Разследване: Гранични полицаи помагат за трафика на бежанци

Граничари помагат на трафикантите на бежанци срещу солидни суми, разказа запознат със схемата пред скрита камера на Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Разследване: Гранични полицаи помагат за трафика на бежанци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първанов осигуряваше българско гражданство при подобни условия, докато беше президент. И амнистиите на убийци и изнасилвачи минаваха, ако помните. Гледам от АБВ продължават с бизнеса и при новопоявилите се условия.

someone

разбирам, че по принцип граничарите нарушават закона, но ако така се помага на едно изстрадало бежанско семеиство за по-добър живот все едно се върши добро. всеки на този свят иска наи-доброто за себе си и се стреми към него.

someone

все едно някои да твърди, че нямам право да искам да се преселя в америка, понеже в европа няма воина. съжалявам, преценил съм, че в америка ще ми е по-хубаво и си работя по въпроса, кои какво мисли не ме интересува.

не може да са българи. ние сме добри, състрадателни християни. не бихме взели пари. добри и умни сме. мургавите са били. нали така друзя?!

Вместо да тормозят трафикантите ,трябва да ги назначат на щат примерно като екскурзоводи във външно или МВР и така да могат да си вършат законно добрите дела ,да ни очистват от талибанската сган.

защо , по колко е трябвало да взимат ??

Пак ли трябваше журналисти да разкриват за корупцията в полицията , защото в тази държава няма разузнаване или там както му казват сега , ченгетата нямат вътрешно разследващи органи или те са само да получават заплати и да пазят онова същество дето някои го избраха за президент . Тези момчетата от полицията не трябва ли да свършат някаква работа за да знаят защо ги пенсионират на 50г. и защо тогава им дават по 20 заплати . Много ми е интересно как ще коментира тази статия Б.Б .

Халал да са им парите на трафикантите ,нали прекарват талибаните към Германия и Франция ,значи работят в интерес на народа ,иначе ако останат тук трябва да ги храним ,да им строим лагери ,всеки талибан ни струва по1500 лв на месец

Нали виждате колко е нагъл Нидал Алгафари по телевизията и какви позиции заема по миграцията в Европа! Нещо да ви изненадва?

Родна русофилска корупция! Ниски заплати като за милиционери създават социалистическа корупция на Ленин и Сталин, родината на тавариш Путкин!

Интересно, защо за балкански манталитет виновна русофилия? Алчността и предателство са на тези земи , далече преди руснаци да имат нещо общо с България. Случая с Васил Левски е показателен.

,,..След като бегълците пристигнат в Харманли, Раид и Абушехо им помагат да прекарат една нощ нелегално в лагера...,,??? явно ,,лагерът,, е на ,,автономно,, управление от ,,независимите сирииски сили,,!!! това не е държава но не и ,,бардак,,!!! и в бардаците има някакъв ,,ред,,!!!

Открихме топлата вода!А това, че в България трафика на емигранти е бизнес е показано ясно и на филма "Съдилището" с Асен Блатечки. Филма е сниман още през 2013 год.

СЪД не е ли направен на бизнес също? От какво не печелят тези мафиоти от ДС и КГБ?

Има ли значение кой и как им помага, важното е, че пътуват при ма*ма им Меркел! Като й се напълни двора, може да поумнее, полякинята проста, от ГДР! Предупрежденията, че границите са слабо охранявани не са от вчера! Че по едно време и автобуси с турци от Германия изсипаха на протест, че сме били искали ограда и по-сигурни граници за ЕС. Защо, да поемаме цялата отговорност за това кой влиза и излиза?! Тиквите в брюкселския парламент, кога ще узреят?! Едва 1/3-та от тези хора са сирийци! Браво, пускайте ги да идат, там където са тръгнали, Запада не е за жалене! Аз си спомням какви масови протести и колко омраза имаше към българите, когато ни приеха в ЕС, снимаха 2 цигански квартала и медиите пищяха, че това сме били ние - българите! като не искате източноевропейци, на ви сега цигани! Западна Европа е политически коректна към цигани, евреи, гейове, орки и безмозъчни, а нас българите, зверове ни изкарахте по всички медии! Да пътуват, и да са ви честити новите граждани! А ние, да заградим и северната и западната ни граници, да не се връщат!

Защо да бъдат коректни към бълграри, които тъпрпят крадливата мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски! Българите крадат милиарди, циганите - дреболии...

А не комунизма и ДС неможе да съществува без цигани и пенсионери. Те вървят в комплект.... затова младите се гонят.....

А късогащниците от милиционерския синдикат,няма ли,да се изкажат по въпроса,бе?!

МВР-то е още в соца!!!!

