Коментари - Очаква се бум на чужди туристи това лято | Днес.dir.bg

Очаква се бум на чужди туристи това лято

Тази година министерствата на външните работи и на икономиката и туризма очакват безпрецедентен интерес към туристическия сезон в България, съобщи министър Николай Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Очаква се бум на чужди туристи това лято | Днес.dir.bg

Коментари

реклама ли си правиш?

Логично е цифрата да се отнася само за руските туристи. Но пак некомпетентността не медиите е пълна и хвърля в смут всички.

Очаква се да бумтят туристите, ами. Ще пукат като пуканки като ги хване хепатита и стомашните болести от китното ни Черноморие. Калта по пътищата и фекалните води, с които придаваме деликатните отенъци на плажовете естествено са включени в пакета Оооолинклузив, но едва ли се нравят на всеки. Добре, че братушките не обръщат внимание на такива подробности. Виж нормалния европеец предпочита да плува с пояс и да събира мидички отколкото да плува с малки кафяви шамандурки и да търга фасове от петите си.

И както винаги, БГ бизнесът ще рони крокодилски сълзи,че е на загуба, ще крие данъци и осигуровки, ще си скубе косите и пак ще забравя или забавя плащането на "огромните" заплати от 100-200 евро на месец/200-400 лева/.От другата страна работника да ''компенсира'' ще разрежда питиета,лъже в сметките...България

Огледайте имената на страните, откъдето идат "туристите" и "гостите"! Та това туристи ли са, знаем си ги от десетилетия и само ни цапат, а и от тяй човек вече не може да иде на собственото си море. Или вече не е наше? Трябват суперяхтени пристани като в Пирея, Гърция, примерно, или Бари, Италия. Поне това и тогава може и да дойде някой по-богатичък на собствен ход.

ЩЕ ИМА ТУРИСТИ-ПИЯНДЕТА-ТЪРСАЧИ НА ЕВТИН АЛКОХОЛ-И БЕЗРАБОТНИ ЗАПАДНЯЦИ

Ще дойдат туристи, как няма. Туроператорът Ал-каеда вече им е осигурил резервации. Ще дойдат да видят кой тука ходи по джамиите и се закача непринудено с техните братчеди. И наистина ще има бум. Не сме ние измислили религиозния туризъм, я, сега ще се напечелим от него за дълги години напред. Алооо, хотелиерите, купувайте си торби за печалбите, че ще поскъпнат. Даже изпразнете част от морето, та да складирате там мангизите или каквото там дойде.

kgb777kgb

Към Иван Иванов А кажи ми сега , след като от години четеш за всички подобни простотии по морето / и не само / ЗАЩО отиде да си дадеш парите на селяните по нашето море ??? Не ти ли светва , че всички които казват истината вече са го препатили ?! Разбери НИКОГА нама да има нармален туризъм по Българското море ! Селяните не желаят да плащат нищо , което би направило почивката ти нормална , за тях ти си балъка , който трябва да оскубят ! Толкова са алчни и тъпи , че не ги интересува дали пак ще дойдеш , докато има балъци да им пълнят мизерните , гадни хотелчета или къщи няма да стане ! Разберете го най-накрая и спрете да ходите дори и за един ден ! Само глад и мизерия оправя селянина , не разбираш ли , че той те мрази дори и когато му даваш пари !!!

прочете ли за какво сатва дума в темата или - пич си, ама пак се поизхвърли?

Е, за кво става дума, за хотелите на селяните които трябва да се напълнят. Ха-ха-ха!

kgb777kgb

Естествено , че прочетох , а ти прочети поста на Иванов и ще разбереш ! Каквото и да кажат като цифра няма значение , цифрата не променя селянията !

Има грешка в текста на новината - в броя на чуждестранните туристи. 3 121 551 е общият брой на пътниците, обслужени от летищата във Варна и Бургас през 2010 г., което означава, че посещението на туристи само по въздуха е 1 060 000 души.

Нещо ти си в грешка. Ако сезонът на морето в БГ е 100 дни, то 3 милиона туристи прави по 30000 на ден. Това и за летище София е супер много ... за Бургас и Варна е фантастика ...

сте почивате в българия? моля носете си пясък и море :)))))))))))

Има грешка в текста на новината - в броя на чуждестранните туристи. Само на летище Бургас пристигат много повече от 1 000 000 (един милион) пътника в рамките на сезона.

А бе тоз министър буден ли сънува или сам на своите лъжи си вярва???

