Коментари - Туристи се оплакват от плажовете | Днес.dir.bg

Туристи се оплакват от плажовете

Около 30 са сигналите, постъпили в откритите приемни на Комисията за защита на потребителите по Северното Черноморие.

Обратно в новината

Коментари - Туристи се оплакват от плажовете | Днес.dir.bg

Коментари

Alooooooooo...ama vie najamate li si dr.r-ta da se karate i karate po neta.......ej ne vi li stiga v r-tata i v kashti ce se karate i tuka eh...ce smeshni i glupavi ste brej!Pomognete neshto,sas savet a ne pishete shturotii....samo!Be polza e!

Ej nashite balgari-emigranti cakot Skandinavija idvat na more-nima te si njamat more-ama imat cakal....a tuka nashija pjakak e superski.....na celia Balkan njama po-hubavi plajove ot nashite........Fakt e!

ти наистина си много прост. Аз съм убедена вече 100%, че си от някое китно селце, където две години събираш парички за 2 дена на морето, където да люпиш семки на плажа и да въздишаш по голите жени. Жал ми е за теб, честно казано, но моето месторождение е Варна, местожителството ми е пак там и знам неща, кото само един варненец може да знае. Какъвто ти разбира се не си. И да, с този коментар наистина показа, че не само си идиот, но и комплексар :) и айде моля те само обясни ми защо реши, че не съм от Варна. Завистта е лошо нещо, да знаеш :)

Заповядайте в Кранево.Сравнително ниски цени и албенски плаж.

И КОЛКО МОЖЕ ДА МИ РАЗКАЖЕШ ЗА ВАРНА? МАЙ САМО СИ СТОИШ НА СЕЛО И СИЧУВАЛА,ЧЕ ИМА ГРАД ВАРНА.НЕЗНАМ ДАЛИ САМ ИДИОТ АМА ТИ СИ СТО ПРОЦЕНТА СЕЛСКА КУРВА С АМБИЦИИ ДА ЖИВЕЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД:)

ПИЧ ХУБАВО ИМ ГО КАЗА НА ЦЪРВУЛАЦИТЕ ДЕДО СА ТОЛКОВА БОГАТИ,ЧЕ МОРЕ САМО НА КАРТИНКА СА ВИЖДАЛИ,А ТАЯ ПУСТА ЧУЖБИНА ДАЖЕ НЕ СА Я И СЪНУВАЛИ.

да, наистина ... курорта Албена е несравним по ниво на обслужване. В заведение в центъра на курорта, след като 20 минути никой не попита за какво сме там и след като няколко пъти безрезултатнпо повикахме минаващ покрай нас сервитьор съвсем нормално с неособено доволен тон реагирахме и си тръгнахме... което наше действие бе последвано от изпращане на мутра, която ни настигна със заплахи, щото сме щели да им изгоним чуждите клиенти оплаквайки се. Освен това в хотелския ресторант, където сме си платили пакета за хранене не е много приятно като чуеш зад гърба си докато се храниш упрявитела на ресторанта да нарежда на персонала Я ги провери ТИЯ ... ами просто ТИЯ няма да стъпят в Албена!!!

да му се невиди, аз ли съм най-бедният от читателите на дира. . Тази година нощувката в хотел с тераса и климатик беше по-евтина от вечеря за двама + дете. Тук всеки от 5 от 10 от 50 години не бил стъпвал на родното черноморие. Е стига де под такива статии всички много богати, а под статиите за кризата същите се жалват че имало съкращения, бавели им заплатите. Ай сектир вече от лъжи. Нека админите да позволят да се прикачат файлове и да видим сканиране билетите ви, фактурите от нощувки. Стига сте лъгали. Били ходили, пътували, май сте копали царевицата а тук бях в Дубровник, Майорка, хайде по полека

Ходихме и на гръцкото море и на българското за по 3-4 дни. Нашето море и плаж никъде го няма.Но тези концесионери дето са завзели плажовете ще изгонят туристите.Те не само че не са направили нищо, но като са наслагали едни чадъри и шезлонги по целия плаж- задължително те карат да ги ползуваш.А са доста скъпи- чадъра -5.00лв., а комбинирана услуга -15.00лв.Това е в Ахтопол- ако искаш...Това го няма в Гърция..Но ние сме свикнали с всичко да ни е задължително...И търпим и траем....Овце!

Що не проверите чистотата на водата бе!

НИИ У ВАРНА ГОЛИ БЪЛГАРСКИ ЦАРВУЛИ НЕ ЩЕМ НИЕ ПРАВИМ БИЗНЕС САМО С ЧУЖДЕНЦИ ЯСНО???????????????