Нещо бъркаш, тогава имаше ред и правила.

Ясно е, че има трафик, ако английските и немските граничари са на тия заплати и те ще взимат подкупи- всичко е доста относително... Важното е да се атакуват причините, а не последствията!!! А причините са много сбърканата политика в Близкия изток.

Малко и ние да намажем на гърба на мама.

Всичко е бизнес, бе хора! Що да не изкарат малко "бързи" пари като МВР шефката им позволява?!

Управляващите колко пари свалят на месец от орките за тяхната издръжка,а те са на запад? Колко режат от дажбите на тези,които са тук? В Гърция преди тази вълна имаше 2 млн и половина защото гръцките политици крадяха от парите на орките. Сега нашите власти от алчност правят същото. Освен пари не виждат нищо друго тези долни и низши души.

що да не ги земеш? Всичко е на доброволни начала. Няма престъпление срещу държавата, нъл тъй?

закона или на бг?

Отсечете им главите на тия гладни полицаи и граничари.........това е национално предателство.....

Не търсиш на правилното място националните предатели. Много поздрави и успехи пожелавам на полицаите на границата.

АКО ГЕРМАНСКИ ПОЛИЦАЙ БЪДЕ ХВАНАТ С ПОДКУП (такъв е закона), отнема му се всичко. ИМУЩЕСТВО, ТРУДОВ СТАЖ, И ЗАПОЧВА ОТ НУЛА!!!!!!

Хайде де соросче, жалиш орките,които нахлуват с повече кинти на куп от колкото бг е виждал от 100 години. Долна пасмина сте соросите. БГ полиция си действа много добре в случая.

А ти ближеш задниците на мурзилките!

КОЛКОТО И ДА ХОДИШ ПОДИР МЕН ВЪВ ФОРУМА, ЛИЧИ СИ ,ЧЕ СИ ПЪЛЕН ШЕСТАК. ТРЯБВА ТИ ПРИСАЖДАНЕ НА СТВОЛОВИ КЛЕТКИ ЗА ДА МА СТИГНЕШ ТЪПАКО!!

Тъпи тролове, ченгетата им взимат кинтите и ги пропускат да отидат при Мама Меркел. Управляващите сороски тикви ги хващат, регистрират с бг статут, пускат ги да идат в западна Европа,а през това време им прибират парите всеки месец,които им се отпускат за издръжка. Кой е трафикант на орки 1 в БГ?! Затова орките не искат през БГ защото ченгетата ги дерат яко. ченгетата пазят БГ при създалите се обстоятелства. Нямат право заради лудите в ЕС да ги връщат, нямат право да стрелят по тях и правят единственото въз

Значи за да не ям бой при следващия мач Левски-ЦСКА, да си нося 300 евро в джоба.

С тия мизерни доходи държавата ни е пробита отвсякъде! Никакъв контрол и спазване на правила не могат да се наложат със служители получаващи 400-500лв на месец... Естествено, че при вида на няколко стотин евра на куп ще забравят за задълженията си и ще сътрудничат на престъпниците на всички фронтове...

Не че нещо оспорвам, но почти всички държавни служители получават 1000 лв и отделно премии на 3 месеца. През почивните дни задръстиха пътищата за да ходят на почивки /няма лошо/, и непрекъснато се увеличава администрацията. Значи България не е толкова бедна и щом една баба държи в сейф половин милион, как да вярва, че е беден народа , кажи ми? Според мен всичко е лакомия и алчност.

Човешкото око няма насищане, затова колкото и да получава някой-си, щом може, ще се облажава странично. Въпросът е в контрола. Ако има опасност да загуби и тази заплата, която получава, едва ли ще посмее. У нас това не се случва.

400-500 лв. вземат само в частния сектор, няма логика да е така, но е факт. Държавата плаща високи заплати на служители си за да гласуват за правителството. А ЧАСТНИКА, да си скъсва задника от работа пак няма от къде да ги извади.

Няма бивш негър, няма бивш комунист -сега социалист. Това са обучени да правят /далавери/, това правят. Да живее БСПету.

"Няма бивш негър..." ... Как да няма?! А Майкъл Джексън навремето?

Ха, ха. Колко много атеисти изведнъж станаха християни напоследък в България. За да имат причина да плюят другите. Християни възбуждащи се от страданието на друговерците. Пази Боже от християни по подразбиране, като нашите.

Веско Маринов да забие един нов хит по случая, МВР да се превърне в М-во на финансите, а министърката да изпраска един кючек.

Яшаааа и за Майчето...

zeddd

Продажни копелета.

