне в САЩ. А пък сега нали е избран за някакъв си, най-добре е да се маха с неговите екстравагантни идеи, които пак са за сметка на обикновените хора, които вече едва свързват двата края.

Тъжно ми става като чета повечето коментари...елементарни, злобни, тъпи,тесногръди, дано не сте представителна извадка на българското общество. А относно местенето,погледнете по далеч от носа си и канчето с шльокавица. В Европа отдавна има институции в градчета,които трудно се намират на картата. Няма успяла държава с един град и нищета в останалата територия.

Това може да стане само при електронно правителство.

Ей, андрешковци тъпи... всяка седмица по половин ден съм на съвещание в МС. Сега 3 дни от седмицата ще съм в командировка - 2 дни пътувам и 1 ден за мероприятието. Другите 4 дни ще работя в провинцията. Е, аз ще си чета книгата по път напред и надзад, но вие му мислете...че се прлащат командировъчни...Много евтино ще излезе за бюджета, като не съм само аз, а за повечето ще е е така....Скоро ще видите пари в тоя бюджет-това е най-лудата идея, за която чух през последните 3 години....

Недей много големи да ги вадиш, че нищо никога не се знае.

Е, сега ще спреш да ходиш на съвещания!

Ето още един чиновник повярвал си, че е незаменим.

Ей сега ще проверя дали съществуваш изобщо (щото мнооого се съмнявам) и после летиш като птица волна.Пак казвам ако те има изобщо.

Ползвай видеоконфертна връзка.

Заради речника ти, мене ако питат, и в Долно Уйново не бих те пуснал. Някои като теб си мислят, че като влизат в Министерския съвет, цървулите започват да приличат на трандафори. Да, ама не.

"Ей, андрешковци тъпи"....само по това съдя че дори и висше нямаш...умник

Не ми се вярва само толкова да излезе преместването на администрацията, колкото казва Дянков. Но съм сигурен, че колкото и скъпо да се вижда това на някои, общия ефект ще много положителен. Освен по-добрата комуникация с гражданите (може би), децентрализацията ще доведе до по-голямо развитие другите градове. И София ще бъде разтоварена от някои от жителите си, няма "столичани" все да мрънкат, че селяните са превзели столицата. Затова нека подкрепим идеята!

SUV

Преди да "подкрепиш" и да си "сигурен" прочети какво е децентрализация! Това е най-, най-малкото. После питай бизнеса и пиши.

Dobromir Dimitrow

"ж., само ед. 1. Система на политическо управление, при която част от отговорностите и правата се прехвърлят на местните органи. 2. Изместване на нещо от центъра, средището към краищата; разсредоточаване." "От много години в България се използва термина "децентрализация" като название на процеса, който според експертите е необходимо да бъде извършен за да бъде постигната по-адекватната и бърза работа на администрацията и по-ефективно разпределяне на държавните средства. " Кой бизнес да питам?

но я си спомни (ако не си твърде млад или безпаметен) какви бяха последствията от децентрализацията и местенето на разни министерства и Совнархози от Москва по другите градове и републики! И при това в онази огромна страна! Това го направи волунтаристът-диктатор Никита Хрушчов и след година-две падна от властта заради напълно некомпетентното си и провалено управление! Това тук сега се опитва да направи едноличният диктатор-фараон, който смята себе си за краля-слънце! Слънцето скоро ще залезе!

Пловдив добре го устройват, но защо третия по големина град - Варна в БГ е забравен. Тук са елитни вузове - ВВМУ Н. Вапцаров , на който дипломите винаги са били признати по света,Технически университет, Икономически университет Медицински университет , Фармация и Стоматология . Знам, че във Варна живеят много бургазлии, но обратен вариянт няма. Така че напъните на правителството да заличат Варна ще са безуспешни.

Нямат толкова "шарани" да отчисляват от общинските приходи за сд и отгоре на това да му дават общински сгради и жилища на занижени цени...Явно мислят повече за оползотворяване на всички общински приходи за общините си и гражданите си а не за идиотщините на няколко временни началника..

защо,бе, другарю?

Леле колко сме елементарни, сега кво по кокошкарски ще печелим от ремонтчета, ама верно сме провалена държава, народо оскоте. Адио БГ!

Голяма глупост! От напред е ясно, че ще излезе по-скъпо, а ползата от откриване на работни места в провинцията е пълна лъжа - за да се открият такива, трябва да се уволнят сегашните служители на администрацията или да се раздуе щата. Мислете, бе хора!

SUV

Мисленето не се толерира от десетилетия! Не, че не съм съгласен с тебе.

Догодина на изборите трябва да извършим голямото чистене.

Не виждам логика туризма да се мести в Пловдив, при положение, че легловата база в бургаски окръг е няколко стотин хиляди легла срещу няколкото хиляди в Пловдив.

Добре де, що туризма да е в Пловдив, а не да речем във Варна ? Къде са туристите в Пловдив ?

Дека че го местят онова?

Бабе, онова не е това, за което си мислиш;о)

Стремежът е всичко на едно гише, но затова пък във всеки град.