Кфи са тия Турция и Гърция,елате у Варна да видите и за това у Варна цените винаги са били и ще бъдат твърдо на горе

айде ситига сте рекламирали ,че в Гърция и ТУРЦИЯ е по- евтино Евтино друг път- само в БГ има квартири по 5 - 6 евро.,че и искате всички екстри - та даже и интернет.Като си намерите квартира в ГЪРЦИЯ за 5 евро ,и то с всички екстри ,тогава пишете че е евтино. Аман

Супер че не ви харесва на нашето море.Поне като отида на плажа ще има къде да си сложа хавлията. Стойте си по горите и планините селъовци и си ходете по разни локжи и язовири.

как по-точно разбра,че не съм от Варна? Мога да ти разкажа много за града, защото вероятно никога не си стъпвал там. Но няма какво да ти се обяснявам, очевидно е, че си идиот :)

как пък разбрахте за безобразното обслужване , високите цени и нискокачествените услуги по бг.черноморието , след като от години почивате в Гърция и Турция.Моля ходете където си искате, но не ръсете хули за нещо което не познавате.Посетете Крапец, Тюленово, Камен бряг, Балчик и Албена..Черноморец и Синеморец и тогава да поговорим....

Samo tapanari i nevezi i bedni chuzdenci mogat da otivat da plazuvat po Chernomutrieto i da palniat dzobovete na debilnite cherveni mutromafioti.

Само от северното ли? От 3 г. не стъпвам на български курорт и се родихме. Не е по-скъпо дори според мястото излиза и по-евтино от България. За качеството на храната, чистотата навсякъде и т.н. да не говорим. Става дума за Гърция, Черна гора, Хърватия дори и за Турция. Мръсна от фекалии вода като в България няма никъде.

Старая се да не ходя в България. Уви, качеството на услугите няма нищо общо с почивката. В Гърция е не по-евтино, но значително по качествено. А цените не са значително по-високи.

Преди 5 години бях на море, на нашето. Обдвахме в един ресторант и се възмутих от храната-мирешеше на развалена. Поисках да се оплача и ми посочиха шефа, който обядваше недалеч от нас. Когато му обясних, каза, че му е писнало от претенции и да се махаме, да отиваме на друго място, като не ни харесва. че ни тегли и една накрая. Ето, затова не стъпваме в нашите прекрасни курости- не сме мазохисти

Дано повече българи да имат възможност да почиват на българското черноморие за да се убедят,че в много неща превъзхождаме европейските курорти./Курорт Албена е несравним по добро обслужване,отлична база и плажове/!България е изключително красива страна и ако успешно развием туризма,само ще спечелим!!!

Ivancho e napalno prav! Tochno taka si e.

ТИ СИ ТОЛКОВА ОТ ВАРНА КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ!

Не си мислете че в ГЪРЦИЯ Е ПО-ЕВТИНО!!Ходила съм в Тасос ,е по хубаво е че е по чисто морето иначе цените никак не са ниски.

Ами така е наглите Гагаузи гледат да изкарат лев за да лежат цяла зима.

не съм съгласна с варналия. Щом хората си плащат, трябва да има кчество и отношение насреща. Ако не са способни да го осигурят за тези пари - да си вдигнат цените. Само че не се настройвайте заради тези алчни хора срещу гарада и българското черноморие. И двете са чудесни, лошото е в предприемачите. На мен също ми е неприятни, хем съм от Варна за тези безумия.

Elate v Ispaniq!

Просто дойде времето за туризма, когато българите разбраха че има и нещо по-различно от автомобил Жигули и телевизор Рубин, и че за същите пари могат да получат много повече ... Колкото по-бързо го осъзнаят и туристическите шефове - толкова по-добре за тях... Иначе ще последват примера на заводите произвеждащи телевизори Кристал... :)

иванчо,иванчо хич те няма

Докато има цървули като теб туризъм в БГ няма да има!!!!!! Вие не осигурявате и за тези пари нищо като хората пък и още искате??? Затова ще фалирате все по-често или ще гледате мазни чужди мутри и ще се жалите че няма оборот........

Kakvo znachenie ima dali hotelyt e 3,4, ili 5 zvezdi kato e vajno otnoshenieto, koeto predlagat - ne razbrahte li che kolkoto e po-goliam hotelyt, tolkova poveche zvezdi ima, a ottuk syotnoshenieto pari i udovletvorenost e v obratno proporcionalna vryzka. Bil sym v 5 zvezdni i moga da zaqvq, che kato kachestvo ne mogat da stypqt na nqkoi semeini hoteli. V golemite hoteli zaplatite na personala sa zanisheni, rabotata e mnogo i taka se skapva cqlata shema. Zashto ne se pitate kak taka personalyt na edin edro mashtaben hotel se smenq do 2 pyti za edin sezon (osobeno v sl briag). Tova govori samo po sebe si. A kolkoto do cenite - v momenta primerno v Primorsko na pyrva linia severen plaj tochno na diunite ima edin chisto nov hotel, kadeto dvoinata staia e 40 leva. E tova skapo li vi e ?