Има грешка в текста на новината - в броя на чуждестранните туристи. Само на летище Бургас пристигат много повече от 1 000 000 (един милион) пътника в рамките на сезона.

Този нашия министър или е препил или нещо не му е наред! Това е началния и категоричен извод! Къде я видяха тая подобрена инфраструктура? Дори и нещо мъничко да е направено за подобряването й, то е с нискокачествени материали, и по-страшното - с недостатъчно материал, за да бъде устойчива инфраструктурата ни на "големия наплив", дето го очакваме на БГ морето. Бай Тошо ще се обърне в гроба, ако види как се закърпват кръпките, които ние сме кърпили след 89 година по пътищата. Срамота! Но какво да се прави - простия народ се управлява много лесно....

Руските фирми заради двата почивни дни днес едвам успяха да внесат събраните документи за визи, още по-важно - за експрес-визите, които по идея утре трябва да бъдат готови. Така че, умни, неумни, но руснаците избират България!

Очаква се и огромен интерес на чуждите пияндета към евтините произведения на Цар Киро !!! ДА ЖИВЕЕ МАХМУРЛУКА!

На мутрите и гяволетата в Булгаристан само пияндета им се полагат! От много години не ходя на почивка на нашенското черноморие, защото тази свинщина там просто не се трае :( затова повечето българи вече летуват в Гърция и Турция, че и по други курорти, а малоумните и опростачени англичани и руските комуноидчета напират за местните услуги, включително и курвенски...

Алелеее, аз тогава отивам по гръцко да не преча на бизнеса по морето ..хихихи

те тия черноморските всяко лято ги чакат....и все не дочакват:):):):)

Зор видяха да ни изгонят нас, българските туристи, от Черноморието! И успяха - сега ще си харчим парите по света, но не и у нас! Пък нека се радвад на пияните украински, немски и английски тийнейджъри, дето правят оборот на супермаркетите с водка Флирт! Аз ще си пия уискито в Майорка или някъде другаде - на спокойствие, културно и тихо! Тука повече НЕ СТЪПВАМ!

Пич, то на Майорка е много тихо и спокойно,нямам думи!

Предлагаме на всеки чуждестранен турист, посещаващ страната, при влизане да му се дават следните туристически материали: - корана на арабски без превод - турското знаме заедно с локум - снимка на подполковника от ДС Ахмед Доган - голям портрет на Бин Ладен заедно с проект на халифат Бул гаристан - чучело на Волен и Бойко за упражнение в бокс и силове спортове - тоалетна хартия с отпечатани протестите на българските граждани по повод ислямесктата провокация на Юзеирови в джамията. Може и още неща да им се дадат, за да се усетят като в Анталия, а не в България. За нашите ислямисти то е все едно...

ХИ хи хи. Ахмак ал Салам ми хареса....И още разглеждане на българо- европейски забележителности и характеристики - виещи ходжи от минаретата и "молещи се вярващи" със сатърчета в джобовете отзад за "законна самоотбрана" срещу нетолерантните нагли протестиращи нахалници в европейска България.

два дни по празниците в Созопол и Несебър - имах късмет с добро място за спане, но за 120 лв на вечер за студио, без закуска. Обслужване - аматьорско, въпреки някои добронамерени усилия. Ядене в ресторант средна ръка, с миниатюрни порцийки - абсолютен минимум от 25 лв на човек. Сергии с боклуци - навсякъде. И всичко това - през май, преди сезона... Един голям плюс - все още хората са сравнително малко. Не бих направил грешката да съм по тези места от юни до септември.

Мдаааа - горките 800 000 балъци, които в следващите 10г. със сигурност няма да се върнат тук! Това да има ръст на руски, украински и молдовски турирсти си е кофти реклама... Като и тези усетят х...я, нашите измамници ще започнат да зарибяват ескимоси за летни почивки и аборигени за зимните курорти...

" 800 000 туристи"? Извинявам се но това е абсурдно малко, за да се говори за БУМ? Някоя нула ли сте изпуснали или това е някаква шега?

Не съм регистриран и затова не можах да събера статията в една.

нищо ново. каквото и да говорят, фактите са, че персонала на туристическите ни комплекси е от нахални българи. сори, че много рапани ще ми се обидят, но си е живата истина.

Част 3 Прибрах се в стаята си пуснах си компютъра с желанието да се разтоваря но се оказа че в стаята няма интернет дори и ако си платя. За този проблем на рецепцията ми отговориха че само в определни стаи има нет и ако искам трябва да ги уведомя а те от своя страна системния администатор, по поради факта че е петак след 18 часа това може да се случи най-рано в понеделник. Е вече и вие знаете какъв прекрасен уикенд прекарах в Златни Пясъци.