Вие не разбирате ли, че воя е затова, че ги пращаме директно в Европа, а не ги регистрираме и хрантутим тук!!! Всеки нелегално преминал страната емигрант не е в тежест за държавата и на тези трафиканти, които ги изкарват от страната трябва паметник да им се направи!!! Толерастите се пукат от яд, когато тази напаст не остава в България и затова вият на умряло и плюят по хората

Доста ограничено и малоумно изказване. Тия хора ще отидат в Германия, там немците ще си подберът качествените и ще разселят плявата. И така би постъпила всяка страна с интелигентен народ. Но ние сме си аборигени. 2000 мигранта, образовани и грамотни хора са ни проблем (щото не били християни) но милион милион и половина мангали не.

Сложих ти "-", но системата на дир не го отрази;о) Обяснявам защо "-" - защото май не си чел статистиката за пребиваващите вече у нас "бежанци" - над 30 % са неграмотни, с основно образование - около 20, висшисти - около 4%! И са бедни - както се изрази един "бежанец" - ако имахме пари щяхме да заминем в Германия! Така че не ми ги хвали... по отношение на социалните системи са на едно ниво с циганите!

Ти както винаги не си в час! Немците не разселват нелегално влезлите при тях, разселват ЛЕГАЛНО регистрираните талибани в Италия и Гърция! И дума не обелват за разселване на легално регистрираните при нас - те си остават за наша сметка, освен другата напаст. Ама явно те дразни това.

Няма да се уморя да повтарям, че религията е много важен фактор за културното равнище. Арабите са дали много на цивилизацията...в предислямския период. След като тази войнстваща религия е възникнала и започнала да учи подвластните си на покорство и нетърпимост към друговерците, манталитетът и културата на тези народи са се оформили така, че са станали опасни за останалите. Това е проблемът. Затова сме подозрителни към тях.

Каналджийте работят и в двете посоки, така че ти не разбираш! Няма как да искараш някой, който предварително не е вкаран. Нелегално излизат нелегално влезлите. Законно влезлите за по друга процедура.

Алоооооооооо,др.бъчварова и по-точно БОКО,к"ва стана тя в МВР-то Ви ???

25г враговете на демокрацията (не коментирам кои са, те се знаят) основната им задача е да убеждават народа, че не спазването на закона е демокрация, а спазването му е диктатура. Има и друго промиване на мозъци, започващо и свършващо със САЩ = ФАЩ. Живеем в държава, която е на светлинни години от демокрацията и с все по - бързи темпове се отдалечава от нея, затъвайки в провинциален евразизъм.:)

Аз пък смятам, че има надежда.Закърмените с доносничество родоостъпници са натирени в миша дупка..Е, ще цвърчат още, но са със затихващи функции..Пораженията, които нанесоха са тежки и ще трябва да минат годиники

humfry

Да обобщим. Цялата провинция отива в столицата, което вече до голяма степен се е случило. Всички започват работа в системата на МВР. Кой ще плаща пенсии и заплати не е ясно.

Е тия мигранти де. Все пак не можеш да разчиташ на циганите за бюджетни постъпления.

Ебаси цървулите са тия полицай. В този случай трябва да се взимат минимум 1000 евро. Който няма, да го духа.

евала на унгарците!е това е държава!у нас за жълти стотинки ще ни напълнят с мангали!

Някой може ли да сметне с колко ще скочи статистически средната заплата след това облагодетелстване?

някой да е чул за доброволно напущане на полицай и заминаването му на работа в чужбина

Аз не съм чувал и за доброволно пенсиониране нито на полицай, нито на военен.

Когато се говореше за намаляване на 20 заплати при пенсия, сумати се пенсионираха, преди да бъде евентуално прието. После като пенсионери пак можеха да се върнат на работа.

Айде-е открихте Америка. Та това е задължително за нашите хора, които работат на границата независимо какво точно. Сега им е паднало - давай.

Народа им дава привилегиите на тези, докато ежедневно е ограбван от всякакъв вид безнаказани престъпници.

Аз не мога да повярвам, че български полицай и патриот е способен на такова нещо!!! Сорос ги маскари! По скоро ще остави децата и жената да гладуват отколкото да наводни Европа с ислямисти или да извърши престъпление по служба! Какво остава за нова кола, апартамент и т.н. ненужни глезотии. Смартфоните са им на почти година на повечето... Мъка...

Полицай и патриот е като евреин миньор. Полицаите се хранят от рушвети, далавери, лизане на задници и т.н. Поне да им спрат законните държавни заплати..

Всъщност това е корупцията, която установиха душманите на българския народ с преврата на 10.11.1989г. Корупция в полза на техните лични интереси и изцяло в услуга на назначилите ги да управлят вече четвърт век чужди врагове на България.