Глобен например бил бизнесмен, който искал пари за ползването на душа в непосредствена близост до заведението му на плажа.-никак не бих се учудил ако въпросния бизнесмен не само ,че иска пари за душа а и сам краде вода за заведението си ...Навремето имах един хазаин който ме караше да му плащам по показанието на един електромер,тока който той крадеше от НЕК и дори вдигаше цената когато официално я вдигаха за страната.Плащах си разбира се както и наема който той непрекъснато увеличаваше...Скоро научих ,че го тръшнал рака ...а беше здрав човек...

Данните са от началото на летния сезон и категорично сочат, че жалбите са намалели повече от 2 пъти спрямо същия период на миналата година. ДА, ЗАЩОТО И ТУРИСТИТЕ СА НАМАЛЕЛИ 2 ПЪТИ!!!

Брех, че си неграмотен и прост.

Тоя бизнесмено с душо го знаема, сега го чекаме да роди, па к;во ше излезе е го гледаме

За мрънкащите: Ами да, ходил съм и ходя... И по нашето черноморие ходя - за разтуха, за ден - два... Ако ще сравняваме единични цени на продукти - навсякъде се различават. Както се различава и отношението към клиента... Това, че някой са го прекарали в чужбина, не означава, че това е практика там... Те и тук го прекарват, ама не смее да си каже, че хотелиера/сервитьора може да му удари един як бой... Това е... А за пътищата там - да, има и такива в ремонт, но поне човек вижда че хората работят и правят нещо, а не като тук - от 20 години - 20 км не са построили...

тия по северното черноморие сами си режат клона , после сщо няма клиенти . като са дяволи да седят гладни. то и без туй най-бедните и балами ходят там. за тези пари на юг предлагат повече.

или да идат за 7 дена в турция за 370 евро алл инкл... + самолетен билет.... А може да запалят колата и да отидат в Гърция, ей го де Тасос на по-близо от Варна.... Малко са Жалбите! И това че са спаднали вдойно спрямо миналата година, не значи че нарушенията са спаднали. За България значи само едно, доверието в институцията е спаднало двойно и никой не му се занимава да пише оплаквания, като резултат НЯМА!

КО СА ЖАЛВАТ ТИА ЦАРВУЛИ БЕ ТЕ КВО ИСКАТ ЗА ТОЛКОС ПАРИ ТОЛКОС КАЧЕСТВО!!!!!!!!!!КА ИСКАТ ЛУКС ДА КИХНАТ ПОВЕЧЕ КИНТИ!!!!!!!!!!!!!!

ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ ХОДИМ НАВЪН НА ПОЧИВКА И ВСЕ ОЩЕ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НАШИТЕ ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ РЕВАТ, ЧЕ НЯМАТ ГОСТИ. АМИ НЯМА ДА ИМАТ, ОБСЛУЖВАНЕТО Е ДОЛНОКАЧЕСТВЕНО, ХРАНАТА Е НАПОЛОВИНА, ДЕРАТ ТИ КОЖАТА САМО АКО СЛУЧАЙНО РЕЧЕШ ДА СИ ОПРАВИШ ПЕРЧЕМА, А ТЕ МИСЛЯТ ЧЕ ГИ ВИКАШ.... НА ПЛАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ЛЕЖИШ НА СКАРА И ПОД ЧАДЪР, ПОЧТИ НЯМА СВОБОДА, АБЕ НАПРАВООО НЕ МИ СЕ ГОВОРИ. А И ТРЯБВА ДА СИ НОСИШ ТОРБА С ПАРИ И ДА ЦАКАШ НАЛЯВО И НАДЯСНО. С ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА У НАС, ЩЕ ИЗКАРАШ ДВЕ В ЧУЖБИНА. НЕКА ТОГАВА ОЩЕ СИ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НАРОДА ХОДИ НАВЪН.

