17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да не забравят че има пенсионери със стари трудови книжки в Солидарната БГ пенсионна система ?????

типично по герберски, някой наш човек има нужда за захлеби някое друго милионче и хоп стигаме до печатането на нови трудови книжки

Глупаци! Трудовата книжка е напълно излишна бумащина, цялата информация в нея така или иначе я има в електронен вариант в персоналния регистър на НОИ. Аман от бумащини и безсмислени хартии в тая държава!!!

Аз имам една година трудов стаж на 880 лв. Колко ще ми е пенсията? Аз смятам да се върна в БГ да строя на село къща.

И какво ще се случи с онези книжки от преди 20+ години, в които вече е вписан стаж, разряд, предприятия две, три, промени в заплащането и повишена категория труд!. Неразбираемо еколкото повече актуализирате, толкова повече затруднения. Паскал сократов на 6 години остава сирак. До 18 години се труди при "чорбаджия земеделец" на 18 години чорбаджията го води на шивач, шие му два костюма, дава му пари итрудова книжка В КОЯТО НАДЛЕЖНО Е ВПИСАНО ГОДИНИ РАБОТА, УМЕНИЯ, И ХАРАКТЕРИСТИКА! Подобна книжке получавали и всички наети на работа дали като слугини, като миячки на чинии, като чираци обущари. При напускане работа ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРУДОВА ХАРАКТЕРИСТИКА. Без такава не можеш да се наемеш на по -висока заплата и започваш от "пода" Пак там се отчисляват и плащанията към държавата и към пенсионното. Накрая Паскал Сократов се пенсионира с пенсия по -висока от директора на Печатни прозведения в гр. ХХХ; при което независимо че до 1956 година е лежал в затвора като КУЛАК земеделец. Нищо лично, но не е реално на всеки 5 или 10 години да се сменят правилата и изискванията. Това е знак за несигурност в системата!

Какви, трудови книжки, какви пет лева, бе? Нали ще правим електронно правителство, което предвид прахосаните досега пари, даже трябваше вече да работи.

Боже, какво творческо безсилие. И каква е целта?

Партийна книжка

Капитане, баба имаше същата в БКП

А електронно кога?

В Германия за 5 г. трудов стаж се взема 1200 евро пенсия. Каква България. Който може да се спасява.

Що са червени (като партийни книжки), не може ли да са жълти (като от психо-то)?

Някакви пари трябва ''да се усвоят'' и за това сега ще се раздават за ''нов дизайн, някоя колкон по малко или повече'' и все същата бърсалка за задни,и след като не ми признаха 4 години трудов стаж/1972-1976 г/ първия в книжката ми защото нещо подписа не си личал???а архивите на това държавно дружество препродадено на незнам си кой никакви ги няма макар че трябва да са в архива ама не се знае и на кое министерство след като толкова пъти и тях ги събираха, преименуваха, разделяха:(((( И какво като съм имал трудова книжка??????

Нали данните в нои са миродавни и за това премахнаха и осигурителните книжки????? Чудят се какво да измислят па макар да е по нефелно от предишното...

Този министър май не е министър в България. Или ще печели от отпечатването на нови книжки и подмяна ана старите. Затова е дал и пълна характеристика на вида на хартията от която ще бъдат изработвани. Иначе е пълна безмислица - в НОИ са задължени и имат пъли данни за трудовия стаж и осигуровките след мисля, че беше 2000година. А книжката е отживелица, както и почти задължително исканите допълнително УП 2 и УП 3.

и слад като в НАП има тази информация(за трудов договор, стаж и т.н) и имам достъп до нея, за къв чеп ми е тази книжка.

Пази си я, заради "вълшебниците" в НАП :) Преди 5-6 години се явявах на шофьорски изпит за мотор и уж цялото мероприятие се записва от камери и те са доказателство за нещата коита са (и не са) се случили, но ми направи впечатление една фраза на изпитващия - "цялата истина стои на върха на химикала" ...

Ами то не е ли като с нотариалните документи вписани в общината. Около 1991 година изгоря архива в данъчното и трябваше да се редим на опашка с нотариалните документи. В Тръстиково изгоря общината, селата около Тръстиково останаха без архив. Маса хоракоито неразбрали случката се оказаха без собственост. В Грудово пък в един имот с нотариален акт има вписани още двама -също с нотариални актове а собственика на имота се оказва че е препродал на трети лица! Те за това ти е трудовата книжка , да не се наложи след време Лулчева или Марковски да съдят собственика на "заведението"

А защо, въобще, трябва да има трудови книжки? Отживелица! Работодателят е длъжен да регистрира трудовия договор с работника в НОИ, а той е потвърден с двата подписа. Въпреки всичките дългогодишни усилия за създаване на бази с данни/ как звучи!/ работникът е длъжен да доказва трудовия си стаж в НОИ при какви ли не случаи- пенсиониране, безработица... И всичко това се проверява от някой служител на държавна работа с няколко клика... А при загубването й или отказ на работодателя да я върне на работника идва ред на мъките и " студената вода"!

а старите какво? валидни ли са? в такава имам 25 години, но не смятам да работя повече в бегето, само пенцията искам да си взема за тия години...

Да живее е-правителството!!! Амин

Значи в скоро време ако ти потрябва трудова книжка, ще е много трудно да си я купиш отнякъде.

да не стане като в онзи лаф. Искахме да стане по-добле, а се получи както винаги.