*abi*

А хотелът рекламира всичките стаи с интернет връзка, така ли? В смисъл: поради невярно поднесена информация при резервацията сте счели, че има във всяка стая?

Иване, това с интернета защо го споменаваш като неудобство. То си е направо награда - уикенд бе нет. Виж, че всички сме изперкали от него.

Част 2 Слизайки да препаркирам колата си се оказа че тя вече е вдигната от паяк които дебне като туристите. За репатрирането и платих 60 лева. Таксито от хотела до мястото за репатриране ми взе "стандартната тарифа" от 10 лева ( целите златни пясъци са еднопосочни, тоест обикаляш целия курорт) Отидох да хапна на плажната улица. За порция пиле със зеленчуци платих "скромните" 18 лева.

*abi*

Чакаме и другите части :)))) Добре е да се пускат една след друга като реплика, за да са заедно.

по жалки очаквания има ли?

Част 1 Бях на Златните този уикенд с желание да си почина. Запазил си бях стая с спалня в хотел Астера. Пристигнах. Нямаше къде да паркирам ( а сега е едва май) защото за хотел с 400 легла има паркинг за 15 коли. След като се регистрирах се качих в стаята си кадено не намерих запазената от мен спалня а две отделени малки единични легла. След като попитах на рецепцията защо ми се отговори "Ами в целия хотел няма никъде спални а само единични легла които при нужда събираме.

Хехехе, надявали се на 1 млн. туристи :) За сравнение - италианският град Триест, който не е от супер туристическите дестинации, се посещава от 4.5 млн. туристи годишно. Мюнхен се посещава от около 6 млн. туристи само по време на Октоберфест. Кой въобще измисли заблудата, че България е туристическа страна? Кратък сезон, лошо обслужване, отвратителни пътища и много градове, които не са привлекателни с абсолютно нищо. България ще стане туристическа страна, когато я посетят поне 6-7 милиона души. И то не само на морето и в Банско. Останалото са приказки на прости цървули...

Всичко е поправимо. Това с инсфраструктурата също рано или късно ще стане. БГ спокойно ще може да посреща и 20 милиона туристи. Природата ни е много разнообразна и разстоянията са малки. Имаме възможност за много видове туризъм. Може и доматен туризъм да направим дори. Нашенските домати наистина са най+добрите. Просто повече фантазия!

проблемът в българия е че и хората са част от "природата"

горките чужденци....дошли от майната си -тук да ги оберат.Дано този път полицията си е на място.Дано да дойдат та да живне малко туризма и да се приберат по живо по здраво без инциденти.

Ако всички хотели на Зл. Пясъци се напълнят, то за тези гости ще се полага плажна ивица в размер на 20 кв. сантиметра (това е размера на една детска обувка). Тези чужденци трябва да са съвсем ненормални за да дойдат тук и да очакват, че ще се топнат на морето и ще се пекат на пясъка...

Ще има бум, че затегнаха фискалната дисциплина - по-трудно се крият оборотите вече. При тази блъсканица като на снимката ... мерси.

направо ще се избиват чужденците да дойдат и да видят с очите си как зеленчук като тиквата управлява (или поне се опитва) цяла държава.

На тая клоака - Черно море, освен отрепките на Европа, друг надали би отишъл.

Бум ще има, но причината за това не са хубавите ни курорти, а закритите такива в близкия изток.

В текста на новината има грешка в броя на чуждите туристи. Мисля, че липсва 1 нула, защото само на бургаското летище пристигат доста над 1 милион пътници само за сезона.

Грешката не е в новината, а в УНИКАЛНАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на г-н МИНИСТЪР! Той е казал тези цифри!

А знаеш ли, че доста от тях ползват само прикачване от там?

хахах, ей, голям си специалист. И от къде за къде се прикачват ще обясниш ли?

Ако това е мнението на хотелиерите е неистина или поточно лъжа. както се казва в онази поговорка - Надай се мъжо на пияни жени по Спасовден.Никакви чужденци няма да дойдат в тези "бетонни гета" това в Испания го има от 20 г.

Аз пък ще ходя в чужбина и няма стъпя повече ( от 3 години не съм ) на БГ черноморие. Цените са безумни , обслужването е супер долнопробно като разберат че си българин и т.н. Няма с какво да ме привлекат. Гърция и Турция са на светлинни години пред нас в сферата на обслужването. Да не говорим че сега покрай кризата цените в Испания спаднаха доста и там също е доста добро като дестинация.