Айде леко мойто момче 5 човека за 45 евро в гърция. Май гърцията само си я сънувал. И я ми кажи как ще те дерат като чужденец и как няма да те дерат като знаеш гръцки, нали като влезеш в заведение/кръчма има меню и там си пише кое колко е? Или ти ходиш там където менюта не дават и всичко е устна договорка. Ай сиктир оттука видяхме ги колко струват и те. В заведение тип кръчма в солун, извън сезона обяд за 3-ма: 2 салати, 3 бири и 3 основни 45 евра. Киселото мляко в магазина 2 евра. А и дано да са пооправили пътищата щото с тия строежи дето бяха там сме се движили едва едва, а след това на двулентов път имаше ограничения 60 ни в клин ни в ръкав. Ама ти нали си европеец сигурно не ги спазваш...

ами кой ги бие по главата да ходят по бг-черноморието?????

Айде стига сте лъгали хората с тая Гърция и Турция, че ще вземат да повярват. Стига с тоя нихилизъм. Да по различно е там, но не непременно по хубаво

Не ходете в хотел Манголия в Приморско. Там сервират в пластмасови чаши (инклузива), кафето трябва да си го направиш сам, иначе струва 2.50, в банята има мухъл, на всичкото отгоре го рекламират като 4 звезди, а се разбира, че е 3, а прилича на 2-звезден.

ЕЙЙЙЙЙ много лъжеш бре...... ама много само ти си ходил

Защо трябва да се взимат огромни концесионни текси??? Не е ли достатъчно ,че концесионерите плащат за спасители ,почистване на пясъка и лекари .което ще укаже значително влияние на рекета и безобразията с чадъри шезлонги и какво ли не и ще направи по - приемливи условията най-вече за Българските летуващи да не-бягат по съседните държави където плажовете са безплатни и няма рекет от държавата за концесия.Задълженият на концесионера трябва да бъдат в перфектната поддържка на плажа и безопасността ,както и да не надвишава определени цени на услуги определени на пазарен принцип. Само в този случай ще се върнат Българските туристи по черноморието

....turistite se jalvat, a ne jaliat! Nie sme tezi deto gi jalim, che sa popadnali na bqlgarskoto chernomorie!:))))))

Туристи да се жалят на Арменския поп! Глобите никак не ги плашат!

Ами като са глупаци, да ходят на нашето черноморие... Какво се оплакват? От години тук хората пишат, че нещата в Турция и Гърция са различни! И те наистина са различни: - цените: съизмерими, дори по-ниски в Турция. 4 звезден хотел в Анталия - всичко включено - около 600 лева за седмица, на нашето черноморие - всичко включено - около 60 лева на човек, като минимум. Да не говорим, че има разлика в нашия All Inclusive, и тяхния - все едно да сравняваш Трабант с Голф 5-ца - и двете са правени в Германия :) - пътя до там: Гърция - минеш ли границата - пей сърце, Турция - Анталия е на час и половина със самолет, Бургас - 5 часа при сегашното състояние на магистралата, за Варна - не ми се говори - един ден път с камили... - Турски плаж - гост ли си на хотела - абсолютно всичко ти е включено в цената - виж по-горе, чадъри, шезлонги, напитки на плажа, леки закуски когато пожелаеш - няма мутри дето да ти искат по 10 лева за чадър или шезлонг, нито мангали дето да ти предлагат варена царевица и цинизми да слушаш... - Разлика в All inclusive? - в Турция - отворен от 7 сутринта - закуски, сокове, плодове, алкохола от 10, до 24 часа - демек полунощ, иска ти сърцето - взимай - никой не те гледа все едно че трябва да благодариш че си им платил, а напротив - карат те да се чувстваш господар на положението. Тук - първа смяна от 12 до 1, втора смяна от 1 до 2 - да не се заседяваш евентуално в ресторанта :))) Закуски и напитки - 3-4 пъти през деня, в рамките на половин час :)))) - Гърция - скъпо било... ха-ха-ха... Приличен хотел може да си намериш за около 60-70 лева наши пари - стига да можеш да устояваш на исканията си... Кафето било 5 лева - е да, има места където е и повече, ама да не би да си отишъл кафето да пиеш по цял ден? Пък и тук има места където и 5 лева няма да ти стигнат за кафе... Ресторантите - скъпи били - ха-ха-ха... Преди месец, с мои близки - гърци, отидохме на обяд в един мноооого приличен ресторант - 5 човека, салатки, ракия, вино, основно ястие, сладоледи - 45 евро общо... Е да, ако не знаеш езика, и разберат че си балък - ще те одерат, но нима не го правят и тук? Така че - учете езици, организирайте си сами почивката навън ако можете, ако не - има достатъчно коректни туристически фирми, които за същата сума която ще дадете тук ще ви осигурят почивка несъизмерима като положителни преживявания и качество в Турция или Гърция... А на нашето Черноморие може да отидете за ден-два - от носталгия по миналото или от спомени.... Това е от мен, хайде...