Викаш, корупция в любимия ти тоталитарен строй нямаше? Верно си лумпен. При строя за който си мечтаеш ти трябваше подкуп за да си купиш плочки за баня или банани. Ма какво да се прави, руска подлога си...

По онова време действаха приятелски връзки, а не подкупи! Понякога благодарствена почерпка с кутия бонбони, или най-много бутилка! А да си оправиш акт от КАТ беше невъзможно! За незаконно влизане в страната да не говорим! И не става въпрос за строй, за който мечтая, а за обществен ред и държава, дето сега ги няма!

Не, човеко! Тогава корупция нямаше, но имаше люта клетва :"Да ти умрат връзките!" Плочки и каквато и да било дефицитна стока се намираше с връзки.

В момента , в който влезнат в Турция- никой не застрашава живота им. Какви претенции имат тези... Не може да нарушават европеиски граници, да хвърлят камъни по граничари и да си хвърлят децата през оградите. Нахални мангали - защо ги търпят. Какви са тези претенции. Като искат в европа- да целуват кръста и махат забрадките. Толерантност! Те в Дубай ще ми разрешат ли да ходя с къси панталони?. Аааааа ма!

Остана ли въобще някаква форма на непокварена власт - правителство, президентство, парламент, армия, полиция, съдебна власт, журналистика - която да защитава и отстоява правата на обикновения българин?

От 44г. насам няма.... Хората във всички тези власти са специално подбрани. Дори някой да не иска да го прави в тези системи или го уволняват или ако е по-упорит и по-лоши неща може да му се случат....

Тез' пък славни кадри на БСП.Има ли мръсотия в която да не са замесени?Че ги чакай съдебна реформа да правят, закони срещу корупцията да гласуват..Как ли пък не?!

За съжаление не са само "славните кадри" на БСП, ами всички след проамериканския антибългарски преврат на 10.11.1989г., заслугата за който разбира се имат най-вече преименувалите се по-късно на БСП.

Всички преврати в социалистическите страни ги направи СССР. След икономическия срив на соц. блока... и невъзможността да се продължи с комунизма включително в Русия... решиха те самите да сменят системата и да се нагодят комунистите в нея, отколкото наистина друг да ги смени и да им потърси сметка..... Ти осъден за престъпление отпреди 89г. видял ли си?

Защо тези нещастни бежанци не емигрират в богатите ислямски държави като ОАЕ или Турция?

Щото преди да питаш, да беше прочел колко бежанци са приели съседите на Сирия..Особено пък Турция..Питал..И сто пъти да се каже, пак някой ще пита..То и с изборните бюлетини така се получава

щото не ми дреме колко са приели, знам само без да съм прочела, че ОАЕ примерно са толкова богати, че спокойно могат да ги приемат всичките, ама на - по някаква причина те си искат Германия, а дойчовците май погрешно са си направили сметката за евтина работа ръка, те просто ще съсипят здравата икономика, която крепи целия европейски съюз, не че има голяма файда от него

Защо така, се ус.. , се успа? Бойко, толкова те уважава, КАК сега ще оправлявате тая усрана даржава ? Барбовски

Сега разбирам ЗАЩО не се допуска армията да охранява границата! Милиционерите си искат подкупите и не им се разделя с тях! РАЗБРАХ! Армията е неудобна за охрана на границата щото трудно ще си подкупи такава организация с ясно разпределине отговронсти и старшинство! МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА милиционери

Хъм, леж ти на тая кълка, че армията е трудна за подкупване... Иначе си прав, че не искат да делят лапаницата милиционерите.

А ти си? Милиционер??? Милиционер, който ни казва АЗ СЪМ лош ама военните са лоши. Я си ме оставете аз да лапам! ВОЕННИТЕ поне би трябвало да са патриоти, за разлика от подкупни продажни милиционери!

Политици, министри, полицаи, въобще цялата държавна администрация продаде народ и държава...Пак ходете по избори, за да им легитимирате престъпленията.. :(

Е чак пък и чистачката в кметството

Чистачката в кметството е рода на кмета. Така да знаеш! И метла не е виждала, но пък получава заплата.

Това е една от причините всички да искат да работят в МВР. Другата вероятно е ранното пенсиониране и 20-те заплати.

Има и много други причини, страшно много привилегии им дава Закона за МВР.

В Закона за МВР, полицая освен привилегии трябва да има и отговорности. Полицая трябва да работи в полза на хората, а не както е в момента и това е заложено в самия закон. В закона не се защитават правата на гражданите.

Да разбирам ли, че догодина много нови палати и мерцедеси ще се появят от нищото?