това е вярно, като видят че си българин и се чустват унижени да те обслужват ...

Ее, трябва да поддържаме българското черноморие и туризъм. Аз затова пък си ходя все по нашето черно море...

Някакси ми се иска да ви напсувам(министрите) но не е позволено във форума!Очаквали бум! То вие очаквахте и спад на безработицата но уви вече над 12%... Един великан на финансите обяви края на кризата преди година и 3 месеца ама....!

КЪСАТА ПАМЕТ НЕ ГОВОРИ ДОБРЕ ЗА НИКОГО. ПЪК БИЛ ТОЙ И МИНИСТЪР. НАИСТИНА ПРЕЗ 70-ТЕ И 80-ТЕ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОСЕЩАВАНА ОТ ОКОЛО 800 000 - 1 000 000 ЛЕТОВНИЦИ. А ЗАЩО ДА НЕ НАПРАВИМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ + ТУРИЗМА? ГОСПОДИН МИНИСТЪР, ЗА ТУРИЗМА ОТГОВАРЯТ ДРУГИ МИНИСТЕРСТВА!!! НЯМАТЕ ЛИ ДРУГА РАБОТА?

Треа да стегаме шкембака. :))

ако така ще изглеждат плажовете - пак няма да ходя на черноморието

само да добавя,че успяха да съсипят и наи-хубавя ни град през лятото- барна-морската столица. дупки като кратери навсякъде, няма място за паркиране, мръсно, нямаше даже осветление по главната и плщада!!! и това в началото на август. учуден съм от търпението на варненци към местната управа- така да им съсипват сезона!

"Тази година министерствата на външните работи и на икономиката и туризма очакват безпрецедентен интерес към туристическия сезон в България, съобщи министър Николай Младенов." И защо господин министъра не ни обясни на какво се дължи този интерес?

Пак някой е оср*л статистиката. Или просто тия са пълни неграмотници и коне с капаци!!! Пред мен е ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА НА МИНИСТЕРСТВОТО за за броя на туристи до 2008 - не ми се рови за 2009/2010. Та: 2002 ---> 2 992 590 2003 ---> 3 531 567 -------------------------- 2006 ---> 4 364 557 2007 ---> 4 218 713 2008 ---> 4 765 700 И какво? Сега се радваме на 800,000 броя? Това, което цитира министърчето, даже НЕ Е бройката за летните туристи!!!

Това, което цитираш ти, са всички чужденци, преминали изобщо през страната за една година - транзитни турци, други транзитници през аерогарите, роднини, частни посещения, всякакви конгресни и официални посещения ... Почиващите в хотели са значително по-малко от тези цифри. Министърът май има предвид почиващите у нас руснаци през лятото, но не е казано ясно.

Земи се скрии бе, същество нагло и малокултурно!!! Аман от всезнайковщината ти!!!! ТО БИВА ТВоЕТО - АМА ЧАК ТОЛКОВА - НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!! Цитирам от един сайт, който е с думички в него като "туризъм, говърнмент, бг". ТАМ ГРАФИТЕ СА: 1. Почивка и отдхи 2. На гости 3. Бизнес 4. Други ПОЗНАЙ КОЙ ЦИФРИ СЪМ ЦИТИРАЛ БЕ, ЛЕЛЬООО?? ИМАШ 4 ОПИТА!!! А колко са летните предплатени резервации от чужденци за 2011 - знаеш ли???? ПАК НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦИФРИТЕ, КОИТО ЦИТИРА НЕГРАМОТНИЯ МИНИСТЪР!!!

А в справката ти, пише ли колко от тези "туристи" са спали в хотел тук и колко от тях са седяли повече от 12ч. в България?

Ти да не си роднина на Аврорка? Справката е за нощували поне ЕДНА вечер, иначе - има разбивка и за "общо влезлите чужденци минус транзитно преминалите" и т.н. Разрови се, поогледай се.

Годишно Франция се посещава от над 70 млн.туристи ,а ние се радваме на 600 000 ?!И основната причина за слабата посещаемост се усети,разбра и отстранява с бързи темпове само от един човек-Бойко Борисов!Става дума за инфраструктурата!

О да любимото ти превъзходителство. Дали пък туристите не ни подминават заради свинщината която цари у нас как мислиш

Неуместно сравнение с Франция, която печели огромни средства от посещения на културни забележителности, музеи и какво ли още не.

Спокойно де, няма да им правим бум на туристите.