Коментари - Туристи се оплакват от плажовете | Днес.dir.bg

Туристи се оплакват от плажовете

Около 30 са сигналите, постъпили в откритите приемни на Комисията за защита на потребителите по Северното Черноморие.

Обратно в новината

Коментари - Туристи се оплакват от плажовете | Днес.dir.bg

Коментари

Alooooooooo...ama vie najamate li si dr.r-ta da se karate i karate po neta.......ej ne vi li stiga v r-tata i v kashti ce se karate i tuka eh...ce smeshni i glupavi ste brej!Pomognete neshto,sas savet a ne pishete shturotii....samo!Be polza e!

Ej nashite balgari-emigranti cakot Skandinavija idvat na more-nima te si njamat more-ama imat cakal....a tuka nashija pjakak e superski.....na celia Balkan njama po-hubavi plajove ot nashite........Fakt e!

ти наистина си много прост. Аз съм убедена вече 100%, че си от някое китно селце, където две години събираш парички за 2 дена на морето, където да люпиш семки на плажа и да въздишаш по голите жени. Жал ми е за теб, честно казано, но моето месторождение е Варна, местожителството ми е пак там и знам неща, кото само един варненец може да знае. Какъвто ти разбира се не си. И да, с този коментар наистина показа, че не само си идиот, но и комплексар :) и айде моля те само обясни ми защо реши, че не съм от Варна. Завистта е лошо нещо, да знаеш :)

Заповядайте в Кранево.Сравнително ниски цени и албенски плаж.

И КОЛКО МОЖЕ ДА МИ РАЗКАЖЕШ ЗА ВАРНА? МАЙ САМО СИ СТОИШ НА СЕЛО И СИЧУВАЛА,ЧЕ ИМА ГРАД ВАРНА.НЕЗНАМ ДАЛИ САМ ИДИОТ АМА ТИ СИ СТО ПРОЦЕНТА СЕЛСКА КУРВА С АМБИЦИИ ДА ЖИВЕЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД:)

ПИЧ ХУБАВО ИМ ГО КАЗА НА ЦЪРВУЛАЦИТЕ ДЕДО СА ТОЛКОВА БОГАТИ,ЧЕ МОРЕ САМО НА КАРТИНКА СА ВИЖДАЛИ,А ТАЯ ПУСТА ЧУЖБИНА ДАЖЕ НЕ СА Я И СЪНУВАЛИ.

да, наистина ... курорта Албена е несравним по ниво на обслужване. В заведение в центъра на курорта, след като 20 минути никой не попита за какво сме там и след като няколко пъти безрезултатнпо повикахме минаващ покрай нас сервитьор съвсем нормално с неособено доволен тон реагирахме и си тръгнахме... което наше действие бе последвано от изпращане на мутра, която ни настигна със заплахи, щото сме щели да им изгоним чуждите клиенти оплаквайки се. Освен това в хотелския ресторант, където сме си платили пакета за хранене не е много приятно като чуеш зад гърба си докато се храниш упрявитела на ресторанта да нарежда на персонала Я ги провери ТИЯ ... ами просто ТИЯ няма да стъпят в Албена!!!

да му се невиди, аз ли съм най-бедният от читателите на дира. . Тази година нощувката в хотел с тераса и климатик беше по-евтина от вечеря за двама + дете. Тук всеки от 5 от 10 от 50 години не бил стъпвал на родното черноморие. Е стига де под такива статии всички много богати, а под статиите за кризата същите се жалват че имало съкращения, бавели им заплатите. Ай сектир вече от лъжи. Нека админите да позволят да се прикачат файлове и да видим сканиране билетите ви, фактурите от нощувки. Стига сте лъгали. Били ходили, пътували, май сте копали царевицата а тук бях в Дубровник, Майорка, хайде по полека

Ходихме и на гръцкото море и на българското за по 3-4 дни. Нашето море и плаж никъде го няма.Но тези концесионери дето са завзели плажовете ще изгонят туристите.Те не само че не са направили нищо, но като са наслагали едни чадъри и шезлонги по целия плаж- задължително те карат да ги ползуваш.А са доста скъпи- чадъра -5.00лв., а комбинирана услуга -15.00лв.Това е в Ахтопол- ако искаш...Това го няма в Гърция..Но ние сме свикнали с всичко да ни е задължително...И търпим и траем....Овце!

Що не проверите чистотата на водата бе!

НИИ У ВАРНА ГОЛИ БЪЛГАРСКИ ЦАРВУЛИ НЕ ЩЕМ НИЕ ПРАВИМ БИЗНЕС САМО С ЧУЖДЕНЦИ ЯСНО???????????????