Със сигурност е ясно едно - че разходите по преместването не могат да бъдат толкова малки - отново ни лъже хер Флик.

мисля, че е поситивно.нека живнат и тези градове и се поразтовари софия от хора.

Преди 3 години управлението на България се измести в САЩ и Турция ! Какво значение има ,къде са администраторите ?

Така е и по другите държави, но има една разлика, а тя е съществена. В другите държави всичко може да се свърши по интернет и телефон. От откриване на фирмата, разплащания, до закриване. Всичко. Това не ми се вижда да стане скоро в Б-я. На автобусни превози ще им се вдигне човеко-потока. Хехе

Браво на Правителството за това решение!И другите градове трябва да се развиват!Все някога трябваше да се почне с такова местене.Всички провинциалисти от Министерствата трябва да допринесат нещо за родните си места,а не само да не доволстват!

SUV

Може ли поименно родните места на министерствата.

На кой от простосмъртните граждани и данъкоплатци му пука за удобството на паразитите по канцелариите? На тях пука ли им как в тая криза блъскаме че да изкараме нашата и тяхната прехрана? Скъпо щяло да излезе - най-евтино ще стане като се пусне електронното правителство и 80-90% от чантаджиите се влеят в свободната икономика да изкарват хляба с акъла и труда си, а не с подмазване, връзки и клатене на крака. Тогава ще литнем като държава....

Паразитите за които говориш сме нормални граждани, и ние храним семейства не сме по палмите като теб. С тази разлика, че заплатите на празатите във министерство като това на околната среда са със среден размер 440 лв. и не са мръднали от 3 и повече години!!! Така че "айде" да не обиждаме?! Друг въпрос е че на башицата и политиците им е удобно да насъскват една част от българите срещу други, за да не задават неудобни въпроси.

Някой да ви бърка да работите в реалната икономика? Но май Ви е по-лесно да дерибействате.

Едно време една възрастна съседка имаше една такава приказка за хората, които имитират дейност: "Какво прави наша Мара? Плете-пори, плете-пори ден не губи." Та и наш РазБойко така - плете-пори... ден не губи!

Най-добре е м-вото на войната да се премести в Пентагона, м-вото на финансите - в някое мазе на Уолстрийт, парламентът да се премести в Брюксел, правосъдието в Стразбург, а м-вото на икономиката, мвр-то и Данс в Москва. Всеки да си иде при началниците.... Хем по-евтино, хем и ние ще се отървем от всичките ... а дано...

Ние избрахме пожарникаря,сега ще му сърбаме попарата. Хората са казали: "Дай на един човек власт и му гледай сеира." Сега сеира е на наш гръб..

На тази тема вече започнаха да изплуват невероятни спекулации. Най-атрактивната е , че се очаква голямо земетресение и държавната администрация се прехвърля в различни градове за да не се парализира работата на държавата хи хи хи хи

Не говори от наше име, а само за твоя си гръб. Ние одобряваме това. От село в града можете, а от град към по-малък град не можете...

"Ние избрахме пожарникаря,сега ще му сърбаме попарата." (цитат на никоов) Никоов, НИЕ НЕ СМЕ избирали пожарникари (поженкари) или друга пагонаджийска паплач! Тях ги избирахте ВИЕ! За съжаление освен ВИЕ и НИЕ ще трябва да им сърбаме попарата! Мисли, глупава тикво, за кого ще гласуваш следващия път, защото ако избереш пак ТИЯ, по-следващ път няма да има! Поредното командно-авторитарно управление вече действа! До следващите избори! Който харесва диктатурата на простотията (наричаха я пролетариат) да гласува за сегашните простаци!

Когато персоналът за държавните агенции се стича в София, за да намери поминък, някой грижи ли се за жилищното им настаняване? Общината раздава ли им апартаменти? За какво са сега тези ах и ох?!

Дянков е направил някаоя издънка. Днес присъсва във всички новини и измества Борисов. А това обикновено означава, че с многото му безсмислени приказки се опитват да скрият нещо.

SUV

Министерският съвет взе решение и възложи на членовете си да "изготвят подробни анализи на разходите, ползите и рисковете" от взетото решение. Те така...

Все оставам с впечатлението, че това "възложение" би следвало да е преди решението и да служи като база, ама .........

Съгласен съм за едно,а то е да не се концентрира цялата индустрия само в София и всички останали градове да станат дълбоката провинция.Надявам се,че този процес ще продължи и хората вместо да продължават да се изселват към София да се върнат по родните си места и да имат препитание.Едно време всеки град си имаше запазена територия в бизнеса,а сега Костов и компания направиха един пълен хаос и столицата стана като един голям мравуняк,където всеки се блъска и е недоволен.

Костов е виновен!

Браво на ГЕРБ !!!! Да местят администрациите, иначе на тази страна и е спукана работата!!

SUV

"Работите" не се ли оправяха с ум и работа?!

Ало-о! Каква индустрия, какви 5 лв, къде е тази индустрия в София, че да се премести в провинцията?Но пък и нещо не сте разбрали, става дума за местене на администрация, а не на индустрия.