Коментари - Очаква се бум на чужди туристи това лято | Днес.dir.bg

Очаква се бум на чужди туристи това лято

Тази година министерствата на външните работи и на икономиката и туризма очакват безпрецедентен интерес към туристическия сезон в България, съобщи министър Николай Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Очаква се бум на чужди туристи това лято | Днес.dir.bg

Коментари

реклама ли си правиш?

Логично е цифрата да се отнася само за руските туристи. Но пак некомпетентността не медиите е пълна и хвърля в смут всички.

Очаква се да бумтят туристите, ами. Ще пукат като пуканки като ги хване хепатита и стомашните болести от китното ни Черноморие. Калта по пътищата и фекалните води, с които придаваме деликатните отенъци на плажовете естествено са включени в пакета Оооолинклузив, но едва ли се нравят на всеки. Добре, че братушките не обръщат внимание на такива подробности. Виж нормалния европеец предпочита да плува с пояс и да събира мидички отколкото да плува с малки кафяви шамандурки и да търга фасове от петите си.

И както винаги, БГ бизнесът ще рони крокодилски сълзи,че е на загуба, ще крие данъци и осигуровки, ще си скубе косите и пак ще забравя или забавя плащането на "огромните" заплати от 100-200 евро на месец/200-400 лева/.От другата страна работника да ''компенсира'' ще разрежда питиета,лъже в сметките...България

Огледайте имената на страните, откъдето идат "туристите" и "гостите"! Та това туристи ли са, знаем си ги от десетилетия и само ни цапат, а и от тяй човек вече не може да иде на собственото си море. Или вече не е наше? Трябват суперяхтени пристани като в Пирея, Гърция, примерно, или Бари, Италия. Поне това и тогава може и да дойде някой по-богатичък на собствен ход.

ЩЕ ИМА ТУРИСТИ-ПИЯНДЕТА-ТЪРСАЧИ НА ЕВТИН АЛКОХОЛ-И БЕЗРАБОТНИ ЗАПАДНЯЦИ

Ще дойдат туристи, как няма. Туроператорът Ал-каеда вече им е осигурил резервации. Ще дойдат да видят кой тука ходи по джамиите и се закача непринудено с техните братчеди. И наистина ще има бум. Не сме ние измислили религиозния туризъм, я, сега ще се напечелим от него за дълги години напред. Алооо, хотелиерите, купувайте си торби за печалбите, че ще поскъпнат. Даже изпразнете част от морето, та да складирате там мангизите или каквото там дойде.

kgb777kgb

Към Иван Иванов А кажи ми сега , след като от години четеш за всички подобни простотии по морето / и не само / ЗАЩО отиде да си дадеш парите на селяните по нашето море ??? Не ти ли светва , че всички които казват истината вече са го препатили ?! Разбери НИКОГА нама да има нармален туризъм по Българското море ! Селяните не желаят да плащат нищо , което би направило почивката ти нормална , за тях ти си балъка , който трябва да оскубят ! Толкова са алчни и тъпи , че не ги интересува дали пак ще дойдеш , докато има балъци да им пълнят мизерните , гадни хотелчета или къщи няма да стане ! Разберете го най-накрая и спрете да ходите дори и за един ден ! Само глад и мизерия оправя селянина , не разбираш ли , че той те мрази дори и когато му даваш пари !!!

прочете ли за какво сатва дума в темата или - пич си, ама пак се поизхвърли?

Е, за кво става дума, за хотелите на селяните които трябва да се напълнят. Ха-ха-ха!

kgb777kgb

Естествено , че прочетох , а ти прочети поста на Иванов и ще разбереш ! Каквото и да кажат като цифра няма значение , цифрата не променя селянията !

Има грешка в текста на новината - в броя на чуждестранните туристи. 3 121 551 е общият брой на пътниците, обслужени от летищата във Варна и Бургас през 2010 г., което означава, че посещението на туристи само по въздуха е 1 060 000 души.

Нещо ти си в грешка. Ако сезонът на морето в БГ е 100 дни, то 3 милиона туристи прави по 30000 на ден. Това и за летище София е супер много ... за Бургас и Варна е фантастика ...

сте почивате в българия? моля носете си пясък и море :)))))))))))

Има грешка в текста на новината - в броя на чуждестранните туристи. Само на летище Бургас пристигат много повече от 1 000 000 (един милион) пътника в рамките на сезона.

А бе тоз министър буден ли сънува или сам на своите лъжи си вярва???

Има грешка в текста на новината - в броя на чуждестранните туристи. Само на летище Бургас пристигат много повече от 1 000 000 (един милион) пътника в рамките на сезона.