Кфи са тия Турция и Гърция,елате у Варна да видите и за това у Варна цените винаги са били и ще бъдат твърдо на горе

айде ситига сте рекламирали ,че в Гърция и ТУРЦИЯ е по- евтино Евтино друг път- само в БГ има квартири по 5 - 6 евро.,че и искате всички екстри - та даже и интернет.Като си намерите квартира в ГЪРЦИЯ за 5 евро ,и то с всички екстри ,тогава пишете че е евтино. Аман

Супер че не ви харесва на нашето море.Поне като отида на плажа ще има къде да си сложа хавлията. Стойте си по горите и планините селъовци и си ходете по разни локжи и язовири.

как по-точно разбра,че не съм от Варна? Мога да ти разкажа много за града, защото вероятно никога не си стъпвал там. Но няма какво да ти се обяснявам, очевидно е, че си идиот :)

как пък разбрахте за безобразното обслужване , високите цени и нискокачествените услуги по бг.черноморието , след като от години почивате в Гърция и Турция.Моля ходете където си искате, но не ръсете хули за нещо което не познавате.Посетете Крапец, Тюленово, Камен бряг, Балчик и Албена..Черноморец и Синеморец и тогава да поговорим....

Samo tapanari i nevezi i bedni chuzdenci mogat da otivat da plazuvat po Chernomutrieto i da palniat dzobovete na debilnite cherveni mutromafioti.

Само от северното ли? От 3 г. не стъпвам на български курорт и се родихме. Не е по-скъпо дори според мястото излиза и по-евтино от България. За качеството на храната, чистотата навсякъде и т.н. да не говорим. Става дума за Гърция, Черна гора, Хърватия дори и за Турция. Мръсна от фекалии вода като в България няма никъде.

Старая се да не ходя в България. Уви, качеството на услугите няма нищо общо с почивката. В Гърция е не по-евтино, но значително по качествено. А цените не са значително по-високи.

Преди 5 години бях на море, на нашето. Обдвахме в един ресторант и се възмутих от храната-мирешеше на развалена. Поисках да се оплача и ми посочиха шефа, който обядваше недалеч от нас. Когато му обясних, каза, че му е писнало от претенции и да се махаме, да отиваме на друго място, като не ни харесва. че ни тегли и една накрая. Ето, затова не стъпваме в нашите прекрасни курости- не сме мазохисти

Дано повече българи да имат възможност да почиват на българското черноморие за да се убедят,че в много неща превъзхождаме европейските курорти./Курорт Албена е несравним по добро обслужване,отлична база и плажове/!България е изключително красива страна и ако успешно развием туризма,само ще спечелим!!!

Ivancho e napalno prav! Tochno taka si e.

ТИ СИ ТОЛКОВА ОТ ВАРНА КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ!

Не си мислете че в ГЪРЦИЯ Е ПО-ЕВТИНО!!Ходила съм в Тасос ,е по хубаво е че е по чисто морето иначе цените никак не са ниски.

Ами така е наглите Гагаузи гледат да изкарат лев за да лежат цяла зима.

не съм съгласна с варналия. Щом хората си плащат, трябва да има кчество и отношение насреща. Ако не са способни да го осигурят за тези пари - да си вдигнат цените. Само че не се настройвайте заради тези алчни хора срещу гарада и българското черноморие. И двете са чудесни, лошото е в предприемачите. На мен също ми е неприятни, хем съм от Варна за тези безумия.

Elate v Ispaniq!

Просто дойде времето за туризма, когато българите разбраха че има и нещо по-различно от автомобил Жигули и телевизор Рубин, и че за същите пари могат да получат много повече ... Колкото по-бързо го осъзнаят и туристическите шефове - толкова по-добре за тях... Иначе ще последват примера на заводите произвеждащи телевизори Кристал... :)

иванчо,иванчо хич те няма

Докато има цървули като теб туризъм в БГ няма да има!!!!!! Вие не осигурявате и за тези пари нищо като хората пък и още искате??? Затова ще фалирате все по-често или ще гледате мазни чужди мутри и ще се жалите че няма оборот........

Kakvo znachenie ima dali hotelyt e 3,4, ili 5 zvezdi kato e vajno otnoshenieto, koeto predlagat - ne razbrahte li che kolkoto e po-goliam hotelyt, tolkova poveche zvezdi ima, a ottuk syotnoshenieto pari i udovletvorenost e v obratno proporcionalna vryzka. Bil sym v 5 zvezdni i moga da zaqvq, che kato kachestvo ne mogat da stypqt na nqkoi semeini hoteli. V golemite hoteli zaplatite na personala sa zanisheni, rabotata e mnogo i taka se skapva cqlata shema. Zashto ne se pitate kak taka personalyt na edin edro mashtaben hotel se smenq do 2 pyti za edin sezon (osobeno v sl briag). Tova govori samo po sebe si. A kolkoto do cenite - v momenta primerno v Primorsko na pyrva linia severen plaj tochno na diunite ima edin chisto nov hotel, kadeto dvoinata staia e 40 leva. E tova skapo li vi e ?

Глобен например бил бизнесмен, който искал пари за ползването на душа в непосредствена близост до заведението му на плажа.-никак не бих се учудил ако въпросния бизнесмен не само ,че иска пари за душа а и сам краде вода за заведението си ...Навремето имах един хазаин който ме караше да му плащам по показанието на един електромер,тока който той крадеше от НЕК и дори вдигаше цената когато официално я вдигаха за страната.Плащах си разбира се както и наема който той непрекъснато увеличаваше...Скоро научих ,че го тръшнал рака ...а беше здрав човек...

Данните са от началото на летния сезон и категорично сочат, че жалбите са намалели повече от 2 пъти спрямо същия период на миналата година. ДА, ЗАЩОТО И ТУРИСТИТЕ СА НАМАЛЕЛИ 2 ПЪТИ!!!

Брех, че си неграмотен и прост.

Тоя бизнесмено с душо го знаема, сега го чекаме да роди, па к;во ше излезе е го гледаме

За мрънкащите: Ами да, ходил съм и ходя... И по нашето черноморие ходя - за разтуха, за ден - два... Ако ще сравняваме единични цени на продукти - навсякъде се различават. Както се различава и отношението към клиента... Това, че някой са го прекарали в чужбина, не означава, че това е практика там... Те и тук го прекарват, ама не смее да си каже, че хотелиера/сервитьора може да му удари един як бой... Това е... А за пътищата там - да, има и такива в ремонт, но поне човек вижда че хората работят и правят нещо, а не като тук - от 20 години - 20 км не са построили...

тия по северното черноморие сами си режат клона , после сщо няма клиенти . като са дяволи да седят гладни. то и без туй най-бедните и балами ходят там. за тези пари на юг предлагат повече.

или да идат за 7 дена в турция за 370 евро алл инкл... + самолетен билет.... А може да запалят колата и да отидат в Гърция, ей го де Тасос на по-близо от Варна.... Малко са Жалбите! И това че са спаднали вдойно спрямо миналата година, не значи че нарушенията са спаднали. За България значи само едно, доверието в институцията е спаднало двойно и никой не му се занимава да пише оплаквания, като резултат НЯМА!

КО СА ЖАЛВАТ ТИА ЦАРВУЛИ БЕ ТЕ КВО ИСКАТ ЗА ТОЛКОС ПАРИ ТОЛКОС КАЧЕСТВО!!!!!!!!!!КА ИСКАТ ЛУКС ДА КИХНАТ ПОВЕЧЕ КИНТИ!!!!!!!!!!!!!!

ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ ХОДИМ НАВЪН НА ПОЧИВКА И ВСЕ ОЩЕ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО НАШИТЕ ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ РЕВАТ, ЧЕ НЯМАТ ГОСТИ. АМИ НЯМА ДА ИМАТ, ОБСЛУЖВАНЕТО Е ДОЛНОКАЧЕСТВЕНО, ХРАНАТА Е НАПОЛОВИНА, ДЕРАТ ТИ КОЖАТА САМО АКО СЛУЧАЙНО РЕЧЕШ ДА СИ ОПРАВИШ ПЕРЧЕМА, А ТЕ МИСЛЯТ ЧЕ ГИ ВИКАШ.... НА ПЛАЖА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ЛЕЖИШ НА СКАРА И ПОД ЧАДЪР, ПОЧТИ НЯМА СВОБОДА, АБЕ НАПРАВООО НЕ МИ СЕ ГОВОРИ. А И ТРЯБВА ДА СИ НОСИШ ТОРБА С ПАРИ И ДА ЦАКАШ НАЛЯВО И НАДЯСНО. С ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА У НАС, ЩЕ ИЗКАРАШ ДВЕ В ЧУЖБИНА. НЕКА ТОГАВА ОЩЕ СИ СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НАРОДА ХОДИ НАВЪН.