Този нашия министър или е препил или нещо не му е наред! Това е началния и категоричен извод! Къде я видяха тая подобрена инфраструктура? Дори и нещо мъничко да е направено за подобряването й, то е с нискокачествени материали, и по-страшното - с недостатъчно материал, за да бъде устойчива инфраструктурата ни на "големия наплив", дето го очакваме на БГ морето. Бай Тошо ще се обърне в гроба, ако види как се закърпват кръпките, които ние сме кърпили след 89 година по пътищата. Срамота! Но какво да се прави - простия народ се управлява много лесно....

Руските фирми заради двата почивни дни днес едвам успяха да внесат събраните документи за визи, още по-важно - за експрес-визите, които по идея утре трябва да бъдат готови. Така че, умни, неумни, но руснаците избират България!

Очаква се и огромен интерес на чуждите пияндета към евтините произведения на Цар Киро !!! ДА ЖИВЕЕ МАХМУРЛУКА!

На мутрите и гяволетата в Булгаристан само пияндета им се полагат! От много години не ходя на почивка на нашенското черноморие, защото тази свинщина там просто не се трае :( затова повечето българи вече летуват в Гърция и Турция, че и по други курорти, а малоумните и опростачени англичани и руските комуноидчета напират за местните услуги, включително и курвенски...

Алелеее, аз тогава отивам по гръцко да не преча на бизнеса по морето ..хихихи

те тия черноморските всяко лято ги чакат....и все не дочакват:):):):)

Зор видяха да ни изгонят нас, българските туристи, от Черноморието! И успяха - сега ще си харчим парите по света, но не и у нас! Пък нека се радвад на пияните украински, немски и английски тийнейджъри, дето правят оборот на супермаркетите с водка Флирт! Аз ще си пия уискито в Майорка или някъде другаде - на спокойствие, културно и тихо! Тука повече НЕ СТЪПВАМ!

Пич, то на Майорка е много тихо и спокойно,нямам думи!

Предлагаме на всеки чуждестранен турист, посещаващ страната, при влизане да му се дават следните туристически материали: - корана на арабски без превод - турското знаме заедно с локум - снимка на подполковника от ДС Ахмед Доган - голям портрет на Бин Ладен заедно с проект на халифат Бул гаристан - чучело на Волен и Бойко за упражнение в бокс и силове спортове - тоалетна хартия с отпечатани протестите на българските граждани по повод ислямесктата провокация на Юзеирови в джамията. Може и още неща да им се дадат, за да се усетят като в Анталия, а не в България. За нашите ислямисти то е все едно...

ХИ хи хи. Ахмак ал Салам ми хареса....И още разглеждане на българо- европейски забележителности и характеристики - виещи ходжи от минаретата и "молещи се вярващи" със сатърчета в джобовете отзад за "законна самоотбрана" срещу нетолерантните нагли протестиращи нахалници в европейска България.

два дни по празниците в Созопол и Несебър - имах късмет с добро място за спане, но за 120 лв на вечер за студио, без закуска. Обслужване - аматьорско, въпреки някои добронамерени усилия. Ядене в ресторант средна ръка, с миниатюрни порцийки - абсолютен минимум от 25 лв на човек. Сергии с боклуци - навсякъде. И всичко това - през май, преди сезона... Един голям плюс - все още хората са сравнително малко. Не бих направил грешката да съм по тези места от юни до септември.

Мдаааа - горките 800 000 балъци, които в следващите 10г. със сигурност няма да се върнат тук! Това да има ръст на руски, украински и молдовски турирсти си е кофти реклама... Като и тези усетят х...я, нашите измамници ще започнат да зарибяват ескимоси за летни почивки и аборигени за зимните курорти...

" 800 000 туристи"? Извинявам се но това е абсурдно малко, за да се говори за БУМ? Някоя нула ли сте изпуснали или това е някаква шега?

Не съм регистриран и затова не можах да събера статията в една.

нищо ново. каквото и да говорят, фактите са, че персонала на туристическите ни комплекси е от нахални българи. сори, че много рапани ще ми се обидят, но си е живата истина.

Част 3 Прибрах се в стаята си пуснах си компютъра с желанието да се разтоваря но се оказа че в стаята няма интернет дори и ако си платя. За този проблем на рецепцията ми отговориха че само в определни стаи има нет и ако искам трябва да ги уведомя а те от своя страна системния администатор, по поради факта че е петак след 18 часа това може да се случи най-рано в понеделник. Е вече и вие знаете какъв прекрасен уикенд прекарах в Златни Пясъци.

*abi*

А хотелът рекламира всичките стаи с интернет връзка, така ли? В смисъл: поради невярно поднесена информация при резервацията сте счели, че има във всяка стая?

Иване, това с интернета защо го споменаваш като неудобство. То си е направо награда - уикенд бе нет. Виж, че всички сме изперкали от него.

Част 2 Слизайки да препаркирам колата си се оказа че тя вече е вдигната от паяк които дебне като туристите. За репатрирането и платих 60 лева. Таксито от хотела до мястото за репатриране ми взе "стандартната тарифа" от 10 лева ( целите златни пясъци са еднопосочни, тоест обикаляш целия курорт) Отидох да хапна на плажната улица. За порция пиле със зеленчуци платих "скромните" 18 лева.

*abi*

Чакаме и другите части :)))) Добре е да се пускат една след друга като реплика, за да са заедно.

по жалки очаквания има ли?

Част 1 Бях на Златните този уикенд с желание да си почина. Запазил си бях стая с спалня в хотел Астера. Пристигнах. Нямаше къде да паркирам ( а сега е едва май) защото за хотел с 400 легла има паркинг за 15 коли. След като се регистрирах се качих в стаята си кадено не намерих запазената от мен спалня а две отделени малки единични легла. След като попитах на рецепцията защо ми се отговори "Ами в целия хотел няма никъде спални а само единични легла които при нужда събираме.

Хехехе, надявали се на 1 млн. туристи :) За сравнение - италианският град Триест, който не е от супер туристическите дестинации, се посещава от 4.5 млн. туристи годишно. Мюнхен се посещава от около 6 млн. туристи само по време на Октоберфест. Кой въобще измисли заблудата, че България е туристическа страна? Кратък сезон, лошо обслужване, отвратителни пътища и много градове, които не са привлекателни с абсолютно нищо. България ще стане туристическа страна, когато я посетят поне 6-7 милиона души. И то не само на морето и в Банско. Останалото са приказки на прости цървули...

Всичко е поправимо. Това с инсфраструктурата също рано или късно ще стане. БГ спокойно ще може да посреща и 20 милиона туристи. Природата ни е много разнообразна и разстоянията са малки. Имаме възможност за много видове туризъм. Може и доматен туризъм да направим дори. Нашенските домати наистина са най+добрите. Просто повече фантазия!

проблемът в българия е че и хората са част от "природата"

горките чужденци....дошли от майната си -тук да ги оберат.Дано този път полицията си е на място.Дано да дойдат та да живне малко туризма и да се приберат по живо по здраво без инциденти.

Ако всички хотели на Зл. Пясъци се напълнят, то за тези гости ще се полага плажна ивица в размер на 20 кв. сантиметра (това е размера на една детска обувка). Тези чужденци трябва да са съвсем ненормални за да дойдат тук и да очакват, че ще се топнат на морето и ще се пекат на пясъка...

Ще има бум, че затегнаха фискалната дисциплина - по-трудно се крият оборотите вече. При тази блъсканица като на снимката ... мерси.

направо ще се избиват чужденците да дойдат и да видят с очите си как зеленчук като тиквата управлява (или поне се опитва) цяла държава.

На тая клоака - Черно море, освен отрепките на Европа, друг надали би отишъл.

Бум ще има, но причината за това не са хубавите ни курорти, а закритите такива в близкия изток.

В текста на новината има грешка в броя на чуждите туристи. Мисля, че липсва 1 нула, защото само на бургаското летище пристигат доста над 1 милион пътници само за сезона.

Грешката не е в новината, а в УНИКАЛНАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на г-н МИНИСТЪР! Той е казал тези цифри!

А знаеш ли, че доста от тях ползват само прикачване от там?

хахах, ей, голям си специалист. И от къде за къде се прикачват ще обясниш ли?

Ако това е мнението на хотелиерите е неистина или поточно лъжа. както се казва в онази поговорка - Надай се мъжо на пияни жени по Спасовден.Никакви чужденци няма да дойдат в тези "бетонни гета" това в Испания го има от 20 г.

Аз пък ще ходя в чужбина и няма стъпя повече ( от 3 години не съм ) на БГ черноморие. Цените са безумни , обслужването е супер долнопробно като разберат че си българин и т.н. Няма с какво да ме привлекат. Гърция и Турция са на светлинни години пред нас в сферата на обслужването. Да не говорим че сега покрай кризата цените в Испания спаднаха доста и там също е доста добро като дестинация.