Айде леко мойто момче 5 човека за 45 евро в гърция. Май гърцията само си я сънувал. И я ми кажи как ще те дерат като чужденец и как няма да те дерат като знаеш гръцки, нали като влезеш в заведение/кръчма има меню и там си пише кое колко е? Или ти ходиш там където менюта не дават и всичко е устна договорка. Ай сиктир оттука видяхме ги колко струват и те. В заведение тип кръчма в солун, извън сезона обяд за 3-ма: 2 салати, 3 бири и 3 основни 45 евра. Киселото мляко в магазина 2 евра. А и дано да са пооправили пътищата щото с тия строежи дето бяха там сме се движили едва едва, а след това на двулентов път имаше ограничения 60 ни в клин ни в ръкав. Ама ти нали си европеец сигурно не ги спазваш...

ами кой ги бие по главата да ходят по бг-черноморието?????

Айде стига сте лъгали хората с тая Гърция и Турция, че ще вземат да повярват. Стига с тоя нихилизъм. Да по различно е там, но не непременно по хубаво

Не ходете в хотел Манголия в Приморско. Там сервират в пластмасови чаши (инклузива), кафето трябва да си го направиш сам, иначе струва 2.50, в банята има мухъл, на всичкото отгоре го рекламират като 4 звезди, а се разбира, че е 3, а прилича на 2-звезден.

ЕЙЙЙЙЙ много лъжеш бре...... ама много само ти си ходил

Защо трябва да се взимат огромни концесионни текси??? Не е ли достатъчно ,че концесионерите плащат за спасители ,почистване на пясъка и лекари .което ще укаже значително влияние на рекета и безобразията с чадъри шезлонги и какво ли не и ще направи по - приемливи условията най-вече за Българските летуващи да не-бягат по съседните държави където плажовете са безплатни и няма рекет от държавата за концесия.Задълженият на концесионера трябва да бъдат в перфектната поддържка на плажа и безопасността ,както и да не надвишава определени цени на услуги определени на пазарен принцип. Само в този случай ще се върнат Българските туристи по черноморието

....turistite se jalvat, a ne jaliat! Nie sme tezi deto gi jalim, che sa popadnali na bqlgarskoto chernomorie!:))))))

Туристи да се жалят на Арменския поп! Глобите никак не ги плашат!

Ами като са глупаци, да ходят на нашето черноморие... Какво се оплакват? От години тук хората пишат, че нещата в Турция и Гърция са различни! И те наистина са различни: - цените: съизмерими, дори по-ниски в Турция. 4 звезден хотел в Анталия - всичко включено - около 600 лева за седмица, на нашето черноморие - всичко включено - около 60 лева на човек, като минимум. Да не говорим, че има разлика в нашия All Inclusive, и тяхния - все едно да сравняваш Трабант с Голф 5-ца - и двете са правени в Германия :) - пътя до там: Гърция - минеш ли границата - пей сърце, Турция - Анталия е на час и половина със самолет, Бургас - 5 часа при сегашното състояние на магистралата, за Варна - не ми се говори - един ден път с камили... - Турски плаж - гост ли си на хотела - абсолютно всичко ти е включено в цената - виж по-горе, чадъри, шезлонги, напитки на плажа, леки закуски когато пожелаеш - няма мутри дето да ти искат по 10 лева за чадър или шезлонг, нито мангали дето да ти предлагат варена царевица и цинизми да слушаш... - Разлика в All inclusive? - в Турция - отворен от 7 сутринта - закуски, сокове, плодове, алкохола от 10, до 24 часа - демек полунощ, иска ти сърцето - взимай - никой не те гледа все едно че трябва да благодариш че си им платил, а напротив - карат те да се чувстваш господар на положението. Тук - първа смяна от 12 до 1, втора смяна от 1 до 2 - да не се заседяваш евентуално в ресторанта :))) Закуски и напитки - 3-4 пъти през деня, в рамките на половин час :)))) - Гърция - скъпо било... ха-ха-ха... Приличен хотел може да си намериш за около 60-70 лева наши пари - стига да можеш да устояваш на исканията си... Кафето било 5 лева - е да, има места където е и повече, ама да не би да си отишъл кафето да пиеш по цял ден? Пък и тук има места където и 5 лева няма да ти стигнат за кафе... Ресторантите - скъпи били - ха-ха-ха... Преди месец, с мои близки - гърци, отидохме на обяд в един мноооого приличен ресторант - 5 човека, салатки, ракия, вино, основно ястие, сладоледи - 45 евро общо... Е да, ако не знаеш езика, и разберат че си балък - ще те одерат, но нима не го правят и тук? Така че - учете езици, организирайте си сами почивката навън ако можете, ако не - има достатъчно коректни туристически фирми, които за същата сума която ще дадете тук ще ви осигурят почивка несъизмерима като положителни преживявания и качество в Турция или Гърция... А на нашето Черноморие може да отидете за ден-два - от носталгия по миналото или от спомени.... Това е от мен, хайде...