това е вярно, като видят че си българин и се чустват унижени да те обслужват ...

Ее, трябва да поддържаме българското черноморие и туризъм. Аз затова пък си ходя все по нашето черно море...

Някакси ми се иска да ви напсувам(министрите) но не е позволено във форума!Очаквали бум! То вие очаквахте и спад на безработицата но уви вече над 12%... Един великан на финансите обяви края на кризата преди година и 3 месеца ама....!

КЪСАТА ПАМЕТ НЕ ГОВОРИ ДОБРЕ ЗА НИКОГО. ПЪК БИЛ ТОЙ И МИНИСТЪР. НАИСТИНА ПРЕЗ 70-ТЕ И 80-ТЕ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОСЕЩАВАНА ОТ ОКОЛО 800 000 - 1 000 000 ЛЕТОВНИЦИ. А ЗАЩО ДА НЕ НАПРАВИМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ + ТУРИЗМА? ГОСПОДИН МИНИСТЪР, ЗА ТУРИЗМА ОТГОВАРЯТ ДРУГИ МИНИСТЕРСТВА!!! НЯМАТЕ ЛИ ДРУГА РАБОТА?

Треа да стегаме шкембака. :))

ако така ще изглеждат плажовете - пак няма да ходя на черноморието

само да добавя,че успяха да съсипят и наи-хубавя ни град през лятото- барна-морската столица. дупки като кратери навсякъде, няма място за паркиране, мръсно, нямаше даже осветление по главната и плщада!!! и това в началото на август. учуден съм от търпението на варненци към местната управа- така да им съсипват сезона!

"Тази година министерствата на външните работи и на икономиката и туризма очакват безпрецедентен интерес към туристическия сезон в България, съобщи министър Николай Младенов." И защо господин министъра не ни обясни на какво се дължи този интерес?

Пак някой е оср*л статистиката. Или просто тия са пълни неграмотници и коне с капаци!!! Пред мен е ОФИЦИАЛНАТА СТАТИСТИКА НА МИНИСТЕРСТВОТО за за броя на туристи до 2008 - не ми се рови за 2009/2010. Та: 2002 ---> 2 992 590 2003 ---> 3 531 567 -------------------------- 2006 ---> 4 364 557 2007 ---> 4 218 713 2008 ---> 4 765 700 И какво? Сега се радваме на 800,000 броя? Това, което цитира министърчето, даже НЕ Е бройката за летните туристи!!!

Това, което цитираш ти, са всички чужденци, преминали изобщо през страната за една година - транзитни турци, други транзитници през аерогарите, роднини, частни посещения, всякакви конгресни и официални посещения ... Почиващите в хотели са значително по-малко от тези цифри. Министърът май има предвид почиващите у нас руснаци през лятото, но не е казано ясно.

Земи се скрии бе, същество нагло и малокултурно!!! Аман от всезнайковщината ти!!!! ТО БИВА ТВоЕТО - АМА ЧАК ТОЛКОВА - НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ!!! Цитирам от един сайт, който е с думички в него като "туризъм, говърнмент, бг". ТАМ ГРАФИТЕ СА: 1. Почивка и отдхи 2. На гости 3. Бизнес 4. Други ПОЗНАЙ КОЙ ЦИФРИ СЪМ ЦИТИРАЛ БЕ, ЛЕЛЬООО?? ИМАШ 4 ОПИТА!!! А колко са летните предплатени резервации от чужденци за 2011 - знаеш ли???? ПАК НЯМА НИЩО ОБЩО С ЦИФРИТЕ, КОИТО ЦИТИРА НЕГРАМОТНИЯ МИНИСТЪР!!!

А в справката ти, пише ли колко от тези "туристи" са спали в хотел тук и колко от тях са седяли повече от 12ч. в България?

Ти да не си роднина на Аврорка? Справката е за нощували поне ЕДНА вечер, иначе - има разбивка и за "общо влезлите чужденци минус транзитно преминалите" и т.н. Разрови се, поогледай се.

Годишно Франция се посещава от над 70 млн.туристи ,а ние се радваме на 600 000 ?!И основната причина за слабата посещаемост се усети,разбра и отстранява с бързи темпове само от един човек-Бойко Борисов!Става дума за инфраструктурата!

О да любимото ти превъзходителство. Дали пък туристите не ни подминават заради свинщината която цари у нас как мислиш

Неуместно сравнение с Франция, която печели огромни средства от посещения на културни забележителности, музеи и какво ли още не.

Спокойно де, няма да им правим бум на туристите.